- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
válasz
Criminal017 #18198 üzenetére
Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert csak a kártya díj van, amit fizetni kell.
De nem örülök, mert akkor nézhetek másik számla után -
Criminal017
őstag
Smart csomagra váltás miatt voltam ma bent bankfiókban.
Legnagyobb meglepetésemre azt az infót kaptam, hogy a smart csomag idén ki lesz vezetve, mert "nem nagyon éri meg a banknak".Ennyit árult el az ügyintéző...
-
Llew
senior tag
Más is járt úgy, hogy a mohus utalásokról nem kap pusht?
-
yogibear
addikt
-
KubanitoS
veterán
válasz
Cblacksmithc #18188 üzenetére
Nincs...
De most vagyok a chatben, egyelőre feladtam nekik a leckét ott is... 10 perce várok a válaszra.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Cblacksmithc #18188 üzenetére
Smartnál a hirdetmény alapján csak ezt a 3502 forintot látom, és nincs kihangsúlyozva, hogy 2014 előtti nyitás esetén van különbség az árakban.
-
yogibear
addikt
válasz
KubanitoS #18183 üzenetére
Ha másként nem, akkor a régi webbankban például a legelső számlád dátuma alapján... legalábbis ha 2010 után nyitottad, előtte nincs ott fent számla akkortól rakják fel elektronikusan is...
A kártya hirdetmény alapján a 7167 forintos kártyadíj az 2014 UTÁNI számlanyítást jelent... Nekem speciel ennél jóval korábbi, 2014 előtti nyitás, arra nincs kibocsátási díj sem és a kártyadíj is olcsóbb...
Plusz tavaly szeptemberben cseréltettem ki a Visa-mat MC-ra és most vonták az éves kártyadíjat, vagyis az első évre még nem kellett fizetnem a csere után. -
yogibear
addikt
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Az alábbihoz mit szóltok?
Ezt a 7000 forintos tételt megnyitva azt látom hogy kártya éves díja.Smart kártyacsomagom van, a matek sehogy sem jön ki. Kártya kibocsájtás díja az csak új kártya esetén van, vagy minden évben?
-
hhgygy
senior tag
válasz
hhgygy #18163 üzenetére
Két napja kínlódom az OTP-vel. Nem engedi feltelepíteni az új telefonra az alkalmazást, mert nem fogadja el az email-címhez tartozó jelszót. A browserben a laptopon sem tudok belépni az úgynevezett "új" alkalmazásba. OK, akkor "elfelejtettem a jelszót". Küld egy levelet a megadott email címre "jelszó helyreállítása" címmel, az ottani link döglött ERROR TIMEOUT-tal elszáll. Akkor most mi a f***t csináljak?
-
GabN73
addikt
válasz
Rison77 #18136 üzenetére
Nem kezelik külön a webes és appos belépést. Mivel még mindig két internetbank van, a régibe más adatokkal lépsz be mint az újba. Az új belépése viszont a mobilappot is érinti.
Az egy-két próbálkozás utáni kitiltás miatt pedig érdemes lenne böngészőben cookie/cache törlést csinálni, illetve megnézni hogy van e jelszó elmentve és automatikus kitöltés beállítva. Utobbiakat amúgy se ajánlom banki belépések esetén biztonsági okokból.
-
axioma
veterán
válasz
hdanesz #18158 üzenetére
nem lehet hogy az egyik az aktualis (ossz) tartozas, az elojegyzett kamattal egyutt (ez no naponta), a masik meg csak az aktualis toketartozas (ami csak akkor valtozik, amikor a beerkezo torlesztobol levonva az utolso torl. ota esedekesse valt kamatot es egyeb koltsegeket, a maradekkal csokkentik a toket)?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Fateromék személyi kölcsön számlája mást mutat az applikàcióban és mást a netbankon mint fennàlló tartozás.
Ráadásul a netbankon növekszik mióta hó elején csökkent valamennyit a törlesztéskor. Most már majdnem ugyanannyi mint a törlesztés előtt volt.
Gondolom ez normális. És a netbanknak kell hinni. Az appban nem változik az összeg mióta levontàk a törlesztőt szeptember elején.
-
Peter.70
addikt
válasz
trouble #18155 üzenetére
Én ezt úgy csináltam anno, hogy tudtam a forduló napot, mikor ez elmúlt a 15 nap türelmi idő alatt vissza fizettem az egész felhasznált összeget. De volt, hogy hamarabb töltöttem fel a hitelszámlát. Lényeg, hogy csak akkor használod " ingyen " a bank pénzét, ha teljes egészében vissza fizeted a felhasznált hitel összeget.
Egyébként a minimálisan vissza fizetendő összegről szoktak értesítést küldeni -
trouble
senior tag
válasz
Peter.70 #18150 üzenetére
Küldenek vmi értesítés arról, hogy mikortól kell visszafizetnem, és meddig tehetem meg kamat mentesen? Mert egyelőre csak azt látom az appban, hogy visszafizetési időszak kezdete 09.26., sőt az új internet bankban ez a dátum 09.14.?
Qrvára nem igazodok ki, hogy mi itt a menet!? -
trouble
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek ezzel kapcs tapasztalata?
Hitelkártyával lehet revolutra pénzt feltölteni, költség mentesen?
Kártyás vásárlásnak veszi,mint a debit kártyánál?
Köszönöm. -
joey04
titán
Na nekem ebből az előző hónapban volt némi bonyadalom.
Jött az mvm-től egy email, hogy számlám jött. Na be is léptem mvm oldalán, számla sehol. Appban számla sehol. Nézem a mailcímet ahonnan jött, korrekt(nek tűnik). Nézem a linkeket (nem megnyitva, csak egeret fölé vittem), jók, a valid mvm oldalak. A fizetési linkre és a csatolmányra azért már nem kattintottam rá, mert az infós linkeket bárki beillesztheti. Extra infó, hogy átmenetileg üres a lakás, szüneteltetve van a szolgáltatás, de néha küldenek indokolatlan számlákat, olyankor levelezés, és törlik. Bevett szokás.
Nem hagyott nyugodni a dolog, elővettem egy ezeréves laptopot, amin pluszban mac fut nem win, szóval közel 0 esély vírusra, meg ha mégis, az sem világvége, bár ezek inkább csalások ugye, de ki tudja. Ott bemásolva a fizetési linket, valóban a valid mvm oldal jött be, de a régi, aki ismeri tudja, hogy egy modernebb oldal az aktuális. De itt már éreztem, hogy ez nem csalás lesz, csak valami furcsaság... Meg mertem nyitni a csatolmányt is, és a számla a vidéki nyaraló számlája volt. Minden infó stimmelt. Eddig az eon volt ott a szolgáltató, átvette ugye az mvm és ezért volt a kavarás. De mondom ez így még csak 99% hogy nem csalás. Megnéztem a számlán az azonosítókat, ezeket kimentve a rendes gépen beléptem az mvm oldalán, és megpróbáltam új felhasználóhelyet felvenni. Sikerült is, meg is jelent egyből a számla. Na így már az mvm oldalán kifizettem.
Ezt csak azért osztottam meg, mert valóban rengeteg a csalási kísérlet, és akkor jön még egy ilyen kavarás a szolgáltatótól. Oké, az mvm - eon ügyről volt tájékoztatás, de arról nem, hogy majd kézzel be kell vinni az adatokat, sőt, mindenhol azt kommunikálták, hogy fogyasztóként semmi teendőnk a váltással kapcsolatban.
-
viktorhu
veterán
válasz
yogibear #18133 üzenetére
Sajnálom is a 00-val kezdődő ügyfélszámomat
Amúgy mobilbanknak jobb az új, de webes felületnek jobban tetszett a régi, mindent meg lehetett benne találni logikusan - aki számítógépen lép be, az a teljes körű ügyintézést keresi, nem az egyszerűséget szerintem - ami egyszerű, azt már úgyis mobilról intézi mindenki.
-
yogibear
addikt
válasz
Rison77 #18129 üzenetére
Szóval ha valakinek kikerül az email címe, és netalán regisztrált netbankja van, valakik elkezdenek próbálkozni belépi, hiába a 2 faktoros auth meg minden, kivágják 1 napra?
Ezt mondjuk már többen is a kezdetektől... csak a macera ez a csak emailes belépés... a réginél olyan adatok kellenek, amit nem tudhat senki más... ügyfélszám, jelszó... ezek nélkül ha a számlaszámot tudja is, nem megy semmire...
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Az OTP tényleg ennyire debil, hogy be akartam lépni weben a smartbankba 2x egymás után kiírta, hogy technikai hiba miatt töltsem újra az oldalt, majd kaptam egy emailt, hogy többször próbáltam belépni sikertelenül ezért 24!!!!!!! órára tiltották a netbankos belépésem.. és az appon se tudok belépni...
Ez így legit, hogy 2 próbálkozás után konkrétan kitilt 1 napra? Eszem megáll. Szóval ha valakinek kikerül az email címe, és netalán regisztrált netbankja van, valakik elkezdenek próbálkozni belépi, hiába a 2 faktoros auth meg minden, kivágják 1 napra? Ilyen nincs..
-
yogibear
addikt
válasz
yogibear #18121 üzenetére
Nem mellesleg az email fejlécéből azonnal kiderül, ha kamu és nem hivatalos MVM levél.
Másrészt eléggé kizárt, hogy az MVM pont 800 forintot kérne emailben... ha követelése van feléd, v bármi tartozás, azt egyszerűen a következő számlájukon levonnák...
Harmadrészt, ha nem vagy biztos az email hitelességében, akkor telefon az ügyfélszolgálatuknak és rákérdezel... -
yogibear
addikt
válasz
venom8888 #18120 üzenetére
Ha megvan nekik a kártyára írt név, kártyaszám, lejárati idő, cvc2 kód és a kártyára engedélyezve van a netes vásárlás X összeghatárig (amit ugye a netbankban lehet beállítani/módosítani rá), akkor interneten. Európán kívülről tud vásárolni vele, mert a 2FA kód csak az Unióban kötelező...
Ahogy régebben is írtam nekem épp ezért van a plasztikon a netes vásárlás letiltva... vagy 10 forint összeghatárra állítva... -
venom8888
őstag
Sziasztok. Ugy tunik MWM es csalokra bukkantam. Kaptam egy emailt hogy fizessek be 800 ft ot. Meg adtam a kartya adatait, lejarati datumot,es a cvc kodot, de a tovabbiakban kerte a sms kodot,es a pint. Azokat mar nem adtam meg, szerintetek indokolt a kartya letiltasa? Tudja ezeket az adatokat hasznalni amit megadtam?
Jelentettem az kamu emailt az mwm nek is. -
venom8888
őstag
Sziasztok. Az.otp app ban a telefonomon 2 számla van, enyém,és anyámé van csatolva. Le akarom választani az anyámét, semmi.opciot nem talaltam ahhoz az app ben. Any help?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
herdsman12 #18113 üzenetére
Régebben határozott álláspontja volt az OTP-nek, hogy a 7*24 órás kártyák közötti utalás fölösleges az AFR bevezetése óta, ezért nincs is szándékuk ezt lefejleszteni az új appba.
Lehet nekik panaszt tenni, ha nagyon hiányzik, és akkor talán meggondolják magukat.
-
KubanitoS
veterán
válasz
herdsman12 #18113 üzenetére
Elvileg bankkártya-bankkártya között azonnal működnie kellene. Alszámla - bankkártya nem fog működni hétvégén.
-
herdsman12
őstag
Jól sejtem, hogy a számláim közötti utalás csak munkaidőben működik, és a 7x24 bankártyák közötti utalást még nem tudja OTP app?
-
KubanitoS
veterán
válasz
headhunter #18111 üzenetére
Ha belépsz az OTP fiókodba ott van chat és rá tudsz kérdezni.
-
headhunter
addikt
Adott egy OTP számla, közüzemi számlák levonásra kerülnek utolsó pénzfelvétel áprilisban, mai napon nem sikerült pénzt felvenni és egyenleget lekérdezni. (A kártya nem volt használva áprlis óta.)
2 év nem telt el.
Ez lehet az oka?
"...Inaktivitás esetén szükséges adategyeztetés
Miért szükséges adataimat egyeztetnem a bankkal? Kire vonatkozik a kötelezettség?
A törvény rendelkezései szerint, ha egy bankszámlán 2 naptári éven keresztül semmilyen megbízás nem teljesül, a számla tulajdonosának vagy törvényes képviselőjének kötelező egyeztetnie azonosító adatait a bankkal, máskülönben semmilyen banki megbízás nem teljesülhet a számlán az adatok egyeztetéséig..."
-
Llew
senior tag
válasz
Cblacksmithc #18109 üzenetére
Ha lejar teljesen a papir akkor nem érdekes, de ha csak fordul, meg kamatot fizet es utana kivenne az ember akkor nem mindegy hol adja el ("valtja vissza"), mert van ahol ra raknak költseget.
https://tudastar.money.hu/ismerteto/allampapir-visszavaltas-banki-arfolyamok/
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #18105 üzenetére
Az OTP-nél jelenleg fix 1601 forint a transzfer díja állampapíronként. Ha ugyanabból a papírból többször is vásároltál, akkor is 1601 forint a teljes csomag átküldése, de ha ugyanolyan típusból több sorozatot is tartasz, az annyiszor 1601 forint, ahány sorozatod van.
A lejáró papírod kamatát megkapod, bárhol is jár le, nem ér hátrány. Akkor érdemes az OTP-nél kivárnod a decemberi lejáratot, ha a lejáratig a rá eső időarányos állománydíj (éves 0,25% alapesetben) alacsonyabb, mint 1601 forint, mert akkor a rá eső maradék számlavezetés díj alacsonyabb lesz, mint a transzfer díja lenne.
-
Cblacksmithc
tag
na most már csak annyi kérdés maradt bennem, hogy ha bemegyek otp-be és kérem az értékpapír átvezetését a kincstárnál lévő számlámra vonnak-e érte díjat vagy bármit ?
érdemes-e megvárnom, hogy decemberben jár le közülük egy, hogy a kamat miatt jobban járjak ? -
Noxy
veterán
válasz
Cblacksmithc #18103 üzenetére
Akkor már csak az OTP-be kell besétálni, és kérni az értékpapírok átvezetését a saját értékpapír számládra.
-
válasz
Cblacksmithc #18099 üzenetére
Mindenképp van értelme váltani.
Addig már most is regisztrálhatsz egy ügyfélkapus webkincstárat és kitöltöd a “pénzügyi ismeretes” tesztet, amit nem kell egyébként túlgondolni vagy félni tőle.
Pár nap múlva elbírálják és véglegesítik regisztrációdat és az se baj, ha aztán hónapokig csak áll, érintetlenül, mert enni és inni nem kér.
Mint ahogy semmilyen olyan benne végzett általános művelet sem kerül semmibe, ahol az OTP folyamatosan apránként legombolgat rólad, “kezelési költség” gondolat alapján, miközben te magad mindent tudsz rendesen csinálni, teljesen kizárva ebből a folyamatból a bankot.Én is örültem, hogy megszűntethettem az értékpapír számlámat, aztán egyszercsak a hitelkártyát is náluk, hovatovább, az egész folyószámlámat.
Utóbbi időkben azért jártam csak bankfiókba, hogy megszűntethessek dolgokat. -
Llew
senior tag
válasz
Cblacksmithc #18099 üzenetére
Ne azert valts mert tobben mondjuk. Mondhatunk hülyeseget is többen. Penzről van szó. Ülj neki, szamold vegig mennyibe kerül most, mennyit nyernél.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve