- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
jotzo01
tag
-
yogibear
addikt
-
DS39
nagyúr
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
-
yogibear
addikt
-
benfolds
őstag
-
net91
senior tag
Velem történt.

Pénzfelvétel előtt telefonon beállítottam a debit kártyát, majd a pénzfelvételnél úgy gondoltam, hogy kipróbálom, hogy működik-e a karórás készpénzfelvétel annál az ATM-nél. Működött, de a karóránál az alapbeállítás credit kártya volt.
Na, ez egy véletlen készpénzfelvétel volt. -
namenlos
tag
-
Peter.70
addikt
-
vnorbi
aktív tag
Kihagytad, hogy véletlenül beütöd a jó PIN kódot
Most nem ugrik be semmi, de sok évvel ezelőtt például a postai csekkbefizetés kártyával problémás volt, mert pénzfelvételnek számított. Bár pénzt nem is láttál, de ebből lehetett véletlen "pénzfelvétel", és akkor jól jött volna, ha a 0-s limit megállítja a terhelést.
-
tylerddd
veterán
-
namenlos
tag
Egy biztos, az OTP bankkártyáit eddig ez a cég gyártotta, amit most valóban az egyik nagy alvállalkozójuk vett át. Ettól függetlenül lehet, a kisebb bankok esetén úgy van ahogy írod, de az OTP-nek nincsenek ilyen kötöttségei, hogy csak hetente gyártja/gyártassa a kártyáit.
-
namenlos
tag
"a fizikai plasztikot nem egyesével gyártatják le, hanem kb hetente egy adagban a lejártak helyetti újakat meg a letiltottak helyetti újakat, van kb 3-4 jogosult gyártó, pl MNB, akik a bankkártyákat hivatalosan gyárthatják MC VISA engedéllyel..."
Ez hülyeség. Egyrészt, ha nagyon sürgősen kell a kártya, és fizetsz felárat, van expressz átvétel/kézbesítés 2 napon belül. Másrészt biztos nem az MNB gyártja a plasztikot, mivel az OTP-nek külön cége van rá: OTP Kártyagyártó Kft.
-
Croft-21
őstag
De miért kellett a plasztikot letiltaniuk?
Illetve ha a plasztikkal próbálkoztak online valahol, akkor meg a mobilbankot miért tiltották le külön?Hát mert sajnos egyszer én is belefutottam csalásba, a Vaterán meghirdettem egy terméket és jött a vateràs email (legalábbis annak látszó), hogy xy megvette tőlem a terméket, sőt már ki is fizette a Vaterának, én meg fogadjam el a pénzt. Én akkor még nem gyanakodtam.
...na és ennek az lett a vége, hogy mivel illetéktelenek kezébe került a bankkártyám illetve a mobilbankos fiókom is. Jött sms vásárlási limit módosításról, hogy hagyjam jóvá, ezért kellett letiltani mindkettőt.
Ezért kellett bemennem személyesen és kérvényezni egy új szerződést az OTP direktre, mert állítólag a mobil app csak úgy működik. Mindegy, már egy éve volt, csak azóta óvatosabb vagyok ha bankkártyás fizetésről van szó. Ezért kérdezgettem a témában. -
Croft-21
őstag
Nem azzal van a gond, hogy ha letiltjàk a webkàrtyàt, akkor automatikusan kapok egy újat.
Amikor a fizikai kártyámat letiltották, akkor az otp mobilbankos hozzáférésemet is letiltották és be kellett mennem személyesen egy új szerződést aláírni az otp direktre. Új email címmel regisztrálni az appba, új jelszót kitalálni. Meg pénzt kivenni a számlámról, hogy amíg megérkezik az új plasztik kártyám, addig is legyen nálam pénz. Ugye ez mind idő, várakozással jár, amíg hív az ügyintéző, lehet le se tudsz ülni, mert annyian vannak. Erre értettem azt, hogy nekem okoznak gondot. Mármint nem az OTP-re gondolok, hanem arra, aki miatt le kellett tiltani a kártyámat.De most már okosabb leszek és netes vásárláshoz a webkàrtyàt, vagy Revolut egyszer használatos virtuális kártyát fogok használni.
-
Croft-21
őstag
-
Croft-21
őstag
Hamàr szóba került a webkàrtya, amire a főszàmlàról tudok rá tenni pénzt, tegyük fel netes vásárlás során a webkàrtyàval fizetek és valahogy kikerülnek a kártya adatai csalók kezébe. Az oké, hogy nem tudnak pénzt levenni róla, mert csak annyit tettem rá, amennyi kellett a netes vásárláshoz, de ha az OTP azt érzékeli, hogy próbálkoznak ezzel a kártyával fizetni többször sikertelenül, akkor korlàtozhatjàk/letilthatjàk? Kvázi ezzel nekem okoznak gondot, mert igényelnem kéne egy új webkàrtyàt?
-
norti
addikt
-
bazsimano
őstag
-
Croft-21
őstag
-
namenlos
tag
Nem a visa nem engedte, hanem valószínűleg az mc-nek volt kizárólagossága és ezért busásan fizetett is az otp-nek. Amikor bejött az ApplePay, akkor két évig azt is csak mc-vel lehetett használni.. gondolod, hogy az Apple-nek sem volt szakembere? Ne legyünk már ennyire naivak, itt minden a pénzről szól, a kártyatársaságok mindenbe bele vannak szövődve.
-
namenlos
tag
-
RR-13
őstag
-
headhunter
addikt
"...Online vásárlásra van webkártya, azon meg mindig csak annyi pénz amit éppen el akarok költeni...
Így még az is "védelem", hogy amíg áttöltök rá pénzt, van időm meggondolni, hogy biztosan akarom-e az adott dolgot megvenni...
"+1000...
Legmegdöbbentőbb, hogy 2025-ben még mindig vannak akiknek magyarázni kell az online vásárlásra, kizárólag web vagy virtuális kártya.
-
Breki
veterán
-
Siriusb
veterán
-
donbig
tag
-
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
-
Andris...
aktív tag
Így van; a webkártyát külön kértem pár éve, hogy a netes fizetéseimet tudjam külön kártyáról intézni, amin mindig csak annyi az egyenleg, amennyiért fizetek. Aztán egy idő után lusta lettem a két kártya közötti utalgatáshoz, és csak állt ott üresen. Most, hogy elhagytam a fizikai kártyámat, és agyaltam, hogy fizessem be a számláimat, eszembe jutott, hogy a webkártya pont erre van. (Pedig fel volt írva, hogy szüntessem meg, mert fölösleges, de végül ezek szerint nem szüntettem meg... vagy megszüntettem, csak a rendszer valamit elrontott és ott maradt.)
Ebben az új netbankban kizárt, hogy találok részletesebb infót erről. Már az előző képemen szereplő részt is hosszú keresgélés után találtam meg. Nagyon rossz ez az új felület. És nem az a legnagyobb baj, hogy ronda, hanem hogy érzésem szerint sokkal kevesebb dolog is van benne, mint a régiben.
-
Andris...
aktív tag
-
Andris...
aktív tag
-
Breki
veterán
Erre gondoltam:
Raiffeisen Bank
Online pótlás is elérhető.Igazából nem feltörték, csak 30-40 regisztrációs email érkezett ahol kód megerősítést kérnek.
Csak gondolom valahogy ezúton jutottak hozzá, de a paypal már nrgvizsgálta jogosnak tartotta és visszautalta.
Csak most ez a kártya váltás nem hiányzott.

-
Breki
veterán
Nem keverem, csak gyorsan írtam miközben az ügyeket intéztem, Net Webkátyáról beszéltem.
Bírom, hogy mindenki csak kioktatni tud, megnézném más hogy reagálna, hogyha erre ébredne, hogy folyamatosan vonják a jártyájáról a pénzét és munka mellett három dolgot nem ntézten egyszerre ezzel kapcsolatban.
De azért köszönöm

-
Winnie The P
őstag
-
mzso
veterán
-
axioma
veterán
-
Grande Ale
őstag
-
Grande Ale
őstag
-
Grande Ale
őstag
-
Noxy
veterán
Ok hogy nem éred el, de ha bármilyen vitás eset igazolása miatt szűkséged lenne rá, bemész az OTP-be, és a kezedbe nyomják.
7 év után kértem igazolást, hogy visszafizettem a házhitelt. (amit küldtek elkeveredett)
5 perc alatt elkészült, ezután mehettem a fh-ba töröltetni a sz..jegyzetet. -
DS39
nagyúr
-
Moleman
addikt
-
dchard
veterán
-
r3dsnake
nagyúr
-
MasterMark
titán
-
Indiant
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem úgy érti, hanem, hogy ott marad a képernyőn a fizetési ablak.
Én sem nyitom az app-ot."A lassúság nem hiszem, hogy a szimpi miatt van... inkább az OTP-s terminálok nyomora"
De! Ugyanott vásárolva, ugyanazokon a terminálokon 2-3x lassabb az új simple!!!
Múltkor a kávéautomatánál bűvészkedtem vagy 4 percig, mert még a távolság sem volt neki mindegy, mindenre sipákolt, meg ment fent egy csík jobbra, hogy na most még egy kicsit tarts ki...
Hozzáteszem előtte Classic-kal MINDIG működött az az automata is.Egy kalapszar ez az új Simple, az az igazság.
Ilyeneket a Classic csinált még gyerekkorában 5-8 évvel ezelőtt, amikor ufóként néztek rám, hogy telefonnal hackelem a terminált és hogy tudok fizetni, mikor még senki nem is hallott erről. Na, akkor volt ilyen, hogy 2-3 mp-ig tartottam oda, mire rájött,hogy mit akarok.
Classic-kal konkrétan ahogy közelítem a telefont már fizet is. Itt meg tényleg, mint valami Jedi folyamatosan szugerálom, hogy működni tudjon egyáltalán, és akkor állok ott, mint valami hülye, mert nem fizet.
-
Benhill
őstag
-
DS39
nagyúr
-
-szabi-
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
"Miért kellene? Ha az appból nem vagy kilépve ... " – köszi a választ (Atomgeszi legalább 2× kérdeztem erről, de kitartóan ellenállt
)A "kilépés" itt azért félrevezető, mert ahogy a Simple-ből, úgy a Simple Classic-ból is kilépek (nem home "gombot" nyomok, hanem "back"-el ...). Más kérdés, hogy ilyenkor (feltételezem) marad egy háttérfolyamat, ami éleszti az app-ot fizetéskor.
Én csak már kínomban indítottam el (és kerestem ki kártyát, stb.), mert elsőre nagy lazán csak odatettem a telefont, oszt' nem történt semmi. Aztán persze az app megnyitása után se, de akkor ezek szerint ez nem szükséges hozzá."Ha az appnak van egy nagyobb frissítése előfordul, hogy törölni kell a kártyát és újra felvenni nekem volt már ilyen egyszer, de csak töröltem a kártyát ... "
Hát, ez nem hangzik valami biztatóan. Nálam azt volt a szitu, hogy eleve új kártyát kaptam, és ugyan fenn volt a Classic is és a "sima" / új Simple, de előbbit használtam érintésmentes fizetésre. Fogtam töröltem a Classic-ot, az új Simple-ből a régi kártyát, majd felvettem az újat. Ennek lett eredménye az, hogy marhára nem működik, annak ellenére, hogy minden "szuperzöld".#20612 Noxy
"A Simplet meg egy vízfej hulladék appnak tartom ... "
Hát, én se teszem le a hajam tőle. Parkolás, és egyéb szolgáltatások miatt marad, de talán nem sokáig. -
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
-
Cblacksmithc
aktív tag
-
Noxy
veterán
A PC-s bankoláshoz még annyit, hogy kb 15 éve a cégünknek a Sperbanknál volt a számlája.
Ehhez mindenki hozzáfért a cégen belül. (alkalmazott, könyvelő)
Bármit csinálhatott a PC-n a számlán belül. Egyet kivéve. Utalni.
Ezt csak a cégvezető tulajdonos tudta végrehajtani, miután beírta a Sperbanki fizikai hardtoken generálta számsort. Enélkül a pénz nem ment sehova.
Filléres kütyü a biztonságért. -
Andris...
aktív tag
-
draco31
veterán
-
Baga19830701
csendes tag
-
Noxy
veterán
-
namenlos
tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerencsére a Supershop QR kóddal nincs bajom, pedig önkiszolgálót használok mindig. Az a titok nyitja, hogy lásd megcsillanni a kijelzőn a kód olvasót. Azóta baromi gyorsan megy az olvasás, a kuponozás is.

Nekem a Wallet nem játszik, szóval mindenképp muszáj a Simple a MC fizetés miatt.
Mondjuk szerencsére jól működik.
-
yogibear
addikt
Amugy nem használom a simple-t kb csak dísznek van fent, meg azért, mert a SuperShop kártya QR kódják full screenben adja ki, könnyebb beolvastatni, mint a kis mini QR-t ami a spár appban jelenik meg...
volt Mi Band 6-om és Curve , az nem ismerte a Visa-t, ezért a kerülő út, aztán lecseréltettem a Visa-t MC-re, most az van, azóta meg vettem Band 7-est az már ismeri mindkét kártyát...
Ha meg buszjegy kell nagy ritkán, arra meg ott a Go, ami tudja az NFC érvényesítést is, míg a simple csak a QR kódost ami macerásabb... míg bohóckodok, hogy beolvastassam, elmegy a busz.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen.

Csak azért nevetséges, hogy most a pofámba tolja ezt:

Mit ír? Otp Mastercard és visa kártyák
Rámegyek, hogy megismerkedem az új appal:

Azért ez így eléggé paradox.Másik flyer:

Itt pedig megint azt mondja, hogy MC kártyához a Classicot használd.
Ahogy látom eléggé fejetlenség van.Pont most augusztusban jár le a régi bankkártyám, helyette is MC-t küldtek, szóval marad akkor a Classic.
GPayt nem akarok felrakni. -
F.E.K..
senior tag
-
Peter.70
addikt
-
Moleman
addikt
-
nggabi
félisten
-
Rhino666
addikt
-
Zozzant
addikt
-
yogibear
addikt
Megkerésünkre az OTP azt a tájékoztatást adta, hogy rövid ideig tartó hálózati hiba történt, minden szolgáltatás zavartalanul működik.
Mennyi nekik a rövid idő? fél 9-kor nem ment a weboldal sem...
10 után meg még sehol nem ment a kártyás fizetés, 2 boltban is voltam ezalatt...
Vicc... -
yogibear
addikt
-
Peter.70
addikt
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
csabi0805
senior tag
-
herdsman12
őstag
-
headhunter
addikt
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
De basszus oda volt írva, hogy megismerted, megkaptad és elmentetted.
Szvsz ez így azért messze nem bolondbiztos megoldás
Egy jó UX fejlesztőnek az elmentést külön lépésként kellett volna betervezni, és ha ennyire lényeges és az elrontása ekkora kellemetlenséget okoz az ügyfélnek nem egy sima leOKézásként kezelni
-
GabN73
addikt
A bankok nagy része ezt a fajta csalást elég nagy százalékkal szűrik már szerencsére.
A problémásabb esetek jellemzően a romantikus csalások, befektetések, bank nevében indított hívások, pig butcheringek, ahol hiába szól akár a bank hogy haló' mit csinálsz - simán elismeri az ügyfél a tranzakciót hogy ő indította, teljesen megbízik a másik félben, akár személyesen is ismeri vagy már akár a férje...
Tessék, a rendőrség oldala, Mátrix projekt.
És ezek is csak egy kis része az egésznek, egyáltalán ha elmegy feljelentést tenni...Tessék itt egy tavalyi MNB prezi is 23-as évről
A 16. oldalon lévő Giro csoda is egy nagy f*szság lesz előre látom, pont hogy a bankokat fogja hátráltatni a plusz adminisztráció.Tudnék esetekről meg ügyekről, folyamatokról órákat beszélni, szerencsére ebben dolgoztam

Ezt meg csak úgy itt hagyom
Facebook és Magyar kormány alert mielőtt kattintanál. Ezen röhög a fél szektor, le merem fogadni hogy a bankokat fogják b*sztatni hogy fizessenek szépen majdnemhogy mindent is vissza. Tuti a következő csalásforma az lesz hogy van 50 millád, szerzel a stróman számlát, belépsz egy teljesen idegen eszközről, átutalod a stróman számlára a pénzt. Onnan elkártyázod/felveszed/kriptóba rakod. Na most panaszold meg a banknak, akit majd köteleznek a kártérítésre, de akkor is megvan az 50 millád + egy kis jogi hercehurca után akár még 50-et is kártéríthet a bank
-
Psychopeti
senior tag
-
Peter.70
addikt
-
oba
addikt
-
Zoty4
őstag
-
Grande Ale
őstag
-
yogibear
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
-
yogibear
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
-
csako
veterán
-
csako
veterán
-
nggabi
félisten
-
the radish
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Assetto Corsa Rally
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 512GB (Graphite) - Karcmentes, újszerű állapot
- ASUS Vivobook X1704VA Intel Core 5 120U 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT GARANCIA 2029-IG!
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia 2027.05.
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

)