- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris...
tag
válasz
nggabi #19750 üzenetére
Az internetbankban a Szép Kártya adatoknál a három zseb közül az egyik szürke, inaktív. A másik kettőn sincs semmi (egy ideje nulla az egyenlegem is), de azok aktívnak tűnnek, számlaszám is van feltüntetve hozzájuk. A vendéglátás zsebnél viszont nem. Ez csak azért fontos, mert új munkáltatóm van, aki majd újra utal rá, és szeretném a vendéglátásra rakni.
[kép] -
yogibear
addikt
válasz
nggabi #19747 üzenetére
Rettegtetés.
Aztán kiderül majd hogy de mégis felrakott a telóra vmi adatlopó appot (az áruházban is csak hónapokkal, évekkel későb derülnek ki), vagy vmi előfizetéses oldalról kerültek ki sz adatai...
A plasztikot sosem használni netes vásárlásra, mert onnan is kikerülhetnek az adatok és 2FA csak EU-n belül van... netes vásárlásra webkártya, amin csak az elváráslandó összeg van... Plasztikon is beállítani napi limitet, plusz hogy csak Magyarországon használható...
Ha külföldre megy, akkor ezeket a netbankban átállítani/megemelni, ha vége akkor vissza...
Tuti, hogy a csaj adta ki (akár akaratlanul is) az adatokat, pl egy netes vásárláskor mikor pl. Temun vett olcsó nyakláncot a plasztikkal. -
válasz
nggabi #19544 üzenetére
“Ingyenes számlák oké, de pl az egyiknek nincs bankfiókja, a másiknál ne vegyél fel pénzt stb. Jól meg kell nézni. A végén smart lesz ugy is.”
Ha mindenképp OTP, akkor a Smart a legjobb valóban, márha egyáltalán lehet még kötni, mert ugye volt szó róla, hogy kivezetik, mert a banknak nem igazán éri meg, ha sokan abba a csomagba mennek.Azt nem tekintem hátránynak, ha egy banknak pl csak Bp-n van bankfiókja, mert az utóbbi időben időkben csak én is azért jártam OTP bankfiókba, hogy megszűntessek ezt meg azt, míg egy rendes digitális esetén ezeket már VideoBank-on keresztül is lehet intézni, akár szombaton is.
Kp felvétre nyilatkozat esetén minden banknál havi 150ezer-, megtoldva Revo 75ezer Ft-jával általánosan elég.
Ha ennél több pénz kp kell, akkor olcsóbb alternatíva még Állampapírba rakni pénzt és utána Állampénztári Irodából felvenni.Kp befizetés lehet “bonyolultabb”, ha egy banknak nincs a közelben pénztára, de családban valaki befizeti az összeget saját magának (ha a bankjának van a közelben ilyen lehetőség), amit aztán fizetési kérelemmel átmozgatsz magadnak.
Már nagyon régóta nem versenyképes bank az OTP, de sokaknak valóban nyerő tud lenni a Smart számlacsomag.
-
máyköl
veterán
válasz
nggabi #19541 üzenetére
A kp felvétel ritkább, nem is zavarna az esetleges költsége.
Az utalásom költsége verte ki a biztosítékot most, valamint ezek a havi költségek:
- Időszakos költségek
- Havi Csomagdíj
- Eseti megbízások költségeEzek kiteszik egy ebéd árát minden hónapban, amit még lenyelnék, de ilyen drága utalások mellé pluszban már tényleg vastag díj egy bankszámlához.
Ezzel szemben, több bank is kínálja az alábbiakat:
0 Ft számlavezetési díj
0 Ft tranzakciós illeték
0 Ft átutalási díj
0 Ft éves kártyadíj
0 Ft készpénzfelvételi díj*
0 Ft a tranzakció értesítő Push üzenetek havi díjaÉs még jóváírást is adnak ha valaki kötne ilyen feltételekkel számlát.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nggabi #19317 üzenetére
Az én értelmezésem szerint jelenleg 165 Ft + 1,79% helyett akciósan 1639 Ft + 0,90% a díj.
Tehát ha felvennél 150 ezret azt megkapod 2580 forintért az első sor szerint. Ha ezután felveszel még mondjuk 10 ezer forintot, akkor az 344 forint helyett akciósan 1729 forintba kerül.
Szerk:
De valószínűbb, hogy úgy kell érteni, hogy ha egy felvétel összege 150 ezer alatt vagy felett van, attól függően érvényes rá az első vagy második sor.
Például 160 ezer forint felvétele 3029 forint helyett akciósan 3079 forint. Picit nagyobb összegnél amúgy tényleg alacsonyabb lesz az akciós díj.
-
repvez
addikt
válasz
nggabi #19276 üzenetére
a számlatörténetnél probáltam én is, nekem nincs külön olyan , hogy tranzakciok letöltése.
A számlatörténetnél meg max 1 honapot lehet csak kiválasztani, ha a részletes lekérdezésre megyek, akkor ki tudok választani nagyobb idöt is, de akkor meg hibát ir ki, hogy a kijelölt intervallum tul nagy vagy nem tartalmaz tranzakciot.
Szóval ezért kérdeztem, hogy hogy lehet egy évet lekérdezni, mert igy nem tudom . -
namenlos
tag
válasz
nggabi #19265 üzenetére
Díjmentes a befizetés, és egyelőre nincs róla információ (hirdetmény), hogy ez változna. A fakenews valószínűleg onnan jön, hogy ez egy "akciós jelleggel díjmentes" tranzakció, amit minden évben meghosszabbít a bank az éves inflációs emelésnél. Persze bármikor dönthet úgy is, hogy ennyi volt, és akkor truenews lesz.
-
yogibear
addikt
válasz
nggabi #19218 üzenetére
A iCsekk több infót mutat a QR kódból, mint az szimpli, a visszaigazolási emailben is kb minden ott van, mint a sárga csekken... plusz iCsekken webkártyával fizetek, szimpliben csak plasztik van ugye...
mondjuk külön ezért nem tartok még egy alkalmazást.
Hát ja... villamosjegyet is lehet venni szimpliben is, a bpGo viszont tud NFC-t is, nem kell a QR kóddal bohóckodni a koszos szerelvény/busz oldalán...
De persze ízlések és pofonok.
-
vg
addikt
válasz
nggabi #19106 üzenetére
Ez nem kellemetlenség. Én már tettem panaszt, mindenkinek javaslom, hogy tegye meg. Hazudnak, mert nem előfordulhat, hanem minden készüléken nem fut. Feltettem kér másik telefonomra is, ugyanaz. Azonnal bezárólik. Én szigorú buget szerint élek amióta az eszem tudom, reggel és este rá kell néznem, erre nem érem el, nem látom mit csinálnak a pénzemmel. Törvény kellene erre, hogy bank ilyet nem csinálhat, de amúgy ez hatalmas presztízs veszteség amúgy is.
-
namenlos
tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nggabi #19028 üzenetére
2900 forint az Egészségpénztári kártya 3 éves díja (régen volt Cafeteria kártya, ami hasonló konstrukció volt, ezzel keverhette össze az ügyintéző).
A SZÉP kártyának nincs díja, csak társkártyáért és lejárat előtt igényelt pótkártyaáért kérnek pénzt.
Üzletszabályzat, utolsó oldal.
-
karlkani
aktív tag
válasz
nggabi #18974 üzenetére
A számlacsomagelem akciós havidíja: 124 Ft, mely visszavonásig, de legkésőbb 2026. február 28-ig elengedésre kerül.
-
-
Survivor1128
újonc
válasz
nggabi #18788 üzenetére
Értem, köszi.
Ha már itt vagyok valami infóval is próbálok szolgálni. Ha a chatbot azt mondja OTP-nél, hogy 13 ember várakozik előtted nem biztos, hogy hétvégén érdemes elhinni.
Nekem kb. másfél óra alatt lecsökkentette "Jelenleg 1 ügyfél várakozik Ön előtt."-re és ezt tartja már 1 félórája. Ismét csalódok az emberiségben -chatbotokban
- ha ez csak kamu funkció...
-
Survivor1128
újonc
válasz
nggabi #18782 üzenetére
Szia. Pont utalási problémám volt nekem is és megláttam ezt a hozzászólást. Ez most igaz vagy poén?
Mert én sem leszek boldog ha a sok sikertelen tranzakció egyszer csak teljesül.
Egyébként "hibára" gyanakszom, mert a tranzakciós adatokban a kedvezményezett és a forrás számla is az enyém fura mód...
-
-
Moleman
addikt
-
axioma
veterán
válasz
nggabi #18687 üzenetére
A 'valtottak' es a 'jeleztek ki' nem ugyanaz. Visa dollarban irja, de ettol nem feltetlen van konverzio is - ugy tudod kiprobalni, h euro szamlat raksz moge, akkor is lesz dollarban kijelzes de a ket vegen ugyanaz az euros osszeg. Nem tudom otp ad-e ingyen dev.szlat es kartya-atpakolast, de ha igy nem is, akkor nezd meg hogy a konyveles napjan euro arfolyammal [kartyakonverzios deviza] kijon-e a forintosszeg, az talan meggyoz.
Amugy meg ilyenre revolut/wise legkozelebb... otp-t jo esellyel most hogy megdragultak is verik. -
Peter.70
addikt
válasz
nggabi #18661 üzenetére
Benne van a hirdetményben
Tranzakciós csomag*: Az Elektronikus úton(13) keresztül végzett valamennyi belföldi bankon belüli(8) / bankon kívüli
átutalási (eseti és rendszeres) és csoportos beszedési megbízás (rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési
megbízás vonatkozásában csatornától függetlenül) havonta 250 000 Ft-ig díjmentes. A Tranzakciós csomag esetén
csomaghoz kapcsolódó limit nem az egyes tranzakciók tranzakciós összegére, hanem az adott hónapban
kezdeményezett online eseti átutalási, rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési tranzakciók összesített
tranzakció összegére vonatkozik: valamennyi olyan tranzakció összegének szummájára, mely az adott naptári
hónapban könyvelődött. Amennyiben egy tranzakció összegével, az összesített tranzakció összeg a csomaghoz
meghatározott limitnél nagyobb lesz az adott hónapban, akkor az utolsó tranzakció normál díja csak a limit feletti
tranzakciós összeg és a teljes tranzakciós összeg hányadában kerül terhelésre.
Online Tranzakciós csomag (2015. június 22-től már nem igényelhető): Az Elektronikus úton(13) végzett havi első
5 tranzakció: belföldi bankon belüli(8) / bankon kívüli átutalási (eseti és rendszeres) és csoportos beszedési megbízás
(rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési megbízás vonatkozásában csatornától függetlenül) díjmentes.
Elektronikus Tranzakciós csomag*: Az Elektronikus úton(13) keresztül végzett 20 000 Ft tranzakció összeget meg
nem haladó belföldi bankon belüli(8) / bankon kívüli átutalási (eseti és csatornától függetlenül magadott rendszeres)
megbízás havonta összesen 1 000 000 Ft-ig (havi limit) díjmentes. A csomaghoz kapcsolódó havi limit nem az egyes
tranzakciók tranzakciós összegére, hanem az adott hónapban kezdeményezett online eseti és rendszeres átutalási
tranzakciók összesített tranzakció összegére vonatkozik: valamennyi olyan tranzakció összegének szummájára,
mely az adott naptári hónapban könyvelődött. Amennyiben egy tranzakció összegével, az adott hónapban összesített
tranzakció összeg meghaladja a csomaghoz meghatározott havi limitet, akkor az utolsó tranzakció normál díja csak
a havi limit feletti tranzakciós összeg és a teljes tranzakciós összeg hányadában kerül terhelésre. -
-
-
-
yogibear
addikt
válasz
nggabi #18381 üzenetére
kb 3 órája néztem és akkor valami 17 ezerrel többet mutatott a valósnál... és azt a 17k valamennyi eltérést nem adták ki az utóbbi napok vásárlásai sem, vagyis full fals volt az egyenleg... a vásárlások összege az helyesen volt a listában...
Majd később megint megnézem, hátha helyrepakolták már...
. -
válasz
nggabi #18323 üzenetére
Én ezt úgy szoktam amúgy csinálni, hogy én Gránitos vagyok és a fizu egy részét kp-ben kapom, viszont mivel nem használok kp-t, így időnként olyat csinálok, hogy fogok egy csokornyi kp-t és a családban valaki, aki OTP-s, a kártyájával elballagok a párszáz méterre lévő OTP ATM-hez és ott a saját számlára befizetem a kp-t, hazaérve otthon pedig fizetési kérelemmel átkérem azt az összeget a Gránitomra.
Sohase bogarásztam ezügyben hirdetményt, feltételezem, hogy saját számlára minden esetben ingyenesen lehet kp-t befizetni, aztán meg fizetési kérelemmel ugye szintén ingyen lehet továbbmozgatni.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nggabi #18320 üzenetére
Ez a tétel a forintos betéti kártya hirdetményben van. Még tart a díjmentességi akció.
-
yogibear
addikt
válasz
nggabi #18310 üzenetére
ja h a walletba nem lehet berakni a webkártyát
A walletek plasztikot kezelnek, hiszen azok "offline" fizetésre vannak...
Kerülő út van csak, kell egy ingyenes Curve kártya és az alá berakható a webkártya is, a Curve meg a walletbe és így lehet használni a bolti fizetésre is a webkártyát, mert a Curve általi vásárlás netes vásárlásnak minősül...
A webszámlán a vásárlási kód mindig CRV-vel fog kezdődni...
A Curve működik akár órával is... -
yogibear
addikt
válasz
nggabi #18307 üzenetére
Instant...
Utalások, konverziók --> 7*24 órás OTP bankkártyák közötti azonnali átutalás...Ott felviszed a listába a webkártya számát, hogy ne kelljen mindig manuálisan beírni, meg egy alap összeget, mondjuk 5ezer huf, de lehet az űrlapot menteni összeg nélkül is...
Mikor át akarsz rá tenni pénzt a fő (plasztik) kártyáról, kiválasztod a webkártyát az űrlapok közül, az összeget átírod arra amennyit épp rá akarsz tenni és leokézod... azonnali a pénzmozgás...
Ha teszem azt mégsem vásárolsz és a webkártyán marad az összeg, akkor ugyanígy vissza is teheted a főkártyára... -
yogibear
addikt
válasz
nggabi #18297 üzenetére
Azért, mert a szimpli nem ír ki minden adatot a QR kódból, az iCsekk meg igen.
Szimplit igazából már semmire sem használom, fizetni is órával fizetek...
Ha meg majd egyszer megint buszjegy kell, arra felrakom a BudapestGo-t, mert a szimpli nem tudja az NFC érvényesítést, csak a QR kódosat, és volt már hogy a busz elhúzott mert nem ette meg a telefon a kódot... -
Peter.70
addikt
válasz
nggabi #18269 üzenetére
Ez rendben van
Ha visa kártyával vásárolsz külföldön azt elősször visa árfolyamán az EUR-t át konverttálja USD-be majd az USD-t a bank deviza eladási árfolyamon foglalja be. És mikor a valós terhelést meg csinálja a bank, az akkori USD deviza eladási árfolyamon fogla terhelni a számládat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged