Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics
üzenetére
Valahogy szedd ki, ha nagyon nem, nos, akkor hegesztgetés lesz belőle. Utána másik csavar és tömítés 300 forintos tétel, ha okosan húzod meg, akkor egy csavar 4-5 olajcserét simán kibír kopás nélkül.
Hangra: ezt így Isten meg nem mondja. A 3 hengeres motor kiegyensúlyozatlan, plusz barom a hangja is alapból, lehet nincs semmi baja.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics
üzenetére
Nem rettenet az, ha nincs beletépve, mint a bolond nagyon szépen kijön. Jellemzően itt azzal van a gond, hogy nyomatékkulcs az minek alapon majd kézre nyomatékol a mester. Utána meg van nézés, hogy miért megy tönkre a csavar meg a kulcs is.
Ha találsz olyat, ami ugyanilyen, tömítés is rendben, akkor cserélheted.
-
Lajos1966
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Nekem 16 évig volt B Corsa X12XE motorral,ami gyakorlatilag csak 1 hengerrel több,mint az X10XE.A tünetek,amiket írtál (torpanások stb),leginkább a légtömegmérő hibájára utalnak.Esetleg az EGR-t is érdemes lenne kipucolni,ami némileg macerás,mivel a vízet is le kell hozzá engedni.Elméletileg mindkét esetben kéne sárga lámpát (check engine-t) kapni,de a gyakorlatban szinte csak az alkatrészek teljes halála esetén lesz ebből valami.Mivel nem olcsók az alkatrészek (ráadásul tapasztalat,hogy csak a gyári a jó!!!!),így kéne találni olyan Opeles emberkét,akinek hasonló motorú autója van és onnan átszerelni egy próba erejéig.Bontóból nem szabad venni,mert nem véletlenül vannak ott (saját tapasztalat szintén,4 légtömegmérőt is próbáltam az évek során,mind szar volt)!
2. lambdaszonda ennél a motornál még természetesen nincs.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
"...elfogyott az erő, 80-nál többet nem megy, torpangat a kocsi..."
Ez tipikusan az az eset,amikor az ecu szükségállapotba kapcsol.(üzemképes marad annyira,hogy lassan elgurulj a szervízbe)Valamelyik jeladó nem működik,nem ismeri a vezérműtengely,főtengely helyzetét.A hibajelző lámpácskának jelezni kellene,ill hibakódnak is kellene lennie.A motort fel tudod pörgetni rendesen,vagy egy bizonyos fordulatszám fölé nem engedi,hogy felpörgesd,mert letilt?
-
WP14
őstag
-
-
WP14
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Szerintem, amíg nem szedted ki és nem ellenőrizted, addig felesleges megvenni az újat. Nézz rá levegőszűrőre is, főleg, ha esedékes az olajcsere. (10 ezer km-enként ajánlott)
(#74291) atomanti19 Valami leszívja az akksit, villanyásszal meg kellene nézetni. Kesztyűtartó világítás van? Vagy valami fogyasztó nem marad rajta rejtve?
-
WP14
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
6,8l/100km vegyesben az vezetési stílustól függ, hogy sok, vagy nem szerintem. "Öregesen" közlekedve talán lehet sok, de sportosan vezetve egyáltalán nem.

Az apró betorpanásnak is több oka lehet, akár rossz minőségű üzemanyag is, vagy elkoszolódott levegőszűrő, de gyertya is, akár lambdaszonda is (nem tudom 1 vagy 2 van abban). Ha katalizátor szét van hullva, akkor az is fullaszthatja.
Javaslatom: szerelő nézzen rá
-
aero.
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Olajgombát nem árt csekkolni, bár ha melegen villan csak akkor többnyire jó. Csinálni kell egy műszeres mérést, lehet túlmelegszik az olaj és már nem tudja ellátni maradéktalanul a kenést. Ps. a lámpa sokkal kisebb nyomásnál jelez, mint az előírt olajnyomás érték, de ha valós a jelzés, akkor az elég nagy baj. Menjetek rá műszerrel mindenképpen.
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Nekem is az van benne.
A szóbeszéddel ellentétben tökéletesen teszi a dolgát,semmi gond vele.(mondom ezt azért,mert sokakkal ellentétben látom is,hogyan viselkedik)Csak javasolni tudom.Lényeg a dexos 2 minősítés.Drágább (még nagyobb tudású nem kell,mert nem tudja kihasználni,nincs szüksége rá,akkor meg minek?)
Összehasonlítás képpen a következő olaj valszeg Helix ultra ag 5w-30dexos 2 lesz,vagy a lényegesen olcsóbb
Mannol.Olajszűrőből simán gyárit tettem,teszek bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Ajkai ólomkristály
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A szóbeszéddel ellentétben tökéletesen teszi a dolgát,semmi gond vele.(mondom ezt azért,mert sokakkal ellentétben látom is,hogyan viselkedik)Csak javasolni tudom.Lényeg a dexos 2 minősítés.Drágább (még nagyobb tudású nem kell,mert nem tudja kihasználni,nincs szüksége rá,akkor meg minek?)