- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomazzo
tag
Hali!
Sajna tényleg komplett kuplung csere kell, egy kis törött rugó galyra vágta az egészet.Nézegettem szetteket: Tárcsa, szerkezet, nyomcsapágy.
1. Valami gagyi 28000 Ft (nem tom. merjem-e)
2. Luk 33000Ft (gyárihoz közeli minőség)
3. Valeo 39000Ft (nemtom. miféle)
4. Sachs 57000Ft akciósan 70000Ft lenne. (valami keményített fajta)Szerinted melyiket érdemes választani?
Kinek milyen tapasztalatai vannak bármelyikkel is, megéri a drágábbat venni?köszi a válaszokat!
-
Calogero
addikt
Szerintem is ha látszik a rendszám, akkor már más a felállás.
Nekem sem jutott az eszembe feljelenteni, nem is akartam.
Felhívtam telefonon, amiben először azt állította hogy képen az ő autója, és amikor közöltem hogy nem az övé, csak hebegett-habogott. Elnézést kért majd lecserélte a képet.
Hogy miért kértem a cserét pár hozászolással lentebb leírtam.Azok a kis eltérések is fontosak lehet másoknak.
Ebben az esetben leírom neked az eltéréseket fotó alapján. (tehát amit csak oldalról lehet láttni)2006-os Essentia felszereltségű autót árult, a képen 2007 facelift Enjoy van/volt.
Nézzük az ajtókat
Essentia :
- nincs ajtóvédő díszcsík
- fekete kilincsek
- fekete visszapillantó borításEnjoy :
- van ajtóvédő díszcsík (karosszéria színére fújva)
- karosszéria színére fújt kilincsek
- karosszéria színére fújt visszapillantó borításAmi még észrevehető az a hátsó lámpa.
2006-os model év: tejüveg hátsó lámpa búra (csak az 5 ajtósnál)
2007-es model év: füst színű hátsó lámpa búra (kivéve 2007 első negyed évbe legyártott autóknál) -
TasiA
senior tag
Új minden, csak gyorsan eszi a kábeleket az A Vectra (C20NE), legalább is nem csak én panaszkodok ilyesmire. Nem bírják a hőt. Ugye ott jönnek el a kipuff fölött és semmilyne hővédelem nincs. A 16V-knél már a két veztengely között futnak, ott nincs ekkora hő. Enyém ráadásul klímás, 2 telibebaxott lámpától-lápáig érő hűtő van, amin kevés levegő jön át, na meg az is forró mint az állat.
HANS PRIES-ből nekem ilyen 6000FT-osat hoztak és fém burkolatút. Enyémbe meg teljesen másmilyen kell, kb olyasmi mint a tiédbe. Mikor felraktam a verdára, már aznap végig látszott, ahogy a kábelekben fut az "áram". -
-
tomyoy
senior tag
enyém
hol van a benzin pumpa?
#8345: jah az elmúlt 3 hétben volt baj, nem kicsit...a sorozathoz hozzá kell tennem még 1 vezető oldali ablak "leszakadást"....és bal hátsó izzó kiégést...
-
TasiA
senior tag
Az a Kadett váltó az valami 1.8-asban lehett szerintem. Nekem csontra ugyan az volt az 1.8-as Vecimben. Szerintem tökéletes volt. Pont átmenet a rövid F16 (Calibra, F astra, GT Vectra) és a hosszú F16 között.
Én mikor átültem ebbe, hiába erősebb a motor, teljesen elveszett az érzés a buzi hosszú váltó miatt. Szerintem ugyan ez lehet nálad is. Ha csak a km órát nézem, akkor nincs baj, megy ez rendesen, na meg a kis utcai kóstolgatásokból is azért nagyrészt jól jövök ki. A menős érzéshez azért kell a rövid kapcsolgatós váltó. Ilyn érzéki csalódás, vagy nem tom.
Az 5.-et meg a tötyörgést soha nem is fogja szeretni, mint ahogy egyik euro 2-től jobb motor sem. Egyszerűen nincs rendes öntisztulás a mocinak, kipuffnak, EGR szelepnek.Én meg odaértem a vezérléscseréhez és szerintem megcsináltatom a síkolást a hengerfejen. Majd beszámolok, hogy érezhető-e.
-
eddie88
csendes tag
jah igen ezt láttam,de én úgy vettem észre h a kép az nem kadetté, mindegyik mellé az van rakva,és neki az angel eyes annyi h kör alaku helyzetjelzőt tesz bele,tehát h ez olyan cég h amid van azt átalakitják na(vagy nem cég vagy valami )...
ajj azt se tudom mit írok,nem is látok már ki a fejemből,de sztem érted,azért köszi -
TasiA
senior tag
Pedig mán tiszta sztárnak éreztemmagam

Amúgy csak kicserélted?? Vélemény?? Szerinted milyen a 4300??
Csináltam én is képeket a mostani HD szettemről, ami eddig a legjobb amiket próbáltam
Sajna telós képek, szal nem adja vissza igazán a fényerőt sem, meg a színt sem.
Utcsó képen felkapcsoltam a ködlámpát, így jobban érzékelhető a halogénhez képest a színkülömbség.
4300K tompított -
-
TasiA
senior tag
Én 4300- tól a 8000-ig mindent próbáltam, aztán visszatértem a 4300K-hoz. Sokkal jobban látsz, mint bármelyik magasabb kelvinessel. Már az 5000-essel is észrevehetően roszabb, a 8000K az meg a hülyéknek való, látni kb semmit nem lehet vele, de cserébe jól pirít a kukás mellény, csak azt nem látod ki hordja

-
Calogero
addikt
Nagyon szép lett, gratula, főleg a műszerfal
A xenon izzóid hány K-sak?Én is tervezek egy jobb helyzetjelzőt, mert gyári elég kaki még a gyári 3800K xenon mellett is.
3 Variáció van lépet fel:
1.barkácsolós féle LED kijelző (barkácsolás nélkül egy pillanatok alatt elsötétülnek (Can-Bus))
2. [link] (jó drágán)
3. [link] (ez menne még hátra a rendszámtábla világításba is) -
TasiA
senior tag
Jónak mondod milyen a xenon!
Igazából jól beszélsz, csak a refinél az a pár másodperc amíg (ha nem lenne folyamatos tompított) kb vakon mennél, főleg óccsó szetteknél. Na meg szintén az óccccsóóó szettekre jellemző, hogy állítgathatod te a lámpád reggeltől estig, ha a vetített kép egy rakás szar, mert a xenon fókuszpontja köszönő viszonyban sincs a halogénével, helyette egy elmosódott paca. Világít az kiba*ott fényesen, csak éppen körbe a fél világot, mikor elmennek melletted, a szembejövő autóban még a tetőkárpit is fényes, meg a hátsó sorban utazók fancsali képét is látod.
Az autómban most van a 3. szett, ami végre elfogadható vetített képet ad.
Ködben még nem próbáltam a xenont, jó?? -
TasiA
senior tag
féklámpa=check
motorolaj szint=motoröl stand
veszélyes olajszint=ölmangel
hűtőfolyadékszint=kühlmittel stand
automata váltó
fékbetét=bremsbelag
féklámpa biztosíték=bremslicht sicherung
féklámpa=bremslicht
külső világítás=abblendlicht rücklicht
mosófolyadék-szint=waschwasser standNekem ennyi van írva.
Ami tetszik, hogy az új, magasabb fogyasztási érték között is az 1.6-2.0 között városban van kerek 1 liter, országúton "nem városi" 0,5 liter külömbség. Ennyit arról, hogy a kis motor keveset eszik.
-
TasiA
senior tag
Ja, az más!
Nem hülyeség, csak ahogy régen mérték az nem élet szerű, ezért módosítottak a mérések mivoltján, a szabványon, vagy hogy híjjják. Senki nem megy 90-el egyhuzamban 100km lassítás nélkül, se 120-al.
A városit meg nem tudom régen hogy mérték, de az újat se 
Hiba listában nem tudok segíteni. Rokonnak is B Vecije van, és neki minden gyári tartozék meg van a könyvel együtt.
-
TasiA
senior tag
Ezt az enyém is tudja, egyszerű kopásvisszajelző.

CHECK kontrollnak hívják és egy csomó mindent tud. Ahol érzékelő van, azt mind kijelzi.
Szerezz be egy használati utasítást, más nem netről, abban minden benne van. A B2-esekhez adottban már a fogyasztási adatokat is javították, az újabb norma szerintire, de azért még a régi jóval kevesebb értékek is ott vannak.
-
Ez igaz, de azt is tudom, hogy a 101 lovas CDTI is ugyanez az ISUZU blokk, csak kapott egy közös nyomócsöves rendszert, tehát a blokk fizikailag lazán tudja hosszútávon is a 100 lovat.
Nem a levegőbe beszélek, van elég hivatalos forrásom a motorokról.A srác aki chipeli a gépeket, közel 10 éve csinálja, de nem volt motorhalál visszajelzése eddig. Egyik helyi taxis srác 250 ezret ment a chippelt 100 lovas DTI-vel és nem volt motorgondja, egy kombi 2000-es TDCI Mondeo lett helyette, de szerintem már az is chippel megy, csak én nem ismerem személyesen a srácot, ezért nehéz infókat kérnem tőle.

A kormoló chipes dízelek egytől-egyik kontár munkák eredménye, ilyet a srác ki se ad a kezéből, csak ha konkrétan kéred, hogy max power más nem számít. Akkor persze kormol mint állat, de ha a megszokott programot tölti fel, akkor semmi gond vele, még zöldkártyán is probléma nélkül megfelel.

-
Pont ezt mondom én is. Az élettartam csökkenés akkor állhatna fenn, ha állandóan maxon terhelnéd a motort, de erről szó sincs, csak ha az ember akar egy jót előzni vagy élvezni a powert, akkor lehessen tolni neki.
Egyébként ennél a DTI-nél kb -1 litert jelent a chiptuning ha nem tolod neki, ennyivel kedvezőbb a befecskendezési program. Bár én lexarom a fogyasztást, ugyis ingyé' van az üzemanyag
, de azért sokat elmond a cuccról. -
TasiA
senior tag
Egyem a tököted babbal, nekem is gyárilag tárcsás mindenhol ehun e 1 kép a sok küzül
-
TasiA
senior tag
XE-nek ugyan akkora a nyomatéka végig, mint NE-nek ugyan azon a fordulatszámon, csak ahol NE elfogy, ott XE-nek még emelkedik tovább. Szinte tök ugyn úgy megy 3500-4000-ig a 2 moci, csak XE onnatól rátesz egy lapáttal, NE meg olyan unalmasan pörög tovább.
Szal jobb az XE, csak hát 3-4 szer annyiba kerül, mint az NE.
-
TasiA
senior tag
Amúgy én speciel a nagyobb nyomatékra szavazok alacsony fordulaton. Szal bejönne az XEV-is, de 20 lóerőért nem költök el annyi pénzt, amennyibe egy motorcsere kerülne. Kikötném az EGR-t, oszt csáá. Hamár belefogok akkor DIS-es C20XE, ami elvileg 157 ló, bár kicsit magasabb fordulaton, de majd 200 Nm.

-
TasiA
senior tag
-
TasiA
senior tag
Na így már értem! Az, hogy BUNKÓ, azt megértem!
A többivel továbbra sem értek egyet!
Az után forfdul a rendőr, aki után csak akar! Jól is néznénk ki, ha szinte már elnézést kéne kérniük a kedves állampolgároktól, hogy egyáltalán ellenőrizni merik őket!
Ha meg azért fordul utánnad mert XENON+FÓLIA van, akkor azért! Az nem bünteni akarás, hanem TE vagy szabálysértő többszörösen is!
HA szembe jösz nem bekötve+telefonálsz és nem vilgít a bal első lámpád akkor is hogy képzli hogy utánnad forduljon, mert csak akkor állítson meg, ha az út szélén dekkolva áll a sárga mellényben?? Azért csak nem? 
1 szónak is 100 a vége, ha szabálytalan vagy, akkor viseld a következményeit! HA meg többször is, akkor azt eleve fel kell jelenteni, szal még olcsón megúsztad!
Ha meg prosztó a rendőr, arra nincs mentség!
-
TasiA
senior tag
Akkor most nem értem?! Most az a baj, hogy utánnad fordult vagy, hogy megnéztek mindent, vagy prosztó volt? Szerintem csak az utolsó baj, ha így történt. Este természetes dolog, hogy zseblámpázik, én sem látnék sötétben. Abból hátrányod nem származik, hogy megnézik az autódat. Legalább kiderült, hogy nem szállítasz semmilyen "sunyi" dolgot. Én speciel örülnék, ha mindíg enyire alaposak lennének (kultúráltan!!) Egy csomó drogos, tolvaj, rabló szemétlátád megfoghatnának! Az meg, hogy megy valamerre, te meg szembejössz és meg kell fordulnia, hogy meg tudjon állítani, szerintem teljesen jó. Ha megáll az út szélén, beöltözik bohócnak, akkor meg már kilóméterekről jeleznek egymásnak az emberek. Annak mi értelme?
Félre ne érts, nem kötözködni meg letolni akarlak, de ha nem gyökér és nem prosztó módon intézkedik, akkor ennyinek símán bele kell férnie, sőt talán ez lenne a jó, ahelyett, hogy csekket osztogatnak minden apróságért.
-
wwhy
veterán
Nyh-én van pár közeg, akik nagyon utálják a sötétített ablakokat. Annyira, hogy dec.-ben leállítottak egy 2008-as BMW M3-as kupét, aminek ugyebár a hátsó ablakai gyárilag sötétek/sötétítettek. Erre szabtak ki 30.000.- Ft (nem elírás!) büntit. Most folyik a bírósági eljárás
[az akció részleteit első kézből ismerem, nem urban legend
] -
Mulderpapa
aktív tag
X20XEV-ről van szó természetesen, csak elírtam.
Ennyire megdobná az autómata a fogyasztást? A Kadettom 1.8i autómata volt, de az beérte sokkal kevesebbel. Valamelyik nap találkoztam egy B Omegással, akinek ugyan ez a motor van benne, csak manuális váltóval és ő is 11 literes fogyasztásról számolt be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- ASUS RT-AC68U
- Yettel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
az jóóó. én innen havernak a ladájába vettünk azt az elektronyos ablakemelőt...kellet az 1500ösbe a kpzár mellé 

akkor az én kis 120 lovas omegám sehol sincs
örülök ha 210 eléri az enyém 
mondjuk a kadett a végéig szépen húz, nálam 130 tól elfogy az erő, és nyögve éri el a 170-180at...nagyon nyögve

csak a modul 16k..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

[az akció részleteit első kézből ismerem, nem urban legend