- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Orionhilles #3299 üzenetére
Erre még a frissítések sem mennek fel
Ráadásul 1gb ram windows mellé, hát, tettek volna rá inkább androidot.
-
syler123
veterán
válasz
Orionhilles #3297 üzenetére
A másik hogy a 32gbos tárhely is kevés Windowsra, pláne a 8gb...
-
domerator
veterán
Egészen biztos hogy erre a vasra nem lehet valahogy felhegeszteni a windowst? Van egy windowsos tabletem intel procival és egészen jól fut, mondhatni kiváló. Csupán a hardver kicsit alsókategóriás... full műanyag ház ami tekeredik is rendesen, szóval vigyázni kell rá. Milyen jó lenne ezen a kis aluházas gyöngyszemen is wint futtatni...
-
gg72
veterán
válasz
RoundRobin #3290 üzenetére
Olvastam, de nem találom, mert azt sem tudom mit keressek. Akkor marad így hibás töltéskijelzéssel.
-
gg72
veterán
válasz
RoundRobin #3288 üzenetére
Kösz. Na, most azt tudni kell, hogy abszolút hülye vagyok a droidhoz, már az, hogy idáig eljutottam, az is csoda. Szóval az ifwi.bin file visszatétele nekem töéletesen kínai. Mit és hogyan csináljak?
A wifi amúgy működik, csak a töltéskijelzés nem. -
gg72
veterán
Sziasztok! Ma fel akartam telepíteni szüleim tabjára a gyári frissítést, természetesen nem sikerült, csak a kis USB-s jel jelent meg pár pillanatra a kijelzőn, semmi több. Így aztán feltettem a 5,58GiB rootolt verziót, ez fel is ment, megy szépen a tab, egyet kivéve: a töltésjelző 0%-ot mutat és hiába teszem töltőre, nem érzékeli, vagyis legalábbis nem jelzi ki. Amúgy az egész rootolási procedúra előtt az akksi fullra fel volt töltve, szóval szerintem valami a kijelzővel nem stimmel. Hogyan tudnám ezt rendbe hozni?
-
mezois
tag
Sziasztok! Ha ábel scriptjét szeretném felrakni akkor rootolni kell a tabot? És a scriptet a flesh tool ban kell futtatni? Mert akartam ezt az uj gyári frissitést felrakni de nem sikerült és most csak boot menü van!
-
róland
veterán
Egy megoldási mód, ha factory reset kell a géphez: [link].
-
mezois
tag
Sziasztok! Én frisiteni akartam azzal az uj szoftverrel amit a facén közzétett az op3n dott csapata de 5%-nál megált és mostmár a tab sem kapcsol be kérlek segitsetek!
-
Hoshi_HUN
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Az egyik ilyen tabletünk egyszerűen kikapcsolt, majd amikor be szeretnénk kapcsolni, a forgó Op3n Dott logóig jut, nem megy tovább... Gyári ROM, nem lett vele mókolva. Itthoni megoldást tudtok rá javasolni?Előre is köszönöm.
-
-
philips20
aktív tag
Most hogy szétszedtem, már tölt rendesen, nem értem.
-
philips20
aktív tag
Uff
Ma megadta magát a tabom, vagy az Aksi, vagy a töltés vezérlő ???
Egyszerűen nem tölt, pedig azt írja hogy tölt, egy helyben áll, pl 29% on de azt tartja, mind1 is, már ki kapcsolt így nem tudom a particionálást vissza csinálni.Ha valaki tudja meik az a nad amin a rendszer van, akkor kérem írja le vagy képen mutassa meg, mert szeretném ki sütni, mielőtt vissza viszem.
-
ktmt
aktív tag
válasz
mtomee01 #3261 üzenetére
Az átparticinonáló szoftverrel visszalehet állítani az eredeti szoftvert, azt azonban szerintem senki nem állította, hogy ezzel a garancia is visszatérne. Ha van olyan, aki már így gariztatott, az elmondhatná a tapasztalatait.
Csak tippeltem, hogy a garancia visszaszerzése lenne a cél, de milyen más oka lenne??? -
mtomee01
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel szeretnék hozzátok fordulni hogy a tabletemnek szeretném vissza tenni az eredeti sw-t biszont nem találok sehol sem eredeit ami visszaállítja a kinézetet is meg mindent. Anno megcsinéltam rajta hogy az sd re mentse az appokat e szerint a videó szerint https://www.youtube.com/watch?v=uySLFWlE6N4 . Most az lenne a célom hogy visszaállítom teljesen gyári állapotra sw vel mindennel együtt és átparticionálni a szerint amit itt találtam. Az lenne a kérésem hogy valaki nem tudna ehhez a folyamathoz linkeket adni nekem?
Előre is köszönöm
további szép napot!
-
korgoth
csendes tag
Sziasztok!
Már pár napja olvasgatom (keresgélem) szabadidőmben a hsz-eket, de nem találtam olyat aki hasonló hibával küzdene.
Bizonyos időközönként, mikor magára hagyom a tabletet (nem kapcsolom ki), legközelebb nem kapcsol be (a kijelzőn sem jelenik meg semmi, töltésre sem reagál). Ilyenkor pár napig szenvedek vele, aztán egyszer csak bekapcsol (és nincs lemerülve) és megint működik. Megváltoztatott partícióméretekkel használom már 3-4 hónapja, az utóbbi pár hétben kezdte el produkálni a hibát. A múlt héten újra flasheltem, de azóta előjött egyszer megint.
Mikor először sikerült a kis pihenőjéből felkelteni, mintha pont erősebben megragadtam volna, gondoltam arra, hogy valami érintkezési hiba lehet, de nem tudtam biztosan reprodukálni a következő alkalommal.
Van esetleg ötletetek?Keresem a fórumon az eredeti állapot visszaállításának leírását, de nem találtam, csak a megosztott eredeti fájlokat. Le tudná írni valaki mik a lépései, hogy garanciáztatni tudjam?
Előre is köszönöm!
-
pane
tag
Ennyit lát belőle a flash tool
-
pane
tag
Nem tudom milyen állapotban van. ki vagy be kapcsolt.
Megindítottam a flash tool és azzal úgy néz ki menne a dolog.
De nem tudom melyik ROM legyen. Vagy van e más megoldás visszahozni.05/31/15 14:40:36.635 INFO : Phone Flash Tool V 3.1.8-2 (build on Mon Feb 11 18:23:41 RST 2013)
05/31/15 14:40:36.635 INFO : Using xFSTK version: 1.3.6.
05/31/15 14:40:36.684 INFO : Using Android Debug Bridge version 1.0.31
05/31/15 14:40:36.709 INFO : Total size of downloaded flash files: 0.00 bytes
05/31/15 14:40:38.026 WARNING: Cannot load the remote servers from the remote xml config file, please check the file url in the option panel
05/31/15 14:41:12.479 INFO : Unzip Flash Archive "E:/Downloads/Android 4.4.2_Op3ndott.zip"
05/31/15 14:41:34.469 INFO : Loading Flash file (E:/Downloads/Android 4.4.2_Op3ndott/flash.xml)
05/31/15 14:41:34.525 INFO : Ready to flash! -
pane
tag
Sziasztok
Op3n Dott flasherel kezelt eszköz. Mely gond nélkül működött eddig.
Következő helyzetbe került:
Belső tárhely/android/obb mappába másoltam játélot SD kártyáról, másolás közben elsötétült a képernyő és azóta semmire sem reagál.
80% a töltöttség, belő tárhelyen van még bőven hely, usb debug szerintem be van kapcsolva, Windows érzékeli az usb kapcsolatot de nem láthatók a tárhelyek.
Mihez kezdjek? -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Jhonny Cage #3253 üzenetére
Sajnos nem.
-
Jhonny Cage
tag
Lenne egy észrevételem, az összefoglalóban a visszaállító csomag linken nem a gyári rom van feltöltve hanem a teclastos!Egyébként sokkal jobban működik mint az opendottos!Nem lehet megoldani, hogy működjön a wifi vele?
-
róland
veterán
Köszönöm az összefoglalóban bemutatott átparticionálós leírást! Én is beléptem a kibővített tárhellyel rendelkezők táborába.
-
-
róland
veterán
Mi a most elérhető leghasználhatóbb tárhellyel rendelkező ROM? S hogy is megy a rootolás és ROM telepítés?
-
baratb94
újonc
válasz
stampedli #3243 üzenetére
Hali! Nagyon koszonom a gyors valaszt! Most, melo utan meg is csinaltam, sikerult is! a cmd- os ablakkal sikerult, az opendott flasher progi nem munkalkodott, valami adb fajlt hianyolt. . a command ablak driverek telepitese utan egybol, eleg gyorsan csinalta a dolgat! utanna.boot ido is max ket perc volt! (a 4.9GB os particiot tettem).
a lenyeg: Orok hala mindenkinek aki dolgozott es agyalt ezen!!
BaratB -
stampedli
tag
válasz
baratb94 #3242 üzenetére
Szia!
Vagy a téma összefoglaló 2. pontja alapján, vagy ezzel csináld. Mindkettő ugyanaz, de a második módszer grafikusan megy, tehát látványosabb, kezdőknek valószínűleg egyszerűbb.
(A Prohardveres, Mobilarenas, stb Op3n Dott mélyvíz ua., mivel mindegyik oldal egy lapcsalád tagja, és közös a fórum.) -
baratb94
újonc
Sziasztok! bocs a suletlenkedesert, de nem nagyon lenne kedvem tobb ezer bejegyzest elolvasgatni prohardveren meg itt! vagy ez az opendott melyviz mindenhol ugyanaz, nemtudom!.de a lenyeg...parat azert elolvastam es igy is tobb leirast is talaltam az opendott tablet atparticionalasara.megkoszonnem ha valaki leirna. vagy elkuldene pm ben vagy emailben a megfelelo leirast, mert igy szamomra se eleje se vege (mar talaltam vagy harmat) az egyik a haromszaz valahanyadik. a masik meg a haromezredik korul van. szoval nem.ertem.. nem.szukseges nekem.root, csak legyen tobb helyem a.gepen! segitsegeteket koszonom.
BaratB
baratb94@gmail.com
ui.: bocs az ekezetek miatt. angol kiosztas -
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Amennyiben a tabletnél az a szitu állt elő, hogy bekapcsolásnál csak megy körbe-körbe a boot animáció és semmi más nem történik, menthető még valahogy a történet úgy, hogy az adataim megmaradjanak? Tudom, hogy ez tipikus jelenség és factory reset megoldaná a problémát, de érdekel hogy van-e rá megoldás. Az összefoglalót elolvastam, de nem találtam benne erre kitérést...több ezer hsz. olvasásába meg már nem akartam belevágni.
Illetve érdelelne, hogy ez a jelenség ugyan úgy előfordul az újrapartícionált / rootolt verzióban is?
-
kovi75k
csendes tag
válasz
RoundRobin #3235 üzenetére
Igazad van a memória is hardver. Én igazából arra gondoltam, hogy olyan hardvere nem lehet hibás, amit minden pillanatban használ, mint a processzor. Igen, a memóriát is folyamatosan használja, de egyszerre csak egy részét.
Azt feltételezem, hogy azért tudják olcsón árusítani a cuccot, mert silány elemekből rakták össze. Lehetséges, hogy azért voltak kénytelenek visszavenni a 8GB-t RAM-ból, hogy a félig meddig selejtes alkatrészeket is felhasználhassák. Persze ez csak egy feltételezés.
Most jelenleg működik. Hibának semmi jele. De az ezt megelőző hibás működés is akkor kezdődött, amikor felraktam egy újabb alkalmazást a Store-ból (2048 játék).
Most megpróbálok nem telepíteni rá semmit, azt vizsgálva, hogy megerősödik-e az elméletem. Ha néhány napig semmi jele. Akkor újabb memóriaterületeket veszek igénybe.A Fantasy Pinball-t nyomatom, ami szerintem eléggé leterheli a procit, ahhoz hogy kijöjjön ha az hibás.
Addig továbbra is keresem annak a lehetőségét, hogy a gyári partíciókat visszaállíthassam.
Egyébként semmi bajom az eszközzel. Ez az első androidos cuccom, és ha nem lenne ez a problémája, akkor kiváló eszköz lenne számomra, meglep hogy mit tud.
-
kovi75k
csendes tag
Köszi a tippet, ki fogom próbálni, de most éppen az újratelepítés utáni működő fázisban van. Aminek azért egy kicsit örülök, de tudom, hogy hamarosan ki fogom tudni próbálni.
A kérdésem az lenne, hogy a kikapcsolási menüben hogyan tudsz választani, ha nem működik a kijelző. Power gombra bejön a menü, hangerő gombokra meg hangerőt állít. Hangerővel le tudok menni, hogy átváltson némába és vissza.
Amúgy érdekes, hogy ezt írtad, mert volt olyan nagyon ritka eset (kb 100/1) amikor látszólag lehalt, majd visszatért, de nem tudom ugyanaz az állapot volt-e mint a szokásos, és azt sem tudtam mire éledt fel.
Na, majd jól kipróbálom, ha megint elkezdi a műsort…
-
válasz
kovi75k #3232 üzenetére
Néha nekem is olyan, mintha lefagyna, hangerő/kikapcsoló gomb működik, csak érintésre nem reagál. Régebben ilyenkor 10mp-ig nyomtam a kikapcsológombot, aztán rájöttem, hogy simán vissza lehet szerezni az irányítást, ha a kikapcsoló menüben a némítást választom (vagy a hang bekapcsolást, ha épp néma). Utána megy tovább minden rendesen. Próbáld ki, hogy nálad bejön-e esetleg!
-
kovi75k
csendes tag
Azért én reménykedem, hogy nem.
Az előbb megint csináltam egy 4.9 –es újrapartícionálást, és az induláskori néhány „fagyást” leszámítva másfél órája semmi baja. Persze tudom, hogy ez csak egy darabig tart. De ez nekem így egyáltalán nem hardware hibára vall.
Azt gondoltam, lehet, hogy a memória hibás és a partíciónálás miatt a hibás memóriaterület is használatba kerül idővel, ahogy használatba veszi. Ezért is keresnék egy teljesen gyári visszaállítási megoldást.
A Teclas féle leírást végigcsináltam. Mint írtam nem értek hozzá, de ahogy láttam végigment a „telepítés” és a végén el is indult egy nem open dott –os android valmi ciril betűs nyelven.
Szóval működött. Majd erre rátettem az open dott –os cuccot. Úgyhogy most látszólag olyan mint az eredeti.
Köszi a választ, várok még tippeket.
-
RoundRobin
aktív tag
-
kovi75k
csendes tag
Sziasztok remélem még él a fórum.
Segítséget szeretnék kérni, mert androidos/tabletes dolgokban nem vagyok otthon.Kaptam egy Open Dott tabletet (nem bolti), aminek kezdetben is az volt a problémája, hogy bizonyos időközönként lefagyott a kijelző. Volt, amikor 1-2 napig nem volt semmi baja, aztán meg ki/be kapcsolgatással is csak órák alatt tudom bekapcsolni, mert az induló képernyőn sem jut tovább. Azt feltételezve, hogy szoftveres a hiba, újraraktam az androidot. Sajnos nem változott semmi. Többször is próbálkoztam.
Ezek után megpróbáltam a ROM flashelését (?). A teclast féle verziót raktam fel. Elsőre nem sikerült, de amikor manuálisan adtam meg (custom flash) az img fájlokat már elvileg sikerül, de pozitív eredménye nem volt.
A jelenség:
Használat során hirtelen nem reagál érintésre a képernyő. Nem fagy le, mert az alkalmazások tovább futnak, és pl. döntésre átfordul. Az oldalsó gombokra reagál. De a power gombot nyomva elalszik/felébred majd egy idő után lehal vagy legalábbis újraindulás jön.
Legtöbbször újrainduláskor csak az „OP3N DOTT” logóig jut. Többszöri próbálkozás után továbbmegy, és eljut az nyitóképernyőig, de itt nem tudom feloldani, mert továbbra sem reagál érintésre.
További próbálkozásokkal el lehet jutni oda, hogy működjön az érzékelő is. Néha csak percekre, ritkán akár egy órákig is működik, majd ismét kezdődnek a problémák.
Észrevettem még, hogy az aksi jel néha felkiáltójelet mutat, hogy töltsem, holott fel van töltve.Ha gyári beállítást indítok, akkor általában egy napig nem jelentkeznek a fenti hibák, majd hirtelen eljönnek. Szerintem szoftveres hibája van. Már úgy kaptam, hogy át van partíciónálva. Kipróbálnám az eredeti teljesen gyári dolgokat, ha lehetséges.
A nyitó posztban található partíciós paraméterekre nekem hibát produkál (a 4.9 és 5.8-nál nem):
Particionálás kezïdik
...
(bootloader) Start partitioning
OKAY [ 0.785s]
finished. total time: 0.787s
target reported max download size of 611527338 bytes
sending '/tmp/partition.tbl' (1 KB)...
OKAY [ 0.577s]
writing '/tmp/partition.tbl'...
OKAY [ 0.759s]
finished. total time: 1.339s
...
FAILED (remote: GPT command failed)Ha esetleg volt valakinek hasonló problémája leírhatná mivel orvosolta, vagy egy szaki segítségét kérném, mit tegyek. Bármit kipróbálok, garancia nincs. Azt is elfogadom, ha szerintetek kuka, csak tudjam, hogy ne próbálkozzak feleslegesen.
Sajnos nem tudtam mind a 3000 hozzászólást elolvasni, így ha van megoldás a problémára akkor elég ha ezt jelzitek.
Segítséget előre is köszönöm. Elnézést a hosszúra sikeredett hibaleírásért.
-
fabianszabi
csendes tag
Maximális köszönet!
Letöltéssel telepítéssel és mindennel együtt kb 30 perc és minden szuper! A gyerekem meg fülig érő szájjal vigyorog "Apa megcsinálta a tabletom!"
-
válasz
Jhonny Cage #3227 üzenetére
Ugyan nem vagyok guru, de nincs.
-
Jhonny Cage
tag
Guruktól kérdezném, van e mód rávarázsolni az acer a1-830-as 4.4.2-es romját a tabra?
-
vargalex
félisten
Szia!
Nálunk is hasonló a helyzet, én szétszedtem. De sajnos nem sikerült megállapítani, hogy pontosan milyen kijelző kell bele, illetve amit a kijelzőn szereplő számok alapján találtam, e-bay-ról (illetve egyéb oldalakról) 10-12000 Ft. Viszont az OLX-en vagy egy hirdetés, ahová mások már vitték és állítólag korrekt, számlát ad és valóban gyors és jó a javítás. Szerintem én is hozzá fogom vinni.
-
Borosz
őstag
Sziasztok. Került egy ilyen a kezeim közé (w032i-c3) és annyi "apró" baja van, hogy a kijelző fele (szinte pixelre pontosan) fekete. Amikor ébred a gép szürkés... Tesco végkiárusításon lett véve. Gariztatni nem lehet. Papírjai nincsenek meg. Ötlet? Javítható? Érdemes bontani? Lehet egyáltalán érintőrepedés nélkül bontani? Aki itt bontotta az a sarkainál kezdte?
-
sbe561
tag
Üdv mindenkinek!
Holnap megyek egy használtat megnézni, de mivel ez lenne az első tab a családban ezért nem tudom, hogy mire figyeljek mit próbáljak ki rajta?
Előre is köszönöm!
(Egyébként a Tesco mennyi garit ad rá?)
-
-
Moszy
tag
Hivatalos partició kiosztás javításról valami info ?
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Csak rootolni hogyan lehet?
Köszi! -
domerator
veterán
Hali mindenki,
Jelentem azóta is használom a tabletet, igaz főleg csak netezésre itthon wifin, DE volt hogy zenét hallgattam róla méghozzá a Neutron Playerrel (mp3 és FLAC vegyesen, általában popzene) bluetooth fejhallgatóval (nem fülhallgató) és órákig tudtam hallgatni, egészen jól szólt!!
A másik: most frissült az Opera browser (a piros betűs, nem a Coast meg egyebek) és baszki, nemn akad, simán fut a tabon... érdekes hogy még a droidra is lehet olyan böngészőt csinálni, ami rendesen fut...
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Szeretném gariztatni a tabletemet, és az lenne a kérdesem, hogy az eredeti romot vissza tudom úgy rakni mint a jó kis főzött romokat azaz elindítom a *.cmd filest és már megy is? Köszi a válaszokat Üdv DCS
-
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Ezt a scriptet hogyan tudom elindítani?
Karácsonyra vettem a lányomnak ezt a sz@rt, de már teljesen használhatatlan.
Letöltöttem mindent, de már az elején elakadok. Soha nem csináltam még csak hasonlót sem.
Tehát vol+ power, belép valami menübe, próbálom elindítani azt a 409 mb-os fájlt, ami magától megcsinál mindent, de semmi..."a windows nem tudja megnyitni a fájlt".
Mit csinálok rosszul? -
ggrue93
újonc
Sziasztok
Berepedt az érintőpanelem a tableten valaki talált már hozzá vagy csináltatta már? -
szpali
addikt
Sziasztok!
Létezik valami megoldás arra, hogy fektetett állásban alul a navbar ne lent legyen, hanem oldalt? -
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen csoda tabletem, és most jött el az idő hogy megejtsem a particionálást.
Bárki aki csak egy karaktert is vagy egy másodpercet is foglalkozott vele annak hatalmas köszönet és pacsi így virtuálisan.
Hiba nélkül kb. 5 perc alatt lefutott az egész.Letöltéssel, leírás átolvasással ,driver telepítéssel + flash, kb 30perc!
Minden tiszteletem tiétek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged