Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VMatteo
őstag
Abel féle rootolt a tabeletem. Miket törölhetek róla, büntetlenül? amik esetleg lassítják, eszik az akksit?
-
válasz
RoundRobin
üzenetére
Feladom...

Akkor már csak azt magyarázd meg, ha szerinted szoftveres a gond, miért? Amikor a szoftver ugyanaz minden gépen, a gyártás minősége viszont feltűnően ingadozó? Hallottál már Occam borotvájáról?
-
Nem értem ezt a vitát, lehet megszakítás vagy polling, teljesen mindegy, mert ha a gombot már elengedtem és még mindig látom, hogy mozog a hangerő csúszka, az a gomb bizony qrvára beragadt. Ezzel remélem, hogy a vitát rövidre zártam.

-
RoundRobin
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy az adott eszköz generál-e megszakítást, vagy sem, hanem az, hogy azt tudomásul veszed-e?
Mert hát, nem kötelező.Azonban én úgy gondolom, hogy azért poll és nem megszakítás, mert egy egyszerű gombról van szó, amihez kell ugye prell mentesítés is, amit egyszerűbb és olcsóbb, de mindenképpen OLCSÓBB szoftverből megvalósítani. Az sem kizárt, hogy éppen ott van a gáz.
A tab szoftvere legalább két verzióban került a készülékekbe beégetésre. Lehet, hogy a tied (meg az enyém is) már javított. De ez csak feltevés. -
vargalex
félisten
válasz
RoundRobin
üzenetére
Szia!
Ez rendben van, az általam linkelt oldalon is ott van, hogy van, ami nem vált ki megszakítást. De honnan tudod, hogy a hangerő gomb nem teszi ezt? Az általad linkelt oldalon ott van a gpio_keys.c is. Ebben pedig ugye ez áll:
1 /*
2 * Driver for keys on GPIO lines capable of generating interrupts.
3 *Azaz ez nem bizonyíték arra, hogy a hangerő gombok pollozva működnének... Csak vannak olyan GPIO vonalak (is), amik nem generálnak megszakítást.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Az csak egy példa:
Nézd meg ezt a linket: [link]
http://lxr.free-electrons.com/source/drivers/input/keyboard/gpio_keys_polled.c
Linux/drivers/input/keyboard/gpio_keys_polled.c
1 /*
2 * Driver for buttons on GPIO lines not capable of generating interrupts
3 *30 #define DRV_NAME "gpio-keys-polled"
31
32 struct gpio_keys_button_data {
33 int last_state;
34 int count;
35 int threshold;
36 int can_sleep;
37 };
38
39 struct gpio_keys_polled_dev {
40 struct input_polled_dev *poll_dev;
41 struct device *dev;
42 const struct gpio_keys_platform_data *pdata;
43 struct gpio_keys_button_data data[0];
44 };
45
46 static void gpio_keys_polled_check_state(struct input_dev *input,
47 struct gpio_keys_button *button,
48 struct gpio_keys_button_data *bdata) -
fsdb
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Vele beszélgess:RoundRobin
Nekem az open wrt-vel eddig TL-WR741ND v4-es kapcsolatom van 1.8-as Gargoyle-val. Hasonló forráskódot c++ -nál láttam vagy úgy 15 éve.
Neked 100%-ban elhiszem.Közben beelőzött.
-
RoundRobin
aktív tag
"Teljesen random, hogy épp mennyit ugrik, pedig mindig ugyanannyira nyomom meg a gombot. "
Nem random, csak annak tűnik. Ha a CPU terhelve van, akkor kisebb, ha nincs terhelve, akkor nagyobb a valószínűsége a túlvezérlésnek.
Tankönyvből másolom:
Perifériákról érkező adatok fogadása, feldolgozása:
A perifériákról érkező adatokat a processzornak fogadnia kell és feldolgozni azokat. Erre a legegyszerűbb módszer a polling. Ekkor a CPU adott időközönként ellenőrzi, hogy a kérdéses periféria küldött-e adatot. A módszer hátránya, hogy ha a periféria felől túl sok adat érkezik, akkor a CPU nem fogja mindet észlelni, illetve ha a vártnál ritkábban jelenik meg adat, akkor a CPU túl sok időt tölt fölöslegesen a periféria ellenőrzésével.---
Megszakításnál ilyen gond nincs, csak a megszakítás megállítja a CPU-t és elég sok ideig teszi ezt. Gondolom ezért van inkább polling, amely hosszú távon ugyan veszteségesebb, de ez a veszteség időben eloszlik. A linux így valósidejűbbnek tűnhet. -
vargalex
félisten
Szia!
Ezt a polling-ot honnan szeded? Szerintem egyáltalán nem így van.
OpenWrt alatt pl. hotplug event-ek vannak a gombok lenyomásakor/felengedésekor. -
oba
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Teljesen random, hogy épp mennyit ugrik, pedig mindig ugyanannyira nyomom meg a gombot. Kellemes, amikor úgy kb. 30% -on van épp a hang, zenét hallgatok fülesen keresztül, csak egy picit szeretnék ráadni, zárt képernyőnél, így az onscreen gombok kiesnek abban a helyzetben... megnyomom és felmegy 80-90% -ig (van amikor 100 -ig is) és kiszakad a dobhártyám

-
oba
addikt
Gyerekek...
Nehogy már maximalista legyek amiatt, mert elvárnám, hogy a hangerő gomb normálisan működjön. Ne vicceljünk már, hogy ez csak a drágább kategória felé lehet elvárás... álljon már meg a menet
A két kezem kevés lenne ahhoz, hogy megszámoljam azokat az olcsó kínai telefonokat, tableteket amikkel már dolgom volt és egyiknél sem volt még ilyen gondom. És mint mondtam, én elégedett vagyok még ezzel együtt is a tablettel, és pont az ára miatt van ez így. Ha drágább lenne akkor nyilván jobban zavarna, így viszont együtt tudok vele élni. De továbbra is az a véleményem, hogy ez így nem okés, legyen az ára bármennyi is... Garanciába azért nem viszem mert vagy úgysem javítják, vagy nem tudják cserélni készlethiány miatt. Na részemről én befejeztem a témát 
-
válasz
RoundRobin
üzenetére
Akkor most ezzel bebizonyítottad, hogy igazam volt?
Mutass mégegy terméket, ami használtan többet ér, mint újonnan? 
(#3683) vargalex:
"a Suzukiban inkább előfordulhat (vagy elfogadott lehet), hogy elromlik az ablaktörlő kapcsoló"
Zöldségeket beszéltek, a Bentley már rég szétrohadt, amikor a Suzukiban még minden kapcsoló gyári állapotú. :p -
fsdb
aktív tag
Nem értelek, ha maximalista vagy miért veszel ilyesmit.
Első tabletem, a képe mondhatni szép, egy régi program hajtott még csak el, ami kellett minden megy, root van hozzá. Az aksija egyelőre elfogadható, ráadásul használtan vettem, a Tescoban pont akkor nem volt, utána persze írogattak itt, hogy ott ahol néztem van még... A gyári kábelt lecseréltem, mert érintkezési hiba volt minden mozdításnál. Amiről írogatsz az a 70 ezer alatt nem érdemes venni kategória, és az sem biztos, hogy 100%-ban úgy működik ahogy kell.
Vargalex RoundRobin írta már: Nem fizikailag ragadnak be.
A linux pollingot használ a portok állapotának lekérdezésére, nem megszakítást és amíg te nyomsz egy gombot, addig a processzor kétszer ránéz a gombok állapotára. -
vargalex
félisten
Szia!
Nálunk 6 tab van a családban, mindegyikben jól működik a hangerő szabályozó gomb.
Én inkább a Bentley-Suzuki összehasonlítást úgy mondanám, hogy a Suzukiban inkább előfordulhat (vagy elfogadott lehet), hogy elromlik az ablaktörlő kapcsoló. Vagy mondjuk úgy, hogy gyári hibás. Ez nyilván garanciális probléma. Ha zavar a hangerő gomb nem működése, akkor miért nem viszed vissza gariba a tab-ot?Egyébként manapság nem tudom hogy van, de régebben az olcsóbb tab-okon nem volt hangerő szabályozó gomb. Így nem is tudott elromlani.
Ott a software-os hangerő szabályozás.A kérdőívvel egy baj van: nem láttam sehol a kiértékelését. Persze lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet.
-
oba
addikt
válasz
RoundRobin
üzenetére
Nem igaz már
Senki sem mondta, hogy maga a tab gázos, mi is megvettük, mint ahogy még sokan mások is, mert ennyi pénzért jó vételnek számít. DE! Olcsó húsnak híg a leve, igenis vannak minőségbeli problémák, és senki sem beszélt arról, hogy a többszázezres kategóriás minőséget várnánk el. Ez a kérdőív sem véletlenül készült el anno, amiben nagyjából össze szedték a _tömegesen_ előforduló hibajelenségeket.
De hogy az autós példádnál maradjak... ha bemegyek az autószalonba, és megveszem 2 millióért a Suzukit, és 40 millióért a Bentley -t, és akármelyikbe beülök, ráadom a gyújtást és mittudomén, meghúzom az ablaktörlő bekapcsoló kart akkor mind a kettőben be fog kapcsolni normálisan az ablaktörlő, függetlenül attól, hogy mennyibe került az autó. És ugyanez vonatkozik az összes kapcsolóra. A minőségbeli dolgok máshol kezdődnek, ezek bizony _alap_ dolgok amiknek a legótvarabb kínai szutyokban is normálisan kellene működnie. -
válasz
RoundRobin
üzenetére
Nekem semmi bajom a gombbal, mivel szinte sohasem használom. Kivéve a recoveryben.
Nekem vagy némán van a tablet, vagy videót nézek rajta, ahol ujjhúzással állítom a hangerőt. Ha mégis egy app hangját kell állítani, akkor egy gombnyomás után a kijelzőn oda húzom a csúszkát, ahová jól esik. 
-
trafóóó
tag
Tudom mehetett volna egybe de elsőre nem jött össze a Flash Tool sem látta csak a második kábellel.
Még annyi kiegészítés hogy a Flash Tool most látja a tabot.
Csináljam meg a tárhely növelést ??és ugyan minden ugrik róla de az elméletileg újra indítja.
Mondjuk jó lenne valahogy máshogy megúszni.
Köszi -
RoundRobin
aktív tag
" a tablet nem 15ezres kategóriába lett szánva, hanem 30ezer volt az induló ára"
Lehetett volna 200 ezer is, de nincs jelentősége, mert a tabot végül is 15 ezerért árulták, ennyiért lehetett hozzájutni. Ehhez kell mérni a minőségét is.
A gombokkal nálam nem volt probléma, szerintem sokaknál másoknál sem, mert akkor ez itt ebben a topikban is hangsúlyosan felmerült volna.Szerintem ez mint gond, kicsit túl van dimenzionálva. De ha mégis olyan nagy keserv, akkor nem értem, miért vette meg? Vásárlás előtt lehetősége volt, lett volna kipróbálni, sőt, utána 3 napig még vissza is vihette volna.
"és anyagminőségben pl konkrétan minden szempontból hozza is a középkategória szintjét, ehhez mérten érthetetlen, hogy egy sz.r 10filléres gombot nem tudtak rajta megoldani rendesen."
Erre mondhatom, hogy az iphone negyedmillióba került, nem 15 ezerbe, mégis volt nála faraday kalitka effektus a fém keret miatt, ergo, nem lehetett vele rendesen telefonálni.
Itt látszik, hogy kinek ez, kinek az a hiba csúszik be a tervezés-gyártás során. Később amilyenné válik a termék, az lesz a minősége, az árazza majd be a cuccot is meg a céget is aki alkotta. Hát ez így sikerült.
Szerintem még mindig jobb, mint a cellux-szal rögzített akkuk a DSP-kben (
), vagy a hulladék kijelzőjű myaudio-k, esetleg a rém katasztrofális Vega tabok, hogy a többi a használhatatlanság határán vergődő produktumokról szót se ejtsek.
Alacsony költségvetésből ritkán születik remekbe szabott dolog, akkor nem tudom mit kéne elvárni egy ilyen, a saját minőségét árban messze alulmúló tablettől?
-
trafóóó
tag
Ma délelött még müködött használtam a tab-ot erre délután se kép se hang.
Nem tudom bekapcsolni.Semmit nem csinál.Recovery be sem tudok belépni.
Valaki járt már így ?valaki valami ötlet hogyan lehetne életet lehelni bele? -
válasz
RoundRobin
üzenetére
Valóban, sosem adnám oda a jó kis Suzukimat egy sz.r Bentley-ért.

Szerintem amúgy nincs igazad, a tablet nem 15ezres kategóriába lett szánva, hanem 30ezer volt az induló ára, és anyagminőségben pl konkrétan minden szempontból hozza is a középkategória szintjét, ehhez mérten érthetetlen, hogy egy sz.r 10filléres gombot nem tudtak rajta megoldani rendesen. Hogy végül miért lett 15ezer az ára, az megint más történet.

-
oba
addikt
válasz
RoundRobin
üzenetére
Az hogy normálisan működik a hangerő szabályzó gomb, Bentley minőségű és árú "feature"?
-
RoundRobin
aktív tag
A kolléga sztem azt hangsúlyozta volna, hogy a suzuki swift áráért balgaság volna elvárni egy bentley minőségét. TAB van 10 ezerért is és 300 ezerért is. Nyilván a két ár közötti különbség valahogy kifejeződik a minőségben, használhatóságban. Ezt kell tudomásul venni csak.

A minőséget egyébként megkapod bőven a tab sebességével, az 1 GB RAM-mal, a kijelző minőségével, a bluetooth-szal, a 8 collos képernyőmérettel és a fém házzal. Persze ezt az ócska tabot bármikor lecserélheted egy remek kis myaudio-ra!

-
oba
addikt
válasz
stranger2006
üzenetére
Ja hogy 15ezerért nem várhatom el, hogy normálisan működjenek ilyen alapvető dolgok mint hangerőszabályzó gomb?
Én kérek elnézést. Legközelebb 10ezerért vagy olcsóbban veszek tabletet és majd csak a te kedvedért nem fog zavarni vagy meglepni az ha a bekapcsoló gombja beragad és emiatt nem lehet normálisan lezárni vagy felébreszteni a cuccot. Mert hát "minőséget" várni ennyi pénzért?
Hova is gondoltam. -
válasz
RoundRobin
üzenetére
De, fizikailag. Ugyanis nálam csak a lefelé gomb ragad, pedig isten látja lelkem, ugyanannyi ideig nyomom, mint a felfelé gombot. Érezni is, hogy lassabban jön vissza. Másnak mindkettő ragad, vagy csak a fel... És ugyanígy tesz a recovery menüben is, úgyhogy tuti, hogy hardveres, mert csak a hangerő fel gombbal tudok a menüben normálisan célozni, a lefelé gomb mindig túlszalad.

-
RoundRobin
aktív tag
Nem fizikailag ragadnak be.
A linux pollingot használ a portok állapotának lekérdezésére, nem megszakítást és amíg te nyomsz egy gombot, addig a processzor kétszer ránéz a gombok állapotára.
Valószinűleg a kitkat forráskódjának ezen részéhez hozzá sem nyúltak, csak lefordították.ROM sem azért nincs, mert ez olyan rossz gép volna (egyáltalán nem rossz), hanem azért, mert nem milliós tételben gyártották ki, ahogy az LG vagy a Sony Ericcson telefonjait. Senki nem lesz hülye, hogy heteket szenvedjen, csak hogy pár tíz embernek kedvezzen, akinek esetleg igénye volna más ROM-ra.
Egyébként is, jó a ROM ami a készüléken van, a gép gyors, nincs inspiráló erő sem, amiért megérné vele piszmogni. Na meg, x86-os proci van a tabban, nem pedig ARM.
-
oba
addikt
Ja hogy beragadnak...
Minőségi cucc...

Értem... akkor gyorsan le is teszek a custom rom dologról... bááár, volt korábban olyan LG és Sony Ericsson androidos telefonom amire kifejezetten zárt bootloaderes romokat gyártottak a jómunkásemberek. Nyilván azt nehezebb mint ha nyitva lenne... de nem lehetetlen. Csak hát a kutya sem foglalkozik ezzel a tabbal, sajnos. -
A hangerőgombok ugyanis beragadnak, ennyi a titok, és mindenkinek, ugyanúgy.

A custom rom témához: a drivereknél is nagyobb probléma, hogy zárt a bootloader. Emiatt, ha lenne forráskód sem lehetne rá telepíteni semmit, ami nem gyári. A teclast rom, amit régen a helyreállításhoz használtunk is a csodával határos, hogy rámegy - nyilván azért, mert az op3ndott tabletet is a teclast gyártja.
-
oba
addikt
Ha a hardveres hangerőgombok használatakor aránytalanul sok hangod ad rá ill. vesz le az hardveres vagy szoftveres gond? Szal pl 0 hangerőnél megnyomom a vol+ -t és már majdnem 50% -nál van
És mindig változó hogy éppen mennyivel növeli/csökkenti, de sosem normálisan... 
-
gascar
csendes újonc
válasz
Dicsolovag
üzenetére
Üdvözöllek dicsőlovag, szép a ruhád, szép a lovad!
A sötétséget megvilágító fényes elméd kivezetett a mélyvízből.
Nevedet aranyba kell foglalni.
A leírásod pontos éa szakszerű, nem a véletlenre, bizonytalanságra hagyatkozol.
A leírásod alapján elsőre kb. 6 perc után már használtam a frissen flashelt particiómódosított tabot.
Köszönöm!
Felhívom mindenki figyelmét, hogy idáig ez a legbiztosabb és leggyorsabb módszer, amit
dicsolovag közre adott az OP3N DOTT tablet gyári frissítésének megvalósítására.
A tools fájlok és a módosított OS fájlok az Op3nDott-tab-sw-update.rar -ban találhatók.
Rar file linkje több helyen is megtalálható.
Pontosítok az újra particionált tableten a DATA 4.59 GB lett. (4.9 GB-ot tévesen írtam először.)
Mindenkinek sok siker a flasheléshez.
Elsőre megy, jó a hosszúkábel is, és nem kell próbálkozni.
-
oba
addikt
Szerintetek lesz valaha erre a tabra custom recovery és custom rom? Vagy ne is álmodjak ilyenekről?
Szívesen kipróbálnék egy CM12.1 -et vagy valami hasonlót rajta. -
norbihungary
csendes tag
válasz
RoundRobin
üzenetére
igen azon voltam a gond az volt hogy a pattintómat is eltörte... ezért volt a csavarhúzó
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
norbihungary
üzenetére
Legközelebb egy telefonkártyát élezz meg csiszolópapírral vagy késsel és azzal egészen könnyen szét lehet szedni, ráadásul nem kell félni, hogy karcol vagy megsért valamit.
Az infó amit leírtál, egyébként hasznos! Üdv.,
-
norbihungary
csendes tag
sziasztok sikerült szétszedni. nem kell sarokkal szenvedni . hajszárító kicsit átmelegít aztán középre benyomtam egy snicer majd csavarházú szépen fel pattintottam. mind a 2 oldalt. majd az alsó sarkok. ha ez megvan csavarhúzóval be lehet nyúlni a felső középső fülre és kész is van. karc mentesen. csak gondoltam leírom hátha kell még valakinek.
-
válasz
MichaelScott
üzenetére
"A mobilom egyszer nem teszi, így minden értesítést megkapok és rögtön tudom nézni mi az."
Hát pont ezért kérdezem, hogy ha a mobilod mindenről értesít, miért fáj akkor, ha a tablet nem teszi meg ezt neked még egyszer?

-
oba
addikt
válasz
MichaelScott
üzenetére
pedig ez a tab lekapcsolja a wifit alvó állapotban, függetlenül attól, hogy te a wifi beállításokban mit állítasz be
nem tudom mennyi idő után megy el aludni ha nem nyúlsz hozzá, de gyanítom nem kell neki sok, és bye-bye értesítések
persze értem én, hogy így az üzemidőre jó hatással van, de erre találták azt ki, hogy éjszakára kikapcsolom a wifit, napközben viszont kikapcsolt kijelzőnél tényleg jól jönnének az értesítésekde hát ez van
volt annyira olcsó, főleg a 15ezer Ft -os időben amikor én is vettem, hogy megbocsátunk neki ilyen hülyeségeket -
MichaelScott
csendes tag
Nem az a lassú, hanem az amikor bekapcsolom a képernyőt és várhatok 10 percet amíg magához tér a gép.
A másik dolog, hogy én pl. meg még arról nem hallottam, hogy a gép kikapcsolja a wifit alvás közben. Miért tenné? A mobilom egyszer nem teszi, így minden értesítést megkapok és rögtön tudom nézni mi az. Nem hobbinak vettem, hanem mondjuk használnám is a gépet, de ha legalább neha bekapcsolná a wifit, le szinkronizál mindent, aztan ujra lekapcsolja (mint ahogy a normális androidos cuccok teszik) még mindig jobb megoldásnak tartanám. -
válasz
MichaelScott
üzenetére
Két dolgot nem értek:
1. Hogy jut eszedbe "lassúság"-nak nevezni azt, hogy nem szinkronizál alvó állapotban?

2. Miért kell egy tabletnek szinkronizálni alvó állapotban? Én speciel pont annak örülök, hogy alvó állapotban lekapcsol a wifi, és olyan energiatakarékos állapotba teszi magát a gép, hogy hetekig is képes bekapcsolva maradni.

-
PLaci58
addikt
válasz
MichaelScott
üzenetére
Lehet, hogy újra kell indítani beállítás után.
-
PLaci58
addikt
válasz
MichaelScott
üzenetére
Nekem nem kapcsolja le a Wifit alvás közben. Felébresztve egyből megy minden. Szinkronizálások kikapcsolva.
Beállítások/WiFi/3 pont/speciális beállításoknál lehet beállítani. -
MichaelScott
csendes tag
A CPU-Z nem rossz ötlet, de szerintem rájöttem mi a gond, ugye a wifit lekapcsolja a gép alvó üzemmódban, ez szerintem még a mai napig egy hülye dolog, mobilom ezt nem csinálja pl, és amint felebresztem 20 perccel később legalább még 20 perc kell amíg magához tér, és újra be szinkronizál mindent. Most feltettem a Terminal Emulátort, most elméletileg aktívnak kene maradnia.
-
PLaci58
addikt
válasz
RoundRobin
üzenetére
Vagy egyszerűen van egy alkalmazás ami leterheli a procit.
Ha jól emlékszem a CPUZ progi megmutatja dolgokat. -
cubix
tag
válasz
norbihungary
üzenetére
-
norbihungary
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék. Hogy a fenébe lehet leszedni a hátlapot? nem találok hozzá se video se Google és elég masszív cuccnak tűnik. aki szedet már szét kérem segítsen hogyan indulok neki honnan ?
-
válasz
MichaelScott
üzenetére
Nem lehet, hogy mióta megvetted, használtál egy drágább tabletet és azóta érzed lassúnak a tiédet?
Másra nem tudok gondolni, futtass egy antutu tesztet, az talán megmutatja számszerűsítve, hogy jól érzed-e a problémát, hasonlítsd össze a többiekkel, egy páran linkeltek ide már antutu pontszámot. -
válasz
MichaelScott
üzenetére
A nem netes dolgok is lassúak rajta?
-
válasz
MichaelScott
üzenetére
Gyakori újraindítás vagy factory reset. Szinte teljesen szűz AOSP van rajta, ettől csak rosszabbat tudnál rá tenni - ha lenne hozzá bármi egyéb rom. De nincs.

-
MichaelScott
csendes tag
Sziasztok!
A gyári romon kívül van rá valami más is, vagy valami ötlet? Nekem mintha egyre többet fagyna/belassulna, pedig igen kevés alkalmazás van rajta. -
válasz
RoundRobin
üzenetére
Ha lenne like meg megosztás a fórumon, most nyomnék egyet.

-
Dicsolovag
újonc
Ha valaki még szenved ezzel, leírom, hogy hogyan sikerült megoldanom.
Jómagam ezzel a megoldással kezdtem el a mókát:
https://www.facebook.com/op3ndott/posts/575289929278821?__mref=message_bubblePhone flash + gyárilag kiadott partíció növelő firmware.
Miután órákon át elakadtam 5%-nál a korábban leírt módokon, kicsit szétnéztem a phone flash-ben.Az eljárás ami a sok próbálkozás után elsőre ment a következő:
1) Tab kikapcs és leválaszt a gépről.
2) Phone Flash-ben bal oldai sávból válasszuk a Custom flash tabot
3) a sok sok opció között találni fogunk jobb oldal környékén egy "Load file" feliratú gombot. Katt és válasszuk ki a flash.xml-t ahogy a leírásban is volt.
4) (a betöltése után az oldalon látható sok szövegmező kitöltésre kerül.)
A lap tetején látható lenyíló mezőben a Type: mellett válasszuk a fastboot opciót.
5) egyszerűen kapcsoljuk be a Tab-ot, úgy, hogy még nem csatlakoztatjuk a géphez - nekem ott a droidboot menüje jött be, feltételezem a korábbi félig sikerült flash miatt.
6) most csatlakoztassuk a PC-hez a Tab-ot, de figyeljünk, hogy ne nyomjunk meg gombot közben se a gépen se a Tab-on
7) ha várunk egy kicsit, nálam 10 másodperc volt kb, akkor a windows közben felismeri az eszközt, és többször is az eszköz hozzáadás és leválasztás hang csipog
8) amennyiben a kék Start to Flash gomb aktívra váltott és a Tab-on is még látható a droidboot menü, akkor indítsuk el a flashelést.
9) várjuk meg amíg a flash successful log megjelenik.10) a készülék ha jól emlékszem magától indult el és a gyári os töltődött be. (Ez igen sokáig tartott akár az első indításnál)
remélem ez másoknál is így működni fog.
sok sikert -
RoundRobin
aktív tag
Amit talán érdemes tudni, illetve szem előtt tartani:
Amikor a szoftver 5 %-ot mutat, akkor valójában a flash-re még nem írt semmit.
A gond rendre a kommunikációval szokott lenni.
A gép alacsony szintű kapcsolatot épít ki a tablettel. Ez nem azonos a normál USB-s adatkapcsolattal, mint amilyen a pendrive-ról való másolás, vagy akár a tablet adb-n keresztüli abajgatása mert utóbb említetteknél van komoly protokoll, hibajavítás, komplex ellenőrzés, míg a flash-elés esetén ilyen nincs, vagy csak nagyon primitív. A hibajavítás ez esetben annyira primitív, hogy a log file-ban kiírja, hogy windriver error, timeout expired, anyám tyúkja, akármi és kész. Ilyenkor lehet is újra próbálkozni.
Ez a kapcsolat nagyon kényes a szinkronizációra, az alkalmazott port sebességére, a kábel (mint antenna) által felvett zavarjelekre, stb. Ezért is javallott minél rövidebb kábellel kisérletet tenni.Az operációs rendszer lehetőség szerint legyen Windows XP sp2.
A szoftver helpje említi, hogy a gépen lévő egyéb USB portokat lehetőleg szabadítsuk fel. Különösen érzékeny a flash tool az USB-s web kamerákra, így ilyesmi ha van, a flash-elés idejére húzzuk ki a portcsatlakozóból.
Az USB-s egér is okozhat gondot. Annak kábele is rádió antennaként sugározza ki a rajta keresztül haladó elekromos impulzusokat amelyeket a tab és a gép közötti kábel vehet.Sok sikert..
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
hyundai17
üzenetére
Nekem is csak sokadik próbára ment fel. Eleinte megállt 5 %-nál, cserélgettem a kábeleket, portokat, gép újraindít, felment 10, majd 20 %-ig, eztán visszaesett 5 %-ra, majd megunva a kísérletezgetést, nem cserélgettem semmit, hagytam ugyanazt a kábelt ugyanabban a portban, és egyszer csak végigment.
Szóval, ahogy Obalix is írta, próbálkozni, próbálkozni, próbálkozni.

-
oba
addikt
mormolj el egy imát, járd el az esőtáncot, mutass be áldozatot az isteneknek, és próbáld újra
esetleg másik kábel, másik usb port, másik gép, más oprendszer (akár virtual machine -ban is), másik bolgyó, más galaxis
nemtom... sok mindenkinek szarakodik, egyszer csak menni fog az ugyanúgy mint az elsőnél -
gascar
csendes újonc
Op3n Dott mélyvíz vagy feneketlen tó?
Sziasztok. Fejest ugrottam az opendottos mélyvízbe, amikor megvásároltam egy párat karácsonykor.
Reményt ad, hogy már vannak veterán úszómesterek, akik kivezetik a fuldoklókat a vízből egy újra flashelt opendott tutajjal.
Örültem amikor olvastam, hogy megérkezett a frissítés és csak újra kell flashelni a készüléket. Lementettem az fájlaimat és nekiláttam.
Megy ez mint az ágyba ......, gondoltam.
Telepítettm Op3nDott-tab-sw-update.rar csomagban levő
Phoneflash Tool 3.1.8. é a drivereket win7 kompatibilitásban, mert win 10 van most a gépen.
START to Flash. Mindent a leírás szerint csináltam.
5%!!! kirúgott.
Arcomra fagyott a mosoly. Na most mi lesz? Újra próbáltam egy párszor.
Egyszer csak megindult, de az öröm elmúlt.
10%-nál megakadt. Megint makacskodott. Már elképzeltem, hogy ebből nem lesz semmi. Kitartó 3-4 próba után mégis csak végig ment a csík 100%-ig. Bekapcsolás után örömmel láttam a 4,9 GB tárhelyet.
Sikerült! Azóta is használom.DE NE ÖRÜLJ KORÁN! 2 hétig után rászántam magam, hogy megfrissítem a másik tabletet is. Fájlokat lementettem. Elkezdtem. Ahhh. 5%-nál elszállt. Se baj majd sikerül ez is.
Sajnos többszöri próbálkozásra sem ment tovább 5%-nál. Aztán gondoltam, hogy inkább nem merítem 50% alá, megkérdezem a veteránokat. És itt vergődök a vízben. Nem segített a rövid kábel sem.
A körülmények ugyan azok voltak mint az első esetben, de valami mégis máshogy lehet.
A hosszú log listából ezeket idézem:Windriver Error: 0x20000015, Timeout expired
IFW flash failed - SN : xxxxxxxxxxxxxxVajon mi lehet a baj?
-
szalaiz
csendes tag
Hátha van ötltetek...
Egy ismerős az XP-jén nem látja a tablet tartalmát, a W-032i driver nem jelenik meg egyáltalán. (A PC tölteni tölti a tabot, de nem lehet másolni rá/róla fájlokat. Másik WinXP gépen hasonló körülmények között megy.
Próbáltuk Intel Android USB driver 1.1.5-öt feltenni többször is, de amikor a tabot rádugjuk a gépre a Device Manager-ben csak sárga ?-lel mutatja az "Android" eszközt. Hiába próbálok itt driver-t frissíteni, nem talál megfelelőt, még a telepített Intel Android USB driver könyvtárban sem.
Amikor a tabon az USB kezelést kamerára állítottam, akkor megjelent az intézőben mint fényképezőgép és látszanak is a fénykép mappák, de MTP módban nem ismeri az eszközt.

-
atees
őstag
Wifi probléméja volt valakinek? Csak abba a szobába van wifi ahol a router van. Nincs vmi wifi javító program?
-
RoundRobin
aktív tag
(#3608) aryes
Jó, de amikor már közel fél évet ott porosodott a polcon és jött egy ajánlat. Hát, nem utasítottam vissza. A TAB nem is igen hiányzik, a cserébe kapott Laptopot meg használom nap mint nap. Most átgondoltam mélyebben az egészet és arra jutottam, hogy egészen jól megvagyok tab nélkül. Amiért mégis venni fogok, az az, hogy ha ügyfélnek mutatni kell valamit, akkor ne kelljen laptopot cipelni magammal, mert az nehéz. A 10 collos tab viszont már elég nagy ahhoz, hogy ne bélyegméretben kelljen mutogatni a dolgokat, ugyanakkor elég könnyű, hogy ne jelentsen terhet.

-
kisspall
aktív tag
-
oba
addikt
azt mondta, hogy havonta egyszer használná azért, ami nem fél év
amúgy is a mostani mobil eszközöknél már direkt úgy van megcsinálva, hogy amikor az eszköz 0% -ot ír ki az akku szintre és kikapcsol akkor még az akkuban van még kb. 10%... szóval, ha feltölti 100 -ra, majd 1 hónapig nem nyúl hozzá és ki van kapcsolva, nem lesz semmi baja... emiatt felesleges szétbarmolni -
válasz
RoundRobin
üzenetére
Én sem használom napi szinten, sőt, heti szinten sem. Múltkor egy hónapig nem volt bekapcsolva. Kifejezetten pár speciális dologra vettem, csak a kijelzője miatt. Minden más, amit emellett még tud, az nekem csak ajándék.
Még netezni sem szeretek rajta, bár nem teljesít rosszul. Az akkukivételt meg tudom érteni, mivel így könnyű túlmeríteni ha elfelejti az ember egy fél évre... -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Fittboy
üzenetére
Nincs értelme kivenni.
Az akku a gép kikapcsolt állapotában ugyanúgy leledzik, mintha kivennéd.
Amit jó tudni, hogy ezek az akksik sem a teljes lemerültség sem a teljes feltöltöttség állapotát nem kedvelik. A legjobb neki a kb. 40 %-os töltöttségi szint. Ekkor károsodnak a legkevésbé, ha nincsenek használva.A géped egyébként igényli az akku jelenlétét, mivel az órát is általában az hajtja meg. Az óra fogyasztása viszont nagyon nagyon minimális. Ekkora akkuról akár tizenévig is elmegy.
-
oba
addikt
válasz
Fittboy
üzenetére
világosíts fel mert nem értek hozzá tényleg... de mi a különbség az akku szempontjából aközött hogy kikapcsolod és kiveszed?
így is úgy is merülni fog pár százalékot 
akkor azt jelenti hogy egy évben kb. 10-12x fogod használni?
20-30 használat után már nagyon elavult lesz
(most sem egy csúcsgép ugye
) -
RoundRobin
aktív tag
Ja, aki flash-elni akarja a tabját, annak azt javaslom, hogy vegyen hozzá 10 cm körüli hosszúságú usb kábelt (ilyen most van a tesco-ban, kifejezetten open dott kábel, szép szines. Én a leértékelt cuccok között találtam ilyet, gondolom lehet vagy 200 HUF az ára).
Én ilyennel (legalábbis hasonlóval (lásd a képen)) flash-eltem fel 9 db TAB-ot, mid első nekifutásra sikerült.

-
Fittboy
csendes tag
A hátulját a tabnak le lehet valahogy kapni? Elég ritkásan használom, addig kivenném az akksit belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield Redsec - Indul az EA ingyenes battle royale játéka
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bittorrent topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Óriástablet ! LENOVO Idea Tab Pro 12.7" 3K 144Hz + Pen+ Moto Buds, Üzletből, Gari 2027.9.01-ig
- Lenovo Tab4 (TB-8504x) tablet leárazás !!AkciÓÓ!
- DOBOZ+TÖLTŐ Samsung Galaxy Tab A7 Light 32GB/3GB
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- szinte új iPad Mini (7. generációs) 128GB Wi-Fi starlight csillagfény 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.