Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
Kassadin #29307 üzenetére
Ahogy igertem.
Magyarorszagon dolgoztam egy multinal mint ITs, feleseg meg egy masik multinal mint team leader/manager.
Aztan egyszercsak ugy gondoltuk mi lenne ha es elkezdtuk nezegetni az orszagokat igy esett a valasztas Ausztraliara. Nekem akkor volt picit tobb mint 7 ev tapasztalatom neki meg 4 ev a munkakoreben.
Ausztraliaba valo kijutasnal volt ket lehetosegunk. Magyarorszagrol intezunk mindent es megszerzem a letelepedesit 1,5-2 ev alatt. Masik lehetoseg kimegyunk, o elmegy tanulni azt amit amugyis szeretne en meg keresek munkat es orszagon belul csinaljuk meg a PRt. Masodik opciot valasztottuk. 2011 februarban felultunk a reoulore es kimentunk. Talatam munkat, dolgoztram, menet kozben lett egy munkavallalasi vizum a tanulo helyett igy mikor feleseg vegzett akkor o egybol eltudott menni dolgozni (a vizum sajatossaga, hogy en nem valthattam munkaltatot mig o barkinek korlatozas nelkul dolgozhatott). Errol a vizumrol pedig upgradeltunk a PRra a ceg segitsegevel akinek dolgoztam. Igy is volt masfel ev csak kozben kint eltunk nem pedig Magyarorszagon.USAba n a letelepedes nem mukodik ugy mint Ausztraliaba. Van 3 ut, csalad alapjan, menekultkent vagy zoldkartya lotto. Minden evben jatszottunk a lotton, 2011ben kihuztak. Papirok intezese, levelezes es egy kovetsegi interju utan megkaptuk a green cardot 2012 majusaban. Ekkor meg nem volt meg az Ausztral PR igy megvartuk mig megkapjuk majd szeptemberben kijottunk ide. Feleseg regen elt/dolgozott itt mint babysitter igy vannak itt ismerosok valamint imadta az idojarast es be kell valljam nekem is tetszik, hogy nincs hideg. Ausztraliaval kapcsolatban az egyik tevhit, hogy ott mindig meleg van, mikozben van 5-6 honap amikor fel kell oltozni es van kemeny 3 honap tel a futetlen, szigeteletlen lakasban.
Munkam. Sima rendszergazdakent kezdtem abban az oktatasi intezmenyben ahol megszereztem az OKJs bizonyitvanyt, majd elkezdtem jobban megtanulni a Microsoftos rendszereket es elkezdtem vizsgazni belole. Igy lett meg par Microsoftos minosites. Aztan volt par kitero (szakman belul csak nemtudtam eldonteni melyik munka jo nekem) es kikotottem az egyik multinal. Ott level 2 administratornak vettek fel, de hamar feldolgoztam magam level 3-ba igaz (onnan mar nem volt feljebb) ellenben nagyon sok dologban reszt tudtam venni, rengeteget tanultam es termeszetesen megszereztem ujjab vizsgakat amik kozul nem mind volt Microsoft de kapcsolodott a munkahoz. Nagyon jo munkahely volt, kollegak jok voltak, jo volt a csapat, vaolt egymas iratni tisztelet, de sajnos a ceg a valsagot rosszul kezelte, jottek a felhok es leleptem egy masik nagyobb multihoz mint vezeto system engineer. Ott eppen epult ki a csapat, hoztak a munkakat Budapestre nyugatrol, a feladat az volt, hogy kimenni a nyugati vallalathoz es elhozni a melot, kiepiteni itt Budapesten a csapatot valamint az egyik belso rendszert megkalapalni es tervezni egy ujat. Miutan ezzel vegeztem leptunk le Ausztraliaba. Ott az elozo munkakhoz kepest "visszalepes" kovetkezett, kis es kozepes vallalkozasoknak a teljes IT rendszeret kellett masszirozni szerencsere az orszagot elkerulte a valsag igy volt a cegeknel loveja es voltak erdekes, kihivasos munkak, rendszer upgrade, uj rendszer bevezetese. Oszinten szolva nem nagyon szerettem a munkat, de csinaltam hisz kellett meg kitudja lehet a jovoben alapitok egy hasonlo ceget es jol johet az ott megszerzett informacio.
USA. Florida nem egy IT kozpont igy ket honap alatt lett meg ez az IBMes munka. Itt elvileg az lesz, hogy mas cegeknek az Ms megoldasra valo atallasat fogom csinalni. -
kraftxld
félisten
válasz
Kassadin #29201 üzenetére
$2500 alaphangon a repjegy Mo-ra, mondjuk egy 4 fős családnál ez már $10K, ha mondjuk 2 hónapra megy az ember közben fizetni kell az itteni lakbért is vagy hitelt, hogy megmaradjon a ház, az mondjuk még $3K, már 13 ezer dollárnál vagyunk és még útközben a Burj-Dubai tetejéről se köptünk le, és Bangkok-ban se vett az ember egy zacsi sült csótányt
Mondjuk én 2008 óta nem voltam Mo-on, kíváncsi vagyok, hogy mennyi minden változott mikor jövőre megyünk, de pontosan ahogy írod, bőven elég a portfolio.hu meg a hvg.hu heti 1x, hogy ilyen fejeket vágjak:
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kassadin #29193 üzenetére
HI!
kanada az ahol el lennek honapokat mig bajarom /a tobbitol mar volt szo/, egy regi esmeros apja utan megkapta a kanadai allampolgarsagot ment volna egy erdo kozepen levo tonal levo szallodaba dolgozni, mar ki sis volt talalva mikro megyek utanna par hetre, erre gyutt a szerelm es itthon maradt:- (
udv
neduddki
mod: ex-foktoanduszuk evente 2-3 szor juropaban van tobbnyire haz is gyun, es legalbb ennyirer kinaban a nok utan:- ) /melborbol/
-
bobsys
veterán
válasz
Kassadin #29197 üzenetére
Nem evente parszor, hanem 2-3 evente egyszer, 2-2 nap az ut, ha az ember nincs eleresztve. Sokan szenvednek a honvagytol akik aztan ragjak magukat, mert nem olyan egyszeru Magyarorszagra atugrani.
En mindig azt mondtam, hogy meg mindig gyorsabb mint 100 eve hajoval
Elsore arrafele venni az iranyt sok embert probara tesz es nem is olyan egyszeru bevandorolni, sok ido mig eldontik az ottani hivatalok, hogy jovagy nekik es adnak megfelelo papirt.off2: USAkokkal sincsen am semmi baj
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Kassadin #28933 üzenetére
Van egy marketinggépezete a gyógyszeriparnak, irgalmatlan pénzbeli és egyéb háttértámogatással, és van egy marketinggépezete a nem gyógyászati jellegű segédanyagoknak/kiegészítőknek, valamivel kisebb, de még mindig erősen mértéktelen pénzügyi háttértámogatással.
Kicsit sarkítva olyan ez, mint a keresztény illetve az iszlám vallás/egyház. Az alap ugyanaz: egyistenhit. Mindkét vallás kézzel fogható, de legalábbis számára megnyugtató bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy az ő igazsága, illetve az ő Istene az egyetlen és valódi. Minden más számára csak kicsinyes magyarázkodás.
Az alapvető különbség csupán annyi, hogy mindkét vallás évszázadokra nyúlik vissza, ám a másik kettőből viszont csak a gyógyszerészet.Igazságot nem én tennék, mindenesetre aki azt mondja, hogy az emberi szervezet gátlástalanul tömhető, mindenféle negatív következmény nélkül, és nem lehet túladagolni akármit, az szerintem feküdjön rá valami 3-4 kötetes anatómia tankönyvre.
Namost Pisztillusról tudjuk hogy gyógyszerész (tehát a másik vallás szemében ő egy gyógyszeripari marketinggépezet gépszíja által bedarált egyén) ellenben tanult pár dolgot arról, hogy milyen anyag mit csinál az emberi szervezettel, míg másokról, akik itt sokkal olvasottabbak, nem pedig "buták", róluk még nem tudjuk hogy hány évtizedes orvos-biológus gyakorlat van a hátuk mögött. Nem kell bizonygatni, csak úgy felmerült bennem.
Ja, a gyógyszermarketinget nem a gyógyszerész műveli, arra vannak megfelelő szakemberek.
Juteszembe: az iszlám is azt mondja: hitetlen. -
kételkedem
addikt
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Kassadin #28928 üzenetére
Ettől függetlenül: amire a szervezetnek nincs szüksége, azt elraktározza (zsírban oldódó cuccok), vagy kidobja (vízben oldódó cuccok).
Ez pedig csak a kiválasztórendszert terheli feleslegesen - hiába van benne tartalék, amikor szól, hogy baj van (máj, vese), akkor már késő cselekedni.
Nem azt mondom, hogy senki ne szedjen ilyet, de mint mindent, ezt is csak módjával. Hiába van köze a gyógyszeriparnak (is) hozzá, amit túlzásba visznek, abból baj szokott lenni.
A szervezet működése egy nagyon bonyolult rendszer. Hiába gondoljuk azt, hogy sok mindent tudunk róla, ez csak a jéghegy csúcsa. Beleavatkozunk folyamatokba, amivel látszólag azt a hatást érjük el, amit szeretnénk, de arról fogalmunk sincs, hogy ilyenkor még mi zajlik a háttérben. Beavatkozni meg a legtöbb esetben muszáj, mert ez még mindig a kisebbik rossz, mintha semmit sem tennénk. Az alapelv viszont az, hogy ami nem romlott el, azt nem is kell megjavítani. -
degu
senior tag
válasz
Kassadin #24744 üzenetére
Egyebkent kezd erdekesen alakulni az idojaras!
A tegnapelotti? vihar a szomszed q*rva magas akacfajat derekbatorte,es beallitotta a kertunk szelebe!
Eddig rendben is lenne a dolog,csak az a bizarr,hogy a szomszed es kozottunk van egy utca.
Most zsirozom a lancfureszt,mert az akacfa torzse kb. combvastagsagu -
-
JetiRulez
őstag
válasz
Kassadin #23504 üzenetére
A tanfolyam ideje alatt tudtak volna elhelyezni gyakornoknak, de akkor éppen máshol dolgoztam és pont nem gondoltam ilyesmire.
Lassan mostmár kell legyen valami az utóbbi időben már nem csak legalább egyszer megyek be a városba ilyen-olyan cégekhez érdeklődni. Ezen a héten például 3x is nekiiramodtam. Ilyen tempóban már csak-csak akad valami.
-
válasz
Kassadin #16325 üzenetére
Előfordulhat, de szerintem meg nem csak, lehet a netem kezd gyengülni.
#16326 Winner_hun : Köszi, inkább nem, jó az ami van, nem bonyolítom. Meg a leveleimet a gépre aztán ne másolgassa, hagy döntsek én felettük, mégiscsak én vagyok a férfi!
(#16328 Kassadin: Előfordulhat, bár minden más bejön hamar.
#16330 Winner_hun: de milyen jók hogy vannak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kassadin #15578 üzenetére
ha nincs rá keret, akkor könnyű dönteni
nekem volt rá, fél nap alatt döntöttem (pontosabban annál gyorsabban, utána már csak el kellett menni).
a műtét utáni 3 napon nem ajánlottam volna senkinek a műtétet
utána 3 hónapig a "még egyszer semmiképp", azóta viszont ajánlom. mármint akkor, ha a feltételek adottak. 40 fölött az orvos se ajánlja, mert ott már nem a szaruhártya görbületi hibája lesz az elsődleges látásrontó ok.
-
tildy
nagyúr
válasz
Kassadin #15574 üzenetére
Tudod mia gázos? 15 évig úgy élni, hogy bepárásodika szemüveged, hogy felkelsz és felbotlasz mindenben mert nem látsz, csak tapogatózol, meg hogy a szemedbe kell nyúlkálnod naponta ha lencsét hordasz Ha nem műteted meg, akkor meg nem 15 év, hanem életed végéig ezt teszed. Na ez a gázos, nem az az egy nap, míg a műtét utáni 4. napon kvázi kaparod a falat, vagy a fél év napszemüveg.
Egyébként nem fáj 1 hétig, max 1-2 nap. Volt már fogfájásod? Na annál nem fájdalmasabb.
-
tildy
nagyúr
válasz
Kassadin #15225 üzenetére
Ebben az esetben viszont javithatta volna a szerzo , ugyanis nem mindenki olvassa el a hozzaszolasokat, es igy az alapjan lehet kiindulni, ami a cikkben van. Hogy is mondjam, hivatalosabb, mint valamely komment ott.
En is szoktam javitani, ha ezzel kapcsolatban valamit tevesen iroka blogomba. Kvazi utmutatonak szanom, nem engedheto meg, hogy felretajekoztassak valakit.
-
tildy
nagyúr
válasz
Kassadin #15179 üzenetére
Egy baj van ezzel az irassal: kapasbol hulyeseggel indit, miszerint le kell adni a szemelyit.
Nem KELL leadni a szemelyit, csak akkor, ha kulfoldon telepedsz le, van allando lakcimed ott. Akkor sem kell, ha tartosan itt elsz, de epp meg akarod tartani a magyar lakcimed is, ebben az esetben ideiglenes kulfoldon tartozkodassal kinn lehetsz, kvazi barmeddig . -
ClayMore
aktív tag
válasz
asszem tildyék kaptak levelet h miért nem fizetik a tb-t?!? holott ha jól emlékszem leadták a papírmunkát.
vs.
én is éltem kint, nem adtam le semmi papírmunkát és másfél év után sincs semmi macera.
Apehnál, tb-nél szép zöld lámpás világít. leellenőriztettem magam
köv héten hétfőtől fogok rákerülni a térképükre itthon mint munkavállaló. -
jos3ph
tag
válasz
Elolvastam, érdekes, sosem hallottam még ilyenről. Kettős állampolgárság van, tudom, de az, hogy töröltetni magam a nyilvántartásból... morbid. Ha lenne egy biztos helyem valahol másutt, akkor töröltetném magam. Enyhén túloznék azzal, hogy nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, de sajnos a magyar politika, és amit ez tett, és ahová jutottunk, és még ki tudja mennyivel lehet rosszabb a helyzet, megfontolóra veszem, hogy lemondjak magyar mivoltomról. Szívesebben lennék Ír, Angol, vagy bármi más nyugati ország állampolgára, mint ezé a porfészeké.
-
-
jos3ph
tag
válasz
Kassadin #15080 üzenetére
Mindegy mit dolgozol külföldön, ha sz@rt lapátolsz is jobban keresel mint itthon, és az, hogy mennyire éri meg ezt a tevékenységet kint végezni az csak is az adott ember leleményességén múlik. Mert ha többen laktok egy bérelt házban, lakásban, már is több pénzt tehetsz félre akármilyen drága fővárosról is beszélünk. Mert ugye külföldön a szállás a legdrágább. Kompromisszum mindig kell, itt ugye az, hogy többen kell bérelni szállást, mert máskülönben nem lehet eljutni odáig, hogy egy idő után már ne kelljen másokkal együtt lakni, a külföldön élésnek, kezdésnek ez a kulcsa, na meg a nyelvtudás. Bár van sok hely az osztrákoknál, és más helyeken ahova nyelvet sem kérnek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kuponkunyeráló
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L15 Gen 2. Újszerű i5-1135, 24 Gb RAM, 1TB SSD
- HP SPECTRE X360,4K Touch,core i7,IntelHD+RX VEGA 4GB!!!VGA,8-32GB RAM,256-512 SSD,ÚJ AKKU
- Macbook Air M2 15 8/256 Apple garancia
- Újszerű ThinkPad E14, core i5 1135g7(8x4,2Ghz),IRIS XE VGA,8-32GB RAM,256-512GB SSD,
- ThinkPad Yoga Áthajtható Érintős FullHd,Core i7,TOLL,világító billentyűzet,8GB RAM,240GB SSD,Jó akku
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bontatlan AERO BRONZE 650W 80+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest