- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
Bubu79 #42395 üzenetére
Munkatársammal éppen erről beszéltünk. Mondja, hogy de hát ez becsapás, lehúzás és az állam miért nem csinál ezzel valamit. Megemlítettem, hogy fel kellene már végre nőni és nem ész nélkül kattintgatni, meg megadni a személyes adatokat, telefonszámot egyebeket. El kellene olvasni, hogy mi mennyibe kerül. Nem az államra mutogatni, hogy a csalók lenyúlták a pénzemet és csináljon valaki valamit. Sajnos nem tudtam meggyőzni.
-
Bubu79
addikt
Háddevau.
Citromailes fiók - ismeretlen címtől levél - kattints ide és megtudhatod mennyi az IQ-d.
Élve a gyanúperrel kattintottam - jöttek is szépen a kérdések egymás után, majd úgy ötödikre benyög egy ilyet: Írd be a mobilszámodat, hogy megtudhasd mennyi az IQ-d.
Jelentem hál' Istennek negatív lett a teszt - potom ötszáz nettóért szert tehettem volna egy előfizetésre, amiről szó sem volt az előbbiekben.
Még jó, hogy egyszerű vagyok, mint a százasszög és nem gépeltem be rögtön-azonnal
-
zolynet
veterán
válasz
venember83 #42385 üzenetére
pont nem azt néztem
-
NoLF
veterán
válasz
bolondember #42386 üzenetére
nézés?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42385 üzenetére
nem, az se volt.
-
zolynet
veterán
látom elég volt csak 3-4x megnyomni a page down gombot
gyenge a mai termés -
-
BlacKSouL
addikt
chairman, president és CEO között mi a különbség?
-
Pacák
senior tag
Azt hittem, hogy a Borsodi Sörgyár csinálja itthon. Vagy a Dreher és a Borsodi ugyanabban a kézben van?
Sógorom és a haverja meg Zipferrel van így: tudják, hogy a kisüveges kiszerelést (0,33l) az osztrákok csinálják. Ha akció van az Intersparban, akkor sógorom telefonon riasztja az öcsémet, hogy vegyen két tálcányit a kisüveges Zipferbôl.
Vicces hallgatni, ahogy mellettem beszél az öcsém a telefonon és a vonal másik felén egymás szavába vágva navigálják öcsémet, hogy melyik polcon kell majd keresni a nedût.
-
NoLF
veterán
válasz
bolondember #42374 üzenetére
nem én voltam...
-
bolondember
MODERÁTOR
már megint ez?
nem unjátok?
-
Pisztillus
senior tag
Pfmppfmfpápff:
Kételkedem:
PppppfPmfMpf: Mmmppmúmfmffm ppmmppmfm mmpppfpmfmpmppfmfm fmmffpüpmfmffpppmmmpfmppffmp!
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #42368 üzenetére
Tessék e nélkül meggazdagodni!
Algieba: jó kerekezést! Most valóban nagyon kellemes idő van, aki teheti menjen ki a szabadba mozogni egy kicsit!
-
pohár
félisten
válasz
Pisztillus #42368 üzenetére
Mmmffpfmp ppmápff pppmppppm! Mpfmffffpmppfmmfmm fpmémpmmpppmfppmmff pfmépppffpfmp mfpmmm mmmpmpmmmpffppfmpm fmpmpppffífmpmpppppmff
-
Algieba
őstag
Szép jó napot mindenkinek!
Gyönyörű idő van. Ki kell használni, mert szombaton erős hidegfront érkezik.
Megyek biciklizni.Bye!
-
Pisztillus
senior tag
Szép napot mindenkinek!
Kételkedem, NoLF, Pohár, Bon: Mppmmpmmpőpmf mmmffp mmmpppffmmmmmfmmmpópmf éppp mfffmm pmpépffmpppmp, fmpmpppffífmpmpppppmff mpfppfmfmppfppm, éfmm pmmópmf ppmmppmfmmfmmmmffpmpmmmmmfmfmmffpppfppm pffmmmpmmfmpmmm!
-
BlacKSouL
addikt
Én is a ledekben bíztam, de sajna még elég kiforratlanok, azok is túl irányítottak, és a színük is a kompaktokhoz hasonlóan fura a szemnek. Na és drágák. Viszont a fogyasztásuk...
A szoba bevilágítására nem használnám őket, a kis bevilágítási szög miatt nem is lehetne, asztaliba talán jók.
Egyébként meg mindenkinek más az igénye a fény szempontjából. Volt osztálytársammal egyetem idején együtt laktam, ő szerette felkapcsolni a nagy csillárt, az asztali lámpát, meg a fali olvasót is, és ebben a tömény fényorgiában érezte jól magát. Én meg a falon lévő olvasót használtam szinte kizárólag, ami a falat világította meg csak, és elölről egy fémlemezzel volt árnyékolva. A nagy csillár nem tudom égett-e 10-nél többször 2 év alatt. Ugyanígy van akinek nem annyira érzékeny a szeme a kompaktok skálájára, míg nekem szörnyen bántja a szemem az a fénytartomány. A másik, hogy nagyanyám az átlátszó búrában a csillárban sima 40 W-os izzót éget, nagy nehezen rábeszéltük a 60-asra, de az már neki nagyon fényes, mi meg még azzal is szürkehályogosnak éreztük magunkat abban a nagy szobában. Az igazi amit nagyon szerettem, az az az albi volt ahol egyedül laktam, ott volt egy tolókapcsolós állólámpa plafonra irányítva, abban volt 2 db 75W-os izzó, na az ha kellett fehér fényárba borított, de az is kizárólag szórt fénnyel, ha kellett meg gyertyaként sárgán derengett. De minden esetben csak közvetve, a rikító hófehér, plafonon lévő álmennyezetet világította meg, és nekem az a fajta a legkellemesebb.
-
bnss
veterán
Szép napot és jó étvágyat kívánok mindenkinek!
kételkedem: jó hogy említed, gratulálni kell ma egy nagybetűsnek!
NoLF: ímfmffm pfmápff pppmmmpfm fmpáfpmpmfmmmfmpámmpópmf mfffmm mmpppfpmfmpmppfmfm fmmffpüpmfmppfmpéfmmpppmmmpfmppffmp!
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #42360 üzenetére
mfpmppmfpmpp, pmpöfmmffpöpppöppm fmmffpépfmmppppp
fpmmmmfmmápffpppmmmpfm pmfmppfmmffp mppmfmffmémmppmpépppfmp ;)
-
kételkedem
addikt
Pppmmmmfmffmppfppp mmpppfpmfmpmppfmfm fmmffpüpmfmffpppmmmpfmppffmp pmpmfffpmápppppfpmp!
Mmmffpépfffmp ppmppffmmfmp, ppmmpppfffmp fmpfmfmpmppfppm, mfpppfmfmffm mmm pppmmmpfmppfpmpmmpmmmppp pmfmppfmmffp, mpmmpp mmmffpfmp pppmppppm, mfpppfmfmffm pfmppfpppfmpppffmmmmmppp ppmmffpmpppfpff.
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42358 üzenetére
az se volt totál rendben, aki a halogéneket bevitte a lakásba. Nem arra való. Sokat fogyaszt, melegszik, igaz nagy fényereje van, de nem véletlen, hogy spot megvilágításnál használják.
Remélem elterjednek a ledes megvilágítások.
Ami nálunk eddig fényerőben bevált, meg színhőmérsékletben és időtartamban is , az az ikeás. Ha jól tudom a Ge gyártja nekik. 3 db egy ezres kb.Jahm: Budiban is az van. cirka egy éve. Fürdőszobában is. Egyedüli kivétel lakótársam szobája.
villanyszámla hármunkra: 4000 Ft. -
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42357 üzenetére
Azok a halogének vannak ezekben némi fényirányító reflektor búrával, ami az én asztalimban is. A fénye szerintem nagyon jó, teljesítményfelvételéhez képest, viszont belenézni nem túl szerencsés, mivel még a sima izzóknál is fényesebbek. Pont az a lényegük, hogy körbe szórt fénynek nem jók, ugyanis túlságosan pontszerű a fényük, burkolat nélkül ilyen célra, viszont adott területet megvilágítani jók, ha úgy vannak elhelyezve, hogy hétköznapi használatnál ne nézzen beléjük az ember. Azt a bizonyos területet viszont szép éles fénnyel világítják meg, ezért ideális vitrinek, üvegfelületek, csillogó tárgyak megvilágításához, vagy pl bárpultokhoz.
-
DeFranco
nagyúr
Ha már világítás:
Arra lennék kiváncs, hogy a mostanában gyakori "spot" lámpák szerintetek mennyire károsak a szemnek? Nem biztos hogy ez a neve, de azokra gondolok, ami nem villanykörte, meg nem is ez a kompakt cucc, de ugyanúgy teszik állólámpákba, meg mennyezeti világításokba. Kis méretűek de világítanak mint a fene. Volt aki már panaszkodott rá, volt aki meg erre esküszik.
Tapasztalat?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #42355 üzenetére
Anno 1990 Ft-os Philips, meg 2100 Ft-os Osram-okat vettünk asszem. A 130 Ft-os hagyományos százashoz képest odavertek árban, és ezekről a márkákról nem gondolnám hogy gagyik lennének. Én mostanában nem is nézegettem ilyeneket, nem tudom mi számít gagyinak, vagy kínainak, még a GE-t tudom mint ilyen gyártó, de ezekszerint már ebből is van Wuang-Xing-Liei ? Azt sem tudom manapság milyen árban futnak ezek.
Azt tudom hogy amit vettem asztali lámpát, az kínai féle, abban a halogén törpe is kínai volt, ami abból látszott, hogy az izzószál konkrétan neki volt dőlve az üvegnek belülről. 1 hét után felrobbant. Vettem bele 300 Ft-ért asszem Tungsramot vagy Osramot, már nem emlékszem, az tökéletes már egy éve kb. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL #42350 üzenetére
mondjuk kompakt és kompakt között is van különbség...
mi annó vagy 3/4 órát válogattuk a madaras tacskóban, de amit megvettünk, az nagyon jó volt... Mást nem lehet csinálni, mint a drágábbat megvenni - azok jobbak, mint az "olcsólámpánakgyérafénye".. Ami a legfontosabb: ki kell őket próbálni a boltban...
-
ngabor2
nagyúr
ja, aki sokat jár szállodába, az tudja
én nem vagyok olyan. ezt se én fizetem...
vén: az nincs, csak csapolt hejjnekem... azt meg nem szeretem.
a magokat nem számoltam, de hiszek nekik.mindegy, emberke szakmai tanácsot akar kérni tőlem, mondtam neki, hogy 4 után gyűljünk össze a kávézóban, és egy sör mellett megvitatjuk. már csak egy szponzort kellene találni
ha nem sikerül, akkor 2 sört kibírok.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
kételkedem #42352 üzenetére
jaa
akkor lehet hogy címplapos.. na kíváncsi leszek hogy kinn lessz-e
-
BlacKSouL
addikt
Asszem elmondták a lényeget [link]
Remélem a 10-20 W-os halogéneket nem veszik el, mert akkor lőttek a jó asztali lámpának.Mi régen vettünk nagyanyáméknak meg magunknak is kompaktokat. Nem számolom, de tuti hogy sokkal többet szenvedtünk vele mint a hagyományosokkal, és egy év alatt 4-5-öt is elhasználtunk. Álmosító a fénye, tökmindegy milyen spektrumú, húzza a szemet, szar mellette olvasni, lassan izzik be, és kb 50 fel-lekapcsolás után felére csökken a fényereje is, meg kétszeresére a bekapcsolási ideje.
Ott van értelme, ahol ezt is és a hagyományost is legalább 8 órán át lekapcsolás nélkül égetnék. Cégnél a budiban van, kb kéthetente cserélik is szorgosan, mert pikkpakk tönkremennek. A most a csilláromban lévő hagyományos 100-ast kb 6 éve használom, szabályzós kapcsolóval, és jó.
Nem örülök... -
Csabee.
nagyúr
válasz
kételkedem #42348 üzenetére
nem látok olyat hogy azonnal jelenjen meg! ez lenne a cikk amúgy, így megjelenik nektek? [link]
-
Csabee.
nagyúr
Scárok írtam most egy cikk-et! a Logoutomba ti látjátok? vagy mikor fog ez megjelenni?
-
Deathjay^
tag
tudom, hogy rajtam is áll. én keresem az állásokat nap mint nap. el is küldöm az önéletrajzom, de... a szakmai gyakorlat. hogy legyen valaki olyannak 1-2-3 év gyakorlata aki 3 hónapja végzett? válaszolni meg nem lenne nehéz szerintem, de a legtöbb cég még ezt se teszi meg.
-
NoLF
veterán
válasz
Deathjay^ #42343 üzenetére
az sajnos talán annyira nem vicces... :|
olyan nincs, hogy nem rajtad múlik. nem azt mondom, hogy csak rajtad, de rajtad is áll a dolog. nekem 3 munkahelyem van most, mellette suliba járok. a normál melóm ami bejelentett és hivatalos, azt én is neten találtam, interjúk, stb, és felvettek, zsír. a másik kettő meg kis szerencse és sok utánajárás, küzdelem, idő, meló.
túlélni tudni kell!
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #42340 üzenetére
és hamarabb megtaláltad mint én
kinek van kevesebb munkája?na ja, én nem értek az itteni kereséshez, sokszorkattintós manuálnővér vagyok.
-
kételkedem
addikt
háhá, megint jó boltot csináltam
vagy mégsem
és igen, így megmaradt a pénzed!
bár cipőd nincs, a bankkártyát meg hiába celluxozza az ember a talpára(#42341) NoLF eben a pillanatban tényleg nem sok van és a ph! fejlett keresőjét is ügyesen használom
-
NoLF
veterán
Tisztelt Ügyfelünk!
Raktárunkból jelezték, hogy sajnálatos módon az Ön megrendeléséből az
alábbi termék(ek)et nem tudjuk szállítani. Lehetséges, hogy hibásan
szerepelt a darabszám a nyilvántartásunkban, vagy csak egy-két darab
van ebből az árucikkből, és ezt például esztétikai hiba miatt nem
értékesíthetjük. Mivel kifutó modellről van szó, sajnos nem is
várható, hogy a közeljövőben újra legyen belőle raktáron.
A kellemetlenségért elnézést kérünk!if you wan t to f*ck somebody, f*ck yourself and save your money...
-
Deathjay^
tag
Jó reggelt!
-
Csabee.
nagyúr
szép napot mindenkinek!
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #42326 üzenetére
Volt, hogy felfelé kamionok mögött 10km/h-val mentünk, kiállóban kiálltak elengedni az autókat, de a 4ből 1 nem állt ki, hanem mint a "villám" cammogott előttünk, de visszafele se ment gyorsabban a dolog, 4 óra kell, elképzelni se tudom hogyan lehetne gyorsabban, így is féltünk, hogy bünti lesz.
Néhány kép, nyers, szerkesztetlen:
Minjárt gps szerint célhoz érve
felérve, felvonó lábál
A gutaütés pillanat előtt, angolul nem beszélt senki (mi se nagyon), cableway nem működött, sofőröm oroszul próbálta megérdeklődni most akkor mi van
, hát ezért jöttünk. Menjünk lentebb, párszáz méterre van működő lanovka.
Megtaláltuk a működő lanovkát. Öröm, bódottáKicsivel voltunk 1000méter fölött.
Felmentem vele 1491méterre (ha ez a Magas Tátra, akkor láttam, elég halvány volt minden) kép2, innen indult kb 1800méterre még fentebb egy másik felvonó, de erre nem volt idő sajnos, bár nem tudom mennyivel lett volna különb onnan szétnézni (fél óránként indult a felvonó, ez épp belefért az időbe. És még onnan lehet gyalog menni picivel 2000méter fölé.
Lanovkán ülve lefelé menet és egy klassz bringa.
Rohadt meleg volt, én meg még dzsekit is raktam1000méteren 23fok volt, de melegnek éreztük nagyon + a vakító fényesség nem tetszett, nem tudok benne jó képeket csinálni, fentebb 1400on már kellemesebb idő volt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #42329 üzenetére
á, erős az én gyomrom, a bolyhost is bírta mustárral és savanyú uborkával
no, megyek hallgatok valami angol nyelvű előadást.
-
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #42328 üzenetére
A cseresznyelé és kávé kombó lehet, hogy gyorsítani fog majd a perisztaltikus bélmozgáson és a welnes is meg lesz könnyed kocogás formájában
A reggelire felkínált 5-féle sajt, sonkák, füstölt makréla, 7-magvas kenyér igen jól hangzik. Gondolom a többi étkezéssel sincs gond.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #42324 üzenetére
á, megvolt a reggeli. mint kiderült, az nem különszolgáltatás, az a (normál esetben) 240 euro/nap árú szobadíjban (pontosabban ez apartman-díj) benne van.
úgyhogy el is fogyasztottam szerény reggelimet: 5-féle sajt, sonkák, füstölt makréla, 7-magvas kenyér, cseresznyelé, kávé. bár ez utóbbival kicsit lehet, hogy túllőttem, a hígakhoz vagyok szokva, mennyiségben annyit is töltöttem... de ez nem volt híg
így már csak kibírom délig...
holnap bölcs és előrelátó módon korábban jövök, akkor nagyobb a választék. bár a wellness részleget is meg kellene látogatnom. nem felhőtlen a boldogságom, ha ennyire szét van szedve a napom, 2 program között 1-1 órám van: értelmeset csinálni kevés, csak ülni meg sok.
-
fokukac
nagyúr
SZia, ez gyors volt!
én jónéhányszor megtettem ezt az utat, és a 2,5 óra eddig tartható volt, pláne nyáron. igaz, nem mentem lassan se3 óra alatt lengyelországba eljutottunk anno
voltál fent a csúcson? Felvisz már a felvonó a csúcsra? Mondom, régebben csak 1700 méterre vitt föl, onnan gyalogolni kellett.
Az idő milyen volt? látszott a Magas-Tátra? -
7
addikt
válasz
bolondember #42323 üzenetére
A kis naiv...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #42314 üzenetére
az, hogy vindóz
no jó reggelt fiatalok. itt ülök a szálloda halljában, és várom, hogy legyen valami érdekes előadás... vagy legalább valami érdekes kávészünet
subnoti és mobilnet rulez.
ja, mobilnet. jó, hogy elhoztam a wnw sticket, és nem a telefonom 80-megás keretére támaszkodtam. már tegnap sikerült 110 mega fölé mennem
-
Devid_81
félisten
Jó estét hölgyek urak, lassan jó reggelt vagy mit
-
tildy
nagyúr
Na, 2009.nov.8.
Bakker, most jut eszembe...Akkor leszünk 1 éve együtt....
-
-
zolynet
veterán
válasz
wooopsy, hát hülyeséget inkább nem írok, mindenesetre felettébb furcsa
rápróbálok az alvásra
jó8 -
pohár
félisten
válasz
"-Sofőr bácsi, én tudom mi a baja a busznaaaak!
- Na mi?
- Hát az hogy elromlott" -
Winner_hun
félisten
válasz
zolynet #42299 üzenetére
Na igen, általában. Azt viszont nem értem, hogyha elmegy a net (IP címem van, de netkapcsolat nincs
) akkor miért csak a kikapcsolás és áramtalanítás segít, az újraindítás miért nem. Utóbbinál ugyan úgy nem megy semmi, amihez net kell. Ha jól emlékszek akkor az átjáróval van gond, csak tudnám hogy mi okozza
-
madstunt
addikt
Nem emlékszel arra az Amstel reklámra,a citrommal kapcsolatban ?
1 2Olcsóbbak közt favorit: Karpackie Premium(és Super Mochne),itt szegeden helyenként kapni Zsombói háziból csapoltat,az se rossz
zolynet:Asszem én is szét nézek mi van a hűtőben sör mert hátha könnyebben alszok én is.Tegnap képtelen voltam aludni....
-
Algieba
őstag
Szép jó késő estét mindenkinek!
-
Csabee.
nagyúr
szép estét mindenkinek! és jóéjt!
-
Deathjay^
tag
NoLF: nincsen
kinőttem magam az iskolából
munkavadász vagyok
tildy:a citromos gössert tényleg eltalálták, bár nem az a kedvenc
Aktív témák
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés