- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#72042496 #58310 üzenetére
Nekem nagyobb fényerő kellene. kb. 30-40%-al kisebb a fényereje, mint a régi VA, Direkt LED-es TV-nek. Ha felteszem maximumra, Dinamikusra állítom, akkor sem olyan egy napfényes felvétel, jobban ragyog a régin. VA már vakít maximumon. Szerintem ezen kalibrálás sem segít, egyszerűen ennyit tud a panel. Igazából a HDR filmeken látszik, hogy mennyivel jobb az Oled. 3 méterről nem látok különbséget a kettő TV között, FHD, 4K esetén. 1 méterről már jobb a 4K-s TV.
-
pinnacle
nagyúr
Felhívtak az MM Onlinetól, azt mondták, hogy az egyik áruházukból kapták ezt a bontott TV-t. Ki tudják újra cserélni, 1db van nekem félretéve. Nem tudom, hogy cseréljem, vagy vegyek egy idei TV-t. Idén nem várható az Oled TV-k árcsökkentése? Mintha talán a "Vincent" mondta volna, hogy új LG gyár nyit, ami ontja majd a paneleket, olcsóbbak lesznek, ezért vesz végül a Samsung is Oled panelt tőlük, mert olcsóbb, mint javítgatni a saját fejlesztésüket. Idén van matt panel? Nekem az kellene, ezért is vettem 55HZ980E-t.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #58278 üzenetére
Lehet a Dolby Vision IQ-t pont erre a hiányos HDR fényerőszabályozásra (egyáltalán van TV, amin működik?)találták ki.
So why is so much new TV so dark? In part, because filmmakers are making the most of the expanded contrast that HDR (High Dynamic Range) allows, grading content with the dark depth they see fit. However, that grading often assumes that the content is being watched in a pitch black room. Add even a little bit of ambient lighting and a lot of dark detail can get lost. Simply turning up the screen's brightness may appear to improve things but in reality you condense the contrast and lose dark depth – even on the latest OLED TVs.
Csak a Panasonicnál lesz az "olcsóbb" kategóriában is fényesebb panel, lehet az is javít majd a sötét képen. Mennyi lesz az 55"-ek a nyitó, illetve BF ára? HZ1500-ból kiindulva 900-650k. Annyiért nem vennék TV-t, max 500k-ért.
Compared to standard OLED screens, Panasonic's Professional Edition OLED panels are brighter, punchier and more vibrant, offering even better HDR performance. Panasonic will also be the only manufacturer in 2021 to use this top tier panel in more than one range, meaning that, depending on price, the JZ1500 could potentially undercut other brands top of the line models. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #58296 üzenetére
Ha gyári visszaállítást csináltak volna, észre sem veszem. Láttam ezt a unboxing videót, de nem emlékeztem a becsomagolt hálózati kábelre, matricára. Írtam az MM-nel, azt válaszolták továbbítják az illetékes osztálynak.Fura, hogy az MM ilyet csinál és pont azért szoktam ajánlani, mert egy nagy cég, talán megbízhatóbb, mint egy noname webshop. Outletje is van, ahogy az Edigitalnak is, ott kell árulni a visszaküldött termékeket.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #58284 üzenetére
Köszi blakey, alaves! Akor majd beállítok nappali, esti üzemmódot. Jó ötlet a Pana távján a Picture gomb, így egyből tudok váltani. Netflixnél meg Dolby Visoin IQ vagy sötét.
Nincs szerencsém ezzel a TV-vel, MM-től használtan kaptam, elméletileg csak 4 óra volt benne, de már 2 órája narancssárga a led, ami a pixel frissítést jelzi.
Máskor is lehet narancssárga a led.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
alaves #58279 üzenetére
Köszi! Philipsnél HDR-ben a fényerőt nem 100-ra állítja fényviszonytól függetlenül? LG-nél, Sony-nál mi lehet a helyzet? Nyilvánvaló, hogy este más fényerő kell, mint nappal. HDR-nél jól mutat, ha sötétben megcsillan egy fénysugár valakinek az arcán, de ha kimegy a napra az már vakító lesz. Egyébként a leírásban HDR-nél is általános fényerőszabályozásról írnak, de ez nem működik. Kép üzemmódnál is van sötét helyiségre ajánlott Mozi, Dolby Visonnél is van sötét, világos, igaz nekem az utóbbi mód nekem hiányzik. Netflix módban is sötétebb lesz a kép, gondolom az is esti mozizásra van beállítva.
blakey HDR filmeket este te milyen fényerőn nézed? Úgy emlékszem te nem használsz külön nappali, éjszakai beállítást. Szerintem sok a 100.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
alaves #58270 üzenetére
Van olyan Oled TV, amin HDR adás esetén is működik a (HDR) fényérzékelő? Panasonic 55HZ980E-n világos jelenetnél nagyon erős a fényerő. Azért mégis csak más beállítás kell nappal, mint este. HDR-nél a fényérzékelő inaktív, de van külön HDR fényerő szabályozás. Csak az a gond, hogy nem a fényerő szabályozza, hanem az alatta lévő Brightness-t, ami egyébként nem sokat számít, de ha nullán akkor persze semmi nem változik.
Nincs más megoldás, este le kell venni a 100-as fényerőt, legfeljebb csökken a sötét jelenetekben lévő világos rész, de legalább nem fog vakítani? Szoktak panaszkodni, hogy teljes fehér képnél Oled TV-ken beszürkül a kép. Panánál nem, itt is szinte teljes képernyőn olyan a fehér mint kicsiben. -
pinnacle
nagyúr
válasz
torma1981 #58185 üzenetére
Akkor ez már nem probléma, ha senkinek sem volt gondja vele.
flatpanelshd-nél az LG CX a legjobb ár/értékű Oled TV. Panasonic HZ1000, GZ2000 között van, amik jóval drágábbak nála. Panánál jelzik, hogy OS not receiving updates, remélhetőleg azért az alkalmazások, Netflix, Youtube jópár évig frissítve lesznek.
Egyébként szerintetek melyik a legjobb/hitelesebb tesztoldal? Rtings is jónak tűnik, de ott nincs Panasonic, Philips. Mondjuk ott is az LG CX a legjobban ajánlott. -
pinnacle
nagyúr
válasz
tastas #58175 üzenetére
Írd majd le légy szíves, hogy győzted meg az LG-t. Egyébként kíváncsi lennénk, mi alapján zárják ki a beégést a garanciából? Hiszen TV-nek árulják (tehát lehet logó, felirat, fekete sáv is), nem 4K demókat bemutató készüléknek. Úgy emlékszem ilyen "nem garanciális hiba a beégés" miatt az LG-t megbüntették Ausztráliában. Volt már arra példa, hogy valakinek beégett a kijelzője és nem javították?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
layman #58155 üzenetére
Úgy emlékeztem 60 napnál, már szigorúbb feltételek vannak, de nem találtam semmit. Mondjuk lehet karcolást könnyen tudnak találni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Sylar_ #58105 üzenetére
Köszi! Megrendeltem, szerintem az utolsót hoztam el. MM üzletekben nincs már, online boltba sem fognak már szerintem rendelni ebből a kifutó típusból. Gondolkoztam, hogy inkább idei Oled TV-t vegyek, azokba nagyobb fényerejű panel van, ás állítólag olcsóbbak is lesznek, de valószínüleg nem fognak 500k nyitóár alá menni.
Ha jól látom 980-ban ugyanaz a 2019-es panel van, mint a 950-ben, csak kivették a IFC, BFI-t. Remélem nem lesz gond, az SD, FHD anyag felskálázásával. 3 éve 42"-es 4K-s TV-ket vettem, de nem volt olyan éles képük, mint a FHD-s TV-nek. Mondjuk valószínüleg nem is lehetséges hasonló képet adni, mert 1 pontot, 4-re kell széthúzni. Tudom persze a 4K a jövő, még telefonnal (nem találtam 4K, 60fps konzumer kamerát) is hihetetlenül jó felvételeket tudok csinálni. csak nem szeretném az elmúlt 25 év családi videóit kidobni.
Még régebben ezt próbáltam LG C9-en, érdekes módon szabályszerűen mélysége volt a felvételnek, csak nem volt olyan napfényes, mint az LCD TV-n. Remélem ezen is javítottak már.Köszi AL!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
salapp #58102 üzenetére
Köszi! Nekem tényleg a felkonvertálás a legfontosabb, de azt olvasom tesztekben, hogy ebben jó a Panasonic. Mondjuk ez a 950, de remélhetőleg a 980 sem lett rosszabb. Érdekes módon egyetlen Youtube tesztet sem találtam a 980-ról.
Igazából kettő problémát találtam, mozgásmegjelenítés (mondjuk ez biztos van olyan, mint a mostanin) illetve az agresszív a fényerőszabályozás. Túlzottan leveszi világos területek estén? Egyébként ha fényképet nézegtek akkor mennyi idő után csökkenti a fényerőt?
Panasonical volt valakinek garanciális ügye? Nem tudom, hogy milyen a hozállás az LG, Sonyhoz képest. Látom a Panaconicnál is lehet venni garanciakiterjesztést, ez vagy az MM féle lehet a jobb? -
pinnacle
nagyúr
Szia! Neked ilyenre cserélték korábban? Egészen jó ára van most.
SD, FHD adások felkonvertálásban melyik a legjobb 55"-es TV? Nekem ez lenne a legfontosabb. Rengeteg SD, FHD anyagom van, TV adásokat is nézünk. Régebben vettem 3db 4K-s TV-t, de az SD, FHD adások jobbak voltak FHD-s TV-n. Gondoltam talán fejlődött már annyit a technika, hogy felskálázva is van olyan jó minőség, mint a mostani FHD-s TV-men. Többnyire nem 4K-s filmeket néznék, csak látom az Amoled telefonon, hogy milyen jó a kontraszt, (még a TV-n halvány adások, pl. valaki Skype-on jelentkezik be, is jól néznek ki a telefonon)ezért vennék Oled TV-t. Samsung is Oled panelt vesz az LG-től, tehát lehet mégis ez a legjobb technológia. -
pinnacle
nagyúr
válasz
DarkByte #57592 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint nincs is olyan TV, amin élesek a betűk? Lehet azért nem foglalkoznak vele, mert még az ajánlott nézési távolságról sem lehet észrevenni. Monitoroknál is olvastam, hogy valami "nem szokványos pixel elrendezésnél", lehet ilyen probléma.LG TV-knél is volt valami pixel variálás, amivel "nem igazi" 4K-t adtak, de gondolom ez nem az, amit az Olednél írtál.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
powerup2 #34909 üzenetére
SONY márkaboltban azt mondták, hogy Olednél a beégés is garanciális hiba. Azért érdemes rákéredzeni. Mondjuk lehet a SONY garanciakezelése is ügyfélbarát, nincs is olyan más cég, ahol a vásárlástól számított 1 éven belül, vehetsz +3 év gyári garancia kiterjesztést.
daneel_hu videóban láttam, hogy Ausztráliában megbüntették az LG-t valami Oled beégés miatt. Nekem megvan ez a cikk?
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
TV-t átvételkor mindenképpen meg kell nézni. Nekem szállító azt mondta, főleg LG-nél van törés probléma. Az nem derült ki, hogy azért, mert legtöbbet ebből szállítanak vagy tényleg sérülékenyebb. Persze ki tudja, hogy dobálják a csomagokat.
Utólag biztos nehezebb intézni, hogy a szállítás előtt vagy után tört össze. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro Koryak #34109 üzenetére
Nekem most mondta eladó. Eszembe jutott nekem volt már ilyen. 2015. okt. 29.-i emailemre válaszolták. Vissza is kaptam az árát. Igen, még az jó az MM-nél, hogy ingyen visszaszállítják. Telekomnál is.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem azt mondták, hogy MM-ben, bolti vásárlásnál is el lehet állni 14 napon belül (csak nem reklámozzák), 60 nap nem megy, ami Onlineon van. Ha cserélni akarsz, kérdezd meg, szerintem simán menni fog.
Most jutott eszembe, hogy MM-ben vett iPhone-nál kérdeztem, hogy elállhatok-e. Ezt válaszolták.
14 napon belül van lehetőség elállni a vásárlástól, amennyiben a készülék nem fizikai sérült, és minden tartozéka, illetve csomagolása megvan.
Szerintem ezért jó nagy áruházban vásárolni, mert sokkal rugalmasabbak, mint egy kis webshop. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro Koryak #33717 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
janos666 #33686 üzenetére
Köszi! Egyébként újra megnéztem FHD-n, azon is zajos, csak én a felvételre emlékeztem, ami szintén "zajszűrt".
Egymás mellett kellene megnézni. Egyébként nem nyilvánvaló, hogy FHD felvétel szebb az FHD TV-n, mint a felkonvertált 4K-n? SD adásról nem is beszélve, amit a 4K-n jobban kell konvertálni, mint FHD-n.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #32949 üzenetére
Megnéztem az LG 55C9-et. Nagyon jó a TV képminősége, színhűsége, mozgás megjelenítése. Beégésnek nyoma sincs. Viszont FHD, SD felvételeket 4 méternél messzebbről kell nézni. Ilyen jelnél zajosabb a képe, mint az FHD TV-nek. Valóságban zajosabb volt ennél. 55SM9010-en is néztem, az még rosszabb volt. Pedig ezek azért már jobb 4K-s TV-k. Gondban vagyok, mert a feleségem jogosan reklamálja, hogy a VA oldalról fakul, de 4K-n meg a TV adások minőségével lenne gond.
MM-ben azt mondták, hogy áruházi vásárlás esetén is el lehet állni 14 napon belül, csak nem reklámozzák. Azért érdemes rákérdezni. Lehet, hogy pl. a C9, nem is lesz az MM Onlineon, csak áruházakban.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
renziNNN #33356 üzenetére
Köszi! Ez nagyon jónak tűnik. Első 720p, második valószínűleg még kisebb felbontás.
Szia AL! Köszi! Úgy tudom fő alkatrész, teljes csere esetén újraindul a garancia. Kérdezz majd rá.
Telefonnal, videókamerával készült felvételről is nagyjából látszódik, hogy mi a helyzet.daneel_hu, monitoron, FHD TV-n tudom visszanézni, a fenti linken is jól mutatja. Ezért jók ezek a saját felvételek.
powerup2 48"-es Oledek jönnek. Tavaly a 49"-es TV-k nézése után, az apró betűket homályosan láttam. Érdekes módon, most a SONY 50"-es WF665-el nincs ilyen gondom. Szerintem azért, mert a tavalyi TV-k PWM-sek voltak, ez meg nem az. Mostanában alig gyártanak PWM mentes LCD TV-t. Szerencsére az Oled is ilyen.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
daneel_hu #33318 üzenetére
Most jutott eszembe, ezt levásárlásnak hívják, amiről külön cikk is volt, hogy ez teljesen szabálytalan. Csak sajnos már nem él az oldal.
AL egyébként mi volt a hiba?
Csak a szerviztől vagy a Panasonictól is kérdezted. Lehet megemlíthetnéd, hogy ha ráderőszakolják, elfogadod a cserét de te pénzvisszafizetést szeretnél kérni és panaszt teszel.
Sajnos úgy tudom, az a gond, miután megszűnt a Fogyasztóvédelmi Hatóság, Kormányhivatalok kezelik a panaszokat, de ők nem hatóság, így bíróságra kell vinni az ügyet.Valaki ismeri a ezt az Online vitarendezés oldalt? Lehet pont erre találták ki. Persze ha az olyan mint a Békéltető Testület, akkor továbbra is marad a bíróság.
Lehet mégis Oled TV-t kell vennem, mert otthon áll a bál, hogy oldalról fakó a TV. Hiába magyarázom, hogy a VA Direkt LED a legjobb LCD technika, kontraszt szempontjából, feleségemet nem érdekli. És őszintén szólva tényleg sz@r oldalról. Én nem tudok/szeretnék vasalni
, így lehet TV csere lesz. 55" LG C9-et vennék. Még gondolkodtam a Pana 55GZ950E-n az 5 év garancia miatt.
Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n.
Valaki töltse már le, legyen szíves a hozzászólás alján lévő linkről a videót, és vegye fel akár telefonos kamerával. FHD TV-n ilyen volt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
janos666 #32952 üzenetére
Köszi! Sony XF9005 nagyon gyenge volt. Ezért kérem, ha tudtok tegyetek fel egy videót, lehet az Oled TV-k, már jobban tudnak felskálázni. 29.mp-től vettem fel 40mp-et. Ilyen lett. Ez gyengébb is az eredeti adásnál, mert az 1080i volt, ez viszont 1280x720-ban van feltöltve.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
janos666 #32948 üzenetére
Enyémet meghagyathattad volna, általánosságban írtam. Tényleg jó lenne tudni, milyen az Oled nem 4K-n.
Tavaly volt már 2db 4K-s TV-m. FHD-s TV-n szebb volt a TV adás. Finom részleteket elmossa a felkonvertálás. Itt egy példa FHD, 4K. Most is voltam MM-ben, tudtom, hogy a szanaszét osztott TV jel, nem mérvadó, de a Sony 55XF9005-en még a csatorna logo is töredezett volt, FHD-s Sonyn meg ilyen. Nálunk nagy részben TV adókat, illetve a saját SD, FHD felvételimet néznénk rajta. MN-ben sehol sem tudtam elérni, hogy TV adást nézhessek Oled TV-n, ha tudtok tegyetek be légy szíves, videót vagy fotót, hogy néz ki közelin egy beszélő ember. pl. itt 1:23-tól.Innen le lehet tölteni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
PodMAN #32612 üzenetére
Hol van ez tesztábra? 03.Grayscale-ban nem találom.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #32367 üzenetére
Megkérdeztem a Panasonictól, hogy náluk mi a helyzet a beégéssel. Azt írták, hogy egyedi elbírálás alapján döntenek. Akkor ebben jobb az LG, mert ugye ott nem vacakolnak, és még nem volt példa elutasításra?
Lehet valamelyik HDTVtestben a peek brightnessre mondták, hogy jobb volt a tavalyi TV-kben. Fenti linken lévő C9 testben írják.
Switching our attention to HDR (High Dynamic Range), we measured 725 nits peak brightness on LG C9, which is actually around 100 nits lower than what we measured on last year's C8.
Egyébként ez mit jelent, nem annyira "ragyogó" a kép.? -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Talán az LG is aktivizálja magát. 55GZ950E milyen a 55C9-hez képest? Miben jobb/rosszabb?
Hol van leírva, hogy csak az Edigitalnál, Videopartnál érvényes az 5év? Annyira új, hogy még a saját oldalukon sincs feltüntetve. Én inkább az MM-ben venném. Azt mondták, ha nem tetszik, ingyen visszaviszik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
daneel_hu #32296 üzenetére
Köszi daneel_hu, renatto! Ráadásul azt mondják, ha valakit sérelem ér 10/7-nek mondja el, míg ha jó dolog történik vele 10/3-nak.
Egyébként valaki tud arra példát, hogy beégett panelt nem cseréltek, illetve lehet, hogy a 2019-es panelek még a 2018-nál is jobbak? Úgy emlékszem valamelyik HDTVtestben azt mondták, hogy jobb volt a 2018-as modell, csak nem tudom, hogy egyes tulajdonságban, vagy úgy általában. Lehet ez a 3D LUT, ami nincs az idei modellekben, kihathat az előreprogramozott profilok színpontosságában?Sokszor olvastam, hogy gondok vannak a Panasonic szervizével. Ezt miért van, trehányul dolgoznak, vagy belekötnek mindenbe?
-
pinnacle
nagyúr
Még a Sony 55XF9005B-re gondoltam. Majdnem ezen az áron viszont Panasonic 55FZ800E is van. Értékelésben a 3D LUT-ot is említik, ami az idei TV-kből kimaradt. Gondolom azért az tévedés, hogy a tavalyi LG panelek nem égnek be.
Mi az a 24p-s filmeknél jelentkezhető szaggatás, amit szinte minden tesztben említenek? Lassú oldalirányú kamera mozgásnál jelentkezhet, ha be van kapcsolva a BFI, mert az 60Hz-en megy, így a 120Hz-es TV-n képkockákat dobál? Erre van tesztvideó?
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
daneel_hu #32267 üzenetére
Köszi mindenkinek! Nálunk szinte egész nap megy a TV. Feleségem már attól ideges lett, amikor mondtam, lehet ezúttal le kell majd engedni a középső redőnyt. Olyat nem is mondok neki, hogy tegyünk középre egy sötétítő függönyt.
Q70-nél tűnt fel, hogy milyen jó képe van, és nem tükröződik. Betekintési szöge is jó volt, az a Q60-nak is jó, itt alul, felül a nagy testvér.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
torma1981 #32264 üzenetére
Szerintem 5 év LG garancia is lesz. Én lemondtam az Oled-ről, de most, hogy láttam elbizonytalanodtam.
Illetve nagy nekem az 55", de nem szeretnék 1 évet várni a 48"-ra.
Tavaly volt már 49"-es LCD TV-m, azt volt a gond, hogy TV-nézés után az apró betűket, homályosan láttam. Szemorvos szerint ez "öregszem probléma", nem tud fókuszálni a szem, 50 éves vagyok. Az Oled képét viszont valahogy nyugodtabbnak látom, mint az LCD-t. Szerintetek ez valós, a más megjelenítés miatt, vagy csak placebo hatás? -
pinnacle
nagyúr
Most voltam az MM-ben, kiugróan jó az Qled betekintési szöge, viszont a mozgásjelenítése nem jó, mondták a TV topikban, eladó is megerősítette.
C9-nek bitang jó képe van, csak nagyon tükröződik. (Lehet valahogy mégis le kellene húzni mindig a redőnyt.)Pedig mintha azt olvastam volna valamelyik tesztben, hogy nem. Egyébként miért ilyen felületű szinte minden TV mostanában, a Qledet nem számítva?
Ha valaki szeretne, biztosítást kötni, de az elállás lehetőségét is meghagyni, kérhet MM online rendelésnél bolti átvételt, ingyen kiszállítják, legalábbis az Duna Plaza-ból. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto #32211 üzenetére
Köszi! Akkor neked 5 év gyártói garanciád van. Termékeimnél nincs a TV-d? Itt a régi telefonom, garanciaidővel jelezve.
Egyébként szerintem ha valaki a beégést perre vinné, esélyes, hogy megnyeri, mert egy TV-nek eladott terméknél, nem lehet garanciavesztő a TV nézéssel összefüggő cselekmény.
Képlefagyást okozó képtípusok
• Folyamatos lejátszású információt tartalmazó álló vagy rögzített
képek, mint például tévécsatornák számai, logói, tévéprogramok
nevei, hírek vagy filmfeliratok és alcímek.
• Videójáték-konzolokhoz vagy vételhez szükséges beltéri
egységekhez beállított rögzített menü és ikonok.
• A képernyő bal és jobb oldalán, tetején, illetve alján megjelenő
fekete sávok, például a 4:3 vagy a 21:9 képarányú képek esetében.
Ha ez garanciavesztéssel jár, akkor nem árulhatják TV-nak, maximum az Oled előnyeit bemutató demo készüléknek. -
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto #32191 üzenetére
Kérdezd meg majd légy szíves a szerelőtől, hogy milyen sűrűn találkozik beégéssel, pixelhibával. Illetve +3 év MM, Edigital kiterjesztett garanciával is foglalkoznak? Biztosító szerződhet velük is. Ne tudom, hogy az LG-nek egy szervize van csak nálunk vagy rengeteg partnerrel dolgoznak. Gondolom a biztosító is szakszervizekkel szerződik. Jó lenne ilyen nem gyári, +3 éves tapasztalat is.
Ezeket a pixelhibákat milyen távról lehet látni, mekkora a TV?
LG-nél azt mondták, ami az ő oldalukon regisztrációhoz van kötve, az gyári 5év. Nem tudják, hogy lesz-e még idén. Talán lesz még 2019-ben is. Többször volt novemberben, mint nem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #32171 üzenetére
Azt mondták, hogy a +3 év tényleg nem gyári garancia. Az 5 év LG promóció viszont igen.
Beégésre ezt írták, "A képernyő beégését a szervizes kollégák minden esetben megvizsgálják, és ha indokolt javítják. Valóban a legtöbb esetben kijelző cserével. Hozzá kell tennem, hogy otthoni felhasználás esetén alig-alig fordul elő a jelzett hiba."Telefonos ügyfélszolgálat először azt mondta, hogy beégés gyakran fordul elő, miután megkérdeztem, mégis milyen gyakran, hetente, havonta, azt válaszolta az ügyintéző, hogy 1-2 alakalommal volt nála.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto #32165 üzenetére
be tudnád tenni ezt, hogy beégésre nem vonatkozik a garancia?
daneel_hu ezt nem értem, hogy ez le van-e írva valahol?
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)Megkérdezem az LG-t.
Nálunk 90%-ban TV-nézés van, nem szeretnék beéget logot látni, igaz azt mondták, azt eleve halványítja az LG.
Ha valaki perre vinné, hogy nem cserélték a beégett képernyőt, szerintem megnyerné, mert milyen dolog az, se logo, se fekete csík nem lehet. Az a kérdés, hogy ki lehet-e zárni azt, ami eleve a TV nézéssel jár? Ki lehet, de akkor nem lehet TV-nek árulni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
daneel_hu #32154 üzenetére
WestEndből hívtak fel, most visszahallgattam a felvételt, eleve gyártóit mondtak, vissza is kérdeztem, hogy akkor ez gyártói, megerősítették, igen. Majd megkérdezem holnap, hogy akkor ez most milyen.
A biztos gyártói 5 év tavaly november 15-én indult, lehet, hogy idén is így lesz.
Egyébként az le van írva valahol, hogy beégésre is érvényes a garancia? Én csak ezt találtam a feltételeknél, -
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek!
MM-ben mondták, hogy a +3 év Silver, az gyártói garancia, Gold, Platina, ami biztosítás is, csak átvételkor lehet kötni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto #32122 üzenetére
Köszi renatto, libus! LG C9 tényleg jó lehet, a drágább Panasonic GZ2000-el szemben állta a versenyt. Valaki vett már ilyen TV-t? Egy értékelést találtam, de ugye az túlzás, hogy be kell sötétíteni a szobát a nézéséhez? MM-ben én nem láttam fakó képű Oled TV-t. Azt viszont jó tudni, hogy nap nem érheti az Oled panelt. Egyébként ez mitől lehet?
Beégéssel mi a helyzet? LG tényleg nem vacakol, simán cserél ilyen hiba esetén? Azt néztem, hogy még a fekete sávok is beéghetnek, azt hittem feketénél, azon a részen ki van kapcsolva a pixel.
Lehet most is lesz 5év garancia akció az LG-nél, ha jól emlékszem Telekomnál kezdik.
MM-ben a +3 év 38.000Ft-ba kerül. Azt mondták a nem saját, hanem márkaszervizben érvényes garancia. Lehet az 5 év garanciás akciós ár, annyi lesz, mint a mostani 479k+38k. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #32079 üzenetére
Tudnátok segíteni? Először Panasonicra gondoltam. FZ800, FZ950 soudbarban, távirányítóban különbözik, GZ950 idei modell. Most vettem észre, hogy az idei modellben már nincs 3D LUT. Ha jól emlékszem, monitoroknál ezzel pontosabb színvisszaadást lehetett elérni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
alaves #32075 üzenetére
Ez érdekes, ha az LG a korábbi Sony procikat használja. Persze lehet egyszerűbb megvenni, mint fejleszteni. Melyik most a legjobb Oled TV, 55"-s méretben (nekem a 48" is elég lenne, de az csak jövőre lesz) max. 500k-ig? Színhűség, mozgásmegjelenítés, fényérzékelő lenne fontos. Utóbbi ha jól emlékszem régebben nem volt az LG-ben, most már van. Olvastam, hogy vaktesztben USA-ban a Sony, Európában viszont a Panasonic GZ2000, LG C9 győzött.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS