Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hmmm1

aktív tag

válasz Vhiktor #87073 üzenetére

Wow bakker de durva. (Ja egyébként a referencia szót kerestem, köszi) - na itt a Sony a képen huh hát de skacok arra ki az aki azt mondja hogy nem sötét ? :DDD
    Persze ez csak egy kép, de szinte el is vesznek a részletek, ha így ránézek.

Nálam persze nem veszik el sehol a részlet hehe : ) :R

Csak így szeretek filózgatni ezen és szívni be a elméletet.

"referencia fehér 204 nit körül van, felette minden hdr fénynek minősül. A filmek jeleneteinek nagy része 100 nit alatt van. Szóval a nézők tévesen hiszik azt hogy a hdr és dv világos."

Viszont akkor DV_ben miért ugrik le minden sötétebbre? Jaaa mert a referenciához leugrunk teljesen és ugye SDR-ben meg ez a 300 körüli nit lett nekem belőve és ennek a különbségét érezhetem igaz? Mert SDR-nél konstans annyi, itt meg az alap amiről kiindul minden szín az alapból alacsonyabban van. Jól sejtem? :)

Úgyhogy félre ne értse senki, maximálisan elégedett vagyok, ajánlom mindenkinek a kalibrálást. Ha nem létezne csak a SDR, az is elég lenne nekem mert olyan a kép, amiről az emberek még álmodni se mernének. OLED+kalibráció top a kép na.
    Köszi Vhiktor.

Btw, tudom nem vagy annyira Philips párti, de igy SDR-ben megversenyeztetném a tv-m a többi nagy oldeddel itt, kiváncsi lennék a különbségekre, mennyi mi hogy, SDR-nél.

Új hozzászólás Aktív témák