Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
Na hali. Látom szépen ment itt a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatban is a téma.
Vicces volt látni, meg persze utólag nevet magán is a ember, na mindegy a lényeg:Jó múltkorában, ugyanezen kattogtam én is elég sokat. Nekem Philips 65-s OLED806 van.
A lényeg ami talán fentebb nem hangzott el, vagy nem vettetek számításba és itt tanultam meg én is, az az hogy a OLED panel gyors válaszideje... történet jön bele a képletbe

https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_81875-81875.html
Kicsit tetszett ez a hsz, sok mindent összeszedett a kolléga, de talán a ti "kérdéseitekre" is a fenti lesz a válasz, magyarázat. (Láttam vki írta, hogy neki is szintén ez a első OLED tv-je)Na mindegy, szóval, sajna ez van... a nagyok majd hozzáteszik, de talán nem tévedek ebben.
A OLED tv-k kapcsán nem hangzik el és nem reklámozzák ezt, hogy a mozgásnál az LCD/LED-el ellentétben, itt annyira jó a panel válaszidőben, hogy ami ott is megvan (csak kevésbé feltünő) itt az kicsit még jobban látszik/szembetünőbb annak következtében.Kezdtem sokat megszokni ebből a jelenségből... direkt óvatosan fogalmazok, de lényeg hogy meg lehet azért. - Ami fontos, hogy nagyon nem szabad kapcsolgatni a beállításokat, mert akkor tényleg sehogy sem lesz jó. Az alap legyen: hogy minden hülllyeség, rásegítő képjavító ficsőr legyen kikapcsolva, menjen filmmaker mód etc, - Custom Motion beállítás ilyen 2 - 2 körüli érték. Aztán majd még egy tényleges kalibráció. : )
Szerk.: Talán a gyártókat kéne afelé pusholni, hogy észben tartsák/felfogják ez egy létező probléma és szoftveresen FILM, CINEMA módban butítsák le a krva tv-jüket, hiszen oda nem szükséges a gyors válaszidő. Elvileg nem lenne olyan nehéz ezt lefejleszteni, amolyan késleltető algoritmust belerakni a tv-kbe, vagy bármi. Úgy hallottam egyik kollégától itt, hogy lehetséges lenne ilyen, ha a szándék is meglenne a gyártó( k ) részéről.
Főleg, hogy ha már maerketingben is tolják ezerrel, a Imaxet fícsört is stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Autós topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor