Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
allein
üzenetére
Esetleg a TV pontos típúsát leírnád könnyebben kaphatnál tanácsot.
Nemrég vettem egy 55C8 TV-t és nekem is konzolon van igaz az enyém kihúzható 60 cm-re. Na és a talpát felszereltem pont a hang terelés végett.
Hang - Adaptív hangvezérlés ki - Hang Mód Beállítása és ott már megy a hangszínszabályzó használata meg a Dolby D. is. -
junior19
senior tag
válasz
allein
üzenetére
Ha működik megfelelően a készülék, amire használva van, akkor felesleges frissíteni.
János is leírta korában, hogy megszokta kérdezni, s nem ajánlja a frissítést, mert nem feltétlenül kell a gyári visszaállítást alkalmazni, hogy bukd a kalibrált értékeket. Mert azt még vissza is lehetne másolni, ha le van mentve, de az új sw-nek nem biztos, hogy meg fog egyezni a videókezelése a régivel. Így hiába másolnád az új sw-re a kalibrált értékeket. Lásd a gamma kezelés tárgyalását az előző napokban.
Szerintem ha le fog futni a nagy panelkarbantartás, akkor lehet ismét kell kalibráltatni, s a kalibrálás előtt egy sw frissítés. Jánosnak úgy is van tapasztalata, hogy a mostani sw-hez képest mit javítottak az új sw-ben. -
renatto
őstag
válasz
allein
üzenetére
Nekem van Androidos Sony TV-m és jól elvagyok vele, az LG rendszere jobb szerintem, gyorsabb, de az Android is jól működik, bár néha nehézkesebb. Philips van az ismerőseim között, a menüre ők is panaszkodnak és ha jól tudom nincs DV támogatás és talán a belső médialejátszója sem túl acélos. Az Ambilight viszont sokat dob/hat az élményen. Már ha nem tök sötétben szeretsz filmezni... 65OLED803/12 volt 450k még tegnap is... Szóval nálam LG/Sony, de ezen az áron már inkább vennék 2 ilyet mint 1 Sonyt.
A Panasonic teljesen távol áll tőlem már... -
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Esetleg a Philips 903 típus, jó lenne megnézni élőben.
Szerk: Volt androidos Philipsem
szoftver gyengén teljesített. Nem értem, hogy miért nem lehet egy jó saját szoftvert fejleszteni. -
renatto
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
allein
üzenetére
Minden olyan TV szekrény ami elbírja az adott készüléket az önbeálló gumigörgős kerékkel mobil lehet.....4-6-8 db kell alá. Mérettől függően.
-
janos666
nagyúr
válasz
allein
üzenetére
Szerintem megér 15-20% felárat a C a B helyett (8 és 9 sorozat esetén) a jobb a HDR színkezelés miatt (már ha tervezel viszonylag sok HDR anyagot nézni, mert ha nem, akkor mindegy).
A 9-es talán csak annyival jobb a 8-astól, hogy van HDMI 2.1, ami játékosoknak (és általános PC használatra) szerintem erősen kívánatos, de filmnézésre egyelőre érdektelen, illetve keveseket érint, hogy jobban kalibrálhatóak a HDR képmódok (a DV-et egyszerűbb/olcsóbb lesz, a HDR10-et pedig jobban lehet paraméterezni). Szóval ez megint csak megérhet 15-20% felárat, de >50%-ot szerintem nem, főleg hogy pillanatnyilag nincs HDMI 2.1-es játékkonzol vagy PC VGA se, szóval ha valaki nagyon rá lenne erre izgulva, az is ráér várni egy C9 vársárlással (míg megy le az ára).
-
bigmasterg
addikt
válasz
allein
üzenetére
A helyedben várnék még egy évet.
Jövő ilyenkor a c9 még olcsóbb lesz (évente alacsonyabb az induló áruk is).
Addig meg el lennél a c6-al.9es széria újabb procit kapott, HDMI 2.1, és a panel elrendezése /gyártástechnológia is változott.
Mondom ezt úgy, hogy most vettem c8at :)
-
Strezi
őstag
válasz
allein
üzenetére
Az a7 - a9 inkább GPU-nak felel meg, mivel a képfeldolgozásárt felel (csak). A mindennapi értelemben vett CPU valami mediatek SOC ezekben. Nem tudok konkrét tipusokat, vagy frissítésről.
Esetleg érdekel a C6, nekem bevállt, de vettem egy másik lakást ahova kell valami
Dobj egy elképzelt árat, meg helyet priviben! -
chros
őstag
válasz
allein
üzenetére
Ha hdmi 2.1 nem kell neked, akkor menj a B8-ra, ha akcios valahol.
Tobbiek: koszi a valaszokat. Az xplay Plex-es video lejatszashoz jo? Vagy masra is?
Aki hasznal netflixet: mennyi a 4k tartalom savszelessege?
Nalam 15.25 Mbps/2160p
(Az Androidos Lg Live App-ben van "i" info gomb ami megjeleniti ezt az adatot is.)
Koszi -
Secretknight
aktív tag
válasz
allein
üzenetére
Szia,
nekem van ilyenem, egy 9002-es.Szerintem nagyon jó tv.Bámulatosan szép a kép az ambilight-al pedig nagyon tetszetős az egész.A 4K film lejátszásnál akadozott a múltkor ,de miután töröltem az alkalmazások nagy részét (nem használtam egyiket sem), azóta hibátlanul működik. -
renatto
őstag
-
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
allein
üzenetére
Szia,
Nekem egy 55e6v csere lett 65e8pla-ra, de ennek garanciális oka volt.
Nem tudom a c6-os milyen volt 65 colban, gyanítom ugyanaz a cpu dolgozott benne mint az e6v-ben.
Ha cserélsz c6-ról akkor a következőkre számíthatsz:Előny:
- jóval nagyobb maximális fényerő,
- jobb mozgásmegjelenítés, ha minden képsegítőt kikapcsolsz akkor is jobb a mozgás.
- nem görbe a képernyő
- c6*hoz képest alapban jobb hangrendszer
- YouTube hdr videók lejátszása
- jobb design, jobb ergonómia
- elvileg megnövelt vörös és zöld(?) subpixel, + logo luminance adjusment a beégés ellenHátrányok:
- nincs 3d.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
G_P
tag
-
G_P
tag
válasz
allein
üzenetére
+1 szavazat a gipszkartonra, simán el kell bírnia. Csatolok is egy képet a Rigips karton tehebírásáról.

Ha a Balik911 által ajánlott tiplivel teszed fel, 4 darabbal, simán el fogja bírni.Illetve én a soundbart a falikonzolra tenném rá.
Például erre
Ezt rászereled még a tv hátulján a falikonzolra, és úgy a soundbarral együtt megy fel a falra.
Ez akkor igazán király, ha forgatható a konzol, és a tv-vel együtt forog a soundbar is, és úgy néz ki, mintha lebegne alatta. Személyes kedvencem ez a megoldás
-
törölt tag
válasz
allein
üzenetére
A szemforgatós szájliból úgy értem, hogy ezzel valami probléma van, de csak annyit tudok elképzelni, hogy gyengének tartod a gipszkartont.
Pedig össz-vissz 16 kilós az 55B7, annyit talán még a legegyszerűbb gipszkartontipli is megtart egyedül. Egy ilyesmi fémdübelekkel felrakott konzolt még kitépni is durva lenne a falból. (Nekem hat darab fogja, mert volt itthon és hadd szóljon. Jövőre a bontáskor talán kipróbálom, mennyit is bír.)
-
-
Strezi
őstag
-
Gabor tm
tag
válasz
allein
üzenetére
Nekem tegnap lassult be a wifi a tv-n, a router pont mellette van es mas eszkozokon jo volt a sebesseg igy hamar kiderult, hogy a tv a ludas, igaz eddig nem volt semmi problema azon sem a sebesseggel.
Picit utanaolvasva azt talaltam, hogy ki kell kapcsolni a gyors bekapcsolas funkciot, akkor teljesen ki tud kapcsolni a tv es nem jon elo ez a problema. Nekem igy ki es bekapcsolva tegnap megjavult a wifi sebessege.
-
válasz
allein
üzenetére
En egyebkent csak 65-re fogok egyszer cserelni de az jelenleg nagyon messze van a budget-tol.
Ha most vennek akkor is kifizetnem a plusz 100-et a b7-re az A7 elleneben de igy hogy kb 1 eve megvettem a 910-et biztosan nem fogok valltani.
Igy is ha jonnek ismerosok csak keresik az allukat mind a kepminoseget illetoen mind a designt. Ja es amit nagyon megszerettem pedig tartottam tole az az ivelt kialakitas. Az nagyon hianyozna a b7-bol. -
blakey
titán
-
janos666
nagyúr
válasz
allein
üzenetére
Vak tippre talán nem próbál váltani: ha egyszer már látott hálózatot (főleg ha még netet is) az ethernet interfészen, akkor nem próbálkozik a wireless-en (vagy fordítva), esetleg a router-ed DHCP szervere is közrejátszhat ebben (nem egzakt hiba, csak véletlen inkompatibilitás szinten), ha pl. a TV ugyan azt az IP-t próbálja megújítani másik MAC-ről (és sok hasonló apróság, ami felmerülhet, ha több fizikai interfész is van egy eszközön, ami ugyan arra a hálózatra csatlakozik).
Nem vagyok ezotéria guru, de vak tippre a WiFi sokkal többet árthat, mint a kábeles switch, de ez ügyben konzultálj valaki mással.
Ezek a TV-k általában nem teljesen kapcsolnak ki, csak "alszanak", szóval ha berakod és kiveszed ebből a standy módból, az még nem egy "reboot". Ahogy néztem a C7 akkor sem mindig reboot-ol ilyenkor, ha kikapcsolom a menüben a QuickStart+ opciót, bár itt ugye trükkös a dolog a ~1 órás kompenzációs móka miatt is (addig teljesen jogosan van "aktív készenlétben"). -> Ez csak arra írom, hogy a hálózati problémákat sem feltétlenül orvosolja egy gyors standby módba rakás és visszahozás.
-
Joshi
titán
válasz
allein
üzenetére
Mérd meg a tévé hátlapján a felfogató csavarok távolságát, ha minden igaz 400X400(mm) lesz. Ehhez megfelelő falikonzolt vegyél ami elbír legalább 20kg-ot. A tévé nincs 20kg(~16kg), de inkább többet bírjon mint kevesebbet. Egyébként a tévé megfelel a VESA szabványnak.
-
Piftuka
veterán
Sajnálom, hogy el kell adnod! Mindazonáltal nem az ideális időszakban árulod a tévédet.

Jelenleg a Media Markt hétvégi, "ÁFA felezős" akciójában egészen pontosan 848.112 forintba kerül. Mondhatod, hogy az akciónak holnap vége, ami igaz.
Csak szinte minden hétvégén van (erre a tévére is) hasonló méretű kedvezményt biztosító akciójuk... hamarosan jön a "Black Friday" is, aztán a Karácsony... Szóval biztos lehetsz benne, hogy az ára még/már csak lefelé fog kúszni, amíg van készleten.
Amikor pedig éppen az utóbbi hetekre jellemző 950.000 forint körüli áron van, akkor is igaz, hogy nagyjából 10-ből 9 ember, aki ennyi pénzt tud és hajlandó egy tévére kifizetni, inkább kifizeti az akár 50.000-100.000 forinttal magasabb árat is, csak hogy egy gyári új, bontatlan példányt tudhasson magáénak.
Az idő pedig ellened dolgozik, mert minden egyes eltelt hónappal "öregebb" lesz a tévé. Most még "szinte új/alig használt", de egy fél-egy éves tévére már nem lehet ezt elmondani. A reális ára egyre közelebb lesz a félmillióhoz, mint az egy millióhoz.
Mindamellett abszolút megértem, hogy nem akarsz sokat bukni rajta, hiszen drágábban vetted, és alig használtad.
Én a helyedben inkább átgondolnám, hogy egyáltalán eladnám-e. Biztosan nem tudod elhelyezni a lakásban megfelelő módon?
-
törölt tag
Akkor te Részt vehetsz a Mercedes-Benz AMG Dream Cars Roadshow-n. 
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Panasonic 55" Z80AEZ 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- LG OLED 48 C2 TV - 120cm, 4K
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ment vissza a TV kèszülék a règi helyère, az àllvànyra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Panasonic teljesen távol áll tőlem már...
szoftver gyengén teljesített. Nem értem, hogy miért nem lehet egy jó saját szoftvert fejleszteni.

Dobj egy elképzelt árat, meg helyet priviben!

Most már biztosan nem vennék LG-t.

Ráadásul ha nagyon kíváncsi vagy egy HDR-es játékra, akkor ott a 65C6 ami még nagyobb élményt adna a nagyobb méret miatt.

Akkor te Részt vehetsz a
Vhiktor