- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
őstag
válasz
Callisto #22388 üzenetére
arra használnak a hétköznapi emberek
Hétköznapi emberek nem vesznek másfél, kétszeres áron TV-t. Akik ilyet vesznek azok vagy az átlagosnál igényesebb emberek, vagy nem számít nekik az ár. A hétköznapi emberek igénytelenebbek és számít nekik az ár. Az igényesség azonban nem áll meg ott, hogy jót vegyünk, azzal folytatódik, hogy jól és tudatosan válasszunk, előtte megfelelően tájékozódjunk ! -
válasz
Callisto #22388 üzenetére
"és ha valakinél beég azért, ... , nem a vevőt kell hibáztatni érte, hogy ne vegyen erre OLED-et"
- A kedves vevő pedig legyen szíves kb. 5 percet utána olvasni mire ajánlott és mire nem ajánlott az OLED.
Fel kell fogni hogy mielőtt a hétköznapi emberek és nagycsaládok kiadnak félmilla körüli összeget, akkor elvárható hogy legyen 30 másodpercük ráguglizni erre mobilról. Szvsz nem kifogás később az hogy "hát én eztet nem is tudtam" -
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #22331 üzenetére
"Nyilván amiatt cserélgetik most, amit mondasz de ugye azt tudod, hogy csak nálunk: máshol ez nem ilyen megszokott. Sőt máshol ritka példa van csak rá (kivéve a hiányos füzettel rendelkezőket) az arányokat nézve. Ne élj álomvilágban, mert csak addig érdeke, amíg nem veszteséges a cserélgetés aztán felébredünk."
Nem úgy tűnik, legalábbis a külföldi fórumok alapján máshol is panelcsere zajlik ha baj van.
1mm vastag jégen táncol az LG.A garanciafüzetben van némi tájékoztatás arról, mi van akkor ha statikus képekkel, tartalommal operál az user.
De ez a "'tájékoztatás" köszönőviszonyban nincsen a reklámmal és egyéb promóciókkalÉs ez a baj.
Persze ha promóciós szinten felhívnák a figyelmet erre a veszélyre, akkor tizedennyien vennének ilyen masinákat. EZt meg nem akarja a gyártó.
Ezért marad a magasabb ár, és a csere ha gebasz van.Ráadásul egészen addig még a garifüzetben sem kapsz róla információt ameddig meg nem veszed a tévét.
Azzal nem lehet jönni ilyen esetben, hogy tájékozódj vásárlás előtt a neten. Leszarják ha per van...
De nem akarom 1000x lefutni ugyanazokat a köröket.Itt páran azt hiszik, az a normális ha PH-fórumon tájékozódsz mielőtt tévét veszel, de ez az álomvilág szerintem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #22325 üzenetére
Ez az amit nem hiszek.
Ez kőkemény kapitalizmus, multicég satöbbi...
Itt nagyon-nagyon durván számolnak hitelromlással, esetleges felhasználói elégedetlenséggel stb.Érdeke a cégnek, hogy cseréljen, minden esetben.
Ha pedig nem tenné akkor sok sok sok sok vesztett pere lenne.Samsung kúledre 10 év gari van beégés ellen.
Az egyik legnagyobb konkurens termék és cég.
Ez bőven elég az LG jelenlegi hozzáállásához. -
AkosKJ
tag
válasz
Callisto #22258 üzenetére
Semmit se "kell" gariztatni. Azért csinálod mert neked nem felel meg vagy zavaró hibája van , ha jobban belemegyünk itt kb 50% a tvknek nem "kellet" volna gariztatni vagy 14 napon belül visszakülddni, banding vagy egyéb dolgok miatt, csak mivel tudjuk hogy cserélik mindenki beprobálkozik jelzem ilyen értéknél jogosan és eddig sikeresen, illetve a gyártó is tudja hogy ilyen probléma van amit effektíve jobb gyártással vagy tesztel ő is kiküszöbölhetne.
A 2016 oled tv miért cseréli mostanra, vagy esetleg te meg itt a 70% miért fogja lecserélni mert olyan tartós meg fasza lesz 2 év múlva is, a technika fejlődéséről ne is beszéljünk, szerintem ezért is gyártanak mindent 1-2 évre mert jön majd a jobb meg az újabb és egy szóval sem mondtam hogy, ez így jó, de ez van sajnos ☹️.
Örülj neki hogy neked még nem kellet, Asus gamer fejhallgató 70 ezer másfél év után tört el egy müanyag pánt benne ami hogyha fém soha az életbe nem megy tönkre jah és ezt erre tervezték 😂 corsair mechanikus billentyűzet 40 ezer erre tervezve 1,5 után szétment a gomb alján a rögzítő rész rész olyan betűkön amit nem is hasznátam, Hollandiából új billentyűzet ami szoftver hibás, aztán kaptam megin egy újat ami most jó. -
törölt tag
válasz
Callisto #21931 üzenetére
No igen ez az amit elkerülnék. Nem tudom mit miért kell állítani mit mi működtet. Szal inkább hagyom. Azért lenne az a szerencsétlen plug and play.
Azért próbáld ki a serviiot. No ott nem kell semmit tekergetni csavargatni buzerálni. Azt gondoltam ha meg lesz a drága kártya, összekapcsolom és minden zsírkirály.
De nem így lett. Szerintem ha egy dolgot, eszközt, programot ezer helyen kell tekergetni csavargatni állítgatni hogy egyszer jó legyen akkor az egy nagy kalap szar már bocsánat a kifejezésért. Vagy nem céleszköz, program.
Mi a f@aszért kell mindenkinek programozónak vagy elektro műszerésznek lennie hogy normálisan nézzen egy filmet, hallgasson zenét. Ezt sose értettem. Nem kellene gyártani ennyi szart csak 1 et. Akkor nem lenne ennyi ütközés nem kellene ezernyi kodek és nem kellene állítgatni állandóan ezeket a szarokat. Mint ha ezért szült volna anyám hogy állítgassak. Na nem is folytatom mert a végén megölök valakit. -
törölt tag
válasz
Callisto #21914 üzenetére
Sikerült végre. De igazad van a beállításokkal kapcsolatban. Érteni kell hozzá dw lehet engem már ennyire nem érdekel a dolog mert mpc-hc sokkal rosszabb képet produkál mint ha serviio val hálózaton küldeném a jelet. Ráadásul lehet a vga nem ismeri a dolbi vision-t.
A serviio meg kezel mindent. -
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #21922 üzenetére
Gyári garanciát csak arra adhat amely rajta keresztül lett eladva, mármint az LG Hungary-n keresztül.
Minden más elvileg szürkeimport, még esetleg EU-s garival jól járhatsz, mert akkor a bolttal könnyedén leboxolod.De ha mondjuk az USA-ban árulják, akkor szopacs lehet belőle.
-
-
Clay
senior tag
válasz
Callisto #21614 üzenetére
Nem értek egyet, ha egész nap megy a tv-n ugyan az az adó háttérzajnak, akkor az rádióként van használva, nem pedig tv-ként. Ha pedig a gyerek egész nap jutyúbozik rajta, akkor pedig bébisintér nem pedig tv. A tv arra való, hogy nézzünk rajta, nehezen tudom elképzelni, hogy az normál felhasználás lenne, hogy valaki napi 12 órát ül vagy fekszik a tv előtt és ugyanazt bámulja. De ez az én véleményem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #21614 üzenetére
Annyiban egyetértek, hogy nincs megfelelő tájékoztatás.
Az LG USA weboldalán már láttam ezt-azt de érzésem szerint ez kevés.Ma az van gyakorlatilag, hogy megveszed a tévét (a promóter ha tájékoztatott az már jó dolog, de nem fog mert neki az a fontos, hogy megvedd a tévét), és kapsz egy füzetecskét (fizetés után!)
amelyben bele van írva, hogy miért nem használhatod úgy a tévét ahogy gondoltad, ahogy az evidens lenne.
Ez szerintem egyetlen peres szösszenetnél nem állja meg a helyét, a gyártó ezzel fog érvelni de ez kevés lesz.
Szerintem... szerintem cserélni fognak, végig. Szinte biztos.
Nem lesz még csak FV per sem, mert biztos a bukta a bíróságon. -
-
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #21581 üzenetére
"Lehet, hogy itt pár nagyszájúnak van 1-2 évente ennyi kidobálni való pénze, de nekem nincs és ettől nemhogy kevesebbnek érzném magam (mint ahogy itt néz hozzám hasonlóakat annak pár magas lovon ülő figura), hanem inkább megfontoltabbnak. "
Ezt most nem értem miért írod, alapvetően nagyon segítőkész a fórum.
Nekem pl nagyon sokat segítettek itt páran, tényleg le a kalappal.
A legtöbbet Jani, dGyuri és Joshi… de még voltak páran. -
MrBazsi
senior tag
válasz
Callisto #21555 üzenetére
És akinek (mint pl nekem) vásárlás előtt azt mondta az ügyfészolgálatos telefonon visszahívva, nagyon pozitív hozzáállással, hosszasan taglalva a dolgot, hogy nyugodtan vegyem meg, szó nélkül cserélik ha beégne, mert erre is kiterjed a garancia, azokkal mi van? mi lenne az akkor ha mégsem cserélnék,mint a vásárló megtévesztése?
én is mielőtt megvettem elég sokat foglalkoztam a dologgal, itt is voltak aki mondták h cserélték neki a panelt gariban, és az üf is megerősítette ezt.
neked meg most bemásolták azt ami a garilevélen van egy az egyben. szereintem ne ez miatt ne vegyél oledet.... -
renatto
őstag
válasz
Callisto #21559 üzenetére
Ebből nekem az jön le beolvasta/beolvastatták vele azt ami a garanciajegyben szerepel. De ez eddig is benne volt és mégis cserélték. Lehet magkapták az ügyfélszolgálatosok hogy ezt mondják, mer már fű-fa-virág cseréltetni akar mert enyhe banding van a tévén ami csak adott képen látszik és hogy képzeli ezt LG... meg a fórumon megmondták, hogy E8-ra is cseréltethetem!
Ez lehet akár az is hogy tényleg nem cserélnek többet, de lehet az is csak az ügyfélszolgálatos nem tudja vagy ezt kellett mondania, de közben nem változott semmi.
Mindenki vigyázzon a tévéjére lehetőségeihez mérten és probléma megoldva.
ui: amúgy az életszerű hogy húzzam orrba-szájba a képet mert nekik úgy lenne ideális...az meg mind1 hogy a kép trágya lesz/nem lesz a képernyőn.
-
-
törölt tag
válasz
Callisto #21555 üzenetére
Én meg közben azon agyalok, hogy monitornak is csak veszek egy OLED-et, mert jó. Ha beég, beég, több is veszett Mohácsnál. Csak az a 120 Hz azért kéne, az 55" is bazi nagy, kitakarnák az asztalon a hangszórók. 55"-on a 4K képpontsűrűsége se túl acélos ilyen célra.
Nem most, talán nem is jövőre, azután viszont alighanem mégis LCD-mentes háztartás lesz ennek a vége. (Oké, a Garminomat leszámítva.)
-
rayman2006
tag
-
Gtaati
őstag
válasz
Callisto #21274 üzenetére
Helló!
Szerintem lefutott a kompenzációs ciklus vagy másnéven a pixel frissítő és az tette rendbe! Innentől kezdve én nem foglalkoznék vele, használd egészséggel nagyon sokáig és leld benne örömödet!! Nem ez az első eset amikor a vadonatúj készülék kijelzőjén durva "inhomogenitás" található, de aztán a használattal szinte tökéletes lett!!
-
-
Clay
senior tag
válasz
Callisto #21259 üzenetére
Akkor állítsa ki a szervíz a cserelevelet, az alza meg intézze a cserét. Te egyszer már kifizetted a szállítást nem kötelezhetnek arra, hogy saját költségeden intézd a szállítást, ráadásul ez a forgalmazót védi, mert te nem tudsz felelőséget vállalni arra, hogy nem törik össze, amíg a postára vagy a futárhoz cipeled a több mint 20 kilós készüléket. Természetesen ebből az következik, hogy akkor viszik a tv-t, amikor hozzák a csere darabot.
-
-
vismaior04
tag
válasz
Callisto #21245 üzenetére
Ne add fel, túl azon hogy az ügyfélszolgálat is ezt mondja, fogyasztóvédelmi szempontból is enyhén aggályos, mert szerintem ésszerűen nem várható el egy átlag vásárlótól, hogy tudja melyik kódú készülék melyik piacra készült.
Sőt itt külön vicces, mert akkor ezek szerint a 55C8LLA és a 65C8LLA "szürke" import, viszotn a 77C8LLA importőre tutira a LG Electronics Magyar Kft, szóval még ország kódra se igazán támaszkodhat az egyszeri vásárló. -
MrBazsi
senior tag
válasz
Callisto #21213 üzenetére
fuss még egy kört, vásárlás előtt én is utánajártam ennek az lg ügyfélszolgálatnál. azt mondták h szervizelik, de a számla feltétel! cserénel lehet gond, mert akkor azt ott kell igényelni ahol vetted...
én pont ezért nem vettem alzás meg emagos oledet... a magyar gyártói gari egy ilyen tv-nél szerintem alapfeltétel.... -
vismaior04
tag
válasz
Callisto #21215 üzenetére
Azért ez elég gyenge érvelés tőlük. Nem hinném, hogy ez az ország szerinti verzió ilyen áthághatatlan határ lenne, egyrészről nem EU garancia van? Másrészről az enyémből pl nincs is PLA ha jól tudom, csak LLA, és csak azt árulja itthon mindenki és igaz még nem próbáltam de garanciálisnak kell lennie.
-
sakal83
addikt
válasz
Callisto #21184 üzenetére
Ha jo aron vetted akkor lg szerviz. Max csereutalvanyt kapsz. Ha jelzed a hibat az alzanak akkor nincs elallasi jog sajnos elviekben. Erre figyelj mert ha hibas a kereskedo megteheti hogy az elallasod ervenyteleniti. Egyszer en is belefutottam ilyenbe. Es meg kellett varnom a garis ugyintezest.
-
dh66e
veterán
válasz
Callisto #21172 üzenetére
Ez kuka.
Alza nem fogja neked cserélni azt tuti ha hibára hivatkozol szóval ott csak az elállás lesz az opció,de akkor meg a pénzedre kell várnod majd.....Lg szervizt hívd,esetleg küld el nekik képeket a jelenségről hogy lássák és akkor lehet hogy azonnal jön a csere készülék.
Szerintem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #21172 üzenetére
10%-nál ez elég durva banding.
Ez az alakzat középen nem semmi.Nálam is van némi banding és elszineződés (65E8PLA), főleg 5%*on látni, de csak a bal felső sarokban egy foltocska.
10%-nál már nem látni, és a hosszanti csíkokat is alig-alig.
A külföldi fórumok szerint a 65 colos masináknál gyakoribb a durva banding. -
dgyuri0123
nagyúr
-
renatto
őstag
válasz
Callisto #20652 üzenetére
Erről beszélek, Nyuszómuszó!
Biztos vagyok benne hogy van, aki feltekeri...
És akkor mi a vélemény a HDR terhelésről. Most akkor bejáratásnál kellett volna vagy nem kellett volna (mivel innen indult az okfejtés)?! Az enyémnek már mind1.
ui: azt tudom mondjuk egy OLED 700-800 nit fényerővel közel vakít. Egy LED 1500-al megvakulsz egy esti fényes jelenetnél?
-
törölt tag
válasz
Callisto #20537 üzenetére
Annyi még nincs rá max de nagyon a max 450. Ha várnék februárig akkor meglenne a 65c8 de már remeg a kezem.
És kicsit hiányzik is mert a régi c650samut helytelen felfogatással gallyra vágtam. Egyébként lehet azzal valamit még kezdeni. Burkolat épp csak a panel van megrepedve pár helyen.
Alzától meg nem veszek. Nekem elég volt a multkori jópofa árazásuk olednél. -
Joshi
titán
válasz
Callisto #20463 üzenetére
Igen ha az adott GPU támogatja az adott feladatot. Inkább nevezzük SoC-nak, mert tévéknél/lejátszóknál ez az elnevezés. Az általad említett SVP se támogat minden asztali gpu-t és processzort, gondolom én. De ha mondjuk támogatja az nvidia Pascalt és mondjuk proci fronton a Haswellt, akkor miért annyira erőforrás igényes?
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #20376 üzenetére
Ne haragudj, de kivételesen én csak abba szólok bele, amihez eléggé érték és elég rég óta viszem a HD, UHD filmek lejátszása, valamint a HTPC topikot. Láthatóan te nem használtad, ugyanis a madVR-ben nincs interpolácó
Mutass nekem egy leírást, ahol ez említve van. A madVR-ben csak frame blending van, ami képhibákat produkál, hiszen két képkockát összemos, azaz egyszerre jelenít meg és szellemképes lesz egy adott pillanatban a kép mindig.
(#20371) Joshi: Sportnál vehető észre jobban, de igen, az LCD-n emiatt elmosódás van, ami az OLED-nél nincs.
(#20375) daneel_hu : Így van, az LCD nagy hátránya az elmosódás, de pont emiatt jobb folyamatosságban.
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #20368 üzenetére
"Zero akadozás, judder."
Nem a lejátszás módjáról van szó, hanem a technológia különbségekről. Ha odateszel egy OLED mellé egy LCD-t, akkor azon mindig folyamatosabbnak látod a 24p film képet, ennyi. Semmi nem fogja ezt megváltoztatni, hiszen egy OLED-en 40ms-ig látsz egy képkockát a filmből, míg egy LCD-n csak 20-25ms-ig, azaz az LCD képe folyamatosabb. Ez azért van, mert amikor az LCD megkapja a képet kell ~15 ms, hogy teljesen "átváltsanak" az LCD kristályok a megadott képre, míg OLED esetén ez 1ms alatt megtörténik.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Callisto #20358 üzenetére
"A Panasonic 5 éves garancia ajánlata most televíziókészülékekre is igénybe vehető.
Megjelent: 2018. november 8. csütörtökA Panasonic más termékkategóriákban sikeresen alkalmazott akcióját most újra bevezeti televíziókészülékekre is. Az ajánlat új készülék vásárlása estén érvényes, de nem automatikus, hanem regisztrációhoz kötött.
Kiterjesztett garancia
A kiterjesztett garancia akció 2018. november 2-től december 31-ig tart. A részvételhez az ebben az időszakban vásárolt televíziókat a vásárlástól számított 30 napon belül regisztrálni kell a www.panasonic5y.com weboldalon. Ezzel az egyszerű lépéssel érvényesíthető az 5 évre kiterjesztett garancia.
Az ajánlat a Panasonic közel negyven televíziómodelljére érvényes. A készülékek pontos listája, valamint a kampánnyal kapcsolatos további információk az akció weboldalán találhatók: www.panasonic5y.com"
ezt most találtam
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #20284 üzenetére
"Nem a betekintési szög miatt, hanem hogy a fényes környezetben lássam hogy működik a FALD és mekkora glooming van."
Hát igen, ahogy megtapasztaltad: rosszul működik. A FALD-ot és a Local Dimming-et irtani kéne az LCD TV-kből, hiszen olyan hátrányokat okoz, amit te írtál: nagyobb blooming és a sötét részletek, finomságok elvesztése. Szerencsére az OLED esetében ezzel nem kell törődnöd
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #20281 üzenetére
"Szóval elkezdtem vizslatni különböző szögekből az OLED melletti Q9-est."
Ahhoz, hogy megmondd, hogy oldalról nézve melyik fog nyerni, be sem kell menni a boltba, hiszen az OLED ebben sokkal jobb
"A legvicesebb az volt, ahol fekete háttéren van felirva bal felső sarokban a QLOED szép fehér betűkkel, az egész feketeség a felirat körül gloomingolt, mint a hétszentség f...a."
Sajnos a Q9-en nem lehet kikapcsolni a Local dimming-et, aminek a mellékterméke a blooming és a beállított vakító fényerő is elősegíti ezt a dolgot, szóval nem csoda, hogy ekkora különbséget láttál. A Q7 egyébként egy jobb TV minden szempontból és jóval olcsóbb, mint a Q9. Otthoni fényerőt használva egyébként nem ilyen durva ez a dolog.
Jó döntés az OLED a maximális képminőséghez.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #20033 üzenetére
"Mivel neked E8 van most kérdezem: szerinted megér 250e pluszt az E8 a C8-hoz képest?
Ugye pl. E8 üveglapra van szerelve ami pl. szállítás közben sokat számít. Nem feltétlen amikor én mozgatom, hanem általában ahogy jön-megy a TV országokon keresztül és mozgatják áruházban a dobozt stb.
Elméletben az üveglapra rögzített panel nagyobb arányban lesz bandind és hasonló hibáktól mentes mire célhoz ér..."Jó kérdés.
Annyit tudok mondani, hogy kb. 25-30 óra tévézés után nulla banding-et tapasztalok.
Tegnap szürke flekkel is néztem, csak a kíváncsiság végett.
Subpixel hiba sincs, vagy van de akkor rossz a szemem.Szerintem a c8 és az e8 is lengyeleknél van összerakva, nincs az olyan messze.
Az e8-as design-ja szebb, nekem jobban tetszik és minőségibb anyagokból van összerakva, de ettől még a c8 is nagyon tetszik, főleg a talpa. Ha számít-e ez egyáltalán egy tévénél.
Szerintem nem ér 250 e-rel többet.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Callisto #20016 üzenetére
Szerintem akkor inkább:
- 65" B7 az euronicstól… (kérdés ez kiállított-e vagy sem)
- 65" c8 az alzától.B8-at nem venném meg, ha csak a pénz számít, akkor inkább 5 kilóér' az euro kínálata a tavalyiért.
Az már rohadt jó ár, és ki tudja miben jobb a b8 ettől? (kb semmiben szerintem)Viszont ha jobb panelt akarsz akkor fizesd meg a c8-ast.
Garantáltan nagyobb a fényerő, bár nem tudom számszerűsíteni.
Az biztos, hogy az e6v-hez képest az e8 hdr-ben még 70-es oled fénynél is kiégeti a retinámat.
(e6v pedig még 100-ason sem!)e8 és c8 panel elvileg ugyanaz...
Ráadásul a c8 szerintem sokkal szebb mint a b8, és abban az új cpu van, mozgásban is jobb. -
Gtaati
őstag
válasz
Callisto #19851 üzenetére
Helló!
Én megint csak magamat tudom itt a fórumon ismételni! Lg 55B7-t október végén volt 1 éves, alza vásárlás 2 év garanciával, 3709 óra van benne, tehát kb. napi 10 órát ment eddig nálunk... Mese, mese tv-k, youtube a gyereknek mesékkel, film és nincs monitorom a pc-hez, így a tv 100%-ban a monitorom és több 100 óra csak a játék, volt olyan nap amikor kb. 15 órát nyomtuk rajta a The Division-al. Szóval én csak ajánlani tudom és azt mondani, hogy egyszerű használat mellett azért bírja a cucc
-
renatto
őstag
válasz
Callisto #19851 üzenetére
Rtings-en kb 12-16 hét kellett az érdemi beégésre, erre készített tartalommal, napi 20!!! órában. Ez ha határeset napi 10 órát veszünk alapul, akkor is 6-8 hónap. Ne felejtsük el, a legdúrvább körülménnyel, folymatos statikus tartalommal. Ha valaki ezt otthoni körülmények között abszolválja 3-4 hónap alatt mondjuk a TV2 átlátszó logójával, az szerintem továbbra is birka és nem is értem hogy sikerült neki... de komolyan.
ui: azt nem gondolod komolyan hogy egy MM-ben pont a beégést nem mondják el? Mikor a csapból is az OLED beégés folyik... Sajnos ezek az emberek a saját hibájuk miatt kerülnek oda ahova. (3-4 hónap alatt)
ui: és nem mellékesen el kellene olvasni a garancia levelet, amiben a napnál is világosabban le van írva hogy beégésre hajlamos a készülék és a garancia nem terjed ki rá, mivel panel sajátosság (LG). Gondolom olvasnia sem kell tudnia hisz kifizette... Olyan mint a felhasználási feltételek, a vásárlással elfogadtad, de persze ismerned nem kell...
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto #8949 üzenetére
Ma megnéztem (most volt alkalmam kölcsönkérni IR adós telefont): 738 óra és okt. 16 körül hozták (12.-én rendeltem és köv. hét elején jött), tehát tényleg kb. 7-8 órát megy átlagosan naponta, ahogy besaccoltam (ennek durván a fele lehet a "hasznos", mikor tényleg ott is ülök, de "ez van", ennek a Tv-nek én jutottam
). De meglepő módon 120 körül van a panelhomogenitás kompenzációk száma, tehát úgy tűnik majdnem mindig le tud futni átlagosan minden 6 óránként (ezek szerint átlagosan minden második nap sikerült neki elaludnia napközben is egyszer 1+ órára, így jön ki a minimum 4 órás ciklus és átlag napi 8 órából az átlag kb. 6 óra a kompenzációk közt...).
-
Zsmester89
őstag
válasz
Callisto #8949 üzenetére
Több mint fél hónapja üzemel nálam a B7, pc-re kötve. Napi 9+ óra egyhuzamban hétköznap, hétvégén inkább 12+ és ez így is fog menni még 3-4 évig, még nem cserélek ismét tv-t
Nem félek a beégéstől, annyit csináltam, hogy a tálcát beállítottam, hogy tűnjön el magától + nem áramtalanítom az elosztót a rendszer kikapcsolása után.
-------
Joshi: 2 éve mikor az erősítőket böngésztem, akkor azért vettem (áhított) Onkyo helyett Denont, mert rengetegen panaszkodtak a hdmi panel elromlására.
-------
"
Nemir Ombe
"Kicsit utánaolvasva elvileg átmegy DD+osan az atmos arcn" -
Ren Hoek
veterán
válasz
Callisto #8949 üzenetére
A folyamatosság hatására sincs semmi bizonyíték, hogy számítana-e.
Csak feltételezések vannak, hogyan kompenzálja az OLED réteg öregedését a panel. Egyelőre senki nem tudja az igazságot, hogy számít-e valamit ha szakaszokban rakod bele ugyan azt, vagy egyhuzamban.
Max elméletek, hogy ha tud kompenzálni rendszeresen, az jobban megfelel az öregedési modellnek.Ami viszont fix, hogy a fehér tartalom nagyságrendekkel kevesebb idő alatt ég bele, mint a sárga/piros stb.
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto #8949 üzenetére
Napi 8+ órát, mert nem kapcsolgatom ki kézzel, ha magára hagyom, 1 óra az atomata, de általában hamar felébresztem, ha sikerült is elaludnia.
Holnap megnézem neked szervizmenüben, mert nem stopperrel mérem.
De arról végképp nem vezetek naplót, hogy ebből mennyi a játék és mennyi a webböngészés és hasonlók.Ha ilyen precízen akarod tudni, majd teszek a szobámba egy kamerát és regisztrálok chaturbate.com-ra, aztán nézheted jópézé és jegyzetelhetsz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto #8943 üzenetére
Az a megállapítás, hogy a jobbára garázsban pihentetettől jobb eséllyel kopik el hamarabb a rendszeresen használt autó, nem fog neked segíteni eldönteni, hogy a benzin vagy a dízel motor a jobb, vagy épp azt, hogy terepjárót, vagy lapos sportkocsit kéne venned, esetleg "családi autó" a nyerő. Az 'amit sokat használsz, az nagyobb eséllyel kopik el hamarabb' ugyan úgy igaz lesz az LCD-re is, azok tönkre tudnak menni ezerféleképp, mielőtt beleéghetne bármi, köztük olyan módon is, ami már zavar téged, de még nem minősül garanciás hibának (pl. egyre romló háttérvilágítás homogenitás vagy akár szaporodó pixelhibák).
Én intenzíven használom monitornak és eddig nincs jele, hogy baj lenne belőle. De aki nem próbálta még, az biztos jobban meg tudja tippelni a kérdést.
Ha pusztán laikusként spekulálunk, szerintem nem túl rossz a risk/reward.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Gyúrósok ide!
- Villanyszerelés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Battlefield 6
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest