Hirdetés

2021. január 27., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-21 15:05:16

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31034) mtibee2 válasza junior19 (#31032) üzenetére


mtibee2
tag

Az OLED fény értéke a legnagyobbon van, 100-on, szeretem, ha vakít a TV. :) Szerencsére ezzel a beállítással is nagyon ritka, hogy beégne valami, percenként cserélődik a háttérkép is. A tesztábrák pedig teljes képernyősek voltak, azért jöttek ki ilyen extrém fogyasztási adatok. De - mint írtam - Youtube nézése közben is figyeltem az értékeket, 4-5 másodpercenként frissültek a telefonomon, és az átlagos fényerejű, és tartalmú képek esetében is a megadott átlagérték kétszeresét ette a TV. Az LG által megadott értéket - 112 W -, kb. csak olyan esetben tudja, ha mondjuk egy vonat fényei láthatóak oldalról, 30-40 méterről az éjszakában. Tehát kb. akkor, amikor szinte az egész kép fekete, de van rajta világító tartalom. De - szerintem - nem ez a tipikus.
Ami pedig a full fekete mellett tapasztalható áramfelvételt illeti, szerintem a 40 W-nyi hangrendszer, egy rosszul optimalizált processzor, illetve a TV-re kötött merevlemez meghajtására áldozott áram okozhatja a 60 W-os fogyasztást. Kikapcsolt képernyő módban is 56 W-ot kajál.
Megmértem a sárgát is, azzal 310 W lett az eredmény, illetve a kék is 275 W-ra jött ki, de színteret váltottam YCbCr-ről RGB-re. (Sajnos RGB módban megbízhatatlanul működik valamiért a TV-m, ezért használom más színtérrel.) De az sem mindegy, hogy HDR módban vagyok-e vagy sem, mert 30 W-nyi különbség simán van akkor is.
De a lényeget összefoglaltam már: rohadt sokat kajál a TV...

Ha valamit kihagytam, szólj nyugodtan! :)

Gtaati:

OLED fény: 100
Kontraszt: 90
Energiatakarékosság: Ki

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.