Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Nagyobbakat szoktak, de biztos tudnak kisebbet is csinálni egyedileg, ha ezen múlik
Agro-Filter BtPár éve porszívó zsákot nem kaptunk, nagyon régi géphez. Vettünk nagyobbat, ki lett vágva, varrva, kész
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #12801 üzenetére
Ó ennyit nem ér nekem, amúgy sem vagyok kehes... jó nekem a mezei szűrő is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12802 üzenetére
Látom megkapta az SP minősítést is. Anno azért kukáztam ezt mert nem tudta csak az SL-t, nekem meg legalább SM kell.
#nincsbennetarcsi
-
MasterMark
titán
Igen ez már az új SP.
Azt nem tudom változott-e, remélem nem, és csak arról van szó, hogy neked eddig is jó lett volna, csak nem foglalkoztak a minősítéssel.
A HTHS-re megint ráparáztam kicsit, nem egyértelmű mi is kéne nekem. Bár gondolom a kifejezetten energy conservinges bélyeg azt jelenti hogy low-HTHS kell, de sose vagyok biztos ebben. Az Eco-lite 3.3 mPa*s, ez meg 3.0.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12805 üzenetére
Én is erre tippelek mert ezek a minősítések nem olcsó dolgok de nem mertem benne hagyni. 5k km-t futott így, még ketyeg a moci.
Ezzel az olaj választással én is gondban vagyok. Nyírő és Hári Laci meg a Viktor is azt mondta egymástól függetlenül, hogy az X-Cess-t tegyem bele, attól lesz legkésőbb HF-es. Azóta azt használom. Még nem hengerfejes.
#nincsbennetarcsi
-
MasterMark
titán
válasz molnarpeter #12808 üzenetére
Szinte mindig a tömítésnél van probléma. Átégés a víztér irányába, vagy kifele és az olaj folyik.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12807 üzenetére
Igen sima szívó de nem alacsony HTHS-re van tervezve tudtommal. A Motul olajkereső is dízeles olajat hoz hozzá elős körben (X-Clean EFE). Minden gyártói követelményt tud szóval nem parázok.
Amúgy az X-Cess-hez azt írja: Racing & Passion Tip.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12814 üzenetére
Hát igen, ezért vagyok én is totál meglőve. Mindegy most egy hígabb 5W40 ami amúgy lefedi a gyári ajánlást azzal nem lövök mellé. Aztán majd kiderül...
Esetleg próbáljam meg az Eco-Nergy-t én is vagy Eco-Lite?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12816 üzenetére
Benzinesbe meg az Eco-Lite ami ajánlott. Mindegy most belemegy az X-Cess ha már megvettem. Baja nem lesz tőle az tuti.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #12818 üzenetére
Szívóba nem nagyon szerintem. Hova helyezed el a radit, hol bontod meg a kenési kört? Plusz akkor az áramlása is más lesz meg a nyomása, ahhoz combosabb pumpa is kellene...
Az a tapasztalat, hogy tartósabb ha a gyári ajánlású 5W40-el megy mint ha az 5W30-al. Meg legyen patent a vízhűtési rendszer is (tiszta és mindig legyen maxon a folyadékszint) és ne gyötörd, főleg ne melegben.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #12820 üzenetére
Persze egyszerű mocik ezek, nincsenek kicentizve. Ami az enyémben van az is egy 1000 éves konstrukció, 1996-ban kezdték el ez a motorcsaládot gyártani, az enyém konkrétan 1999 óta volt gyártásban.
Persze aztán több lépcsőben lett korszerűsítve az idő előrehaladtával. Az enyémben már változó szelepvezérlés is van ami az ős motorban még nem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
gabor9991
őstag
Fordnál a 75w90 BO hajtóműolajban mi lehet a BO jelölés?[link]
A specifikáció amit a Ford előírt az WSD-M2C200-C amit több olaj is tud de a BO kiegészítő jelölés csak a gyári flakonon van amit a gyári olaj árán is látszik hogy valami drága dolog lehet
-
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
Olaj ajánlást kérnék ismerősöm autójába.
Az alany egy Passat 3C
2016.11
1.4 110kw
CZE motorkódNagyrészt autópálya, kevés városi használatra.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Véleményetek erről az olajról: Total Quartz Ineo Ecs 5W-30 ,
egy 2014-es 2.0 Ford S_MAX-ba? 140 lóerős (volt, már 163 ). UFWA motorkód.
Igaz nincs Ford minősítése, de kiemeli hogy kifejezetten DPF-s motorhoz ajánlja. Máshol azt írja, hogy ezzel jönnek ki a PSA dízelek.Érdekességképpen ennek megvan a Ford minősítés, magasabb is mint az előírt, de van ahol kiemelik, hogy DPF-s motorhoz nem ajánlják.
Most Motul van benne, de ze nem hangsúlyozza ki a DPF barátságot, bár ezt is meg a másodikként emlegetett hozza az olajkereső az adott Fordhoz. Vettem is még egy kanna ilyen olajat, mert esedékes lassan a csere.
Gondoltam mivel a PSA-nak van egy kis köze az autóm motorjához, lehet jó lenne, tekintettel a DPF hangsúlyozására.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz molnarpeter #12834 üzenetére
Igen és az említett Motul és Total olaj is megkapta a 913D minősítést, a 913C az előírás így mivel visszafelé kompatibilis - így bőven jónak kell lennie. Elvileg a D-sek már jók a DPF-hez.
Csak elég random regenerál, így gondoltam teszek egy próbát ezzel a PSA olajjal. -
MasterMark
titán
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MasterMark #12836 üzenetére
Volvo meg DPF-es motorokhoz B5-öt írt elő. Én sem értem
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz MasterMark #12837 üzenetére
Na ez "jó hír".
Qru: Ok. csak amikor rákerestem a 913D minősítésre, és beparamétereztem az autót, akkor ezt dobta. Később vettem észre, miután már a 2. adagot vettem meg, hogy van a kimondottan Fordnak címkézett, amit említettél, és ott kiemeli a DPF megfelelőséget.
Akkor csak jó az említett Total hozzá, ha kimondottan a PSA, DPF-t tartalmazó motoraihoz ajánlja.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Jónak jó bele attól még, ha szerintük ez elég, akkor elég.
Csak relatív több a hamu tartalma, mint a Motul clean olajoknak. Eco-nergy meg a Specific ford olaj is 1% fölötti hamu tartalma van. A kifjezetten mid-SAPS meg low-SAPS olajoknak meg ennél azért kevesebb.
Ettől még, ha azt mondják jó bele, akkor jó bele.
Switch Tax
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MasterMark #12842 üzenetére
Érdekes táblázat, köszi hogy bedobtad
-
pex156
csendes tag
válasz molnarpeter #12843 üzenetére
Suzuki K10C-be (+GPF) itt a Motul Eco-Lite 5w30-at ajánlják.
Nekem mégis a Mobil 1 ESP Formula 5w30-as szimpatikusabb. API SP, ACEA C3, PORSCHE C30.
Mit tudtok/gondoltok erről az olajról? Valaki használta már esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest