- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
Degeczi #34309 üzenetére
Köszi, de mivel még nincs saját lakás, ház igy nincs értelme megvennem az eszközöket ha nem tudom beszerelni öket, viszont elötte virtuálisan le tudnám szimulálni vagy kitalálni, hogy mire is lenne szugségem és hogyan, ha erre lenne mod és lehetöség, de ugy látom erre nem gondolnak a fejlesztök, hogy elözetesen valaki felépitsen egy virtuális házat magának amit késöbb megvalósit a valoságban is .
[link]
ezt is néztem, hogy ilyen node rendszerben talán egyszerübb a különbözö reakciok meghatározása, de nem tudom, hogy ezt is , hogy lehetne eszközök nélkül használni . -
Degeczi
nagyúr
válasz
repvez #34307 üzenetére
Magát a rendszert kezdeti kísérletezéshez dedikát célgép helyett a normál gépeden virtualizált környezetben is fölrakhatod, de az okoseszközöket be kell szerezned, szimuláció nincs (tökéletes úgysem lehetne, így túl sok értelme sem lenne) ismerkedéshez demó van HA-ból és OpenHAB-ból is.
-
repvez
addikt
udv, van valahol elérhető használható olyan program, ahol virtuálisan lehet felépiteni az okosrendszert anélkül, hogy venni kellene valamit hozzá?
És egy adatbázisbol a különféle eszközöket be lehet hozzá tenni és azzal szimulálni a kivánt eseméyneket vezérléseket?
Hogy később esetleg kicsinyenként a letesztelt eszközöket beépitve már a kész müködö programozással lehessen használni . -
fo_di
őstag
válasz
tradeelek11 #34303 üzenetére
csak ebben benne van, hogy bármikor jöhet firmware vagy rosszabb esetben gyártópartner váltás, és ugyanolyan külsővel egy tök más cuccot kaphatsz egy hónap múlva is akár (a vállalt specifikációkat tudja, a nem dokumentált extrát viszont nem feltétlen)
-
Fall-N
veterán
válasz
scream #34304 üzenetére
Ahogy nézem, magával a jeltovábbítóval csak az Ikea dolgok kompatibilisek. Viszont be lehet integrálni Samsung SmartThings Hubhoz vagy a Philips Hue Hubhoz. Utána vagy Samsung SmartThings vagy Philips Hue kompatibilis ZigBee eszközöket tudsz venni melléjük. Így önmagában az Ikea jeltovábbítóval csak márkán belül tudsz válogatni, amiben izzók, okosgomb és Smart Plug (konnektor) van.
-
tradeelek11
aktív tag
-
Ezekiell
veterán
válasz
tradeelek11 #34142 üzenetére
Kis update: megjött a cucc (a 0-s), zigbee2mqtt azonnal felismerte, és tényleg ott van a momentary mód, tökéletesen működik is. Nagyon köszi!
Akkor ebből rendelhetek is vagy 20-at...
-
cpt rodgi
tag
válasz
zsamiatt #26962 üzenetére
szia. Első keres, hogy a kodi miképp, mert nem lelem .
masik, hogy miután összeraktam a snapcast, es mopidy, t egy pi zero klienssel, miként tudom a local zeneim ragbeszeleni, illetve van kb 3 internetradio amit szeretnek . ( spotify is van de nem fogad szót, allitolag mert nincs előfizetésem ) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Vodike #34295 üzenetére
#33470-ben ugyanerről volt szó (másoltátok valahonnan?): a hvac_modes attribútum egy tömb, a neve is ezért van többesszámban (az összes lehetséges módot tartalmazza, amint azt a Fejlesztői eszközök alatt meg is nézheted) amit nincs értelme egyetlen stringgel összehasonlítani.
Egyszerűen maga a climate.haloszoba_ac state-je, amire szükséged van, tehát nem kell az attribute sorAz ablak szenzorát pedig nevezd át beszédesre, ne szívasd magad ilyen id-vel
-
Vodike
tag
Csak nem akar menni, vajon miért teljesül? A klíma heat-en van
alias: Hálószoba ablak - nyitva - hűtés off
description: ''
trigger:
- platform: state
entity_id: binary_sensor.0x00158d0007e61e56_contact
to: 'on'
condition:
- condition: state
entity_id: climate.haloszoba_ac
state: heat
attribute: hvac_modes
action:
- service: climate.set_hvac_mode
data:
hvac_mode: 'off'
target:
entity_id: climate.haloszoba_ac
mode: single -
scream
veterán
Hali!
Tegnap érkezett meg az elsó "okos csomagom" - IKEA TRÅDFRI jeltovábbító, 2 izzó és 1 STYRBAR távirányító.
Hogyan/mi alapján tudok a jeltovábbítóhoz keresni kompatibilis RGB LED szalagot? Illetve van-e olyan, amit csak kiveszek a dobozból, hozzáadom a jeltovábbítóhoz és megy? Olvastam, hogy elvileg a Philips HUE strip-ek működnek az IKEA-s controllerrel, de elsőkörben felmérném még milyen más lehetőségeim akadnak.
Hasonlóan keresnék kompatibilis hőmérő/levegőminőség mérő szenzort, ajtó nyitást érzékelő szenzort az IKEA-s jeltovábbítóhoz - ha van.
Ezeknél a kiegészítőknél elég annyit néznem, hogy ha ZigBee, akkor menni fog? Vagy azér tnem ilyen fekete-fehér?
Nem tudom, hogy jó alap-e (nyilván, mostmár későn kérdezem) az említett jeltovábbító/jól lehet-e rá építkezni.
-
fo_di
őstag
válasz
topi66 #34291 üzenetére
mondjuk tuyás wifis helyett akkár már valami olyat érdemes szerezni, ami utána felhő nélkül is megy. bár az árat nehéz üverelni, az tény, de már 5000ért itthoni boltokban is van pl shelly 1, ami megy felhőn, de utána bővüléskor/szinlépéskor nem lesz belőle hajtépés és fogszívás, hogy miért nem vettem valami okosabbat
-
Ngeri11
csendes tag
Sziasztok!
Per pill okos fali villanykapcsolók terén mi a legolcsóbb választás, ami még nem gyújtja fel a lakást random?
Lakásfelújítás végéhez értünk, és azt nézem, hogy nagyon talán, nagyon szűkösen talán belefér a maradék keretbe, hogy okos villanykapcsolók legyenek. A vezetékeket már úgy húzattuk, hogy van nullás is mindenhol. Az se gond, ha nem wifis, sima RF+hub sztori is elég, de muszáj megúszósra venni a formát
-
Fall-N
veterán
válasz
simico #34284 üzenetére
Én nekem is volt egy olcsó Sencor időjárás jelző, ugyanúgy RF 433. Bár lehet rajta csatornát váltani, de amikor a Sonoff cuccok szaporodtak nálam, vettem egy ZigBee érzékelőt, amit beletettem egy IP66-os UV-álló OBO kötődobozba. Így látom a fok és párát + lehet scene-ekhez is használni az adatokat. Elég pontos és nem ad fals értéket, így rögtön két legyet egy csapásra. Nálam az RF az "tiltólistán" van. Vagy Wifi, ZigBee vagy drót. Ez a három lehetőség van nálam.
Egyedül egy Broadlink Mini 4 + hőérzékelő csomag fog még jönni, ami IR-es, a mobil klíma miatt. Mással nem lehet okosítani, de dög melegbe jó lenne ha hazaérés előtt bekapcsolna. Jó lesz akkor már a TV-hez is. Az a baj, hogy sehogy sem lehet jelet adni a klímának, hogy kapcsoljon be, a lekapcsolás meg nem lehetséges áram elvételével, mert a kompresszornak kell még fújnia leállás után pár másodpercig, különben tönkremegy a klíma. Így konnektor okosítás kimarad.
-
simico
aktív tag
válasz
Degeczi #34272 üzenetére
Időjárásállomáshoz persze ettől még tökéletes,
Ugyan nem igazi időjárásállomás, csak egy beltéri + kültéri hő- és páratartalommérő, de a beltéri rendszeresen átáll a saját kültérije helyett valaki más jelére. Azzal szokott lebukni, hogy kinti mínuszokban 14 fokot mutat, persze a saját kinti egység a saját mini kijelzőjén helyes értéket mutat, szóval egyértelműen idegen jelet vesz a beltéri. Pedig itt nagy telkek vannak és alig van szomszéd. Néha reset után is ragaszkodik az idegen eszközhöz. Aztán egy idő után magától visszaáll a saját kültérijére.
Kollégámat annó a 8xx, egyirányú (nuku visszajelzés) rádiós termosztát szivatta. A bekapcsolás jelével ellentétben a kikapcsolást csak egyszer küldte a termosztát, ha azt éppen bármi miatt nem sikerült vennie a kazánban levő vevőnek akkor szépen ment a fűtés amíg észre nem vették, hogy miért van már 26 fok. És ez rendszeresen előfordult, amíg ki nem dobta a fenébe.
-
Degeczi
nagyúr
Hát előre nem tudtam, h ilyen az a Lidis csengő, utólag pedig már mindegy volt, megjegyezte, törölni meg nem lehetett...
Később aztán raktam föl korrekt riasztót vezetékes mozgásérzékelőkkel, az első nagy lezárás alatt meg vezetéket is beástam a kapuig a csengőhöz, így már mindegy. -
ojb
tag
válasz
Degeczi #34276 üzenetére
Pontosan, ahogyan írod is.
A példád klasszikus esete, amikor egy eszközt (elvet) nem az eredeti rendeltetési céljára szeretnénk felhasználni és ez bizony megkeseríti az életünket.
Az elhelyezett érzékelők csak tették a dolgukat és küldték a riasztást elvileg a központjuk felé.
Szerencsétlenek nem tudhatták, hogy ezeket az információkat --mi felhasználók -- szeretnénk a legkülönbözőbb késleltetéssel rendelkező vevőkkel elcsípni MQTT-be küldeni, onnan kiolvasni, majd valami szoftverrel feldolgozni... A késleltetés sokszor mi magunk építettük a rendszerbe, pont a fentiekkel. A riasztó központnak mindegy, hogy a mozgás vagy a nyitás érzékelő küldi a jelet az első felismert kódra ordítani fog, hogy valami esemény történt a zónában.
"gyártó még csak törlési lehetőséget sem rakott bele"
Elem ki - elem be és a család vigyázban áll Apa mellett, mert szerel ... nem segített volna?
Bocs nem hagyhattam ki. -
ojb
tag
válasz
q13579 #34277 üzenetére
Ahogyan írták is a legegyszerűbb a leak sensor használata.
A szivárgás az eddigi tapasztalataim szerint általában a külső szűrő környékén alakul ki,
ezért én pl a szűrőt beletettem egy műanyag tálba és abban próbálom érzékelni az esetleges szivárgó vizet. Így már néhány cl vizet is jelez az edény alján.
A fenti megoldás talán azért is jó, mert a szivárgó víz az akvárium bútort sem áztatja ill. nem kell a víz útját kitapasztalni az érzékelő elhelyezéséhez sem.
A reed-es úszós vízszint érzékelők 1 -2 mm-es pontossággal a kapacitívek kb 4 - 5 mm-essel kapcsolnak. -
-
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Vízszintérzékelőt tud-e esetleg ajánlani valaki? (elsősorban zigbee protokoll, vagy sonoff rendszerű).
Szeretném okoskonnektorra kötni az akvárium berendezéseket, így ha esetlegesen szivárgás történne, automatán lekapcsolható lenne a külső keringető és a világítás, illetve kaphatnék jelzést a problémáról.
-
Degeczi
nagyúr
Igen, a mozgásérzékelők is ugyanígy rengetegszer ismétlik az adást - és pont ez a gond...
Nekem korábban minden szobában 433-as mozgásérzékelők voltak (részben az akkori kínai kisvacak riasztó miatt is) és egy kínszenvedés volt így a 433-as nyitásérzékelők használata!
Hiszen amikor nyit vki egy ablakot, előbb odamegy ahhoz, tehát a nyitásérzékelő jele nagyon nagy eséllyel a mozgásérzékelő adásismétlésébe kerül bele, és így bizonytalan az átjutása...Rendszeresen kiesett a szinkronból az ajtók, ablakok állapota HA alatt emiatt, egy megváltás volt a nyitásérzékelők zigbee-re cserélése.
Egy darabig kísérleteztem pl. Lidis 433-as csengővel is, a hatótávja, hangja megfelelő volt - de az a mozgásérzékelőkkel azonos protokolt használt, és mivel egy elemcsere utáni 1-2 percig tanuló módba került, nagyon nagy eséllyel megtanulta vmelyik szobában közben jelző mozgásérzékelő jelét is...
(hab a tortán, h a gyártó még csak törlési lehetőséget sem rakott bele, így egy ilyen baleset után nem volt tovább vele) -
babus.csaba
újonc
válasz
vampire17 #33274 üzenetére
Sziasztok!
Tudnátok wifi-s, on-off, de inkább opentherm, vezetékes termosztátot ajánlani, ami zónavezérlést is tud kezelni?
Egy kazánról menne minden, 2 szobában lenne termosztát (vagy az egyikben csak hőmérő), bármelyik szoba termosztátja indíthatja a kazánt, illetve a termosztátok tudnák vezérelni a saját szobáik szelepmozgatóit (vezetékesen).
Ezt a Honeywell evohome tudja, de aranyáron, a Computherm wifi-s termosztátok app-jairól meg nem sok jót olvasni. -
ojb
tag
válasz
Degeczi #34272 üzenetére
"ütközésfigyelés sincs 433-on"
"...nyitásérzékelőhöz isten ments."
Az időjárás állomások vagy TH szenzorok általában100-200ms-ig egy - két ismétléssel foglalják a csatornát , a nyitás érzékelők viszont 2 - 3s alatt 20-30 alkalommal folyamatosan ismételnek. Az adási idők (ismétlések) helyes beállítása helyettesítheti az ütközés figyelést.
Arra azért valljuk be igen kicsi az esély, hogy ebbe a tízszeres időtartamba még ötször -tízszer -- egymáshoz igazodva folyamatosan adva -- belebeszél egy másik szenzor csoport , hogy adatvesztést okozzon.
A másik "nyitásérzékelőnek" is nagyon szinkronban kell ahhoz indulnia, hogy zavarni tudjon az adási idő alatt. Valóban bizonyos feltételek mellett előfordulhat az az egyedi eset, hogy a 3s-os adás idejű szenzor kimaszkolhatja a 2s-ost.
(A 3s-os szenzor hál' Istennek igen-igen ritka pont a fent jelzett lehetőség miatt)@MaCS_70
Klasszikus esete, amikor a saját távirányító mellé a szomszédét is megtanítja a user...
Általában egy vevő 8-16 ID-t plusz payload-ot is képes megtanulni.
Annyi elég, ha "véletlenül" tanuló üzemmódba kerül a vevő és a szomszéd is éppen "játszik" -
válasz
Degeczi #34272 üzenetére
Bár pont nem a különböző eszközök egymás mondandójába pofázásáról szól, de azért tanulságos és nem kicsit pikáns történet úgy huszonöt évvel ezelőttről:
Haverék az Erotika Kiállításon vettek valami távirányítós játékszert. Tulajdonképpen nem is volt vele gond, csak annyi, hogy időnként általuk nem kért műveleteket is elvégzett. Nem hülyeségeket csinált össze-vissza, hanem mintha más irányította volna.
Megkeresték a gyártót, és azt a választ kapták, hogy a kódjuk szerintük elég egyedi ahhoz, hogy már 433-as cuccok ne ütközzenek vele, különösen nem úgy, hogy értelmes szekvenciákat hajtana végre. Ellenben az összes eszközük azonos kódolást alkalmaz, tehát a távirányítók akár több játékot is szimultán vezérelni tudnak.
Na, ezzel terelődött a gyanú a falszomszéd, karót nyelt megmondó házaspárra...
MaCS
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Fall-N #34271 üzenetére
Nemhogy frekvenciaállítási lehetőség, ütközésfigyelés sincs 433-on, így lehet, h egyszerre adó eszközök közül csak a jobb vételű küldeménye jut át - vagy akár az sem. És mivel kétirányú kapcsolat sincs, így kommunikációs hiba miatti újraküldés sem.
Időjárásállomáshoz persze ettől még tökéletes, ott nem gond, ha kimarad egy adás, majd átmegy legközelebb, de pl. nyitásérzékelőhöz isten ments.
-
Fall-N
veterán
Ez addig igaz még nem veszel te egy olyan eszközt ami gondot okoz vagy a szomszéd vesz valamit. FB csoportban az egyik kérdező garázskapuja látszólag random kinyílt. Kiderült, amire elsőre gondoltunk, hogy mi a hiba forrása. Egy Sonoff CH4 Próra volt rákötve a motor, ami RF képes is, így a szomszéd, amikor felkapcsolta az RF izzóját a kérdező kapuját is kinyitotta. Ennyire jó tud lenni a rádiós vezérlő.
Nekem volt egy RF RGB E27-es izzóm. Később amikor a LED szalag megkapta a Sonoff L1 WiFi + RF vezérlőt össze is akadt a kettő rögtön. A gyerek altatásakor használtuk este az izzót pirosra állítva. Na most amikor bekapcsoltuk a LED szalag is bekapcsolt vele együtt és lett karácsonyfa effekt rögtön. Ment is az izzó a levesbe, azóta egy RGP Tapo WiFis van helyette.
Igen előnyös lenne, hogy nem a 2,4-es sávon megy a dolog, de mégsem az. Körültekintő tervezéssel ki lehet küszöbölni a dolgokat. Érdemes ha rengeteg eszköz van ZigBee vagy Z-Wawe alapon telepíteni. Főleg az utóbbi előnyös ilyen szempontból. Az sem árt ha a WiFi router ax-es. Nálam van. szobában, hogy egymáshoz közel van 3 WiFis okoseszköz is. Az elhelyezkedéssel játszom, illetve mostmár csak ZigBee cuccal bővítek, mert rengeteg eszköz van egymásra zsúfolva.
Szakértelmet nem értem?! A legtöbb RF433-as eszköznél nincs beállítási lehetőség, hogy ne egy csatornán legyenek.
-
ojb
tag
Hogy legyen némi ellenpélda is az RF433 védelmében:
Közel kettő éven keresztül üzemeltettem 433MHz-s door sensor használatával reed-es gázóra leolvasást, ami ugye éves szinten jónéhány-ezer impulzust eredményez.
Érdekes módon belvárosi RF433 szempontból terhelt-zajos környezetben is nagyon stabilan megérkeztek a impulzusok a vevőhöz, és csak azokat számolta és dolgozta fel. A többit a vevő egyszerűen eldobta , figyelmen kívül hagyta. Kettő év tapasztalatai alapján állíthatom, hogy el lehet érni az ezrelékes pontosságot is kellő odafigyeléssel és megfelelő tervezéssel.
Az RF 433 hibák túlnyomó részét ui -- a működésből következően is -- nem eszköz, vagy technológia, hanem a felhasználók okozzák önmaguknak.
Néhány éve erről már részletesebben is írtam itt a topicon.
Az viszont tény, hogy jelentősen nagyobb odafigyelést és szakértelmet , ismereteket igényel ezen eszközök stabil, hibamentes használata az eredeti felhasználási céltól eltérő alkalmazás esetében. -
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70 #34260 üzenetére
Sajnos az IR és az RF nem igazán való okosotthonba. Kerülő úton van amikor meg lehet oldani, de nem minden esetben.
IR esetén kell egy okos univerzális IR vezérlő pl. Broadlink. Az tanítható bármire, akinek van infravörös távirányítója. A legtöbb amit láttam SmartLife/Tuya vezérlésű.
RF-fel meg csak a gond van. Mivel semmi szabvány nincs rá, sokszor azonos jel miatt összeakadhatnak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MaCS_70 #34264 üzenetére
Persze. Az oxidáció elkerülése érdekében minden reed érzékelő légmentesen zárt üvegbúrában van, és valóban csak pár mA-t kapcsolnak egy törpefeszültségű áramkörben, elképzelhetetlen a szikrázás.
De mi az az SZM?
A fényképezés tilalma nyilván vicc, azt ők sem gondolhatják komolyan...
-
válasz
Degeczi #34263 üzenetére
Köszönöm!
Első gondolat: bullshit. Egy teljesen zárt kapszulában dolgozó, milliampereket kapcsoló reed szikraveszélyes, a gázóra mellett érvényes gáztervvel működő gázkazán, a kazánhelyiség kapcsolója és világítása pedig nem az. Erről ennyit.
Második gondolat: lényegében leírták, hogy SZM eszközt használhatok.
Érdekesség: volt egy levelezésem anno a Tigázzal. Jogi képviseletnek indult, de végül már csak a szórakozás kedvéért vittem végig. Fontos, hogy a Tigáz adott órájában a típushoz képest a Tigáz mint megrendelő által kért módosítás miatt nem volt mágnes, csak tükör a hatoson. A kérdés az volt, hogy optikai úton számolhatom-e a tízlitereket. Harmadik-negyedik levélre sikerült leíratnom a Tigáz ügyintézőjével, hogy A GÁZÓRÁT LEFÉNYKÉPEZNI IS TILOS!!!
MaCS
-
Degeczi
nagyúr
Nekem úgy van plombálva a BK-G4T, h hozzá lehet férni a jeladó foglalatához, de kb. mindegy, mert csak saját reed érzékelőt tudnék oda berögzíteni, az meg a Dégáz szerint robbanthat
, gyárit vagy utángyártott gyárit pedig a leplombált műanyag fülhöz kell csavarni, így tényleg csak a szolgáltató szerelője tehetné föl
-
-
Megvettük a lámpatesteket, mégpedig kifejezetten a világítási paramétereik alapján. Az, hogy távirányító is van hozzájuk (IR), csak nem várt extra -- viszont miért ne használnám ki?
Egy RM Mini 3 most is használatban van -- máshol, egyetlen lámpára, de nem tudtam, hogy HA alá tolható.
Köszönettel: MaCS
-
fo_di
őstag
válasz
MaCS_70 #34258 üzenetére
- az első tipp, hogy ha még nem vetted meg, inkább ne olyat vegyél, mert tényleg csak egyirányú a kapcsolat, semmi visszajelzés nincs, és ha több is van egy szobában, simán összeakadhatnak
- a második, hogy ellenőrizd, tényleg infra és nem-e esetleg rf
- ha tényleg infra, és már meg is vetted, akkor a broadcom rm mini 3 integrálható ha-ba -
Lassan alakulnak a dolgok a házban.
Most éppen a világításon töprengek. Több helyiségben is IR távirányítós lámpák lesznek, van, ahol akár öt-hat is. A távirányítókkal ráadásul nagyon sok funkció/állítás elérhető, így hát a kapcsoló okosításánál messze többet lehet elérni vele.
Kellene tehát valami HA-be integrálható IR-távirányítóeszköz. Tudnátok ilyet ajánlani?
Köszönettel: MaCS
-
ojb
tag
-
fo_di
őstag
válasz
daninet #34247 üzenetére
alapvetően nem rossz dolog a zwave sem, én pl most fogom a világítást zwave alapokra tenni, mert kevesebb vele a szívás, mint ami a zigbeevel tud lenni
egyébként igen, a vera plus csinál egy zwave hálózatot és egy zigbee hálózatot, amihez csatlakoztathatsz eszközöket. ami viszont előnye mindkettőnek a wifihez képest, hogy mesh hálózatot csinálnak, a legtöbb hálózati energiáról működő eszköz (kivéve talán a nulla nélküli bekötéseket) szintén routerként viselkednek, megnövelve a hatótávot, így nem kell vezérlőből többet leraknod a házban (zigbeeből pl régebben volt viszonylag olcsó tradfri jeltovábbító, de egy random konnektor is jó lehet)
a zigbeenek viszont az ára nagy előnye, mivel nem csak egyetlen gyártó adja el a csipszetet, így több megoldás van, viszont ennek megfelelően a szívás is többszörös a zwavehez képest, mert a standardon kívül lehet bele tenni a saját implementációkat
-
LouiS22
veterán
A z-wave-nél nincs "nemstandard" megoldás: a z-wave allience a garancia arra, hogy minden eszköz kommunikál majd a másik z-wave eszközzel (ezért is fizetik a "tagságit", ebben benne van a "bevizsgálás" és "minősítés" is). A felárat pedig éppen ez a tétel magyarázza (ahogy te is írtad).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest