Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NoLF

veterán

látom, míg egyesek küzdenek a nemzetikereszténylezárjukazországotsenkinemjöhetbe-rendfenntartó szervvel, hogy hazajussanak, másoknak van ideje szemérmetlenül székpoénkodni a topicot. :D

a fenti rémtörténet egyébként egészen pontosan így nézett ki: (magyar rendszámú autó, benne ketten ülünk, hátsó üléseken tonnányi cucc, melynek egy része saját bőrönd ruházattal, a többi vásárfia olaszból, olaj-tészta-fűszer-bor-prosecco-sör-grappa-vegáncuccok-háziolivabogyók-articsóka-édeskömény-megakisf@szom, a csomagtében pedig két macska, egy macskavécé, két macskahordozó, etetőtálak kajával, vizestál, játékok, és az egész madárhálóval elzárva az utastértől bombabiztosan)
    elterelés egy határátkelő utánó m70 melletti pihenőhelyhez, máshova nem mehetsz.
    előttem lévő török kamionnak int egyből, mehet tovább
    előttem lévő osztrák rendszámú autónak int, mehet tovább
    engem leint. lehúzom az ablakot, aszondom jó napot kívánok:
    - jó napot, honnan jönnek?
    - olaszországból
    - munkaszerződés van?
    - hát, hoztuk ezt a rendőrség honlapjáról letöltött igazolást kitöltve, hogy munka miatt...
    - tökéletes, viszont látásra

a papírt csak nyújtottam, de nem nézte meg mi van ráírva, ki írta alá, ki vagyok, nem kért személyi okmányokat, nem nézte az autót, nem kérdezte a feleségem ki fia-borja, voltunk-e betegek, karanténban, tesztünk van-e, bárakármi.

csajszikám parázott hogy mi lesz itt de én leszartam - kifelé már láttam, kb. mire számíthatunk. letöltöttem ezt a papírt mondván max működik a dolog; kitöltöttük mert egyéni vállalkozók vagyunk mindketten, úgyhogy "kiküldetésben" voltunk magunk számára itt és ott, ezért és azért, mert elvileg így el lehet kerülni a karantént vagy az azt kiváltó két negatív tesztet, amit ugye ebben az országban magadnak fizetsz... munkanélküliként most a 80ezer és a várakozás jövésmenés inkább köszi nem.

kimenetel előtt ugye hivatalosan teszteltünk, nem volt para (a kimenetelnél se bagózott ránk sehol senki, tök fölösleges volt kidobni a pénzt utólag belegondolva. persze tudni, hogy nincs para, azért nem árt, meg ha kérik kint, akkor ott van. ottlétünk alatt jöttünk mentünk az elején, de a végén csak muternál voltunk vagy 10 napig a hegyen 3an, ő kórházi ápoló és műtősnővér nem covid kórházban, szabadságon, hozott tesztet, megcsináltuk, negatív, de ugye nem hivatalos...

a gépsárkány meg egy jó öszvér, a 998 kilométert letolta egy tank naftával (2010es oroszlány 3008 1,6hdi) szó nélkül - pedig már jó ideje búg a bal első kerékcsapágy. holnap viszem is cserére.

én is jó ló vagyok mert ugyan nem mentem el még CTre, de tuti gerincsérvem van és hát kicsit kényelmetlen volt így, 3 napja injekcióz az anyós :D de 9 óra 15 perc alatt letudtuk 2 pisivel az egészet, a macskák aludtak mint a tej és nem szartak be se a vécébe, se mellé-alá-fölé :C

Új hozzászólás Aktív témák