Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Szép estét!
A mai nap folyamán a kedves netszolgáltatóm kissé visszaesett a szememben. A történet előzménye, hogy tegnap d.u óta elkezdett rakoncátlankodni a net (nővérem mondta,hogy 1-2 oldala nem jött be,de ebben még nincsen semmi rendkívüli). Este végre bepattanok kedvenc fotelembe,hogy kiélvezhessem egy kicsit a Tabula Rasa-t. Hatalmas laggok, disconnect hegyek, játék honlapja nem jön be, stb. Ekkor már kezdett gyanús lenni a dolog, gondoltam beszerzem kedven progimat (WinMTR), hogy megsasoljam mi merre meddig. Aham, persze, szereztem volna,ha egyetlen külföldi domaint el tudtam volna érni, illetve az éjszaka közepére már a legtöbb magyarral is gondja akadt (csomagvesztés kb 30% körüli egy itthoni címre). Reggel felhívom őket gondoltam kis naívan. Hívtam volna,ha nem lett volna foglalt,vagy ha a központ nem foglalt,akkor 15 percig zenél a fülemben,hogy "az ön hívása fontos nekünk,kérjük...."
Supportos 1.: Végre felveszik, elmesélem,hogy a külföldi domainek nem elérhetőek,és a magyarok között is válogat a drága netem. Éppen a telefonszám cserénél tartanánk,mikor megszakad a vonal. (ismeritek az iceageben az "ősmókust",amikor elkezd tikkeli a szeme?..)
Supportos 2: Bő 10 perc után sikerült megint beszélnek egyikükkel, elmondtam,hogy az előbb megszakadt,de elismételtem szokásos panaszomat,hogy külföldről semmi stb. Erre megadott egy másik telszámot,hogy domain problémákkal ők foglalkoznak (???). Sebaj fehívtam, kiderült,hogy a drágaszágos hölgy amolyan Pavlovi reflex szerűen a domain szó hallatán átirányított a server-hosting részleghez....
Supportos 3: harmadik körben 3. hölgy, panaszok elmesélése, mondja,hogy rendben átadja az infót a szakembereknek, majd hívnak, és köszöni a hívást. Mondom neki esetleg,ha elkéri a telefonszámomat, akkor még fel is tud majd hívni,nem kell majd füstjelekkel kommunikálnunk (itt már kezdett nagyon tele lenni a tököm velük)
Technikus: kb 10 perc múlva felhív a kolléga, hogy megnézte,náluk minden hiper szuper,rendben van, ránézett a modememre az is jónak tűnik,de lát a modem mögött egy routert. Mondom igen van,és? Hát mert a routerek szoktak olyat csinálni,hogy egyes weblapokat megszűrnek.... Nah itt elpattant valami,és elmagyaráztam,hogy a routerek nem szoktak, hanem a kutyák.. A router max akkor szűri,ha beállítják,nincsen saját akarata. De azért csak az ő kedvéért,csak neki,csak akkor (sajnos nem voltam otthon,így nem tudtam a slusszpoént) megnézem router nélkül,amint hazaérek.
Hazaérvén,gépre ránéz,oldalak kattintásra nyílnak,minden frankó..
Technikus visszahív,mondom minden rendben.A következő kis párbeszéd zajlott le köztünk kb:-Áh, kivettem a routert?
-Nem,a routerhez hozzá sem nyúltam.
-Akkor restartoltam a routert.
- Nem, hozzá sem nyúltam, böngésző indít,minden oké.
- Hát akkor be kell vallanom, innen távolról csináltam egy modem restartot.
- ....Na most. Egyrészt miért kell engem hülyének nézni? Egyrészt azért, mert ha azt mondom, hogy igen újraindítottam a routert, akkor én vagyok a hülye,meg a gonosz, másrészt nem vagyok benne biztos,hogy egy elmondása szerint "lehet,hogy befagyott" cable-modem szelektíven nyitja meg a honlapokat.
Mindenesetre most jó,és hát ennek is örülni kell...
Bocsánat a hosszú írásért,csak kijött belőlem.
Aktív témák
- Bittorrent topik
- One mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Sorozatok
- ASUS routerek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- iPhone 16 128GB Független Karcmentes/2028.12.30.Gar./Akku 100%/p4665
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest