Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulemuless
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszönöm a választ. Nálunk 75 ezerért lehet kapni, 1+4 év garival. A plusz 4 év csak akkor jár, ha regisztrálsz(obi s/n, gépváz s/n, név, lakcím, telefonszám, stb.), ha nem, akkor csak 1 év. Személyes adatokat, nem mindenki szeret megadni és ha el akarod adni 5 éven belül, akkor mivel a te neveden van regisztrálva, ezért a következő tulaj, nem biztos, hogy tudja érvényesíteni a garit, vagy csak macerásan. A Tamron Facebookján ezt olvastam. Szerintem csak az vegye, aki 5 évig akarja használni. Ha sikerül eladni a cuccaimat, akkor valószínűleg ilyet veszek(tudom, hogy nem egy nagy szám, de csak erre van keret), 5 év garival. Ha nem, akkor kapásból Ebay, ott 55-60e, de csak 1 év a gari - írtam a sellernek. Amúgy meg ha valamit veszek hivatalosan magyar fotós boltban, annak a többsége már Kínai(ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ott készül, mert szabadkereskedelmi övezet, vagyis szállítják oda az árut), ami kissé fura, legalább lenne Eu vagy más országok.
-
energomatt
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Amúgy pedig, csak úgy általában:
érdekes megfigyelés, hogy olyan emberekből milyen speciáis igényeket villant fel - egy alighanem rövid, átmeneti időre a fotózás, akik feltehetően többségükben sosem használtak hobbiból mikroszkópot, nem vittek magukkal kirándulásokra távcsövet, nem jártak madárlesre sem, és aligha rendelkeztek csillagászati távcsővel. -
Byk01
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ekkora átfogást nem azért vesz az ember, mert az az elvárása, hogy minden gyújtótávolságon szétkarcolja a retináját a kép, hanem azért, hogy ne kelljen cserélgetni folyton. Ha a penge élesség a cél, akkor fixeket kell venni, és cserélgetni. Valamit valamiért.
-
A Zéé
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
de van rá egy százasom, hogy 200mm-en azért csak jobb, mint a 18-105

-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A 18-105 az árához és funkciójához (kitobi) képest egy nagyon jó kis objektív, nemigen van alternatívája ebben az ársávban sajna.
-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A blendét is be tudod ragasztani, és akkor legalább lesz egy fix fényerős objektíved.

Ugye milyen jó, hogy tanácsot kértél tőlünk?
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hsz-ben is kaptál tippet, most miért mondod, hogy csak egyet?
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez olcsóbb megoldás lett volna, nem?

-
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elkerülhette a figyelmedet. Bár ennyiért kérdéses, hogy megéri-e. A műanyag 1400 forint körül már kapható, rendelsz párat és baj esetén csak kicseréled

A kérdés egyébként csak az, hogy milyen hatás éri az obidat, hogy törik a bajonett. Mert ha fémre cserélsz akkor lehet nem csak a bajonett fog törni, hanem a váz is sérül.
-
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
És, hogy sikerült összehozni?
Csak azért kérdezem mert ismerősi körben sem tudok olyat akinek eltört volna a műanyag bajonett, nekem is volt jó pár aminek műanyag volt, de egyik sem sérült.
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hogy törnek ezek a bajonettek nálad? Nekem is 2 volt használatban (18-105 és 55-200), de semmi gondom nem volt velük.
Cserélgettem is. -
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
De ha kizárólag a bajonett törés az ok, akkor sokkal olcsóbb, ha veszel egy fém bajonettet a 18-105-re.
-
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem gyakori a műanyag bajonettes obik között sem a törött, csak emiatt cserélni szerintem felesleges.
-
energomatt
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ne kérdezd meg egyesével az összes rosszabb verziót. Úgy van, ahogy Throme írta. Vagy azonos minőségben maradsz, vagy előre léphetsz több anyagi ráfordítással, vagy kisebb átfogású alapzoommal.
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szvsz mehetsz a 17-50 és 17-70 fényerős zoom irányba, kisebb átfogással, vagy egy olcsó kiránduló zoom, a 18-200 vc tami irányába.
Jobb képminőség elérése esetén "építs" fix sort. Egy már van is belőle.
Leegyszerűsítve ezek vannak szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Gugytáv tartomány, fényerő, téma...?
Nehéz kitalálni mire lehet szükséged.
Miben korlátoz a 18-105?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest