Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
Rendeltem egy B+W XS-Pro-t úgy sem használtam még ezt a márkát meglátjuk milyen.
-
kigyi_23
addikt
Igen ezért néztem Hoya-t, kit obira az ember nem rak ilyet, de ugye ez már erősen az a kategória ami gond, ha sérül, én nyugodtabb vagyok, ha van rajt valami. Meg talán tisztítani is könnyebb. B+W is ismerős, de azzal még nem volt dolgom (igaz, hogy nem is volt mire tenni, mert nem volt olyan cuccom amire érdemes lett volna)
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok! Van nekem egy 70-200 L F4-em és gondoltam rá, hogy ha már nem volt olcsó legalább védjem meg így egy szűrőt gondoltam rá rakni. Gondolom a nagyon olcsó kínai vackokat nem érdemes rátekerni, mert talán még ronthatnak is a kapott kép minőségén, de akkor mit rakjak rá? Mert néztem a Hoya HD UV szűrőjét, de kell ilyen drága szűrő rá vagy azért az már felesleges lenne? (Sokat használom kültéren és ugye a por, szélben homokszemcsék problémásak lehetnek ezért kellene főleg valami ami megvédi). Van esetleg valakinek javaslata, hogy ne feleslegesen vegyek valamit inkább kérdezek.
-
kigyi_23
addikt
válasz
BeYourself
üzenetére
Igen ez érdekes dolog, de gondolj bele mennyivel problémásabb megtervezni és kivitelezni olcsón egy jóval nagyobb átfogású obit. Ebből kiindulva a nagylátószöget elhagyva lehet, hogy jobb obit kapsz nekem sokáig volt 55-250-em és jó volt persze nem egy 70-200, de meg voltam vele elégedve amíg volt. Jó, hogy így szóba került fel is kell raknom valahova eladni, mert csak áll a dobozában egy ideje most már mást használok helyette.
-
kigyi_23
addikt
válasz
szarnyalosas
üzenetére
Mind a 3
Csak mindegyiket másra használod majd
Elsőre elég az UV a másik kettőt csak akkor, ha érzel magadban annyi affinitást, hogy használni akarod, mert ahhoz a témához amit fotózni szeretnél az kell. A polár amúgy szerintem az UV-hez hasonlóan szériatartozék egy fotósnál aki tájképeket kültéri képeket készít, ha van időd érdemes vele lőni pár képet meg fogsz lepődni mennyivel teltebb színeket kapsz. Persze nem mindig előny ez a témától függ. -
kigyi_23
addikt
válasz
szarnyalosas
üzenetére
Az UV a fény 99%-át átengedi főleg az objektív védelmére használjuk olcsóbb kicserélni azt, ha véletlenül megkarcoljuk mint az objektívet javítani. Az ND szűrő bizony sötétít. Nagyon szép képeket lehet vele lőni pl. vízesésről amikor hosszú záridős képet akarsz készíteni nappal, de ugye ahhoz sok a fény. Felhőkről szintén lehet szép hosszú záridős képet készíteni.
A polár szűrő az pedig a becsillogást a szemből érkező visszavert fényt szűri teljesen jó üvegfelületek fotózásakor pl. autó szélvédőjén nem csillan be úgy a fény nem a tükröződött külvilágot látod (vagy ugye éppen magadat
). -
kigyi_23
addikt
Igaz nálam sokkal nagyobb volt az ugrás 55-250-ről váltottam, de egy percig sem bántam meg a 70-200 F4L IS nagyon jól teszi a dolgát csak sajnos nem volt sok időm fotózgatni az idén, talán majd télen, bár kezdek abban sem nagyon bízni, de ez most lényegtelen. Én csak ajánlani tudom nagyon szeretem. Megvettem másnap egy rendezvényen kapott is rendesen 700-800 kép készült vele egy vizitúrán

-
kigyi_23
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Én sem tudtam mit vegyek amikor megvettem életem első canon vázát, mondjuk nem kezdtem ilyen komoly megoldással

Akkor én a kit obit tényleg csak kipróbálásra szántam és egy fix 50 1.8-al valamint egy 55-250-el kezdtem azóta azért a nagy káoszból lett igényem is obira nem csak rábökök alapján, de pénzem nincs arra, hogy megvalósítsam. Egyenlőre az 55-250-et kiváltottam nagyjából egy 70-200-al, de kellene valami normális alulra is.
-
kigyi_23
addikt
-
kigyi_23
addikt
válasz
Monya78
üzenetére
Szinte csak mozgó tárgyakra megyek. Akkor jó az a mód amiben használom. Kíváncsi leszek holnap mire megyek vele mozgó tárgyak/emberek csónaktúra fotózás lesz. Nagyjából 700 vízi jármű indul. Az elmúlt 2 évben egy 55-250-el oldottam meg a feladatot ezt még ilyen helyzetre nem alkalmaztam, kíváncsi leszek az eredményre.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Amikor megvettem még olyan volt mint, ha valami szorult volna, de most már csak a normál stabi hang maradt nem a leghalkabb, de beltérben az ember ezt úgy sem használja.
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok!
Nem tudom mennyire illik a témába, de felteszem a kérdést:
Normális az, hogy egy 70-200L4 IS hangja amikor az IS bekacsol elég nagy? Amúgy nem hangos csak olyan sercenéssel indul, hogy amikor kézhez kaptam meg is ijedtem tőle. AF halk az IS miután bekapcsolt már nem hangos és hibát sem tapasztaltam működésében, csak furcsállom a hangját.
Találkozott már valaki hasonlóval? Az objektív új.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tesla topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest