Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
üzenetére
"Az lehetséges hogy egy adott frontlencse nagyobb átmérőjű legyen mint ami a gyutávból következne a fentiek alapján"
Köszönöm, erre akarok utalni egy jó ideje
A fenti objektívpéldák is ezt mutatják. Az #5916-ban oda is írtam egy olyat, hogy "ésszerű határok között" a függetlenséghez - ez nyílván kb azt jelenti, hogy kisebb nem lehet, mint amekkorának fizikailag lennie kell. Igazából a többihez is gondolkodtam, hogy odaírjam-e, de így is annyi zárójeles mellékmegjegyzést használok, hogy eltekintettem tőle, de azt hiszem, arra, hogy minimális méret van, mindenki rájön. Nézd, azt hiszem nem mondunk mást. Az eredeti feltevés szerint nagyobb frontlencse nagyobb fényerőt jelent, pedig nem így van, ezt te is leírtad, ezzel eljutottunk oda, hogy egyetértünk.
A különbség az, hogy én szerencsétlenebbül fogalmaztam meg. (Pontosabban onnan indultunk ki, hogy ha egyszer nagyobb egy frontlencse átmérője egy másikénál, akkor az objektíven áthaladó fénymennyiség nem lehet ugyanannyi, pedig ez sem igaz - a kettő független egymástól - ésszerű határok között)Érdekes amúgy megfigyelni, hogy akármennyi zárójeles megjegyzést használok egy-egy kijelentés pontosságának maximalizálásához, mindig lesz valaki, aki rámutat arra, hogy ez sem elég és így még nem stimmel. Aki meg totálisan pongyolán ír, úgy, hogy közben az értelmét azért látjuk, de igen fontos mellékkörülményeket nem említ meg, egy kritikus hsz-t sem szokott kapni, mert mindenki úgyis arra gondol, amire ő, értelemszerűen, kapásból. Lehet én csinálok valamit rosszul... Némileg boszant, de mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A fenti objektívpéldák is ezt mutatják. Az #5916-ban oda is írtam egy olyat, hogy "ésszerű határok között" a függetlenséghez - ez nyílván kb azt jelenti, hogy kisebb nem lehet, mint amekkorának fizikailag lennie kell. Igazából a többihez is gondolkodtam, hogy odaírjam-e, de így is annyi zárójeles mellékmegjegyzést használok, hogy eltekintettem tőle, de azt hiszem, arra, hogy minimális méret van, mindenki rájön.
A különbség az, hogy én szerencsétlenebbül fogalmaztam meg. (Pontosabban onnan indultunk ki, hogy ha egyszer nagyobb egy frontlencse átmérője egy másikénál, akkor az objektíven áthaladó fénymennyiség nem lehet ugyanannyi, pedig ez sem igaz - a kettő független egymástól - ésszerű határok között)