Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
válasz
rinpocse
üzenetére
Üdv,
Nekem 105mm-es Sigmám van. Némi rábeszélés után lett ez, eredetileg 70-est akartam venni. Előnye, hogy az 1:1-es nagyítást nagyobb tárgytávolságból tudja (30 cm), mint a másik kettő. A háttérmosás is szebb lesz. Az én vázamon (Pentax K200D) AF is van, és én használom is, bár kicsit lassú, de ez nagy mértékben függ a váztól is. Azt nem tudom, hogy a Nikon verzióból van-e beépített motoros. Amúgy precíz kézi fókusza van és fel lehet tenni régi filmes vázra vagy FF digit gépre is. Az f/11-f/16 tartomány kell rovarokhoz, f/5,6-f/8 virágokhoz, ezeket nézegesd tesztképeken. Én ennél tágabban nem nagyon használom. A másik irányban előfordult már f/27 is.
Általában rovarokat és virágokat fotózom vele, de általános célra is jó. Csináltam már vele panorámát is, meg persze portéra is megfelel. Ha érdekel, tudok pár képet mutatni.
Szerk.: Említették a 150-est. Az - szerintem - már egy kifejezetten nagy és nehéz objektív. A 105-ös még kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raleno LED lámpa szett (bi-color) 2x 19,5 W, állványokkal SZINTE ÚJ
- Moza Slypod-E motoros slider / motoros monopod
- Eladó Nikon D500, 17-55 mm 2.8, 18-140 mm 3.5-5.6, markolat, tartozékok egyben vagy külön
- Sony Alpha 7 III váz(30 perc limit off) + Sony 50mm 1.8
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter - Újszerű -
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest