Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskornel

addikt

válasz EkSYS #5601 üzenetére

Úgy veszem észre azt szeretnéd hogy lebeszéljelek róla.
    Újként vettem. Azt, hogy meddig engedi a 4,5-öt 300-on még sose néztem meg.
    "nem nagyon lehet vele kezbol loni ugye?" :F Szerinted a Canon mérnökei hülyék. Ha ráteszed állványra, minek az IS. Vagyis az azért van bent, hogy kézből is használható legyen. Amúgy meg a válasz: DE LEHET. :K Én szinte csak fixként használom 400-ra kihúzva. Kevés alkalom volt, mikor másként használtam.
    Az IS kapcsolható. Két állása van. A függőleges-vizszintes és a függőleges stabi.
    APSC-n esélyed sincs, hogy a képszéleken torzítson. A vonalas felbontása meg a kategóriájában a felsők közt van.
    Kell hozzá fény, az bizti. De ha nézed az előző hozzászólásokat, fényerősebb obik milliós árkategóriába vannak.
    Persze a technika nem mindenható, úgyhogy mindenről annyi fényképet kell vele készíteni, amennyit csak lehet. Ha meg monopodra rakod, bekapcsolva maradhat az IS. Tripod esetén ki kell kapcsolni, mert nem érzékeli, hogy állványra raktad... Ez sajna még a régi verziós IS.
    Kis ISO mellett akár 1:1-es crop is szép (nem elfogadható, hanem szép). Adobe Cam. Raw-ot használok, és ha vagdalok belőle, akkor kicsit élesíteni szoktam. 1,5x TC-nél már az Adobe Cam. Raw-ba nem árt felhúzni az élesítést. De még akkor is szuper a képe. Csak a megfelelő gondosság kell fényképezéskor.
    De hogy lebeszéljelek: én pixelmániás vagyok, és ha belenagyítok és látom, hogy egy icci-picit nem olyan, mint amilyennek kell lennie, törlök. Na ezért nekem kb 50%-a az ezzel készült képeknek kuka. Persze hozzá kell tennem, ez nyomtatásban, meg NEM poszter nagyságúra nagyítás nézetben nem észrevehető hibák.
    Meg aztán amúgy sincs alternatívája. Hasonlítsd össze a BIGMA-val a képét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés