Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Nekem is hasonló problémám van. Nikon D3300 + Nikon 18-55 obi. Kérdés, hogy Nikon 55-200-at vegyek, vagy Tamron 18-200-at. Az ár azonos. Az első márkás gyártói obi, viszont a másik egybe lefedné a két másikat, így a 18-55 mehetne tartalékba, vagy eladásra (nem tudom, mennyire van rá kereslet, aprón hírdetnek jópárat).
-
fireman123
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
felhívtam az ügyfélszolgálatot, először nem is értette a hölgy miről is beszélek
, majd kis hívásvárakoztatás/kollégákkal konzultáció után közölte, hogy erre is vonatkozik, mert csak hivatalos forrásból szereznek be objektívet, ....meglátjuk, megrendeltem, ahogy megjön regisztrálom a tamron.hu-n, ha esetleg nem fogadja el a reges oldal az obi sorozatszámát, akkor elállok a vásárlástól 14 napon belül és visszaküldöm, ...remélem nem lesz vele gond. -
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Kicsit macerásabb a használata, de én plusz lencse helyett inkább közgyűrűt tennék az obi mögé. Ha viszont egyszerűbb megoldást keresel, akkor a gyári Oly helyett talán érdemesebb a Raynox DCR-150/250-et választani, annak a rögzítése gyors, és egyszerű. Legalábbis nagyobb obira, nem tudom, hogy a 45-ösre van-e hozzá clip-on, félek, hogy nincs. De egy step-up ringgel még mindig jó lehet.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Sefter
üzenetére
Amikor én nézegettem, akkor úgy láttam, hogy közelebb tudsz a Raynox DCR-250-nel fókuszálni (jobban kitölti a téma az érzékelőt), úgyhogy én inkább utóbbi mellett maradtam. Az Oly 45-tel teljesen jól használható a Raynox, de majd kell egy step-up gyűrű, mert a Raynox-nak 49mm-es a menete, az Oly 45-é pedig 37mm. A Raynox csíptetője pedig 52mm-67mm közötti szűrőmenetre jó.
buci30: ha nem keresed / hozod létre a megfelelő fényviszonyokat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen objektíved van. A feleségem engem is noszogat időnként este (télen persze, amikor már koromsötét van) 3x8 Watt kompakt fénycső megvilágítás mellett, hogy milyen cukik a gyerekek, fotózzak már, de én csak megvonom a vállam, hogy teljesen felesleges elővenni a gépet. Muszáj rákészülni, nappal ablak mellett fotózni, mert nem lesznek értékelhetőek a képek rossz megvilágítással (most kezdődik a nyár, úgyhogy kifejezetten könnyű dolgod van). Vállalni kell a kényelmetlenséget, oda kell húzni a játszószőnyeget, kiságyat az ablakhoz.
Ha elmész egy profi fotóshoz, ő sem fog ülni egész nap mellettetek a cuki pillanatra várva, viszont megvan a képessége, tapasztalata, hogy a rendelkezésre álló időben a maximumot kihozza.
Szóval szerintem ne objektívet válts, mert nem fogja megoldani a problémát.
-
Byk01
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
Én az új 16-80/2.8-4-ről írtam. És nem a megérés-nem megérés kérdése foglalkoztat, mert egyértelmű, hogy eszméletlenül drága, hanem az irány, amit elkezdett vele a Nikon. A régi vázak nem tudják megfelelően vezérelni az elektromágneses blendét. Ugyanígy nem tudom, hogy az AF-P verziós objektíveknél az AF/MF váltás megoldható-e a vázon lévő kapcsolóval, vagy arról is lemondhatnánk, ha ilyen obit akarnánk használni.
Ha ezen az úton haladnak tovább, akkor új fejlesztésű objektíveket nem fogsz tudni rátenni a régi vázakra. Tény, hogy nem is feltétlenül akarsz, de a lehetőségét is elveszik tőled.
Persze haladni kell a korral (és sütni Váncza sütőporral) és vázat is cserélni, nem csak egyre jobb objektíveket venni, de minek, amíg megfelel az is, ami most van.(#25286) Throme Amikor egy 220V rendezvényen feltettem az akkor még vadonat új 16-80-at a D90-re, még én sem tudtam, csak azt vettem észre, hogy csak max fényerőn hajlandó képet csinálni. Mivel nagyon friss fejlesztés volt még akkor, betudtam annak, hogy biztos demo verzió volt és még bugos. Aztán később olvastam, hogy ezekkel a régebbi vázakkal nem kompatibilis.
-
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Kicsi a valószínűsége, hogy találkozol valakivel, akinek már van, teljesen friss az az obi.
De alapvetően azt lehet mondani, hogy a Leica felirat valóban nem szokott rosszat jelenteni a Panasonic obikon. Csak hát a fényerő az nem a legjobb. 
padi68: picit túláraztad, nagy a konkurencia.
-
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
E-M5 és 12-35 együtt nem tud kettős stabit, csak az egyik fog működni közülük. Így ezt a kérdést nem is érdemes figyelmebe venni.
A 12-40 hosszabb tele oldalon picit, ellenben nagyobb, és nehezebb is. Ennyi talán a lényegi különbség a szempontodból, a képe gyakorlatilag mindkettőnek penge. Bármelyiket választhatod.
szerk: "nagyobb" kérdéshez még egy gondolat: bár a Pana szűrőmenete kisebb, az obi átmérője nagyobb, mint az Olyé. Rövidebb a Pana, és így elég zömök hatása van.
De összességében az Olympus a nagyobb, súlyban pedig ~75g a fölénye. -
-
válasz
Sefter
üzenetére
Ez sem feltétlenül igaz... mert az ár/érték arány felhasználástól függően változik...
Hobbi szinten egyértelműen fontos, hogy mennyivel olcsóbb... de aki, folyamatosan használja... télen nyáron, esőben, porban, koszos helyeken... nagyon nem mindegy az a felépítés... de mindenki azt veszi, amit a saját igényeinek megfelelően ár/érték arányban kifizethetőnek/kifizetődőnek tekint.(#11925) spanyoll
Van persze...
Sigma 50 f1.4
Tokina 11-16 f2.8
De biztosan akad még más is... -
szeva000
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
Én is azért veszem az 50-500-at angolban,mert kint kijön 360k-ból,itthon meg 520-550k....ez azért vicc.De a németeknél is szétnéztem,ott is 380körül megvan.
Nah az a sigma jó kis obi...próbáltam nemrégen egyet...gondolkodtam én is a vásárlásán..de a 200mm miatt lemondtam róla. -
-
flash-
veterán
értem köszi.
A 18-105 ös obival kapcsolatban lenne kérdésem még.
Tudom hogy zoomobi, de ha a barátnőm megérne majd rá hogy csináljak vele teljes alakos képet,illetve arcképet akkor azért tud hozni egy elvárható alap szintet képminőség terén olyan képet amire azt lehet mondani hogy ez jó kép,vagy képtelen lesz a gép normális képet csinálni? -
A Di nem a beépített fókuszmotort jelenti azt ugye tudod! A Tamron azt BIM(Built in motor / Nikon II)-nek szokta hívni! Kép van az obiról? Szóval Di is lehet motor nélküli.
Nekem régebben hozott házhoz valaki egy 28-75 F/2,8-at, és akkor ott derült ki, hogy nincs benne motor, pedig ő úgy tudta, hogy van benne, mert Di... -
kiskornel
addikt
Szerintem nem tükrös. Legalább is nem jegyzik meg sehol. Amiért ilyen olcsó lehet, hogy ez csak egy cső + benne lencsék. Se rekesz nincs benne (sok helyen fix. 8-as rögzített blendét írnak). se elektronika, se auto-fókusz. Így csak nagyon nagy korlátok mellett alkalmas mozgó célpont fényképezésére.
Gondolom a képminőség terén sem várhatunk sokat. Egy normálisan kicsiszolt 70mm körüli frontlencse ennél jóval többe kerül anyagáron.
F8 iso400 mellett du 4-kor kb. 1/125-1/350s közt lehet fényképezni napsütésben. Szóval jó állvány kell hozzá, ami 1-3Fé-t csökkent a reciprokszabályhoz képest. -
Peethy
őstag
Csatlakozom cOxeRhez, kezdőként nem érdemes ilyennel fotóznod. Bár a sok negatívum mellé hozzá kell tenni, hogy a tükörobjektívek kisebbek, mint a többi, valamint CA és egyéb hibák szempontjából is egészen jó képük van
Szerintem inkább azoknak jók, akik mindenféle fotós cuccot ki akarnak próbálni, aki komolyabban akar valamit, az nem ilyennel fotóz. -
Szia!
Azért, mert ez egy tükörobjektív, az AF csak egy dolog, a lényeg, hogy fix rekeszértéked van, ami meglehetősen köt, ennél f8, ezen állítani nem tudsz. Tehát kell a sok napfény, hogy használható képet készíts. (értelem szerűen képstabilizátor sincs benne)
Tehát ezek miatt olcsóbb. -
ottkar
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, majd kis hívásvárakoztatás/kollégákkal konzultáció után közölte, hogy erre is vonatkozik, mert csak hivatalos forrásból szereznek be objektívet, ....meglátjuk, megrendeltem, ahogy megjön regisztrálom a tamron.hu-n, ha esetleg nem fogadja el a reges oldal az obi sorozatszámát, akkor elállok a vásárlástól 14 napon belül és visszaküldöm, ...remélem nem lesz vele gond.

)