Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz Puma K #90350 üzenetére
Szerintem majd az 5.1Ghz lesz ami minden körülmények között, minden terhelési típushoz jó lesz és betonstabil, de ha ezt megtalálod esetleg 5.2Ghz-cel is stressztesztek alatt, akkor az fasza lesz, és lehet hogy az már valamilyen szinten a Maximus X Hero érdeme lesz, illetve ha alacsonyabb feszültségekkel beéri mint nálam a Fatal1ty i7-ben, akkor szintén.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #90350 üzenetére
En alapbeallitast pontosan ugy csinaltam mint a zseles feju AMD-nem-f@szan-boostolos Jack Bauer is csinalta a 8700K-val.
Ugye alapjaiban veve a proci ugyan ez csak 2 plusz maggal, de semmi mas nem valtozott.
Majd annyi modositottam az egeszen, hogy elkezdtem megkeresni az 5GHz-hez a stabil feszeket, ez nalam 1.285V jelenleg, a Tiednel ha jol remlik 1.26V lesz, persze ez lap fuggo is.Ha ram hallgatsz megprobalsz keresni valami "barati" beallitast hozza, maradj 1.3V korul, bar ha az RGB ledes cuccod nagyon jol hut akkor mehetsz 1.35Vig Es ne feledd 1.5V-ig tokeletes a vilag
Viszont 1.35V fole szerintem ne, hiaba menne a proci jobban, engedd el, mert ha belefutsz valamibe ami jobban terheli a procit akkor ugyis felforr azonnal, annyit meg szerintem nem erAz latszik, hogy a hoatadas nagyon jo mert 200W felett vagy es konkretan 80 fok koruli csucsokkal...ez nalam azonnal elmelegedne, abban a pillanatban ahogy a teszt elindul
Szerk: melyik bios verzioval tolod?
Erdekes latni, hogy nalad a VID ertek szinte annyiu mint a max vcore...ez nalam ugy nez ki, hogy vcore 1.28v es ehhez a VID nyalogatja az 1.4V-et...ez proci fuggo lenne?![ Szerkesztve ]
...
-
keIdor
titán
PS4-en játszottam kb. 2 órát az új CoD: MW betával. Nekem nagyon tetszik, és rendesen leköt.
Gunplay 10/10.Nálam eddig day1 buy. Gears of War 5 is nagyon jó lett. Végre ősz!
Ami viszont szokatlan még az az új fórum. Gamepod-é még szerencsére a régi...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #90351 üzenetére
A tegnapról meghagyott 5,1GHz@1,275v, ami a gyakorlatban 1,28v lesz a befutó.
Coffee topikjában méricskéltem párat. Itt és lentebb: link
Szerintem hagyom így ahogy van.
Nem akarom kifacsarni... jó lenne ha addig kibírná ameddig meg nem jelenik a Ryzen 4000
Ezt az RGB cuccot ne is mond... addig nézegettem ezt a fosh átmenést zöld-sárga-piros opciók között, hogy nagy hirtelenjében ki nem kapcsoltam a pitsába
JayZ-nek volt egy tesztje egyszer, hogy valami Kingston SSD-ben annyi LED volt, hogy ha fehérre állítottad akkor úgy felmelegítette a házát az SSD-nek az összes LED, hogy teljesítményvesztést okozott
Ilyet ugyan nem tapasztaltam, de inkább ne világiccson
Mondjuk az MSI Gaming X-szel meg nem tudok mit kezdeni, mert az piros-fehéren világít... és még egy világítás-színbirizgáló okosságot nem fogok feltenni... plusz ez nem is jegyzi meg a beállítást ha nincs fent a program... az Asus Strix 1070 korában legalább megjegyezte hogy kikapcs, és maradt is úgy az Aura program letörlése után.Ugye korábban recsegtem, hogy sose-nem lesz vízhűtésem... aztán lett, mert megcéloztam titkon a Ryzen 9 3900X-szet valójában akkor még csak valami 8-10-12 magos CPU-t, hogy nekem az lesz ha váltok és arra meg fel kell készülni, mert nem gyerekjáték.
Aztán megépítettem év közepe felé a szettet a 4790K-ra és hát úgy igazán olyan látványos hűtési teljesítményt nem tapasztaltam... cserébe a VGA és az SSD-HDD melegebb lett, mert nincs annyi légmozgás avagy nem jut annyi hűs levegő, mikor levegőn volt még a CPU is a toronnyal és 7 ventilátor a házra csavarozva mozgatta a levegőt, ami mellé a SpeedFan is felkerült, és a VGA hőmérséklete is, plusz a CPU 2 legmelegebb magja tekergette a 7+2db (tornyon volt a 2 extra) ventilátor fordulatát.
A BIOS-t lefrissítettem a legújabb 2102-re.
Nem tudom minek a függvénye, de a csóka akit linkeltem az elég részletesen állít mindent ennél az alaplapnál. Der8auer anno az Asus Z97 Pro Gamer lapomnál is csak simán kb 5-6 beállítást állított be és szevasz... akit meg linkeltem srác az ennél a MXH-nál már jobban bele megy az állítgatásba."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #90355 üzenetére
A BIOS-t lefrissítettem a legújabb 2102-re.
Nem tudom minek a függvénye, de a csóka akit linkeltem az elég részletesen állít mindent ennél az alaplapnál. Der8auer anno az Asus Z97 Pro Gamer lapomnál is csak simán kb 5-6 beállítást állított be és szevasz... akit meg linkeltem srác az ennél a MXH-nál már jobban bele megy az állítgatásba.Vajavajaa, hol es kit linkeltel es Te miket allitottal be?
Bar idom nincs, de hatha jol eltudom b.cni a mostani bios beallitasomat[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #90356 üzenetére
Mentsd el a mostani beállításaidat, mert úgy is van 5-6 profilnak hely.
Ezt ni:
"Ezt lestem le (VCORE: 1,275v, AVX ICRNO: 0): videó"
Csak nálam a VCORE alacsonyabb, meg az AVX-el kapcsolatos órajel állítgatás 1 helyett, 0 amit használok.
Tippre elsőre nézd meg aztán varázsolj.
Én megnéztem és szinkronban állítottam.
No kecmec![ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Anubris
őstag
Most, hogy áll a proci front? 3440x1440-en i7-4790k-t milyen procira lenne érdemes cserélni?
Szeretnék új ssd-t, új win stb és ezért agyalok rajt, hogy akkor már új ram, cpu, alaplap is egybe megoldódna.
-
snecy20
nagyúr
válasz Anubris #90361 üzenetére
Ha fontos, hogy később még egy (fél)generáció belemegy az adott foglalatba, akkor 3700X / 3800X egy jó beugró lehet AM4 vonalon. Mondanám amúgy szívesen a 1151v2-t is, csak onnan aztán már nincs hova továbblépni.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Anubris #90363 üzenetére
Tesztelték valahol, hol a legolcsóbb 6/12-es 3600, és a legdrágább 12/24-es 3900X között is csak egy max. 5%-nyi difi volt játékok alatt. Az is csak azért, mert a 3900X tud némileg jobb órajeleket.
-
Puma K
nagyúr
válasz Anubris #90359 üzenetére
Ha egy 9900K-t és egy 3700X és 3900X-szet azonos órajelen használsz, akkor munkára jobb az AMD.
De ha a játékokat veszed alapul és a késleltetést, akkor jobb az Intel.
4GHz CPU Battle: Ryzen 3900X vs. 3700X vs. Core i9-9900K
Az AMD az AM4 foglalat támogatottsága miatt jobbnak tűnik, bár kérdés, hogy a Ryzen 4000 széria abba még bele fog-e menni vagy sem.
De jelen állás szerint egy 6/12-es CPU-ról simán lehet váltani 16/32-es CPU-ra AM4-en belül.
Csak egy jól megválasztott alaplap kell ehhez, ami VRM-ben erős, és dönteni, hogy B450, X370/470 vagy X570-es chipset kell-e neked ami adott extra szolgáltatásokat tud nyújtani.Részemről olyan alaplap pl már nem jöhet szóba amin nincs a kis 2 karakteres digitális hibakijelző.
Így ennek megfelelően most ahogy pörögtem év közepétől a váltás témán szintén 4790K-ról azt néztem,
hogy a 9900K alá tudtam választani egy ~67k Ft-os alaplapot, ami minden szempontból hozza és tudja azt amire szükségem van, plusz egy jóféle 9900K-t is bele tudtam tenni, amit akár 5,3GHz-en is tudok tesztelgetni, de 5,1GHz-cen prime95 közben a VRM-je 95°C-ig melegszik ~30 perces nyúzás közben miközben a CPU maximum 255W-ot fogyasztgat .A 9900K alig volt drágább pár ezressel mint egy megbízható boltból hozott 3800X.
A RAM-ok meg szintén fórumtárstól valók és elsőre csak azt vettem meg, csak aztán néztem a kínálatot, árakat és arra jutottam, hogy a most váltok egy 9900K-ra akkor ezzel nem nyúlhatok mellé ha az igényeimet veszem alapul.
Már csak azért sem nyúltam annyira azért mellé, mert egy az én szemszögemből értékelhető alaplap AM4-nél X470 chipsettel, legjobb áron 75k Ft volt, ami most 90k Ft felett indul.
A béta tesztelős AsMedia helyett, AMD féle-által tervezett X570 pedig 140k felett van.A célom az volt az egész váltással, hogy az adott AMD-Intel CPU-val és a körítéssel meg tudjak ülni legalább 4 évig. Szombattól indult az óra, mert akkor raktam össze az alaplap, CPU és RAM triót.
Jövőre jönnek az Nvidia VGA-k azokra leszek kíváncsi...
Ha gyorsulnak annyit, hogy csak egy PCI-E 4.0 fogja tudni csak kiszolgálni azokat a kártyákat, akkor lehet bajban leszek, de majd a mindenre kitérő és átfogó tesztek majd megmondják mi is a helyzet.
Az AMD által használt CPU-n belüli modulos felépítés (CCX) meg a programozók, de még a Microsoft részéről a Windows miatt külön figyelmet igényel, de ez a jövő, mert most előbb az AMD és később az Intel is ezt a felépítést fogja használni.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Puma K #90366 üzenetére
NVMe SSDknel lassan keves lesz a pciE3.0.
---
apropo, ha mar gepepites. csaladtag gyerekenek kene 300k korul komplett gep, periferiaval-mindennel. igy fortnitera, mi masra.
platform szinten merre indulnatok el? 1080pben gondolkodok, szoval valszeg valami 580 / teras SSDben gondolkodnek valami megfelelo monitorral, de igazabol annyira nincs otletem, hogy Magyaroszagon egy helyrol honnan szednem ossze.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #90367 üzenetére
Ami 3.0-s specifikációkkal bír, annak nem kevés.
De a jelenlegi 4.0-sok is csak ilyen 4500MB-5000MB/sec-nél tartanak horror áron, és igazából nem tudom hogy egy szinten túl szükségesek-e ekkora adatátviteli sebességek. Mármint jónak jó, de abszolút nem létszükséglet. Szintén egy szinten túl a játékok és a Windows sem profitál belőle. Videokártyáknál lesz majd ez igazán fontos tényező, de az sem most, hanem majd évek múlva.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Raymond
félisten
válasz snecy20 #90368 üzenetére
Egyelore semmi jelentosege mert meg a mostani leggyorsabb 3.0-asakat se tudod etetni semmivel csak egy masik ugyanolyannal. Az a harom-negy ember pedig akinel ez a szetup van azt majd valt a 4.0-asokra Olvasasban pedig (jatekoknal foleg) meg a SATA->NVMe difi is alig van meg mert inkabb CPU limites az asset beolvasas.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Puma K
nagyúr
"de igazabol annyira nincs otletem, hogy Magyaroszagon egy helyrol honnan szednem ossze."
CPU-ból minimum egy Ryzen 2600/2600X avagy 6/12-est válassz, meg innen valami olyan alaplapot ami tudja még hajtani a 3700X/3800X valamelyikét ha később elfogyna a kraft vagy simán csak váltanának, RAM 2x 8GB 3000-3200MHz.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz Anubris #90371 üzenetére
Anno mikor foglalkoztatott a mennyi RAM téma, akkor azt láttam, hogy játékoknál nem ritkán 15,9GB-ot használ a gép mikor még 16GB volt benne.
Bővítettem 32GB-ra, és ekkor maximum 23GB-ot láttam, majd innentől fogva nem foglalkoztam a témával.
De ez az én géphasználati szokásaim mellett volt ennyi, azaz böngészőt nem mindig szoktam bezárni és nem ritkán 10-50 lappal böngészek. A gépem sincs szét telepítve... erre odafigyelek.
Korábban 4x 8GB / 2400MHz DDR3 volt most meg 2x 16GB / 3200MHz DDR4 van használatban.
Így azt mondom most 32GB a javasolt ha bele fér a keretbe és nem akarod az adott memóriavezérlőt 2 helyett 4 modullal terhelni, így minden képpen 2x 16GB a javasolt. Az órajel és késleltetés részére azt mondom, hogy ezt is az igények döntik el. Most DDR4-nél 2400-2666MHz-el is lehet számolni CL13-14-15 mellett, de egy 3200MHz-ces memória rendszerint CL16-17-el kapható emberi áron.
Kliensből a Steam az ami állandóan fut és emellé még néha bejön a Battle.net és ha adott játékot indítok Steam-ből akkor jön még egy kliens (Origin, Uplay). De 2-nél több klienst nem használok egyszerre.
Az AMD a Ryzen 4000 szériával lehet akkor jön mint idén jött a 3000-rel, azaz év közepe akár.
Az Intel meg kidob egy zsákutca LGA1200-as foglalatot maximum 10 magos (20 szálas) procival valamikor a jövő évben. Az igazi újítás tőlük nem tudom mikor jön.... talán 2021-2022-ben...[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
válasz Puma K #90373 üzenetére
Most találtam egy összesítést, igaz day 1, de ez alapján a 9700 és 9900k között nincs nagy difi magasabb felbontáson.
Sajnos 3440x1440 szinte sosincs mérve, de gondolom a kettő között van valahol. Azért az látszik, hogy a 4790k már megérett a cserére, legalábbis a min fps jelentősen rosszabb. -
Puma K
nagyúr
válasz Anubris #90374 üzenetére
Anno is ment a pedzegetése annak, hogy akkor még egy i5-4670K/i5-4690K a csillagos égig húzva mennyire mindenre elég a maga 4 mag 4 szálával, és mindent is kihajt.
Aztán fokozatosan jelentek meg az újabb játékok és a régiek is fejlődtek ha foglalkoztak velük, aztán ha nem akartál mikroakadásokat tapasztalni, akkor váltanod kellett egy i7-4770K/i7-4790K-ra, ami ugye 4 mag 8 szálas proci és van hova elosztania a terhelést a Windows-nak, mert nem vagy limitálva a rendelkezésre álló feldolgozószálakkal.
Hiába az egekbe húzott órajel, ha adott feldolgozószál mellett nincs elég CPU idő az adott feladat elvégzésére. Ha nincs idő, akkor meg jön az akadás.Persze ha az ár-érték arányt nézed, akkor i7-9700K a nyerő, és most még nem tudok olyan játékról ami a 8 magját 80-90%-on terhelné.
De.
Ha az idő előrehaladtával nem akarsz limitbe futni, amit a rendelkezésre álló feldolgozószálak jelentenek, ami 9700K-nál 8 mag 8 szál, akkor érdemes akár már most 8 mag 16 szálra építeni. De csak akkor ha a mostani felár nem okoz gondot és nem akarsz cserélgetni-gépet szerelni.
A saját tapasztalatom is ezt támasztotta alá, ezért voltam úgy, hogy 8-10-12 mag és dupla ennyi feldolgozószálas CPU-m lesz ha váltok 4/8-ról azaz a 4790K-ról.
Korábban mikor ismét visszatértem az asztali gépek világába -a GTA V miatt- a több évnyi laptopozás után... akkor 2014-ben i5-4460-al szerelt gépet építettem magamnak.
Mivel 2012-2013-ban havernál az i5-3470+GTX 670-nel szerelt gépén az akkor elérhető GTA IV-gyet 2880p-s felbontásban is meghajtotta az a gép akadás mentesen, így ezzel a tapasztalattal számolva gondoltam arra, hogy egy i5-4460+GTX 760 kombóval nem járok rosszul a GTA V alá: 1080p@60Hz és optimalizált grafikusmotor.
Nem is jártam, mert 2015-ben mikor megjelent a GTA V akkor vígan játszottam a single-offline-al.
Igen ám, csak a GTA Online részét az a CPU nem bírta és mikroakadásokat tapasztaltam. Minden maradt ugyan az csak a CPU-t cseréltem egy 4790K-ra és kisimult a játék.Aztán tessék... annyira kisimult minden és elfelejthettem a CPU cserét 2015. októberétől kezdve most 2019. augusztus 14-ig.
Annyira bevált az akkori váltás, hogy a 4790K és 1db 1TB-os HDD-n kívül minden cserélődött a gépben... a mostani 1080 Ti előtt időrendben, GTX 760, 1070, 1050 Ti is megjárta a 4790K társaságában.
Hasonlót remélek a mostani 9900K-tól is, de mint említettem már a jövőre megjelenő új Nvidia széria eldönti ezt, hogy kell-e cserélni vagy sem... bár a PCI-E 4.0 sem tűnik hosszú életűnek úgy, hogy már az 5.0 is a küszöbön van...
Ezért is jött nálam szóba az AMD 3900X, mert ott meg 12/24-es a CPU (+PCI-E 4.0) amivel meg aztán tutira bebiztosítja magát az ember. Sőt a kezdeti időkben még az SMT-t is le lehet tiltani, mert 12 mag bőven elég. Ráadásul kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #90377 üzenetére
Nem mindegy mennyi marhasag fut alapbol, de peldaul a FH4-nek a 8GB a laposon nem volt eleg mert kilepegetett, 12GB mar eleg volt, de azert a hataron. Per pilanat nem tudok olyanrol hogy 16GB ne lenne eleg, foleg ha nem fut jatek kozben a hatterben Chrome vagy FF ugy 50+ tab-al.
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #90377 üzenetére
Elvileg a Windows+gyakran használt programok kettőse az ami miatt is jobb a minél több RAM.
Én a gyakorlati részéből táplálkoztam.
De igen, a Windows abból gazdálkodik ami van. Ha több RAM van a gépben, akkor a lapozófájlt is később kezdi el használni, ami meg azért jó, mert akkor nem a C meghajtót tekergeti pluszban.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
B450M-DS3H, R5-2600, 2x8 3000C16 Aegis, GTX1660, 512GB SSD (nem muszáj NVME, de alig drágább), 2TB HDD (ha indokolt), épkézláb kecó + FSP SP-500A vagy SS Focus 450, ha moduláris kell és belefér, mellé valami pörgős 1080P IPS/VA panel (én nem fogok TNt ajánlani), aztán a perifériák már ami tetszik..mecha bill meg brutál patkány szerintem első körben felesleges, majd ha ráérez, vesz magának.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Speed® #90380 üzenetére
& Puma K: köszi
amit vegul neztem:
R5 2600
Gigabyte B450M DS3H
2x8GB 3000c16 Aegis
GTX1660 colorful battleax
intel 660p 1tb
fractal focus g
fsp 450 sp-500a
lg 24M59G-P
redragon k551 brown
genius g102
win10 64 hun
301700 a vege, szoval kb pont tartottam a hatarokat es az utolso 2000et igazabol ha nagyon kene le lehetne csipni, de inkabb nem.ami meg info:
o +4500 lenne a 2600X, ha belefer.
o a bill draga, de csak egesz addig, amig eloszor vegig nem onti a gyerek. mechanikusak egesz egyszeruen tartosabbak. alternativakent egyebkent egy sima irodai dell (11000el olcsobbert), es akkor mehet a 2600X. de az irodai dell nem fogja tulelni ha vegigontik vizzel, vagy a tizeneves, atleta hatteru srac kozepesen rossz finommotorikus kezsegeit (hirtelen novo tini, szoval ebbol indulok ki) se vagyok benne biztos, hogy sokaig birna.
o az eger kulturalt es pici. G302 sajnos lenyegesen dragabb.
o a monitor IPS, ennel nagyon nincs olcsobb 24"es vallalhato kepminoseggel.
o a haz egy fractal. jol szerelheto, jol szellozik, modularis. ennel olcsobban volt, de ami ennel olcsobb az mar kb full vallalhatatlan. a define S mATX sajnos mar nem fer bele arban.
o a colorfult nem ismerem, de elso ranezesre 120Wot kellemesen meg kene birnia. az msi gaming x 90ezer, annyiert mar majdnem 1660tit kapni.ugye kriterium volt, hogy minden egy helyrol, szamlaval.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #90378 üzenetére
Ah en nem hasznalok ilyen sok tab-os Chrome-ot
Mondjuk az Operaban van vagy 8-12 odlal megnyitva, de en azonnal kilovom a bongeszot amikor jatszok.
Igazabol megszokasbol, nem is annyira a ram miatt.
Szeretem a "minimal designt" sok mindenbol, a windowsbol is ki van csapkodva minden extra magatol indulo fjosh ami nem kell stb....
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #90381 üzenetére
A 2600X akkor jön jól, ha nem piszkálja allcore a 2600at és kell a minél magasabb single core tempó is. Viszont kimaradt, kell épkézláb hűtő is, a 2600é gyárilag alulméretezett, a 2600X meg behűtve futja ki magát rendesen. Szóval egy 214X (Ben Nevis Advanced) javasolt szűk költségvetés mellett.
Az 1TB SSDt picit túlzásnak érzem, azon lehetne csípni, ha kell.
OS..na ide lőnék egy minél olcsóbb kulcsot egyéb forrásból -
Puma K
nagyúr
válasz Speed® #90384 üzenetére
"Viszont kimaradt, kell épkézláb hűtő is, a 2600é gyárilag alulméretezett..."
Havernak építettem gépet tavaly-tavaly előtt és meglepetésemre GTA Online-ban 3667MHz-re állt be mind a 6 mag 12 szálon legalább fél órányi játék után a gyári hűtőjével amit adnak hozzá a dobozában.
Ráadásul nem is volt hangos a hűtő-gép.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Speed® #90384 üzenetére
& Puma K: köszi!
allcoret nem fog piszkalni, single core nem tudom mennyire kell. tippre azert nem annyira. igazabol extra hutonel olcsobb megvenni a 2600Xet. nem lesz tuning es kb remenykedek benne, hogy a csaladapa meg mindig be tud loni egy XMP profilt.
a TBs SSD picit tulzas, de jelenleg ilyen 80-100GBs AAAs cimek is vannak, szoval egy 512es necces, SSD + HDD meg jo csak igy 12000 egy olcsobb 1TBs. arra jon meg 10500ert egy 240es WD green amivel igy oke, 10ezerrel olcsobb, de cserebe gyengebb. ugyanez 480as A400al 30000, es akkor van egy igazabol tarolasra jo HDD meg a letezo leggyengebb egyik SSD. az 512es intel 660p meg 20500, szoval ezt megtamogatva egy HDDvel kb megint az ugyanott vagyunk kategoria. regi hdd belerakni meg nem opcio.
szoval itt is kb ugyanazt erzem, mint a haznal, hogy van olcsobban, csak egyszeruen exponencialisan rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Devid_81
félisten
válasz Speed® #90380 üzenetére
Ha mar Ryzen
En is most rakosgatok ossze egy gepet itthon masodgepnek a felesegemnek aprodonkent.
Amiket eddig kineztem:
2600X (mert magasabb orajelere boostol, nem kell piszkalni jo ahogy van es a huto is jobb hozza)
Patriot Viper 4 16GB (2x 8GB) 3200MHz, allitolag Samsung B Die, de OC-t nem igen bir, nem is akarom hajtani csak max XMP-n.
MSI B450M GAMING PLUS, benne van a Patriot Viper ram a tamogatasi listaban, remelem menni is fog 3200-on hiba nelkul.
Fractal Design Focus G Mini Black, ahogy nezem ez a kis haz szellos mint az allat, adnak hozza 2 ventit, meg nekem van 3db 120-as ami eredetileg a AIO-mhoz jott.
Ezenkvul amit mar beszereztem az egy 2 honapot hasznalt Giga RX 570/4GB, meg egy Corsair CX650M.
SSD-k azok vannak itthon, bar majd kesobbiekben lehet dobok bele egy 250GB-os M-2.est
Remelem nagyjabol nem lesz sok szivas ezzel a konfiggal, mert akkor az asszony kettevag, ugyanis ez az O gepe lesz, raadasul full overkill, jatszani nem igen fog rajta.
Csak azert nem vettem 3400G-t mert a 2600X olcsobb es talan akkor mar jovotallobb is, pedig jot lehetett volna sporolni osszetettben.[ Szerkesztve ]
...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #90386 üzenetére
Az említett Fortnite és a BugP, amit nagy eséllyel tolni fog, szereti az IPCt. Persze a 75Hz Freesync panel (ha menni fog 1660 mellett) nem kér csúcsértéket valszeg ezek mentén sem. Mindenesetre akkor 2600X+214X, szerintem, a 2600 hűtőjére sokan panaszkodnak, joggal, picit benézték sajnos AMDék. Vagy csak el kell adni valahogy a 2600Xet, ami a jobb hűtőjével (is, ugye ~1.5Xes TDP) ellép frekiben..de ez már egy másik szál.
SSD részemről úri muri kategória a minden tárolására, ráadásul érzékeny adatot nem is bíznék (csak) rá, szóval az SSD+HDD felállást akkoris bedobnám, ha emiatt 512 jutna "csak"..de ez én vagyok -
Puma K
nagyúr
válasz proci985 #90386 üzenetére
Ugyanannak a Ryzen 2600-as havernak egy 1TB-os Kingston A400-as SSD-t választottam a gépébe.
Tudom nem a legjobb-leggyorsabb avagy nem valódi SSD sebesség szempontjából, de legalább nincs benne mozgó alkatrész meg olvasófej amikre várni kell mint egy HDD-ben így gyorsabb plusz egy zajforrással kevesebb a gépben.
Én most így este hallom az 1db 7200RPM-es HDD-t a gépből...
Anno én is megvoltam bőven Win7 alatt a Kingston V300-as SSD-vel ami ugyan ez a kategória...
Mezei ember meg úgy sem fogja észrevenni a különbséget SSD-SSD között.
Ha meg fontos adatok lesznek a gépen, akkor ott a Google Drive és Microsoft OneDrive.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Devid_81 #90388 üzenetére
2600 szerintem bőven elég oda valami halk hűtővel (a 2600Xé sem halk, csak hőmérsékletben jobb picit a vapor chamber miatt), viszont abban nincs IGP, szóval VGA is kell a setupba, ami ha kihasználatlan, végülis felesleges, ennyi erővel lehetne APUzni is (persze ott /még/ nincs 6C12T). RAM meg dVGA mellett kb. tökmindegy, az említett Aegist csak azért szoktam ajánlani, mert közismerten minden eszi, már 1st gen mellett is ment byXMP 3Gn, sokszor alulfesszel is (6 kitt járt a kezeim közt, mind hozta simán 1.25-1.275 közt), IRL meg efelett nemigen veszel észre difit.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Speed® #90390 üzenetére
hja, igazabol 75ot meg kene hajtania. OC meg azert nem lesz mert abba se vagyok biztos, hogy megvan-e meg a tapasztalat osszerakni, en meg ugye meg mindig Europa masik vegeben vagyok.
modernebb jatekok irdatlanul birnak mikroakadni HDDrol toltes kozben, vagy csak siman percekig tart a toltesi ido. ja meg ha rendbe kell rakni a gepen barmit, akkor szulokent en ezt igazabol magam miatt lepnem meg. meg mielott meg: anyamnak en managelem a gepet, abban is SSD van es en vettem neki
Puma K: epp raktarsoprik a 660pt, gyakorlatilag a satas samsung 850nel is olcsobb es 1800/1800as. ennyiert szvsz optimalis.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #90394 üzenetére
A leírtak miatt (is) javaslom a 2600X+214Xet. Bolttal összerakatod, nem fog cseszegetni, hogy izzik/droppol a proci, nyugiban lehet.
SSD..jó, akkor 1TB 660p + HDD x) Adatoknak (Linux disztrók, RAW képek, apa videói ;p) nálam minimális helye van előbbin..valahogy nem bízok bennük, mióta meghalt az SF2281es Intel 520 nulla előjellel :S -
Devid_81
félisten
válasz Speed® #90393 üzenetére
Itt kinn (UK) Amazon arakat nezve igy alakul a helyzet
Ryzen 2600 £119
Ryzen 2600X £132Annyira pici az elteres, hogy mar a huto miatt is talan megeri.
Bar most nezem, hogy 3400G-t meg mar kapni £139-ert szoval lehet azt kellett volna...viszont akkor.meg van egy RX570-m eladom
Nah mindegy, talan megtartom es lesz a 2600/X melle, teljesen overkill...de majd hatha talalok olyan jatekot amivel a felesegem is jatszana (ez kb mission impossible)...
-
snecy20
nagyúr
Durva amúgy hogy az alacsony(abb) költségvetésű konfigoknál már fel sem merül nagyon az Intel platformra építkezés.
-
Raymond
félisten
válasz Puma K #90398 üzenetére
Mar az ev elejetol igy van, azota meg majusban esett olyan 15%-ot es ott tartja magat. Erdekes hogy a Crucial P1 ami ugyanaz a termek egesz mejusig 25-30%-al dragabb volt mitn a 660p de azta majusban ok is feladtak, azota majdnem egy arban vannak (de a P1 meg mindig picit dragabb).
Szerk:
"Vaa van 2TB-os verzió is belőle"
Ja, az is 200EUR alatt van mar majustol[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox