Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja

Hozzászólások

(#89351) snecy20 válasza Abu85 (#89349) üzenetére


snecy20
veterán

Ma egy 2080Ti árából tudsz venni egy Xbox-ot, egy PS4-t, meg hozzá egy belépő, de azért nem olyan rossz 4K TV-t, amin tolni fogod. Kizárt dolog hogy ez reális legyen. Meg sem érdemelné ez az iparág, hogy életben maradjon, annyira le vannak szipolyozva azok, akik még ezt életben tartják.

[ Szerkesztve ]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89352) Devid_81 válasza snecy20 (#89351) üzenetére


Devid_81
nagyúr

De a szilicium draga, nincs alapanyag...jah de van, el is felejtettem, marad meg egy pici homok itt ott a foldon ;] :DDD

...

(#89353) ScomComputer válasza snecy20 (#89351) üzenetére


ScomComputer
veterán

Teljesen egyetértek !! :K

[ Szerkesztve ]

(#89354) Abu85 válasza snecy20 (#89351) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A konzolokat azért tudod olyan olcsón megvenni, mert ott a Sony és a Microsoft, de még a Nintendo is a szoftverből és szolgáltatásból szerzi az üzletág nyereségét. Tehát még az is megéri, ha a gépeket áron alul adják el, mert több user vesz majd szoftvert, és így az ebből származó nyereség a hardveren való veszteséget kompenzálja, majd meghaladja. Tehát igazából nem a 2080 Ti ára az, ami irreálisan magas, hanem a konzolok ára irreálisan alacsony, ahhoz a hardverhez képest, ami bennük van.

Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora piacról van szó. Azért a VGA-piac megfeleződött az elmúlt tíz évben. Tehát amíg a GPU-kat egyre drágább fejleszteni, egyre drágább gyártani, illetve egyre drágábbak hozzá a komponensek, addig a potenciális vásárlóbázis is megfeleződött. Ez azért nem mindegy. Ha annyi ember venne ma VGA-t, mint tíz éve, akkor talán nem lennének ilyenek az árak, de sajnos messze nem akkora már ez a piac.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#89355) Puma K válasza Devid_81 (#89293) üzenetére


Puma K
veterán

Most már tudom ám, hogy miért írod mindezt:

"Megdőlt az abszolút országos melegrekord Nagy-Britanniában július 25-én, 38,7°C az új hőmérsékleti csúcs." - link

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89356) keIdor válasza Abu85 (#89354) üzenetére


keIdor
titán

Ezzel most vitatkoznék, az Intel, AMD, nVidia is (CPU, GPU) kizárólag szerver meg mobil igények szerint fejleszt, már jó régóta. Desktop szegmensre nem. A HEDT-re az Intel, AMD lehozza a Xeon, Epyc herélt verzióit, a mainstreamre meg a mobil szegmens tetejét, nyílván a hűtés és fogyasztás megoldott, így komolyabb órajellel, de nem külön fejlesztés.

A GeForce egy Quadro gyakorlatilag, TU102, TU104, TU106, mind Quadrora is megy... kezdetben a selejt megy GeForcera, lásd TU104: RTX-2080. Pascal, Maxwell, Kepler, Fermi ugyanilyen stratégia volt.
A Kepler eleve egy Quadro piacra szánt fejlesztés volt, erősen. Sokáig ezért is volt képlékeny, hogy lehozzák-e a tier 1 Keplert GeForcera.
Radeon szintén... Vega Frontier vagy mi volt már a neve --> Vega 56, 64, ugyanaz, felezett memória mellett, esetleg szoftver butítva, ez az letiltva, de a fejlesztésnél senkit nem érdekelt a gamer piac. Radeon VII szintén, sokáig úgy volt le se hozzák Radeon-nak.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89357) keIdor válasza Abu85 (#89354) üzenetére


keIdor
titán

Még annyit azért hozzátennék, hogy a fat PS4, Xbox One már 2013 végén se volt hardver ügyileg nagy durranás, fat Xbox One (S) nem egy cím 720p, 900p volt már akkor is, sub30 fps mellett. Azok a CPU magok elég őskövületek voltak már akkor is, aztán az alacsony órajel végett erőtől sem duzzadtak. Gyengén jöttek ki, főleg az Xbox.

Amíg van olyan játék, ahol 20-25 fps-t tud ez a rendszer, ne hivatkozz arra, hogy elég ez a CPU. Nem elég, ha beton stabilan tartaná a 30fps-t, akkor azt mondom igazad volna. Az új Wolfensteinnél látszik, hogy a két nagy gép se igazán bírja már, bár ott GPU limit van inkább szerintem.

A 2020 végére érkező új generáció meg szerintem akár 600 USD magasságba is mehet, de 500 minimum lesz.

Az nVidia azért szállt el, mert a bányaláznál látták, hogy ennyiért is megveszik. Nyílván az Apple, Samsung féle 1000€ telefonpiac is közrejátszik, mert azt is sokan megveszik évente. Az AMD-nél valamennyire tűrhetőbb az árazás, az nVidia nagyon elszállt. 700-800€ tier 2, meg 1200€ herélt tier 1 minden csak nem normális... olyan gyártástechnológián, ami több, mint egy éve tolja nekik a tapasztalatot.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89358) Devid_81 válasza Puma K (#89355) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Ez mar reg volt, azota visszaallt a "nyar" 17 fok van es esik az eso :DDD
De a proci meg mindig rohadt forro...de nem, akkor sem veszem lejjebb kisebb orajelre...inkabb sutok rajta valamit ;] :DDD

...

(#89359) akoska07


akoska07
nagyúr

:DDD :DDD

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#89360) keIdor válasza akoska07 (#89359) üzenetére


keIdor
titán

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89361) Raymond válasza keIdor (#89360) üzenetére


Raymond
félisten

A masodikat nem vennem fel, hianyzik onnan hogy "will help to realise growth potential by leveraging synergies" :D

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#89362) ffodi válasza Raymond (#89361) üzenetére


ffodi
veterán

;]

Nem tudom, hogy egyes (vagy inkább lassan a többség?!) emberek/vállalatok mikor jönnek végre rá, hogy a vizilóésmisszió, a rejtett potenciálok és a szinergiák szavak tetszőleges kombinációjából gyártott bullshit-generátoros mondatok gyártása helyett a konstruktív munkára kéne koncentrálni...

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

(#89363) Puma K


Puma K
veterán

AMD Ryzen 9 3900x | B350 Vs. X570 | Performance | Braucht man X570?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89364) TTomax válasza Abu85 (#89354) üzenetére


TTomax
nagyúr

Egyik konzolt se adják veszteségesen,már azon is keresnek,elöző gennél még igaz volt amit írsz,de mostanra már nem,már a konzolon is profitot realizálnak.Ha igaz lenne amit írsz akkor,hogyan tudta az nvidia pl a 780Tit annyiért adni amennyiért adta,profitot realizálva.Érdekes módon a megfeleződőt vga piacról,még mindig több a nyereség mint előtte,azt meg tudjuk miért,látjuk az árakon.Igenis,gusztustalanul túlárazott a 2080Ti,meg az összes többi turing úgy ahogy van,az AMD meg szépen leköveti....ugyan ....5700XT ami az 580/90utódja,250 dolcsiról 400ra,úgy hogy nagy kegyesen kapott egy 50dolláros árvágást...marketing BS ugy ahogy van,aztán lehet sírni,hogy felé annyi a vásárló mint tíz éve,jahh mert azóta 2x-3x drágább ugyanaz a kategória...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#89365) ÁdiBá


ÁdiBá
addikt

Felirat? :D

ÁdiBá

(#89366) Abu85 válasza keIdor (#89356) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A szervert már leválasztották a GPU tekintetében. Az NV-nek ott a GV100 oda, míg az AMD is hoz egy speciális GPU-t, ami inkább igazodik a szerverpiaci igényekhez. Tehát az már nem igazán igaz, hogy a GPU-knál a szerverpiaci igények játszanak. A mobil és az asztali pedig igazából nem nagyon különbözik. Az egyik helyre kisebb fogyasztás kell, de dizájnban kb. ugyanaz az igény.
A prociknál kicsit speciális a helyzet. Az AMD csak azért csinálja ezt a Threadripper vonalat, mert könnyű fejlesztési lépcsőt jelent. Eredetileg ez nem is létezett a tervekben, aztán egyszer csak felmerült, hogy ott az Epyc, és abból tényleg fillérekért lehetne fejleszteni HEDT platformot. A projektre áment mondtak, és azóta viszik. De ha valóban komoly fejlesztési költsége lenne ennek, akkor nem csinálnák. Kb. ugyanez van az Intelnél is.

A professzionális grafika és a gaming valóban nem különbözik jelentősen, tehát ugyanazok a hardverek megfelelők mindkét területre. Ez valószínűleg így is marad egy ideig. Na persze a szoftveres háttérért kérik a zsetont. Alapvetően még ha a gaming nem is érdekes a fejlesztésnél, valójában nem különbözik annyira a programok által támasztott igény, hogy ez számítson.

(#89357) keldorpapa88: Meg fogsz lepődni, de sokszor nem a CPU a limit a konzolokon. Az Ubisoftnak volt egy előadása még a kezdetekben, ami pont erre volt kihegyezve, és azt mutatta be, hogy folyamatosan CPU-limitjük volt, és azt hogyan oldották meg úgy, hogy a GPU legyen a limit végül. Gyakrolatilag azt csinálták, hogy ami a CPU-n futott és jól párhuzamosítható eljárás volt, azt átrakták GPU-ra. Ezzel tehermentesítették a CPU-t. Viszont generáltak egy másik problémát, a GPU lett túlterhelve. Emiatt van az, hogy a köztes generációknál a Sony és a Microsoft nem több CPU-magot kért (tudott volna az AMD csinálni nekik 16-magost), hanem erősebb GPU-t. A több CPU-maggal nem mentek volna semmire, mert a legtöbb játéknál nem az a limit, és a fejlesztési modell úgy állt be, hogy a CPU-t kíméljék.

Valószínűleg akörül lesz a next gen, de ez most vállalható, mert van visszafelé kompatibilitás. A konzoloknál az kezdeti alacsony ár igazából azért is fontos, mert pár játékért veszed meg a gépet, bízva abban, hogy sokkal több lesz, amire igazából semmi garancia. Tehát muszáj valami brutálisan jó ajánlatot eléd raknia a Sony-nak és a Microsoftnak, mert leginkább a bizalmad akarják elnyerni, a platform a kezdetekben messze nem ér annyit azzal a pár játékkal. A teljes korábbi generációs felhozatallal viszont mondhatják azt, hogy van tartalom bőven, így fizethetsz egy picit többet.

A bányaláznál leginkább a bányászok vették meg ennyiért, ebből azért egyik cég sem tud kiindulni. Viszont ők is tudnak számolni, hogy a modern gyártástechnológiák drágábbak, tehát ha vissza akarják termelni a pénzt, természetesen a nyereséggel, amiért csinálják ezt az egészet, akkor nyilván nem fogják tartani a korábbi árakat.

(#89364) TTomax: Éppenséggel a legelején mindkét gép veszteséggel ment, csak gyorsan nyereségesek lettek. Viszont a nyereség ma is szűk rajtuk, a szoftverből származik a pénz jó része.
Lehet, hogy furcsa lesz, de ezek profitorientált cégek, csak abból értenek, ha nem veszitek meg a hardvert. Alternatíva is van bőven. Lehet venni konzolt, lehet menni a Stadiára, stb.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#89367) keIdor válasza Abu85 (#89366) üzenetére


keIdor
titán

A Sony már elnyerte a bizalmam, brutálisan jó lett ez a Sony generáció játékokat tekintve. Még nincs is vége, The Last of Us part 2, Death Stranding eddigi videók alapján csukott szemmel pre-order. Pedig nem szeretem a pre-ordert, de ezek mesterművek lesznek ismét.

Ami a nextgent illeti, garantált a God of War, Spider Man és Horizon Zero Dawn folytatás, mindegyiknek úgy lett vége, hogy tudja az ember, hogy lesz folytatás.:) Új Naughty Dog IP is jön, én a PS5-be azonnal ugrani fogok.

Az Xbox már más kérdés, pont ellentétes stratégia, nem is nyerték el a bizalmam... mondjuk az új Halo az kell.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89368) cyberkind válasza keIdor (#89367) üzenetére


cyberkind
félisten

Nekem az Xbox csak a Red Dead 1 miatt kell.

Paranormal Cocktivity

(#89369) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Hoooooly shit...ha eddig nem lattunk meg tularazott alaplapokat akkor majd ezektol kipattan a szemunk:

Exclusive: ASUS X590 & X599

Tehat mint varhato volt lesz uj chipset a TR platformhoz, de az X590 az mijapitsa lesz? :Y

...

(#89370) snecy20 válasza Devid_81 (#89369) üzenetére


snecy20
veterán

Az alaplapgyártók is szeretnék megszedni magukat amíg lehet, úgy tűnik.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89371) Devid_81 válasza snecy20 (#89370) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Alig varom a legolcsobb $699 TR lapot :K
;] :D

Elgurult ezeknek az osszes gyogyszeruk szerintem...
Biztos vagyok benne, hogy minden moccckossszz draga lesz, de csereben nem olcso... :U

...

(#89372) Puma K válasza Devid_81 (#89371) üzenetére


Puma K
veterán

Most jön az hogy tényleg fog-e kelleni azonnal az új, és nem is 1-2 vagy 5-6 hónap múlva, hanem majd minimum 1-2 évre rá... használtan ha lesz ;]

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89373) keIdor válasza Devid_81 (#89369) üzenetére


keIdor
titán

Már megerősítették, hogy X590 nem lesz, az lett az X570.
Szóval ez így érdekes, de szerintem kacsa.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89374) Devid_81 válasza Puma K (#89372) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Tutira az van, hogy az X570 csak az also es kozepkategoria, es most jon a felsokategoria ;] :DDD
Otsoo lesz :K

...

(#89375) snecy20 válasza Devid_81 (#89374) üzenetére


snecy20
veterán

Jaaj, ez ment Z370 vs Z390 kapcsán is, hogy majd a Z390 lesz a fullos, aztán bullshit lett a dolog. :DD

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89376) Puma K válasza Devid_81 (#89374) üzenetére


Puma K
veterán

Akkor ezért nem hozzák ki az olcsóbb B550-es chipsetet mert az már az X570 volt ;]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89377) keIdor válasza Puma K (#89376) üzenetére


keIdor
titán

[link]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89378) Puma K válasza keIdor (#89377) üzenetére


Puma K
veterán

Jóffan tuggyuk cak wicci voót :B :D

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89379) keIdor válasza Puma K (#89378) üzenetére


keIdor
titán

Tudom.:)

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89380) keIdor


keIdor
titán

Ez rendkívül érdekes:D
[link]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89381) ÁdiBá


ÁdiBá
addikt

5700XT ref hütősők tényleg kazán hőmérsékleten dolgoznak?
Most olvasom, hallom, hogy a memória modulok 12 fokkal a gyári maximum felett üzemelnek...
Meddig fog úgy élni az 5700Xt? 2 honapig?

[link]

[ Szerkesztve ]

ÁdiBá

(#89382) snecy20 válasza keIdor (#89380) üzenetére


snecy20
veterán

Nyilván itt majd az lesz a kérdés hogy 2060/2070-ból lehet-e Super-re fleshelni. :D

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89383) ÁdiBá válasza snecy20 (#89382) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Szerintem nem lehet, ismerve a két chip nem ugyan az.

Régi szép idők jutnak eszembe mikor bekapcsolhattunk plusz futószallagokat, nem is tudom melyik kártyákon.
Talán a 6800-6600 szériánál voltak ilyenek is.
Radeonnál is voltak hasonlók.

[ Szerkesztve ]

ÁdiBá

(#89384) snecy20 válasza ÁdiBá (#89383) üzenetére


snecy20
veterán

Jaja, így volt... Ezt még valamelyik régi AMD procinál is meg lehetett játszani hogy bekapcsoltuk a letiltott magot. :D Így ez meg is magyarázza, hogy miért megy szinte centire ugyanannyit a 2060S a 2070-hez, a 2070S pedig a 2080-hoz képest.

[ Szerkesztve ]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89385) snecy20


snecy20
veterán

No, AM4 lefogató megigényelve az Arctic-tól free of charge, ha esetleg 12 vagy 16 magos AMD-re vetemednék a jövőben. :)

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89386) Puma K


Puma K
veterán

Ugyan csütörtök van, de gond egy szál sem: What Could Go Wrong Wednesday? :DD ;]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89387) Puma K


Puma K
veterán

Mindfactory Report July 2019 - [link]

Lisa Su on second-quarter earnings and revised 2019 guidance: videó

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#89388) Devid_81 válasza Puma K (#89387) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Aztak.rv@ :Y
Augusztusban jon nekik az uj EPYC, Szeptemberben a 16magos 3950X
TR platform kb Szeptember-Oktober.
Mobil Zen2 allitolag szinten masodik fel ev, es meg ugy nez ki nagy Navi is johet iden.

Amilyen pici az AMD olyan durvan toljak egyszerre mindenhol. :Y
Eltudom kepzelni, hogy a staff kb benn alszik az AMD-nel akkora porges es hajtas van naluk most.

...

(#89389) snecy20 válasza Devid_81 (#89388) üzenetére


snecy20
veterán

Iszonyúan visszaüt most, hogy az Intel szart bele az egészbe , minimális innovációval akarták lehozni ezt az egész Core időszakot.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#89390) Devid_81


Devid_81
nagyúr

PowerColor to Sell Custom Radeon RX 5700 XT at 399 USD

Bar kepeket nem mutogatnak PowerColorek legalabb mar tudjuk lesz custom is $399-ert.
Ha jobb fajta lesz (ketlem) ennyiert akkor az jol johet a usereknek :K

...

(#89391) DeckardCain válasza Devid_81 (#89390) üzenetére


DeckardCain
senior tag

Hasonlo lesz szerintem mint az asrock custom-ja. Az is tuti a 399-es custom kategoria.

(#89392) Devid_81 válasza DeckardCain (#89391) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Azok mar szerintem teljesen jok lesznek amire kell.
Biztos, hogy nem lesz egy csoda cucc, de a gyari holegfuvotol sokkal jobb lesz, es legalabb a gep mogott a tapeta nem fog kigyulladni a falon :DDD

...

(#89393) DeckardCain válasza Devid_81 (#89392) üzenetére


DeckardCain
senior tag

Az a tapeta majd a nagy navitol fog kigyulladni. 😁

(#89394) Devid_81 válasza DeckardCain (#89393) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Az tuti, foleg ha az is kap egy ilyen vagesz makdaralos hutot. :K
Az mar olyan szinten fog fujni, hogy a HDMI/DP port kabeleket is kifujja majd magabol + be kell majd kenni a kabeleket valami NASA altal kifejlesztett folyekony keramia kremmel, hogy nehogy elegjen a kabel meg a csatlakozo a kartyaban addig amig ki nem kopi magatol a kartya oket :D

Nah de elo a komolysaggal, Intel ekozben olyat iger, hogy $199-ert olyan VGA-juk lesz ami nepkartyava valik.
Meg a vegen kiderul, hogy VGA-t tudnak majd olcson gyartani de procit nem? ;]

[ Szerkesztve ]

...

(#89395) keIdor válasza Devid_81 (#89394) üzenetére


keIdor
titán

Arra leszek kíváncsi innen ki vállalja majd be az elsőgenerációs Intel VGA-t.:) Driveres gondok szerintem lesznek bőven.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#89396) TTomax válasza Devid_81 (#89390) üzenetére


TTomax
nagyúr

Jahh,ami kb olyan is lesz mint a ref.Az igényesebb custom kártyák úgy is drágábbak lesznek,főleg hogy mindenki arra vár...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#89397) VTom válasza keIdor (#89395) üzenetére


VTom
veterán

Innen, ahol mindenki csúcskategóriás kártyákat cserélget? :) Senki.
Max a 2.-3. gent esetleg, de szerintem az nvidia agresszív piaci politikája mellett nehezen fog érvényesülni az intel.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#89398) Devid_81 válasza keIdor (#89395) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Szerintem eleinte senki sem...csak majd pislogunk a tesztekre es varjuk az elso bator emberek beszamolojat :DDD
Es majd a sokadik generacional talan...
Viszont az araknak jot tehetne egy harmadik fel, de pont az Intel meg a jo arak?! ;] :DDD

...

(#89399) ScomComputer


ScomComputer
veterán

ROG 5700XT...
[link]

(#89400) Devid_81 válasza ScomComputer (#89399) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Az elso Navi ami max 63-65 fokon fog menni halal csendes venti zajjal :K
Csak az a baj ezek az Asus kartyak mindig tulvannak arazva :((

...

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.