Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris75
aktív tag
Üdv!
Asus 1070 dual hűtési telseítményről van-e tapasztalata valakinek?
üdv
Krs[ Szerkesztve ]
Asus Maximus IX Formula - i6700k - Asus 2070 Strix - Asus mx25aq - Asus Strix Tactic Pro - Claw Dark -Asus Strix Dsp - PS4 Pro - G29 - Zenfone 3 - Zenwatch 2 -
-
Just486
senior tag
válasz Ferdzsoo #23099 üzenetére
Ebben viszont igazad van, akár működés, akár élettartam tekintetében erősen feltételezhetően nincs jelentősége ennek a jelenségnek.
Ellenben nálam egy csendes levegős gép van, és most kísérletezek egy Strix 1070-nel (ezért is keveredtem ide, ventilátor vezérlési problémám volt vele), engem biztosan zavarna ha ilyen problémával küzdenék. Ha azzal adják el nekem a baleknak hogy csendes a kártya akkor legyen is az. Amúgy nem lenne baj, csak akkor ne írják rá... Bár nem tudom jelenleg milyen formában fordul elő, amikor én legutoljára találkoztam ilyesmivel, böngészős scrollozás, videóképkockák megjelenítése közben is hallani lehetett.
Amit tudni érdemes a gépről: A 3470-es procit BQ Dark Rock 3 hűti, 500RPM körül forog, hangtalan. A táp RM650i, fél passzív. Jelen felállásban a VGA szintén nem forog jobb esetben. A beömlő fordulatszáma azt hiszem 800 körül van terheletlenül (A strix vezérli, bár a gyári programja gyalázatos), de próbálkozok a kikapcsolásával. A kifúvó akkor indul meg, ha proci elkezd melegedni. Így a leghangosabb elem a három retek WD merevlemez, ha ezeket lehúzom nem hangosabb a gép egy mobiltelefonnál. Filmezni, netezni így tökéletes, játék közben (ritkán esek ilyen bűnbe) meg nem zavar ha beindul a hűtés, tudom hogy jelenlegi technológiákkal nem oldható meg másképp.
[ Szerkesztve ]
That unconquered country we call the future.
-
pcsabat
őstag
Skacok nem gyenge ez az msi 1070 gaming x. +100 mhz gpu órajellel - 2025-2050 mhz-re boostol így - konkrétan zömében 50 fok alatt passzív hűtéssel witcher 3-azok fhd-ben mindent maxra húzva (kivéve a hajak AA-ét) 60 fps-re fixálva, bár ehhez egy jól szellőző ház társul. Eszméletlen ez a kártya és ez a hűtés. Giga 970 G1-ről váltva egy más dimenzió.
Nem volt még olyan kártyám amivel ennyire elégedett lettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
sebixxx
tag
válasz Just486 #23102 üzenetére
Nekem is ugyan az a tápom + proci hűtőm van mint neked elég szellős házam van 4db Aerocool14cm dead silence ventivel amik szintén kb hangtalanok és 1 hete vettem egy gtx 1070et ami cicereg, hát nem örülök neki, hogy direkt egy halk gépet szerettem volna épiteni, de simán kihallani a hangját , mondjuk a HDD-t is hallani azért de eddig csak az volt a zaj forrás... Nem beszélve arról, hogy nem egy olcsó kártya., Ugyh oké , hogy nincs baja a működésben, de bosszantó, ha az ember direkt egy halk gépet épít aztán kap egy ilyen kártyát.. Mindegy ez legyen a legnagyobb gondja az embernek, de biztos oda tudnának figyelni jobban, hogy kiküszöböljék..
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
XaraX
addikt
válasz Ferdzsoo #23099 üzenetére
"Az igazán halk gépről meg annyit hogy csak azt zavarhatja igazán akinek vízzel van hűtve a vgaja, mert aki léggel hűti annak a venti és szélzaj úgyis elnyomja a cicergést..."
Ezt azért vitatnám, próbáltam egy rövid kitérőt a víz irányába,(igaz, csak kompakt víz volt), viszont jóval hangosabb volt a gépem,mint most.
Leszabályoztam a pumpát, amennyire lehetett, gyakorlatilag a hűtés teljesítmény rovására, és akkor is számomra hangosan dolgozott, nem is beszélve a radiátoron lévő ventikről.
Jelenleg egy Macho Zero hűti a cpu-t, a táp egy Evga 800-as G2, pont azért túlméretezett, hogy soha nem kapcsol be a ventije, és 3 házventi, 400-ra leszabályozva.
Játék alatt, ha arra vetemedem nagy ritkán, beindul az Gaming X ventijei, viszont akkor füles van rajtam úgy is.[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Just486 #23102 üzenetére
Nekem idle konkrétan 1 venti megy a gépben egy Bq dark rock advanceden. 600rpm kotta néma mint nálad. És ennyi. Ezenkívűl itt is félpasszív táp (esetemben még terhelve is az) és 2 ssd. ( Én a Hdd-ket évek óta száműztem nekem azok a rohadt idegesítőek ahogy duruzsolnak. Még az 5400 asok is)
Nálam a 1070 kizárólag játékok alatt cicereg, máshol seholsem. Így idle az 1 procihűtő ami jár egy hangszigetelt házban. Na ez így néma.
Ha pedig load akkor 2 házventi beindul (scythe s-flex 800), 1070 60%-on és ennyi. Ez is viszonylag halk de azért a cicergést már elnyomja. Ezért nem zavar vagy idegesít ez a témakör.Xarax: Nekem volt épített vizem, ha rendes pumpád van ( csak az volt 35k) az elég néma. Rajta egy tripla radi és 2 s-flex venti azért elég durván néma. És sokkal hatékonyabb. Viszont jelenleg hangtalanságban a léghűtés már felveszi a versenyt a vízzel, csak teljesítményben nem, emiatt is van ismét levegőm...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
morfondőr
őstag
válasz nubreed #23087 üzenetére
Ha jól tudom a sima Gaming-en nincs backplate, a Gaming X-en van, a Gaming Z-n pedig a backplate-en is van RGB led, plusz az órajelekben van különbség. Hogy egyéb alkatrészekben (pl. minőségibb vrm, vagy kondik stb) nem tudom van-e eltérés. Nekem Gaming X van és nagyon elégedett vagyok vele, játék közben a gép alapzaja nem erősödik fel, a tápot, a házventiket (3 db noiseblocker e-loop, scythe kotetsu cpu hűtő) és a hdd-ket nem "kiabálja" túl a kártya, mindez mellett 70 fok alatt marad gyári ventiprofillal. Itt ha jól emlékszem 1898 Mhz boost órajelen üzemel.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
nubreed
veterán
válasz morfondőr #23107 üzenetére
Most elbizonytalanítottál. Jó lenne erről egy megerősítés akinek ilyen kártyája van vagy látott már ilyet, hogy van e a sima Gaming változaton backplate vagy sem. Egy ilyen nehéz kártyára szerintem nem árt, meg egyéb tényezők miatt sem...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Just486
senior tag
válasz Ferdzsoo #23106 üzenetére
Jó olvasni, hogy más is megy a néma, de te teljesítményben nem kompromizált gépek felé, meg mások megoldásait erre. A HDD-im én is nagyon utálom (gyári intel hűtőtől, turbinás vga-tól és hkc550 táptól jártam végig az utat, sokáig fel sem tűnt hogy ekkora zajt csapnak a vinyók), de sajna sokáig nem lesz annyi pénzem hogy 8 terrát SSD-re cseréljek. Szükség van ennyire a filmek miatt, mivel nem találtam még olyan, számomra élhető digitális platformot, mint játékoknál a Steam lett.
[ Szerkesztve ]
That unconquered country we call the future.
-
morfondőr
őstag
válasz nubreed #23111 üzenetére
Közben próbáltam én is utána nézni, de nem találtam konkrét infót, de biztos, hogy valahol olvastam róla. Aztán lehet csak az első szériában nem raktak rá, vagy amit én olvastam, ott írtak hülyeséget...
[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
cyber86
őstag
Itt eléggé látni. [kép]
-
törölt tag
válasz cyber86 #23121 üzenetére
Lehet megmarad egy ideig, de ha elrendezgeted a vezetékeket, akkor a videókártyát a HDD rekeszhez is kötözhetnéd. A SATA kábeleket egy kicsit elhúzhatnád a backplate-ről, hogy ne lógjanak rá a VGA-ra. Amúgy minden más felőlem OK. Nem kötekszeni akarok, csak jószándékból írtam.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz iguana #23123 üzenetére
Zseniális! az utolsó a legbeszédesebb, kb. Tényleg így nézett Steve Jobs az ATX szabványra... Ennyire nem sikerült eljutni 2017-re hogy a VGA-t ne a PCI slot tartsa és ne fejjel lefelé nézzen a hűtővel a kártya. Ez ipari szemmel nézve egyszerűen gyatra tervezés. Plugin rendszernél minimum, hogy sínben megy a kártya és nem az elektromos csatlakozás viseli a terhet. Persze a gémör megoldás az erősített foglalat...
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Ferdzsoo
addikt
-
törölt tag
Kábelkötegelők és rögzitőpeckek itt-ott és nem lógnak a kábelek és főleg a videókártya. Nálam az msi RX 470 Gaming X videókártya csak egy kissé logott, de azt is rögzitettem a HDD kerethez. GTX 1070 msi Aero viszont egyenesen áll és nem kellett mokolgatni semmit. Egy plusz venti a ház oldalára felment és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Most nézem, a sima MSI Geforce GTX 1070 Gaming, drágább lett tegnapról mára, mint az X-es változat. Eddig a sima Gaming 135 körül ment, most 149 lett... Hmm mi történik itt...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
janos666
nagyúr
válasz Puma K #23134 üzenetére
Közelről és távolabbról.
A VGA-t a nikecelldarabka támasztja, mert nem volt kedvem több nekifutásból pont akkorára vágni a csövet, mint kellett volna, így picit lenyomná (kb. pont annyira, mint a léghűtés lehúzná), és úgy terveztem betenni, hogy egy füst alatt takarja el szemből is a hálókártya LED-jeit, aztán mégse úgy sikerült (de azóta is lusta vagyok arrébb tolni).
A gépház 10+ éves belépő kacat szétvagdalva/hajlítgatva.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tomassy00
senior tag
válasz rottenbull #23138 üzenetére
Pontosan ez ugrott be nekem is a képeket látván De hát ha teszi a dolgát nincs azzal semmi gond
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
monosz
őstag
Én is ki támasztottam ezt a batár "dögöt". Akkora,mint egy fél tégla,de bitang jó.
[link]A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
janos666
nagyúr
válasz rottenbull #23138 üzenetére
Kevésbé ízlés kérdése ez, mint a véletlené, hogy ez kerekedett ki abból, mikor 10+ éven át tényleg mindig a pénz és funkció volt fej-fej mellett az elsődleges, és legfeljebb a kerekítési különbözet jutott az esztétikára (és ez nem csak a gépre, de pl. a képen a szőnyegre és "hanglágy falburkolatra" is áll, azok is a legolcsóbbak, amik megfeleltek, aztán kinéz ahogy kinéz, úgysem látja rajtam kívül senki ).
Leginkább a 180 fokos idomnak használt VRM/chipset blokkokat akarok kidobni már évek óta (az egy nagyon kényszer-gyorsmegoldás volt valamikor 6 éve, mikor a Z68+2500K-t vettem még frissen megjelenéskor), de azt alaplap+CPU cserével terveztem egybekötni (1 monoblock az 1 CPU + 2 VRM helyett = sokkal kevesebb csati és nagyobb távolság a csatik közt = nem kellenek 180˙-os idomok merev csövekkel, tekeredhet egy hajlékony cső és kész).
Ugyan így megegyeztem magammal abban is ~5 éve, hogy még egy alaplapot nem csavarozok már bele ebbe a házba. Csak hát azóta sincs értelme lapot és CPU-t cserélnem. (Majd ha nem ugyan azt dobja piacra az Intel minden évben. )(#23142) Sőt, tuningolt darab. (Lehet őket feszelni jobb kontrasztért.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest