Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TTomax #22904 üzenetére
Ez volt a vége tesztre. Elszenvedtem vele egy ideig, mire összejött, de sikerült.
A 21k max pont megugrása volt a cél, először a GS fel sem tűnt, utána mondták a többiek, hogy odapirított a kártya keményen.
Ha hazaérek felpattintom a Gamerock premium bios-át, megnézem változik-e valami. Valszeg semmi sem fog, de meglátjuk.
Precision X-el hajtod, vagy AB-vel?
Véleményem szubjektív...
-
TTomax
félisten
válasz hackeeeee #22907 üzenetére
Lehet,még nem próbáltam,de nálam egy párszor már elhasalt a PX stabilitásban.Az AB még eddig sosem,majd megnézem azt is,köszönöm!
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz jones965 #22909 üzenetére
Azt nem is azért raktam oda,csak az órajel miatt (nem csak ide készült a screenshot) amugy 41Cfok volt a max a teszt alatt,nem éppen izzasztó,játékok alatt tipikusan 45-48Cfokig szökik fel pár óra után.
-
TTomax
félisten
válasz hackeeeee #22911 üzenetére
G-syncet,és olyan beállitást amivel nem megy fel 144fps fölé,ha kell DSR-t is bevetem.
(#22912) jones965
Hát igen az azért mégsem játékviz , nálam azért hosszabb távon elballag a 48Cfokig is (pl mass effect andromeda menü,vagy Division).Akartam én rá,csak nem kaptam jó áron blokkot.100fontért lenne olyan ami rávaló EK.Na meg volt itthon elég sokminden most ez igy alakult,spóroltam egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TTomax #22913 üzenetére
Jam Nekem 143fps lock van.
No felraktam a Gamerock premium bios-át, lényegében semmi sem változott. Ugyan úgy 2050MHz a max boost, Andromeda menüben ugyan úgy felforr, manual profillal. Auto-val bőven felmászik 70 fölé. Szal lényegében s emmi változás.
Annyi, hogy a Gainward bios-a 68 végződésű - 86.04.3B.00.68
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TTomax
félisten
válasz hackeeeee #22915 üzenetére
Hát ez az XOC még mindig nem az igazi... nem adja od a feszt a kártyámnak (1,092VGPU)
-
sebixxx
tag
Udv!
Ma vettem hasznaltan 1 MSI Gtx 1070 gaming X kartyat es van egy olyan gond, ha elinditok 1 jatekot akkor elkezd "ciceregni" , amugy a kartya jol mukodik, de kicsit bosszant ez a hang , bar nem hangos, de azert kicsit csalodottam erzem magam... A masik kartyam MSI gtx 980Ti csak akkor csinalta, ha pl jatek menuben voltam ahol tobb szaz fps volt, de jatek kozben semmi hangja nem volt.. Ez a jelenseg a "coil whine" ha jol tudom... Az 1070nel ami most van ott is ez a jelenseg lehet? csak mert most csak akkor jon elo ez a cicerges, ha jatszok, ha menuben vagyok vagy siman kint a windowsba vagy netezek semmi csak is akkor, ha jatszok/terheles alatt van.. szoval ez az a bizonyos "coilwhine" vagy az csak akkor jelentkezik, ha nagyon magas pl tobb szaz fps van?
"csak" 105 ezer volt a kartya ami eleg jo arnak tunt, de igy mar nem orulok annyira..
Elore is koszonom!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
TTomax
félisten
válasz sebixxx #22918 üzenetére
Nekem volt egy Asus Strix 970em,jó kis kártya volt 1500on ment bios mokolva.... viszont 2Dben a desktopon a böngészöt tekerve lefelé magas hangos cicergett,vagy zenélt vagy nem is tudom hogy irjam le,nyüszitett szegény... (ahogy gyorsitottam a tekerést a görgövel ugy lett egyre magasabb a hang)Sajnos én nem tudtam vele együtt élni,ment is a helyi pcsbe fillérekért.Játékok alatt is csinálta de akkor inkább már cicergés volt.Sajnos szériára válogatja melyik hogyan sikerül még azonos tipusoknál is még az sem lényeges hogy éppen premium termékröl beszélünk-e.
A két TitanXem nem csinálta,és ez a mostani 1080 is csendben van...ez csak szerencse kérdése sajnos.[ Szerkesztve ]
-
sebixxx
tag
válasz TTomax #22920 üzenetére
Hat mind1 most mar ugy annyira nem hangos meg csak jatek kozben csinalja, ha jatszom akkor meg fules van rajtam ugy meg nem hallani csak kicsit atverve ereztem magam, de akkor ezek szerint nincs gond...
Ara eleg barati volt szerintem, 105k volt, 100 korul talan elmegy majd a 980Ti is ugy meg majdnem egy az egybe ment akkor...Amugy most, hogy irtad ezt a sztorit a 970es kartyaddal nekem is volt hasonlo a 980Ti-vel, hogy siman bongeszoben, ha gyorsan gorgettem akkor cicergett, de jatek kozben viszont mar nem ciripelt max a menuben, de ott is csak akkor, ha tobb szaz fps volt..
Baratkozom akkor ezzel a cicergessel, ev vege fele lehet lecserelem egy 1080ra majd ugy is addig meg jo lesz....
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
FLATRONW
őstag
válasz TTomax #22920 üzenetére
Nálam is volt ilyen böngészés közben, de nem minden weboldalon. Engemet nem zavart, valószínűleg kisebb volt a cicergés mértéke. Néztem is az Afterburnerben, hogy mit monitoroz, az pedig szépen mutatta, hogy görgetés hatására alap és max órajelek között váltogat a GPU.
A megoldás a hardveres gyorsítás kikapcsolása volt a böngészőben, ezek után soha nem váltott magasabb órajelre. A gyorsítás kikapcsolását pedig nem is éreztem meg, nem lett rosszabb a böngészés. -
janos666
nagyúr
válasz TTomax #22893 üzenetére
Talán azért sem annyira egyértelmű, mert nem mindig jelez vissza VRel-t, pl.:
Amit én nem értek, hogy bár nálam elvileg 127%-ra tolható a TDP keret, úgy tűnik, hogy ez a valóságban csak 105% lesz (100%-ra állítva 99%-nál áll meg az AB féle PW grafikon, szóval "valamit" csinál a csúszka, csak a tényleges mérték a kérdéses), ott mindig elkezdi visszadobni a boost órajelet.
Viszont összességében így sem ártott neki eddig a gyakorlatban a +100 Voltage csúszka, mert mikor elkezdi megütni a 105% TDP-t (pl. MEA Tempest), akkor csak annyit lép vissza a clock, ahol a kisebb feszültséggel tetőzne, viszont mikor nincs TDP limit, akkor messzebb is eljut. (Persze fogyasztás szempontból nyilván pazarlás, de nem drasztikus, illetve ez csak egy játék, majd megnézem még TW3-ban, az lesz a következő amit végigjátszok.)
A másik, hogy az AB és GPU-Z nem mindig értenek egyet a relatív TDP-ről, pl.:
FurMakr-ban már nyerek 10-20 MHz-et kilengésszerűen felfelé, ha nullázom a +100 Voltage csúszkát (szóval a MEA féle terheléshez képest inverzben van, vagy semmit nem csinál, vagy kicsit ront a feszemelés).
(#22848) RazoR -> A Razer CP szerint ki van kapcsolva a a gyorsítás, és van egy ilyenem a registry-be importálva, hogy "MarkC Windows 10 MouseFix", de ez elvileg csak a régi/buta játékokat érinti, amik direkt kérik a Windows-tól a skálázást (és az XP félére számítanak, de másfélét kapnak az új Windows-októl).
(#22849) hackeeeee ^^ ^^[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy dolog miatt megérte ez a bios cserélgetős téma. Ugye a változatosság kedvéért a 2. bios-t cseréltem ki. Persze lett róla backup.
Visszaraktam, majd konstatáltam, hogy a sima Phoenix bios-a a recovery, mert azokkal az órajelével megy a 2. bios.
Ami szimpi volt, az annyi volt, hogy a subvendor-nál nem gainward-ot írt a kártya, hanem nvidia-t. Tény, apróság.
Amúgy, semmi sem változott. Agyaltam, hogy próbáljak-e még másikat, de lényegében nem találtam más gyártót, aki hasonló vrm-mel szerelte a kártyát, és 8+6-os betáppal megy.
Véleményem szubjektív...
-
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e téma és más is megszívta-e vele, de ez a W10 CU jól megszivatott (nagy rakás hulladék). Egyszer csak azt veszem észre, hogy nem akar elindulni a GTA5. 2 óra debugolás után sikerült kideríteni, hogy ha be van kapcsolva a Fast Sync, akkor crash-el már töltőképernyőn. Aztán, hogy már tudtam célirányosan keresni, megtaláltam, hogy nem egyedi eset:
fast sync + windows 10 game dvr = crash nvwgf2umx.dll (Win 10 CU)Más is járt így? Mikorra várható megoldás?
-
janos666
nagyúr
válasz HussarF #22925 üzenetére
Én rögtön frissítés után (korai frissítő voltam, felraktam amint kikerült netre, akkor azt hittem csak ezért futok bele ebbe, és mire mindenki megkapja, már elsikálják) kikapcsoltam mindent, amit csak ki lehet a Game menün belül. Nem kellett hozzá Fast Sync, sőt akkor még AMD VGA volt ebben a gépben, és több 3D-s cucc is csak fekete képernyőig jutott, míg le nem lőttem ezeket. De nem kellett hozzá google, vagy sok fejvakarás, mert tudtam, hogy ezek újdonságok, vagy alaposan változtak (egyrészt átfutottam a frissítés újdonságainak listáját, másrészt feltűnő, hogy megjelent egy komplett Game menü a "modern" vezérlőpultban) és könnyű volt tippelni rá, hogy ez okozhatnak bajt.
Ezen kívül szerintem semmi gond nincs vele (az RS2/CU Win frissítéssel), csak ezeket a funkciókat alapértelmezésben Off-ra kellett volna tenni és esetleg "csak saját felelőssége tesztelhető funkciók" felirattal ellátni őket a következő nagyobb Win frissítésig (RS3 már szeptemberben). Mondjuk lehet, hogy a VGA driverek keze is benne van a dologban, de ettől még itt mégis csak a Microsoft hibájának minősíteném, hogy alapból bekapcsol olyasmit, amire legalább két nagy gyártónak nincs még megfelelő driver-e a Win frissítés megjelenésekor (már ha tényleg köze van hozzá a driver-nek is, de ez csak spekuláció részemről).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
MSI Aero, Asus Turbo ajánlott?
Gondolom ezeknek gyengébb a hűtése, mint a 2-3 ventiseké. Ez jár valami hátránnyal? Pl hangosabbak?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
dbdadi1221
csendes tag
Üdv.
Újratelepítettem a windows 10-et és sehogy sem megy fel a 1070-hez való nvidia driver 378.66. Windows updeterben minden frissítettem de a drivert ott sem tudja telepíteni. Letöltöttem az nvidia hivatalos oldaláról de azt sem tudom felrakni. Valaki valami tippet tudna adni hogy tudnám feltelepíteni a drivert?
KöszönömPerpetuMob1l3
-
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő...
0.993V-n, 2050MHz-n stabil a boost, és nem hibázik a gpu, eddig.. Ez wút?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja eh..
Nem nagyon értem Én ezt.. Ehhez képest ha elindulok felfelé, akkor meg elkezd hibázni.. Érdekes ez..
Node, mivel érdemes terhelni? GPU-Z Render test közben teljesen másképp viselkedik, mint játék, vagy valley alatt.
Amúgy az a fura számomra, hogy hiába van kitolva a powerlimit, amint felmegyek 2050 fölé, azonnal voltage és powerlimit van.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ffodi
veterán
válasz hackeeeee #22932 üzenetére
A válasz egyszerű, +fesz hatására léggel/vízzel szinte egyáltalán nem skálázódik a Pascal. Amennyit megy gyári fesszel (tipikusan 1,05-1,063V körül) kb az a vége.
Terhelni/tesztelni, játékokkal érdemes, illetve rá kell ereszteni fél óra Firestrike loop-ot..
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ericdrawen74
senior tag
válasz dbdadi1221 #22929 üzenetére
Vedd ki a kártyát, tedd vissza és ez után próbáld telepíteni.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dbdadi1221 #22929 üzenetére
Creators update van? Ha igen, akkor a legfrissebb driver-t próbáld feltenni.
ffodi: Értem. Hát akkor Nekem marad a "csúszkás" OC, mert curve-al sehogy sem akar jó lenni. Bár valszeg csak Nekem nem megy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
salvation
aktív tag
-
Puma K
nagyúr
válasz salvation #22938 üzenetére
1070-et nem számol be...
Szerintem ez az: PNY GTX 1080
Mikor még csak nézegettem az 1070-1080-as kártyákat akkor már láttam azt a formájú hűtést mint ami ennek is van. Elsőre Zotac-ra tippeltem, de nekik csak FE-van meg 2-3 ventis és vizes hűtésű kártyáik vannak.
Erről a típusról csak ilyen sötét képek vannak... ahol nem látszik rendesen az egész hűtés.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #22940 üzenetére
Ja és igen: PNY NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB Graphics Card
613 GBP = 228 995.074 Hungarian forints
Itthon meg 193k Ft boltból, 3 év garanciával.
Valaki egész jól járt
Bár számomra a garancia az egy fétis...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Hamarosan beszállok a csapatba egy MSI 1070 Gaming X-el. Ettől a kártyától mit lehet várni tuning/hőmérséklet/hang tekintetében?
-
GAbre
veterán
Tud valaki videót,vagy infót hogy működik az nvidia kupon rendszere?
A beváltást értem,az uplay majd minden egyes alkalommal ellenőrzi hogy a gépben még mindig az a kártya van-e?Avatar
-
KveZ
tag
Megírom a hétvégi történéseket. Összeültünk kicsit játszani. Volt 2 4K tv amin ki szerettük volna próbálni az újdonságokat szép grafikával. Nem sikerült.
Amint a TV-re rádugtam a gépet, egyből olyan volt a kép, mintha valami rossz 4-bites csökkentett módban lenne a kép. A felbontás jó volt, de a képen megjelenő dolgok aránya teljesen szét volt csúszva, lapos volt minden. Ha a TV-t menet közben dugtam rá, akkor nem volt kép. Egy újra indítás után megjelent a színszegény kép össze vissza nyomott ikonokkal, majd még 1 újraindítás után jó lett a kép, de a színek nem voltak az igaziak, bár már majdnem jó volt. A TV-vel csak a windows töltés után volt kép a bioshoz az alaplapival tudtam bejutni.
A kimenet 4K 60Hz 32bit 12bpc volt. Az elején az egyik TV pittyogott a HDR miatt, de letiltottam, mert azt nem támogatta a kábel. Néha így is HDR-be kapcsolt és a másik TV-n is a nem HDR-es portal tudtuk kikapcsolni a HDR-t.
Ha a kimenetet 4k 30Hz-re raktam, akkor egyből az az állapot működött, ahol már majdnem jó. Próbáltam 8bpc-vel, korlátozott, teljes dinamikatartománnyal, színkeveréseket is nyomkodtam.
A legrosszabb kábel 2.0a HDMI-volt, próbáltam 4 kábelt is. Az Xboxal tökéletesen ment 4K HDR, mindegyik kábelen. Igaz a játékok, csak skálázottak, de jel az jel.A másik nagy gond, hogy akárhova állítottam a TV-t (30Hz 1080p stb stb) nem ment az SLI, sehogy semmit nem csinált. Be volt kapcsolva, de nem történt semmi. Furmark ment SLI-be, de kevesebb FPS-el mint szokott.
Amint visszaraktam az 1080p monitort minden tökéletes volt. Ment az SLI a kép szép volt.
Összesen 4 megjelenítő volt a gépen. mind 2 kártya adott képet, de ha a TV rajta volt, akkor jelentkeztek a bajok.
Mind a 2 TV-t kipróbáltam, mind a 4 kábelen.
A végén 3 TV-t sorrundba raktunk és úgy játszottunk, de az SLI így sem volt jó.
Itthon rátettem 3 FHD monitort és az SLI is jó volt, meg a Sorrund alatt is ment mind 2 kártya.
Jó lenne megfejteni mi a baja, hogy legközelebb sikerüljön. Vegyek drágább kábelt?[ Szerkesztve ]
-
KveZ
tag
válasz GeneraL_XTX #22948 üzenetére
A 1m és 1,5m, rövidek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest