- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
válasz
adrian4444 #9299 üzenetére
Sőt még a 7600nak is.
-
MurdR
veterán
válasz
adrian4444 #9297 üzenetére
Leszögezem, nem a tapasztalat beszél belőlem, fórumból lestem.
-
MurdR
veterán
válasz
adrian4444 #9295 üzenetére
Pedig elvileg a chipseted enged még nagyobbat is. Bár én fórumon 7200at láttam, hogy az a max ami stabil is.
-
adrian4444
csendes tag
Sziasztok volna egy kérdésem : adott egy HP530 laptop Celeron M410-s procival az lett most cserélve benne egy T7400-ra de viszont a bios-ig be engeded de a rendszer már nem jön ellő , a biost frisítettem 2007-röl 2008-ra .Mi lehet a gond ? Ebben kérem a hozzáértők segítségét .Válaszotokat előre is köszönöm szépen
-
MurdR
veterán
válasz
Space marine #9290 üzenetére
Akkor barkácsra fel.
De inkább valami modding topicot kéne keresned, ahol tudnának tanácsot adni. Mert ez nem éppen alkatrész csere.
A tápellátást pedig arra értettem, hogy afelől vannak kétségeim, hogy a monitort nem birná el, még ha a csatlakozó megfelelne. Mert egy 10 és 15collos monitor energiafelvétele nem ugyan az, nem tudom egy netbook mennyire van ellátva szuflával, bár azt lehet akkor meg tudod oldani mint írtad. -
mosquetoo
tag
Sziasztok , elég furcsa kérdésem lenne remélem tudtok segíteni nekem !
Van egy Soni sve141d11l tipusu alaplap hibás notim.
Az lenne a lényeg hogy ehhez keresek egy pót gépet ami teljesítményben kisebb stb stb , hogy esetleg át tudjam tenni a Sony ból a proci ram , ss, hdd ket h kicsit így felhúzzam , és legyen egy erősebb notim anélkül hogy ujjat kelljen vennem.
Tudtok valami tanácsot adni esetleg , vagy hagyjam a fenébe az egészet ? -
MurdR
veterán
válasz
Space marine #9286 üzenetére
És miként csatlakoztatnád a monitort? Mert szerintem monitor kábelét sem tudod csatlakoztatni az alaplaphoz. A tápellátás sem u.olyan. de ebben nem vagyok biztos.
-
törölt tag
Elsősorban a cod4 az amivel még néha néha, ha kis időm engedi elszórakoznék. Ami tényleg azt jelenti hogy heti-két heti 2-3 órát maximum. Az tényleg nem mai játék,gondoltam hátha megbirkózik az i3 vele. Csak a melegedés az ami zavaró,nem tudom mennyire fogja bírni.
Köszönöm a válaszodat!
-
MurdR
veterán
válasz
Space marine #9283 üzenetére
Azt már inkább nevezzük művészetnek.
De nem csak fizikai korlátja van a dolognak. Hűtés is pl, már ott is elbukna ha egy Celeronhoz tervezett notiba i7et raksz -
MurdR
veterán
válasz
Space marine #9280 üzenetére
A Notebookokban nem tudsz csak úgy alaplapot cserélni... Ez nem PC, ez Noti. Örülj ha hozzá valíló alaplapot találsz
Szinte minden notinak más a lapja. Fizikálisan is.' -
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Eme szépség került hozzám, viszont az az ötletem támadt, hogy kicserélem az alaplapot, cpu-t, stb
Jó helyen vagyok egyáltalán??
nem kötelező intel fronton maradni, valami újabbra gondolok amivel a következő jó pár évet is kihúznám és nem melegszik..
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudom nem ez a megfelelő topik a kérdésemhez,de hátha nem küldtök el melegebb éghajlatokra!
Szóval a notebookom (acer Aspire E1-570) mennyire alkalmas játékra? Nagyjából "sejtem" hogy játékokra asztali gép való,volt is egy elég jó gépem (P8Z77-M - i5 2500k - R9 270X párosítás),de akkoriban nagyon nemvolt időm játékokra,még internetezésre sem,és eladtam,váltottam a jelenlegi laposra. Nagyon ritkán azért ellövöldöznék ha időm engedné,viszont ezért (egyenlőre) nem szándékozok asztali pc-t összerakni.
Mobil fronton nem vagyok otthon,nem ismerem hogy az intel igp (hd4000) mire képes.Köszönöm szépen a segítséget válaszokat előre is!
-
domber00
csendes tag
Érdeklődnék,hogy van egy Lenovo ideapad g500-as (2020) tipusu notebookom.Igazából 4 gb ram van benne gyárilag,megnéztem de nem tudom milyen tipusú,mhz-es stb.Szeretnék bele venni egy szintén 4 gb ddr 3-as 1333 mhz-es ramot,igy akkor lenne benne 8 gb.De azt mondták nekem,ha a benne lévő 4 gb ram 1600 mhz-es akkor hiába veszek bele 4 gb 1333 mhz-es ramot,mert nem fog megfelelően működni.Most akkor mi az igazság,mit is kellene néznem pontosan????köszönöm ha valaki segit.
-
Bandrish
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy Toshiba Satelite L300-11G noetbookra. Szeretnék bele egy SSD-t csak nem tudom mit tudok belerakni. Ez az alaplap egyáltalán SATA2-es? Ha igen, akkor nyugodtan vehetek egy újabb SATA3-as SSD-t vszínű azzal is menni fog?
-
ravail
senior tag
válasz
tomiet111 #9269 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs számodra jó hírem. A laptopod -ahogy írtad- GL960-as chipset-es, ami csak az 533-as FSB-s CPU-kat támogatja és legfeljebb 2GB RAM-ot. Így a T7700 vagy T7800 el sem fog indulni benne, mivel 800-as FSB-sek, de az sem biztos, hogy egyáltalán bele tudod tenni. Tehát minden képen 533-as FSB-s CPU jó csak bele. Ezt támasztja alá a laptopod kézikönyvének 10-oldalán lévő CPU felsorolás is, de ez is. Ugyan egyikben sincs benne, de a leggyorsabb ilyen CPU a T2390-es, talán ezt próbálhatod meg, és remélhetőleg menni fog vele. Memóriából tehetsz bele DDR2 667-est vagy 800-ast is feltéve, ha tudnak 533-on működni, mert csak ezt támogatja a laptopod, így"visszakapcsolja" 533-ra őket, és azon működnek. Mennyiségileg is a plafonon vagy, mert a támogatott 2GB-t elérted.
Talán egy SSD jelentene jelentősebb gyorsulást és esetleg a T2390-es CPU.
Sok sikert! -
fatal`
titán
Sziasztok!
Van egy ASUS-F5SL notebookom (AP344), meghalt a vinyója, le kell cserélnem. Az lenne a kérdés, hogy gond nélkül tehetek bele 7200-as HDD-t?
Konkrétan erről lenne szó: Western Digital 2,5" 500GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Black Scorpion advanced format WD5000BPKX
Nem melegszik nagyon, el tudja vezetni a hőt? Nem szeretnék instabil gépet. A fogyasztás nem szempont, az aksija a laposnak rég nem az igazi, de azt nem fogom lecserélni, nagyrészt konnektorról van használva.
-
tomiet111
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Van egy Acer aspire 5715z laptopom. Memóriát és processzort szeretnék benne cserélni.
Jelenleg 2 Gb memória van benne. Ha minden igaz GL960 chipsettel rendelkezik.A kérdés, hogy mennyire tudnám bővíteni a memóriát, illetve milyen modulokkal. Jelenleg 2x1 GB 667 Mhz ramok vannak benne. Új memóriákkal nem lehetne rábírni a 800 Mhz-s működésre. Úgy olvastam valahol, hogy max 3 Gb-ig lehe bővíteni, és ott sem mindegy melyik modult hova teszem.
A pocesszor pedig egy T2310-es processzor, ezt szeretném kicserélni egy minél gyorsabbra, én T7700, T7800 szemeltem ki. Socket P foglalatú a processzor tokzása, ha minden igaz.
Szóval ebből a laptopból szeretném kihozni a legtöbbet, és bármiféle tanácsot szívesen veszek!
Köszönöm a segítséget előre is.
-
SimS
senior tag
Üdv
Megkérdezem itt is, hátha ez jobb topik rá.
Notebookban, egy i5-2520m-et (2/4) megéri +20k felárral egy i7-2720qm-re (4/8) cserélni, amennyiben napi szinten virtuális gépben dolgozom fejlesztőként?
Személy szerint én úgy vélem igen, de nem vagyok biztos, hogy ennyit érdemes lehet ráfordítani.Köszi,
SimS
-
HunFly
csendes tag
Sziasztok! Van egy HP Compaq 8510p laptopom és az a kérdésem hogy mi a legjobb Proci és VGA ami kompatibilis vele ? RAM most 4 gb van benne nemrég bővítettem, szétszedtem de nem jöttem rá hogy milyen alkatrészek mehetnének bele. Előre köszönöm!
-
Analdozer
újonc
Sziasztok! Azért írok itt, mert nem nagyon vagyok tisztába ezekkel a dolgokkal.
Van egy Packard Bell easy note ts F4244-HR-252H G laptopom!
Proci: DualCore Intel Celeron B815, 1600 MHz (16 x 100)
Alaplap neve: Packard Bell SJV50_HR
A processzort szeretném kicserélni egy Core I3-380M -re. Ha jól nézem a foglalat ugyan az, de a technológia nem, lehetséges a csere? működne? -
Hello!
Hülye kérdés. Acer Aspire 3050-be milyen kétmagos procit lehet tenni?
Most egy S1 638 ( Socket M2/S1G1) foglalatos Mobile AMD Sempron 3600+ van benne. A chipset ATI Xpress 200 (RS480) rev. 10 .
Köszi előre is
-
hacsa
tag
Sziasztok. Egy Asus notiba szeretnék tenni egy 64GB ssd rendszervinyót. Selejtezésre adnám le a szülőknek a gépet, de a jobb használhatóság miatt ennyit még rászánnák. A Windows 7 jól megy rajta de sajna csak PATA interfészes. Szerintetek fogok érzékelni különbséget a régi Hitachi 5400rpm-es HDD és egy SSD között? Vagy a PATA miatt nem?
-
Tommyboy200
csendes tag
Sziasztok. Van egy lenovo ideapad y570-es gepem. Szerintetek beletudok rakni egy Intel® Core™ i7-3610QM processzort? Ha igen akkor a bios felismeri majd? El fogja fogadni? Elore is koszonom a valaszt.
-
Skizz
addikt
Hali
Lenovo G580ah 4Gb-os hynix modullja mellé szeretnék még egyszer ennyit. Mennyi együttállásnak kell létrejönnie, hogy ezek dualba menjenek? Ha még létezik ilyen. (
) Elég, ha sebességre azonos (ami furcsa, mert aida szerint 1600-as, miközben elvileg az i3 csak 1333-ig tekeri), vagy ugyanolyan hynix chipek kellenek?
Esetleg, ha cpu cserére vetemednék, akkor merrefelé kacsingassak? Jelenleg i3-2348 van benne.üdv.
-
Dell XPS
veterán
válasz
drmazsi #9244 üzenetére
Igen kezelné, hiszen "gyárilag" is megjelentek ilyen processzorral:
Chipset:
AMD A76M FCHAMD Elite Quad-Core A10-5750M - HD 8650G Graphics
AMD Elite Quad-Core A10-4600M - HD 7660G Graphics
AMD Elite Quad-Core A8-5550M - HD 8550G Graphics
AMD Elite Quad-Core A8-4500M - HD 7640G GraphicsAmennyiben bővítesz, akkor nyilván az erősebbet ajánlanám, a hűtésrendszer elbírja. Természetesen ez attól is függ, hogy mire szeretném használni a laptopot, meg a beszerzési lehetőségektől, és pénztárcától is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gyuri576 #9240 üzenetére
Nem kompatiblis a processzor, nem tudod cserélni! Második generációs procit nézzél hozzá (Sandy Bridge), ha bővíteni szeretnéd. Azt még külön meg kell nézni az alaplapon, (ellenőrizni) hogy i7-es esetében (pl,. i7-2630), rendelkezik-e megfelelő több fázisú tápellátással az áramkör, mert különben nem fog működni a processzor.
Chipset: Intel HM76
Az alaplapon HM76-os chipset van, ez kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat is, így lehetőséged van egy nagyobb lépéshez is: Ivy Bridge - HD4000 (IGP)
Ivy Bridge: Mobil platform
[ Módosította: #40993792 ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Razermazer #9238 üzenetére
Nem tudod cserélni, legfeljebb a vezérlésével lehetne "valami" kezdeni (hűtési házirend). De a rosszul megtervezett dolgokkal nehéz utólag mókolni, főleg laptopnál.
-
hacsa
tag
Az előbbiről lemaradt. A szülőknek gyorsítanám fel egy kicsit. De tényleg nem értem miért nem fut az új proci benne. Ezt az oldalt vettem alapul a cserénél: http://fab51.com/cpu/guide/opn-s1-e.html.
És ez a mostani proci benne: -
hacsa
tag
Sziasztok!
Egy régi laptopban próbáltam procit cserélni (ASUS A6M) nforce430/nVidia C51MV chipset. Eddig egy lassú 3400+ Sempron volt benne, gondoltam megér 5 ezret egy TL-60-as Turion, de nem megy vele. Szerintetek? Sokat olvastam utána, hogy 90nm kell és CT végű, de mégsem megy vele? A TDP miatt lehet? -
rento
őstag
Sziasztok!
Hozzám került egy Toshiba A100-232-s noti, Celeron M 380-as procival. Milyen core duo-s procit tudok ebbe beletenni a celeron helyett? Nézegettem a proci foglalatot, de elveszek ezek között a hülye foglalat nevek között. Előre is köszi a segítséget!
-
SpeaK
tag
Sziasztok...
Vettem egy Lenovo Z510-es laptopot, és sajnálatomra egy kalap **** benne a wifi... a Wifi Chip az Intel N-7260 -as (pontosabban: [link])
Le tudom ezt cserélni? hogy veszek egy másik chip-et és berakom? Ha igen milyet érdemes?
köszönöm a válaszokat
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a gépben szeretném kicserélni a processzort : HP Probook 455
Ezeket néztem ki : AMD A8-4500m
vagy ezt AMD A10-4600m
Kezelné e a gép ezeket, illetve melyiket ajánlanátok?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
uniqm1
tag
válasz
Thunderzolee #9217 üzenetére
Üdv!
Vettem egy P8600-ast, de sajna nem indul el vele....Se kép, se hang...meg sem nyikkan. (Letesztelni nem volt módom a procit, de állítólag működő gépből szedték ki.) Arra gondoltam, hogy esetleg a BIOS nem tudja kezelni, de nem találtam a jelenleginél frissebbet a Samsung oldalán. Szóval ezek szerint az RV-510 mégsem upgradelhető, ha jól gondolom? -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Van itt két, nagyon hasonló MSI laptop, régebbiek. Az egyik kijelző hibás, a másik padlót fogott, ott HDD és alaplap is sérült, de a kijelző megúszta... Zsanérok meg minden egyezik, kivéve a legfontosabbat: a kijelző szalagkábele az egyiknek tűs, a másiknak az a szalag-becsúszós csatlakozós
...mik a lehetőségek? Hagyni a fenébe? Lebontani a másik oldalon, hátha ott milyen és akkor kanócot is cserélem? Vagy ott be van forrasztva? Köszi! -
Gyuri576
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy kompatibilis-e a gépem egy i7 820 qm típusú procival. Sony SVE 1513F1EW a noti típusa és jelenleg egy i3 2328m proci teljesít benne szolgálatot. Az intel honlapján az i3-as proci socketje rpga 988 míg az i7-es pga 988. Mértben megegyeznek, mindkét proci 37.5x37.5 aránnyal rendelkezik. Előre is köszönöm a választ.
-
bepken
veterán
sziasztok!
a következő problémámmal kapcsolatban lehet, hogy itt hamarabb kapok segítséget, úgyhogy ide is bemásolnám:
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Egy hűtőventilátoros kérdésem lenne egy dell xps 15z eredeti gyári ventilátorát szeretném majd kicserélni ha hozzám kerül egyáltalán(valami katasztrófa igencsak gyengus) tesztek alapján is[link] van rá mód csendesebb erősebb ventilátorra cserélni?.
Vagy ez kőbe van vésve és nem lehet másra cserélni? mondjuk ezt nem hiszem bár nem tudom nem vagyok igazán nootebookban jártas. Segített a zajon fórumokat olvasva a bios frissítés valamit, de nekem itt ne legyen rakéta.
-
Dell XPS
veterán
Elvileg igen, bármelyik 15.6"-os (1366x768 HD) LED-es panel beletehető, kivétel Full HD.
Dell e6520-as ilyen felbontású LED-es panelja tökéletes, viszont van CCFL-es is, ami teljesen ugyanez (15.6"-os (1366x768 HD) csak 30 pin csatlakozású, és inverteres! A LED-es kijelző 40 pines, és a socket bal oldalt alul található, még a CCFL-es kijelző csatlakozása jobb oldalt, és felül találhatő a panelen (30 pin).
E6420 14" -es, gondolom elírás lehetett..
-
somasz
addikt
Üdv!
Lenovo B590-nek betört a kijelzője, bármilyen 15,6"-os LED kijelző belerakható? pl. egy latitude e6420-é?
-
válasz
turbobusa #9233 üzenetére
Hát az nForce 730i chipset az asztali gépekben elviszi az 1333-as FSB-t is, de mobil verzióban nem tudom mi a legnagyobb processzor amit megeszik.
Elvileg ugye Socket P-s foglalat, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA 800FSB-s processzorokat tuti, h viszi, de én belepróbálnék egy 1066-ost is: P7ezres, P8ezres processzorok közül. P8600 az aprón 4ezer Ft. körül van, szereld bele, ha nem viszi, akkor nem viszi, de ha igen, akkor óriási teljesítménynövekedésed lesz.
-
turbobusa
senior tag
válasz
Thunderzolee #9232 üzenetére
Hirtelen, nem is jutott eszembe kiírni, mert vagy 4-5 féle modell van belőle és a processzor meg a videokártya más az egyes modellekben, gondoltam elég így simán a processzor típusa, egyébként k50in-ról van szó.
Itt van a cpu-z: -
-
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Adott lenne egy régebbi Asus k50 típusú laptop, cseréltem benne már pár dolgot...
T4300-as proci van benne, mit lehetne betenni a helyére? Nem rossz, de néha érződik, hogy lassú...Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Csezi
tag
Sikerült kicserélnem az emachine e510-es laptopomba a celeron 560-as procit egy core 2 duo t7300-asra és úgy tünik,h minden rendben.FSB 800
Vajon működne egy t9500-al is?
kb 2500 ft volt szállítással... -
válasz
5150head #9227 üzenetére
Processzort ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MFSB-t 533-at visz.
Hát a Celeronnál bármelyek jobbak.Ventilátor itt van pl:
http://www.notebook-alkatresz.hu/hu/asus/x/asus-x-x51r/OON/ventilator#c
De ennyiért nem vennék bele, inkább ebayen keresnék, vagy Hardveraprón.SSD oké, de a jelenlegi helyére kell tenni, és a jelenlegit kell áttenni az ODD helyére (csak így tud bootolni az SSD-ről). Esetleg ha ez macerás, cseréld ki egy SSHD-re a jelenlegi merevlemezt, azzal tárhely is nőne, meg a sebesség is.
Ja és processzort itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil -
5150head
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X51R laptop. Réges régi és az asszony használja netre. Mivel akad a kicsike (pl: youtube), agyalok egy kis filléres tuningon. Kérdésem, hogy érdemes-e?
A hűtőventije elég hangos, azt mindenféleképpen cserélném. LTCF0304 megy bele. Ilyet hol lehet szerezni akár újan is (gondolom esélytelen)?
A memóriát kimaxoltam, az már nem játszik.
M socketes a lap, és ahogy olvastam csak az 533-asok mennek bele. Agyaltam, hogy beletolnék egy Core 2 Duo T5300-at. Ilyet honnan lehet szerezni?
Mivel a ODD rég megpukkant, agyaltam, hogy a helyére betolnék egy 60GB-oss SSD-t kerettel (a 80Gb HDD mellé)
Szóval a kérdésem: Melyik változtatás lenne érdemes és költséghatékony? A ventit tuti cserélném!
Előre is köszi! -
Hát ez egy AMD cucc, nem nagyon bővíthető benne semmi.
Processzort lehet cserélni nagyobbra, de ki tudja, érdemes-e, nem sokkal jobbak a bele rakhatók sem. Egyébként ezek azok:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_FS1.htmlVGA nem cserélhető.
8GB ram van benne, ez jó sok.
Esetleg a merevlemezt cseréld ki egy SSD-re, vagy SSHD-re, az sokat gyorsít, de több FPS mondjuk nem lesz tőle a játékokban.
Ha szaggatnak a játékok, add el, és vegyél egy olyan gépet, amiben erősebb hardver van. -
kvkplo
csendes tag
-
Impressa
őstag
-
Norbi G.
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9220 üzenetére
Köszönöm szépen a választ ! Eladni nem akarom ,mert újkora óta nállam van,max veszek mellé másikat.
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9215 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséget!
Legfontosabb a VGA csere lett volna.
Nemrég olvastam egy úgynevezett külső VGA-ról de nem nagyon láttam még a piacon.
Konfigot(asztali) meg már állítottam össze, de végül csak nem vettem meg mert annyit már nem tudok gépezni.
Új notit sem szeretnék már venni, legalábbis még egy jó darabig. -
válasz
Norbi G. #9219 üzenetére
PM965 chipset.
Socket P foglalat, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Csak 800-as FSB-s processzort keress hozzá, nagyobb FSB-t nem kezel.
De szerintem a processzort már nem nagyon van hová fejleszteni, ha 6MB L2 tárast keresel hozzá, az se lesz sokkal jobb, a magonkénti 2MB L2 már így is megvan, játékok alá többet úgyse nagyon igényel.
Órajelben se nagyon van hová előrelépni, a magasabb órajelű példányok csak feleslegesen melegítenék jobban a gépet.Itt egy video, ez alapján a VGA MXM-es, cserélhető:
http://www.youtube.com/watch?v=EKr-zMzRR1YAz aprók közt ő sokféle kártyát árul.
De szerintem VGA-t se nagyon érdemes cserélni, sokkal nagyobb nem kapható bele. A 8600GT M, 9600GT M se sokkal erősebb kártyák. Vagyis azok, de nem két fillér átcserélni őket, nem vagyok benne biztos, h megérné.Esetleg még ramot tehetnél bele, ha csak egy modul van benne.
A merevlemez is 7200RPM-es, szóval még az is gyors fajta.
Őszintén szólva, ezt a gépet már nem nagyon van értelme fejlesztgetni, add el, és vegyél egy erősebb, újabb konfigurációt.
-
Norbi G.
csendes tag
Sziasztok!
Compal FL90-es laptopot lehet bővíteni ?
Proci :Intel Core Duo T7500 2,2GHz.
RAM: 2GB
VGA: Ati HD3650
Itt a nagyobb RAM ill. az (1GB v. nagyobb) VGA bővítési lehetőség érdekel legfőképp.
Köszönöm a válaszokat Előre is !
-
uniqm1
tag
válasz
Thunderzolee #9217 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Csak este tudom megnézni, de úgy rémlik nekem is, hogy GMA4500. Sejtettem, hogy ez lesz a szűk keresztmetszet. Nincsenek óriási elvárásaim a grafikával kapcsolatban (a pc-mben is csak integrált van, bár azért az más kategória - i3-2105 proci HD3000 IGP - azon közepes beállításokkal teljesen jól megy a wot). Tömörített textúrával, effektek nélkül korábban elvoltam a laptoppal is, de most a legutóbbi frissítésnél valamit változtathattak a grafikus motoron, mert kb. játszhatatlan lett (5-7 FPS átlagban, míg korábban 10-15 körül volt, ami szintén nem sok, de még használható).
Ezek fényében teljesen értelmetlen a procicsere, vagy valamennyi javulás (FPS növekedés) azért várható lehet egy gyorsabb cpu-val? -
A gépben a CPU-Z szerint GL40-es chipset van.
Ez csak 667-es FSB-t támogat.Viszont ahogy elnézem, a benne levő T3500-as processzort se 667-es FSB-vel hajtja, hanem 800-on. Ez alapján valószínűleg ez is egy olyan notebook, ami a teljes értékű PM45-ös chipsetet tartalmazza valójában. (Ha visszaolvasol, ez elég gyakori eset.)
Úgyhogy bármelyik processzort belerakhatod 35W-os TDP-ig a gépedbe, az 1066-os FSB-ket is vinni fogja. Javaslom a P7ezres, P8ezres processzorokból válogass inkább, azoknak a TDP-je 1/3-al kevesebb, jótékonyan hat a gépre, ha a hűtésének kevesebbet kell dolgoznia.
Egy P8600-os ~4ezer Ft környékén már kapható.
A T4ezresek nem lennének nagy előrelépés.
Esetleg a T6ezresek, a nagyobb L2 tár miatt.Viszont most nézem, abban a gépben csak egy GMA4500-as IGP van?
Hát akkor tartok tőle akármire cseréled ki a processzort, a grafika nagyon nem fog javulni, az egy nagyon alap IGP, épp csak el tudja vinni azt a játékot. -
uniqm1
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung NP-RV510-A02HU típusú notim, amit szeretnék kicsit felgyorsítani. A WOT-tal szoktam játszani, gyakran az asztali gép helyett kénytelen vagyok ezt használni, de ez főleg a legutóbbi frissítés óta inkább csak kínszenvedés. Finoman szólva sem játékra optimalizált....de csak emiatt nem veszek másik gépet, viszont a lehetőségekhez képest javítanék a helyzeten.
Szóval a paraméterek jelenleg:Gondolom a VGA integrált, nem cserélhető, de egy procicsere talán előrelépés lehetne.
Az RV-510 sorozatban láttam, hogy van amit Pentium T4500 2,30 GHz procival árultak, gondolom egy ilyen jó lenne ebbe is. Ezen kívül még korábban is linkelt Socket P jelű processzorok közül bármelyik 800FSB 45 nm jó lehet?Elnézést, kicsit elrontottam a képet, de a lényeg talán látszik így is.
-
válasz
BlackDevil #9214 üzenetére
i5-2410M, 4GB DDR3, GT520M?
VGA nem cserélhető.
Memóriát még vehetsz hozzá 4GB-ot. Már ha csak egy 4gigás modul van benne, ezt le tudod ellenőrizni akár úgy, h leszeded a gép alját, akár egy diagnosztikai programmal (CPU-Z, Aida)
Processzor egy elég erős típus, nem hiszem, h ki kellene cserélni, hiába raksz bele jobbat, a videokártya a leggyengébb láncszem abban a gépben.
Egyébként HM65-ös chipset, ezeket a processzorokat kezeli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformEzt a gépet egy SSD-vel tudnád gyorsítani, esetleg egy 7200RPM-es merevlemezzel, vagy egy SSHD-vel.
De ha játszol vele, és akadnak a játékok, akkor inkább add el, és vegyél egy olyat, amiben erősebb videokártya van.
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Packard Bell Easy Note TSX66-HR-458HG notim van. Szeretném fejleszteni (RAM, VGA) ha lehetséges.
Ebben kérném segítségeteket. -
válasz
lenovomen #9212 üzenetére
Na, f×sza..
Az az ID1E59 az mi akar lenni?
Ott kellene lenne, h HM75, akkor cserélhető a processzor.
De ha az ID1E59 kódnév az csak HM70-et takar, akkor ebbe sem lehet tenni nagyobb processzort, csak a Celeronokat/Pentiumokat.Esetleg újabb verziós CPU-Z nem ír ki pontosabb adatot?
Vagy Everest?
Esetleg más diagnosztikai program? (SIW pl?) -
lenovomen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9208 üzenetére
Rendben, belinkelem azt a fület is, szerinted megoldható a csere?
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Thunderzolee #9206 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Shon000 #9209 üzenetére
2.5"-os méretűek az SSD-k, pont akkorák, amekkorák a notebookokba való merevlemezek, így simán ki lehet őket cserélni.
Felfogatási pontjaik, csatlakozó meg ugyanaz mindnek, ez egy szabvány, ezért mind egyforma.
Én mondjuk itt keresnék első körben, itt egész olcsókat is ki lehet fogni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/ssd -
Shon000
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok..
Szeretném lecserélni a HP Pavilion dv6-os laptopomban a HDD-t SSD-re. 120, vagy 128 Gb a megcélzott tárkapacitás. Igyekeztem utánaolvasni, de sokat segítene, ha ajánlanátok valamit (akár linkkel), mert nem világos pl, hogy számít-e, hogy laptopba, vagy asztali gépbe nézek (nem látom nagyon elkülönítve a megszokott oldalakon, pl ipon).
Köszi előre is!
-
-
lenovomen
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy eladom a laptopom és veszek egy lenovo g500-ast abban intel 2020M -es proci van, később ha szeretném bővíteni akár egy i7-est is tehetek bele , igaz??
-
válasz
sebijani1982 #9205 üzenetére
Típushiba. A leggagyibb odd-ket rakja egynémely gyártó a notebookokba, ha van használva, ha nem, állásában megdöglenek.
Nem a csatlakozó a rossz, a merevlemezzel nem lesz gondod.Sajnos én nem tudok mondani semmi értelmeset róluk, mivel egyáltalán nem a szakterületem, csak olvastam már róla az internet bugyraiban.
Esetleg a másik topicban többet is tudnak mondani:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/friss.html -
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy 2008-as Acer Aspire 5720ZG laptopom, a vinyó helyére egy SSD került, a vinyót az ODD helyére szeretném tenni.
Viszont a laposban ez már a második DVD író és ez is önálló akarattal rendelkezik, ami tetszik neki beolvassa, ami nem azt nem. (Lehet gyári lemez vagy otthon megírt.) Nem sokat volt használva, mégis furcsa, hogy már a második döglik meg benne.Arra gyanakszom, hogy esetleg a csatlakozóval van gond és előbb - utóbb a HDD-t is megölné a beépítő keretben.
Jól gondolom, vagy tényleg ilyen keveset bírnak a laptopokban a DVD-írók?
-
Sakka
tag
válasz
Thunderzolee #9183 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
P8600-os akkor belemenne ebbe az MSI laptopba, lekezeli, elindul? Mert akkor máris körbenézek a procinak!
A linkelt infóban: [link] Elméletileg írnak sok procit.Igen, néztem azóta, a videó nem cserélhető, marad.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #9199 üzenetére
Puff neki, köszi a választ 4GB- van benne azt mondja a srác játéknál már szaggat....
Ez a videó nagyon frankó annak, aki szét szeretné szedni. -
válasz
SShadow #9190 üzenetére
T6600 bőven megteszi.
L2 tárat úgy számold, h alap dolgokhoz magonként legyen 1MB, tehát 2MB egy 2magos processzornál; ha meg játékra is használnád a gépet, meg egész nap renderelnél, meg HD-t kódolnál, akkor kellene a nagy L2 tár, de hát ez jelen esetben nem lényeg.
T9ezres processzorokat felesleges venni, azok iszonyú drágák, és csak feleslegesen melegítenék a gépet, a lassú, 5400RPM-es merevlemez úgyis visszafogná a leggyorsabb processzort is.T4ezres processzorokban kicsi az L2 tár, használat közben észre lehet venni, hiába a magas órajel, meg a 800-as FSB.
T6ezer, T7ezer, amit találsz olcsón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Robot fűnyírók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged