- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
palyszer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP probook 6450b notebookom és azt szeretném megtudni hogy a videókártyát tudom-e cserélni benne vagy bővíteni.
Első generációs Core I5-ös(520m) proci van benne Intel HD graphics vga-val,de ez az intergrált vezérlő elég gyenge ezért szeretném bővíteni vagy cserélni.Chipset Intel QM57.
Segítséget előre is köszönöm! -
BRIKLY
veterán
válasz
sulaco79 #10396 üzenetére
Köszi szépen,még meggondolom melyik legyen,mert az az igazság,hogy ahová erő kell,oda úgyis az asztali i5-öt nyúzom,a laptop csak "családi közös" gép, netezés,némi online játék,meg néha virtual DJ amire használva csak hát sokszor érzem,hogy elfogy a kis celeron..
SSD van már benne.
(lesd meg az adatlapom
)
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
A laptopomban ez a cpu található. Memóriát szeretnék bővíteni, de a laposon csak egy modulnak van hely. (Vostro 5470) Az Intel oldalán az látható, hogy a max támogatott memória 16GB. Ez vajon modulonként értendő, vagy összesen?
-
sulaco79
tag
válasz
BRIKLY #10395 üzenetére
az i5-ösben már van turbo boost, az i3-asokban még nincsen...
a kettő i3-as összehasonlítása itt.
a 3110M-es, modernebb iGPU-val szerelt (HD4000), 22nm-es gyártástechnológiával készült, és kb. 15-20%-al gyorsabb, mint a 2330M-es.
e lista szerint az i2330M-as a B820-ashoz képest 47% gyorsabb...
ha nem használsz cpu intenzív progikat, akkor a i3 3110M-es tökéletesen meg fog felelni, a játékoknál úgyis az gt610? a szűk keresztmetszet, azt bőven kihajtja az i3-as.
SSD rakj még bele!
-
BRIKLY
veterán
válasz
sulaco79 #10394 üzenetére
Tetszik,csak az eladója értékeléseitől nem vagyok elájulva.
Itt néztem ezt a kettőt:i3-2330M, i3-3110m
Utóbbi tud annyival többet,mint amivel drágább?
Vagy B820 után ezek nem hoznának jelentős változást? -
sulaco79
tag
válasz
BRIKLY #10393 üzenetére
én ezt javasolnám: egy harmadik generációs i5-ös, elérhető árban
-
Goh
újonc
Sziasztok!
Egy ssd-t szeretnék a régi hdd-m mellé egy Acer extensa 7620-ba. Arra már rájöttem, hogy a második winchesterhez kell egy [Ilyen] de sajnos nem igazán találtam magyar oldalon. Valaki esetleg tudna segíteni abban, hogy hol találnék ilyet? Előre is köszönöm.
-
nat
senior tag
Sziasztok.
Van egy [asus x50n] laptopom.
Kiment a videokártya,ill,a gpu .
Lehet ebben cserélni,és ha igen,akkor valaki bevállalná? -
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10382 üzenetére
Valójában igen, mikrorepedés okozza a problémát a chip -nél.
Ment pm!
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
ASUS X55VD-be vajon mi lehet a legerősebb proci,amit bele lehet tenni? Gyárilag B820-al szerelt változat..
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Betört a laptopom kijelzője és szeretném megkeresni azt a helyet, ahol a legolcsóbban hozzájutok egy újhoz. Ebay-en 65k körül vannak kijelzők a gépembe ( Samsung Series 9 NP900x3d ). Érdemes még máshol is körülnézni, vagy ott fogom a legolcsóbban megtalálni az újat?
Köszi előre is!
-
sulaco79
tag
válasz
lillaviva #10378 üzenetére
az A07-es már támogatja a Penryn procikat, tehát nem is feltétlenül szükséges frissíteni:
" it should work, since penryn support was added since the A07 BIOS revision and my D630 supported the X9000 with the A09 BIOS...."
a töltés problémára ezeket fusd át: [link] [link]
Csak kipróbálás után vedd meg a T9600-ast!!!!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10379 üzenetére
Persze, ki kellene takarítani elsőre azonnal, illetve thermalpadot cserélni, majd pasztázni a proci hűtőfelületét.
-
lillaviva
csendes tag
Tehát akkor cserélném a Celeron 585-öt T9600-ra, viszont ehhez BIOS-t kéne frissítsek, mert még a gyári A07 van fent nem az A14.
A problémám az, hogy még régen jelentkezett egy olyan hiba, hogy mikor tölteném az akksit azt írja "csatlakoztatva, nem töltődik", ezzel a jelenességgel egészen eddig nem is foglalkoztam, viszont most BIOS frissítéshez legalább 10% töltöttsége kell legyen az akksinak...
Esetleg van-e valami ötletetek, hogy ez mitől van, és hogy lehetne a lehető légpénztárca barátabb módon megoldani a dolgot?
Üdv -
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10376 üzenetére
Nekem ez videokártya hibának tűnik, sajnos HD4250 szeret elhalálozni a nem megfelelő hűtés miatt (gap - pad). Volt már javítva esetleg? Ventilátor nincs max. -ra állítva ? Takarítva, thermalpad cserélve a chip alatt (északi híd) ?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10368 üzenetére
Értem, azért köszönöm szépen, hogy megpróbáltál utánanézni.
Az új processzorra és a kijelzőcserére csak tavasszal lesz pénzem, most inkább csak meg akartam tudni mik a lehetőségeim és látod milyen jól tettem! Ha aktuális lesz a dolog, akkor majd feladok egy keresős hirdetést.
-
donmichael
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 3055-ös laptopban szeretnék procit cserélni (most AMD Mobile Sempron 3600+ van benne), RAM-ot már bővítettem 512MB-ről 2GB-re, azonban a procihoz nem szívesen nyúlnék csak úgy magamtól. Lehet benne procit cserlné, esetleg tudnátok ajánlani valamilyet?
Köszönöm!
dnm -
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10371 üzenetére
Nézd meg csökkentett módban is légy szíves!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attila1980 #10369 üzenetére
gyanúsan GPU hiba, tudsz egy képet mutatni róla ?
-
attila1980
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni vajon mi lehet a laptoppal?
Compaq CQ 56 PresarioEgyszercsak a kép torzzá vált színeiben, nem helyes színeket használ.
Szétszedtem, a kábelt mozgattam,de semmit sem reagált rá, ugyanolyan maradt.
Újratelepítettem, szintén semmi...
Kivezettem monitorra vga-n ott szép a kép,minden rendben!Van ötletetek mi lehet? Mit figyeljek?
Köszönöm! -
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10365 üzenetére
Még egyszer köszönöm szépen az útmutatásodat!
A 16 GB is inkább elméleti kérdés volt a részemről, de ezt talán azért meglépem.SSD már van benne (adatlapomon láthatod), de csak SATA 2-es. Szerinted a laptop alaplapi vezérlője tudja a SATA 3-at? Érdemes lenne esetleg egy SATA 3-as SSD-re újítanom?
Hirtelenjében megnéztem az apróhirdetéseket, de most nem láttam ilyen kétmagos i7-est. Hol érdemes majd körülnéznem, ha majd tavasszal vennék ilyet? Tudsz ebben tippet adni?
(#10366) sulaco79
Neked is még egyszer köszönöm a segítő szándékot!Sajnos nem jön össze a tervem úgy, ahogy eredetileg terveztem, de ma ismét tanultam új dolgokat.
-
Dell XPS
veterán
Nagyon szívesen!
I5-2540M memória kezelése: 16GB, ezért írtam, hogy nem látom akadályát a bővítésnek. Viszont, ha kicseréled Ivy Bridge architektúrára akkor szintén nem biztos, hogy kezel 32GB -ot (sőt, biztosan nem!), pedig elvileg ott a lehetőség. Általában használt kijelzők úgy; 17k-20k környékén mozognak, de néha ki lehet fogni olcsóbban is.
Azért van különbség rendesen Ivy Bridge javára, de nyilván 'általános' használat mellett nem fogod észrevenni (visszavett órajelen ?
), úgyhogy ezt Neked kell eldönteni. SSD-t mindenképpen javaslom elsőre, utána még lehet fokozni ha úgy érzed.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10363 üzenetére
Értem...
Köszönöm szépen Sulaconak és neked is a segítséget még egyszer!
Esetleg még arra tudsz valamit mondani, hogy érdemes lenne-e kicserélnem a jelenleg benne levő 2540M-t egy kétmagos Ivy Bridge alapú i7-re? Vagy alapvetően nem hozna semmilyen teljesítménynövekedést csak eggyel újabb IGP-t?
Vagy bármi egyéb javaslatod van amit még lehet fejleszteni a gépen?
-
Dell XPS
veterán
Természetesen nem csak chip-készleten múlnak a bővítési lehetőségek, négymagos processzorhoz 3-4 fázisú tápáramkör kell: [link]
Amennyiben végnézted a palettát, akkor valóban kevés esélyt látok, hogy kiépített lenne áramköri szinten, hiszen értelmetlen lenne részükről, és gazdaságtalan is. Mindenesetre ellenőrizd le az alaplapon, voltak már kellemes meglepetések is.Nézem a további kérdéseidet is..
-
sulaco79
tag
Normál üzemben észrevehetetlen a különbség a pentium és az i7 között, itt az SSD hasít, de az After Effects-es munka közben már bődületes a négymagos teljesítményfölénye, háromszor-négyszer lett gyorsabb a renderelés...
Sajna nem tudok, a hardveraprón megbízható emberkék hirdetnek, nézd a feedback-eket, sztem nem lesz gond velük..
-
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10354 üzenetére
Akkor ugyanabban a cipőben jártál, mint én. Éreztél valamilyen teljesítménynövekedést? Tudom, hogy a leglátványosabbat az SSD adja, de az már van a gépben és annak ellenére, hogy csak SATA 2-es, számomra elég fürgének tűnik.
Olyat én sem tervezem játszani, hogy magasabb TDP-jűt tegyek bele.
Ezért redukálódtak le a lehetőségeim a korábban már említett két i7-es modellre.
Esetleg tudsz ajánlani megbízható eladót, akitől majd beszerezhetem a processzort? Akár privátban is megírhatod, elvégre ez nem a reklám helye szerintem.
-
safec
csendes tag
Üdvözletem!
Keresek megvételre egy telje Toshiba Satellite A300 "kasznit" csak a műanyag része kellene, de az mind. A jelenlegi egy tűzben megégett, de tökéletesen müxikJöhet privát is!
Köszönöm! -
sulaco79
tag
Saját példámból indulok ki: a Lenovo g500 hm76-ba a 2020M-es pentium helyére zokszó nélkül röppent be a 4 magos i7 3632qm, hűtéssel nincsenek gondok, a Tmax emelkedett max 80-82, az idle: 35-40
sőt volt itt egy kolléga aki 45W-os i7 3630qm-et rakott a 35W-os proci helyére...de az már orosz rulett, nem vállalnám be semmiképp.
a próba nagyon fontos!
-
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10352 üzenetére
Egész eddig én is biztos voltam a dologban, de Dell XPS válasza elbizonytalanított. Nem vagyok szakértője a laptopoknak, de egy keveset értek a gépekhez és egész eddig úgy tudtam, hogy a chipkészletnek kell HM76-nak lennie, mert az képes már kezelni az Ivy Bridge processzorokat és egyeznie kell a TDP osztálynak. Ezek klappolnak. Azt tudom, hogy egyes gyártók a BIOS-ban letilthatják bizonyos processzorok működését, de a Toshiba ezt nem tette meg itt, mert a jelenleg benne levő 2540-el nem adták ki a C855-ös sorozatot.
A processzor cseréjéhez telejesen szét kell szedni a gépet. Még a klaviatúra alatt is csavarok tartjá össze az alsó részét. De ebben igazad van. Olyan eladót igyekszem majd keresni akinél erre lehetőség van.
-
lillaviva
csendes tag
Szaisztok!
Van nekem egy régi gépem, dell inspiron 1545.
Van benne egy celeron 585 egy magos CPU amit szeretnék cserélni egy 2 magosra.
Kérdésem az lenne, hogy milyen CPUkat lehetne beletenni, ami nagy valószínűséggel működne is?
Nem a Far Cry 4-et akarom játszani rajta, csak egy kissé megerősíteni szeretném a kicsikét
Üdv -
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10348 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy nem csak a chipkészleten és az azonos TDP értéken múlik a dolog? Tehát ha jól értem amit írsz, akkor egy mobil négymagos i7 többet eszik az azonos TDP osztály ellenére?
Egyszer végignéztem az összes C855-t a Toshiba oldalán (jó sok volt...) és összeírtam egy listát, hogy milyen processzorral szerelt változatok jelentek meg belőle. A legerősebb amit ebbe a sorozatba tettek az az i5 3230M volt. Tehát négymagossal nem adták ki. Akkor teljesen valószínűtlennek tartod, hogy működni tudna benne egy négymagos?
"Memóriavezérlés proceszorba van integrálva, így annak függvénye részben (BIOS korlát), de amint látom ennek nem lesz akadálya." Hogy érted, hogy nem lesz akadálya?
Úgy tudom, hogy nincs Full HD változata. Ez az olcsóbb konzumer gépek közé tartozott, ha jól sejtem. Végül is már a matt, pixelhiba mentes kijelző is előrelépés lesz. Milyen árban mozognak ezek?
-
Dell XPS
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy működni fog négymagos processzor a notiban, itt szintén megfelelő tápáramkör kell hozzá az alaplapon (CPU). Memóriavezérlés proceszorba van integrálva, így annak függvénye részben (BIOS korlát), de amint látom ennek nem lesz akadálya.
Tejesen mindegy, hogy milyen HD -és panelt teszel bele (akár más márka is, pl: LG Philips), lehet fényes és matt is, működni fog természetesen, és ez minden esetben igaz (!). Amennyiben a típust nem gyártották FullHD -és kivitelben (is), akkor nincs kiépitve áramköri szinten ennek lehetősége, és értelemszerűen nem gyártottak hozzá LCD kábelt sem, ami pedig minden esetben szükséges FullHD esetében.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #10344 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Matt HD panelre azért ki lehet cserélni a mostanit szerinted? Nem is a rossz pixelekkel van elsősorban bajom, hanem azzal, hogy nagyon fénylik.
Esetleg tudsz valamit mondani azzal kapcsolatban is, hogy a gép képes-e kezelni 16 GB RAM-ot?(#10342) sulaco79
Szia Sulaco!Megnéztem újra, az általad linkelt i7-sek a BGA modellek, azokban valóban benne van ez a funkció, de az RPGA változatokban nincs. Nekem meg RPGA kell.
Nincs benne dedikált VGA, úgyhogy akkor abban mindenképp előrelépés lenne. Játszani néhanapján ha szoktam, akkor azt az asztali gépen teszem. Ezen maximum pasziánszozom. -
sulaco79
tag
Az i7-esekben is van VT-d [link] [link]
Számottevő különbséget nem fogsz tapasztalni az i5-ös és az i7-esek között, hacsak nem használsz direkt processzorigényes progikat, pl: After Effects. Ha nincs dvga kártya a Tosiban akkor megérheti a csere egy i5/i7 3xxx ivy-s procira, mert ezek HD4000-ese messze nagyobb játékteljesítményre képes, mint az i5-2xxx-es HD3000-ese.
Ezzel kb. ki is maxoltad az upgrade lehetőségeket, a Full HD kijelzőcsere nagyon alapos utánajárást igényel és közel sem biztos, hogy lehetséges.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
sulaco79 #10339 üzenetére
Szia!
Alapjában véve semmi extrára, csak a szokásos. Viszont néha előfordulna, hogy virtuális gépeket szeretnék rajta futtatni és ott a minél több RAM a jó. Az általam említett két i7-sel szemben egyetlen "aggályom", hogy hiányzik belőlük a VT-d, míg a mostaniban meg benne van. Igazándiból csak akkor kap szerepet a gép, ha az egyetemre megyek vagy ha nincs kedvem odaülni az asztalhoz, de alapjában véve a két asztali gépem közül használom valamelyiket. Főként az elvi lehetősége érdekel annak, hogy képes-e kezelni 16 GB RAM-ot. Bizonyos fokig ugyanez vonatkozik a Full HD felbontású kijelzőre vonatkozó kérdésemre is.
A processzort cseréjén viszont komolyan gondolkodom. A géppel alapvetően elégedett vagyok, főleg tekintve, hogy eddig mennyibe került nekem. Emiatt aztán egy darabig nem akarom lecserélni és a játékokon kívül négy fizikai magot kihasználni képes alkalmazások köre is bővül. Tehát a processzor bővítése amolyan időtállóságot növelő lépés lenne a részemről.U.i.: Bár ha figyelembe veszem, hogy alkalmanként a Waterfox (Firefox) megzabál több, mint 1 GB RAM-ot és akkor még ott van a többi alkalmazás, akkor az a 8 nem is olyan sok.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite C855-ös laptopom, amit annak idején viszonylag olcsón (55 ezer Ft) sikerült megvennem Celeron B815-ös processzorral. Annyi a szépséghibája csak, hogy a kijelzőn van 5 rossz pixel, illetve nem volt benne merevlemez. A rossz pixelek különösebben nem zavartak eddig, SSD-t meg vettem korábban, így azt beletettem. Amit azóta még költöttem a gépre: i5 2540M processzor (19 ezer Ft), 4 GB RAM (5 ezer Ft). Így jelenleg a következő a konfiguráció:
i5 2540M
8 GB RAM
Intel X25-V SSD
HM76-os chipkészletA kérdéseim a következők:
Érdemes lenne még egy processzor csere? Gyakorlatilag csak két modell jöhet szóba: i7 3612QM vagy 3632QM, bár gyanítom, hogy inkább csak az első, mert az az olcsóbb és talán elérhetőbb.Elképzelhető, hogy a gép képes kezelni 16 GB RAM-ot? Ugyan a gyártó maximum 8-at ad meg az adatlapon, de ez nem tudom, hogy valóban korlátozásra került-e valahogy.
Lehetséges a HD felbontású panelt kicserélni Full HD-re? Vagy ezt is korlátozhatja a gyártó?
Jelenleg SATA 2-es az SSD-m. Azt hogyan tudom leellenőrizni, hogy a gép alaplapi csatlakozója melyik szabványt tudja? (SATA 2 vagy 3?)
Összességében van értelme még fejleszteni ezt a gépet vagy jobb, ha hagyom így?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Lehet, hogy hülye a kérdésem, de létezhet, hogy ez két különböző videókártya?
GeForce GT 840M ---- GeForce 840M
Köszönöm!
-
MurdR
veterán
válasz
The Exiled #10334 üzenetére
Szerintem túl nagy az ugrás... Mi a chipseted?
-
The Exiled
tag
sziasztok! karácsonyra felújítanám édesanyám acer travel mate 2493 wlmi gépét, és problémába ütköztem. Aar ar5bmb5 mini pci wlan kártya sehogy sem kompatibilis win 8-al. Tudtok olyan mini pci kártyát ami műödneebben a notiban win 8 alatt? Ezen felül kinéztem a jelenleg benne lévő 430m helyett egy t7200-as procit, és már van a gépben 2 gb ram. Szerintetek működne a processzorcsere?
-
yuyizi
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzàtok hogy szeretném bőviteni procival a laposomat. Most egy i3 3310m van benne és egy nvidia 710m. Egy i73632qm-re szeretném bővíteni és a kérdésem az lenne hogy megérné, vagy nem mutatkozna nagy változás játék szempontjából?
Köszönöm ! -
FeZ...
aktív tag
Sziasztok!
Lenne megint egy kérdésem: egy régi laptopban ki kell(ene) cserélnem az optikai meghajtót. Sajnos még IDE-s. Elég ritka fajta van benne (9.5 magas, slot-in dvd) és itthon ilyenből én csak SATA-sat találtam. Úgy rémlik, mintha láttam volna valahol IDE/SATA átalakítót pont ilyen helyzetre. Valaki látott vagy használt már ilyet, jó lehet az nekem a probléma megoldására? -
SUPREME7
őstag
Sziasztok.
Remélem elfér itt a kérdésem, jobb topikot nem találtam.
Sikeresen eltörtem a notimban a billentyűzet kábelcsatlakozójának a kis műanyag pöckét ami befogja.
Ez lenne a gondom, de nem ragasztgatnám. Szervizekbe vajon tartanak ilyen kis bizbaszokat, vagy beszerezhető valahogy?
-
pityke88
tag
Sziasztok,
Egy MSI CX600-as notiba milyen processzort lehet tenni a gyárin kívül (valami erősebbre gondolok).
Keresgéltem az interneten, de konkrét cpu listát nem találtam.
Köszönöm! -
sulaco79
tag
válasz
margithid #10324 üzenetére
a hűtéssel nem kellene, hogy gond legyen amíg 35W-os procit raksz bele...ezekből a kétmagos i7 2620M a top, ráadásul van egy eladó is itt az aprón.
A g570 jött ki i5-ösökkel is, ezért úgy gondolom a BIOS is támogatja az "i core" procikat, de a vásárlás előtt mindenképpen próbáljátok bele!
-
bepken
veterán
szóval akkor magát a billentyűzetet ne bántsam, csak a billentyűket kapkodjam le? - most egyébként jól viselkedik (kicsit megfújkáltam)
más: érdemes vajon még pénzt belerakni ebbe a laposba? eddig RAM bővítés volt csak, de pár ezer forintért egy proci cserét még talán bevállalnék, ha az hozna némi javulást. (most egy T3500 van benne)
-
xcds
őstag
válasz
bepken #10319 üzenetére
Én leszedtem az enyémről a billentyűket, mert tele volt alattuk szőrrel meg hajjal, de attól működött mondjuk. Ha morzsa van alatta, elképzelhető, hogy nem tudod tőle lenyomni rendesen. Ha szőr meg morzsa, akkor bill leszedés vagy sűrített levegő, ha ragacs, akkor meg izopropil alkohollal át lehet mosni az egészet, utána kiszárítani.
-
bepken
veterán
kicsit, mintha ott is "erőltetni" kellett volna, mert le volt tapadva. - úgyhogy elvileg feleslegesen paráztam.
viszont akkor egy újabb kérdés: ha kint van a billentyűzet, hogyan takarítsam ki? vagy hagyjam az egész kiszerelést és szedjem le egyenként a problémás billentyűket? (kicsit macerás visszapattintani)
illetve, ha a takarítás se oldja meg, akkor mi lehet még a baja? nem ütöm vágom a billentyűzetet, szerintem kíméletes erővel gépelek (és billentyűzet-gyilkos játékokat is mellőzöm), így szerintem kicsi az esélye, hogy tönkrement volna.
-
bepken
veterán
sziasztok!
annak idején jártam itt EZZEL a kérdéssel, végső választ viszont akkor nem kaptam. - mármint tényleg elég csúnya hangja volt a műveletnek... inkább hagytam is a fenébe az egészet, gondoltam annyit nem ér (különösebb probléma nem volt a billentyűzettel, csupán esztétikailag akartam rendbe rakni)
most viszont ismét aktuális volna a takarítás, pontosabban nagy szükség volna rá, mert több billentyű lenyomását random mód érzékeli. illetve nagyon remélem, hogy csak takarítás gondja van...
tehát a kérdésem ismét az lenne, hogy vajon rosszul csináltam e valamit, vagy csupán paráztattam magamat és így kell kijönnie annak a billentyűzetnek?
köszi előre is!
ui.: ITT is, mintha ragasztó fénylene a billentyűzet alatt (gondolom a videó készítése előtt már egyszer ki lett véve) - tehát akkor az a hang "rendben" van?
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Az egyik ram behalt a notimban.
A milyen ramot vegyek topicban kérdeztem ezzel kapcsolatban.
Azt a választ kaptam, hogy csak teljesen azonos típus fog menni dualban.
Eközben egy jelenleg külföldön lévő "ramnepper" srác meg pont az ellenkezőjét mondta.
Kérlek titeket segítsetek nekem, hogy merre induljak neki a beszerzésnek.
Így karácsony előtt legjobban annak örülnék, ha csak egyet kellene pótolnom.
Köszönöm előre is, hogy foglalkoztok a problémámmal! -
margithid
veterán
Sziasztok!
Lenovo G570-es notebookom van, sajnos elég gyenge procival, egy B800-as celeronnal.
Szerintetek mit cseréjek benne, procit, vagy esetleg egy ss-t rakassak bele? Esetleg mindkettőt?
Prociból milyen megy bele, és ezeket mennyiért lehetne venni, újonnan illetve használtan?
Köszönöm a válaszokat! -
hacsa
tag
válasz
StreetBizTO #10306 üzenetére
Szia,
Én is egy hasonló notitba cseréltem procit korábban. Mindenképpen nézd meg valahol a proci gyári számát és keresd meg a következő linken lévő táblázatokban: (nem mindegy hogy 65nm vagy 90nm)
[link]
Ha megvan akkor az ott szereplő CPU-k közül a legerősebbet elvileg támogatja, de esetenként a BIOS is letilthatja attól függetlenül hogy minden stimmel.
Ha nem menne akkor a következő linken talán valaki (keress rá a laptop típusára az oldalon) készített hozzá egy bővebb microcode-al rendelkező egyedi BIOS-t is (persze csak saját felelősségre használd): [link] -
flangeman
újonc
Sziasztok!
Egy HP 635 A1E47EA típusú laptopom van, amiben egy AMD E-300-as 2x1,3GHz-es processzor van.
Azt szeretném kérdezni, hogy van valami megoldás arra, hogy valami nagyobb órajelű proscesszort cseréltessek benne? -
Hogen
tag
lenovo z510 pentium (3550M) + gt740m lehet valahogy húzni a procit vagy a videokártyát ? hogy tudok többet kihozni a gépből ?
-
Dell XPS
veterán
Természetesen van értelme, és ahogy eltervezted, kiszámoltad, valóban jelentős változást fogsz tapasztalni. SSD -vel megspékelvel lesz igazán használható a noti, de CPU/RAM bővítés mindenképpen kell hozzá.
Ha gondolod szívesen kicserélem a processzort, privátban értekezzünk a részletekről (!).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged