- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorider
csendes tag
válasz
viktorider #11496 üzenetére
a norton bejelzett h a dwm.exe elvileg a nagy processzorhasználat okozója,
a vicces h ahogy én rákerestem ez a win7 es vizualis effektekért felelős, (Abklakok áttűnése stb.) , és miután levettem az effekteket a nullára, a probléma még mindig ugyanugy fennáll ..
(pedig nem a leggyengébb notim van ) -
Dell XPS
veterán
válasz
viktorider #11408 üzenetére
Ha gondolod én elvégzem a gép szervizelését, és szvsz a te esetedben jó lesz a heatpipe, mert különben nemigen tudtad volna terhelni a gépezetet. A "felső tartományban" azért teszi a dolgát a vezérlés, illetve a hűtő modul.
-
ati012
őstag
válasz
viktorider #11408 üzenetére
Nem. De van ismerős aki rohangál bp-Berettyújfalu között.
-
kreten67
senior tag
válasz
viktorider #11404 üzenetére
Igen javítok,sok esetben át is alakítom a hűtést hatékonyabbra ha a lehetőségek engedik,de én Miskolci vagyok,így célszerű egy egyszerű pasztázást és takarítást olyanra bízni aki környezetedben lakik.
Azért ez a hőcső hiba nem általános probléma az elmúlt 5 évben nem is futottam bele, az a múlthavi 3 darab furcsa véletlen.
Bár lehet hogy korábban átsiklottam egyszer kétszer egy ilyen hiba felett,mert nem tartottam számon ezen hiba létezését.
Könnyű a felismerése,ha egy biztosan jól kivitelezett takarítás és minőségi pasztázás után,a cpu vagy gpu túlzottan magas fokon üzemel miközben a maxon ordító ventilátor relatív hűvös levegőt fúj ki magából ,feltételezhető a hőcső hiba. A hőcső hiba abból adódik, hogy ez nem egy üres rézcső.Van tartalma és ez valahogy kipárolog belőle.Hidegen sűrű zselé szerű anyag,de 100fok környékén folyékony sőt szabadon gyorsan párolog.(szétvágtam egyet és megnéztem) -
Dell XPS
veterán
válasz
Én arra gondoltam, hogy már "gyárilag" sem volt megfelelően pasztázva a chip (nem volt hőelvezetés..), ezért mindenképpen ezzel kellene kezdeni.
-
ati012
őstag
válasz
Én 2e Ft-ért takarítok, Mx2-vel pasztázok. Egyéb javítás mellett ajándék pedig ajándék.
-
gyvince
senior tag
válasz
viktorider #11376 üzenetére
ne add fel soha nekem Asus F5SL van és vettem bele erősebb procit hozzá Arctic Cooling MX-4 pasztát és 10 fokkal hűvösebb de nekem amúgy sem voltak hűtés problémáim csak kíváncsi voltam mennyit számít drágább paszta hát sokat! csendesebb és a venti nem pörög annyit jobban vezeti a hőt a réz cső vagy mi
szóval pasztázd újra a kicsit egy drágább pasztával ne ilyen 100 forintossal
üdv
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
viktorider #11376 üzenetére
Mégegyszer, milyen idős a gép? A pasztázást sem véletlenül írtam, akár jelenthet 10 fokot, takarítással egybekötve még többet.
Szerk: Akkor ha ennyi idős, tényleg megpóbálnám kitakarítani + újrapasztázni, ennyi idő alatt rendesen felhalmozhatott pár porcicát, és a paszta sem árt (a Silver 5 nem a legolcsóbb, de nagyon jó a hővezető képessége, ha olcsóbban akarod megúszni, az MX-2 kiváló ár-érték aránnyal bír).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
viktorider #11373 üzenetére
Milyen idős a gép? Megpróbálnék egy újrapasztázást valami komolyabb cuccal, pl. Arctic Silver 5.
-
kreten67
senior tag
válasz
viktorider #11373 üzenetére
Ezt a problémát nem oldja meg egy laptophűtő,nem igazán alkalmas a gép a rendszeres játékra csak egy lehetőség a néha néha játszadozásra régebbi vagy alacsony gépigényű játékokkal.
És igen a rendszeres játék okozta magas hőmérséklet lerövidíti a géped élettartamát.
A 620m előbb utóbb feladja majd a munkát,a gt620m kb 70-80 fok között már visszafogja magát.
Sajnos a 14-es gépházba nem fér bele egy tisztességes hűtés,3 chippet hűtenek benne egy kupacba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest