Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17762) #10726912 válasza zka79 (#17761) üzenetére


#10726912
törölt tag

Csinálj BIOS resetet (gombelem ki+ tápkábel a tápegységből ki legalább egy percre). Húzz le mindent az alaplapról, csak egy memória modul legyen rajta, egy VGA, CPU a hűtővel és a tápegység. (se billentyű, se egér, se USB-s eszközök, se sata-s eszközök ne maradjanak rádugva az alaplapon). Ha így nem indul, cserélj ramot, ha nem indul, cserélj tápegységet, ha nem indul, cserélj VGA-t. (csináld meg ismét a VGA cserét is). Ha így sincs eredmény, akkor vedd ki a CPU-t, pasztázd újra és tedd vissza.
Ha a fentiek nem segítenek, akkor vagy alaplap hiba van, vagy CPU (esélyesebb, gyakoribb az alaplap).
csabi94:
3 év alatt elég nagyfokú korrodálás fel léphet a csatlakozók fémfelületén, ami rengeteg gondot okozhat, ha nem cseréled le az adat kábelt, akkor is ajánlott egymás után többször lehúzni-vissza dugni az alaplapról és a HDD-ről egyaránt, ugyanezt ismételd meg a HDD tápkábelével is. Az újra indulás is lehet emiatt, a legalattomosabb és legegyügyűbb hiba a kontakt hiba. Ha az ODD jól működik, akkor az is elég ha onnan át teszed a HDD-re a kábeleket, így megvan a másik PORT és a másik ADATKÁBEL használat egyszerre. Érdemes egyébként kivenned a memóriákat is az alaplapból és ugyan oda vissza rakni őket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.