Hirdetés
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Dokumentáció jelleggel.
2004 Scenic II 1.5 dci K9K 728 74kW/101LE
Hajtókar csapágyak így néztek ki 280e km után (dobozon meg az új csapágy szett cikkszáma):
-
zsola400
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ezeken a cseréken már túl vagyunk, rendes diag, Clip ezt a hibát írja, hogy vezérműtengely jeleltérés, nem azt, hogy nincs jel. Kétcsatornás oszcilloszkóppal is meg mértük a két jeladót egyszerre, szépen hozzák a négyszögjeleket.
És van egy plusz hiba ami 3-5-ik indítás után jön elő, hogy túl nagy üzemanyag nyomás és ilyenkor betilt és nem is indul be. Clip és külső nyomásmérő is 250-280bar közötti értéket mér. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Az 58le ragasztott.
Nincs értelme a tömítést betenni attól csak ereszteni fog. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Izzító gyertya menete kenve?
Fészek kitakarítva? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Vezérlés felkerült, kézzel sokszor átforgatva, aztán porlasztók nélkül önindítóval is (5-10x, pontosan nem tudom). Indult ahogy kell, szépen jár, füstölés eltűnt. Lesznek utómunkálatok, de ez így már elősegíti a nyugodtabb alvást

Megjelent egy új zaj a motoron - kompresszió mérés történt szétszedés előtt, emiatt az egyik izzítógyertyánál kifújhat szerintem, ezt még meg kell nézzük. (Van is szivárgás kereső spray illetve szappanos víz bekészítve itthon.) Sofőr ülés alatt vezeték forrasztás projekt van még most folyamatban, de arra már nem vagyok hivatalos elméletileg. Aztán a többit meglátjuk. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ott a kép leviszi a vezérműszíjat .
De csak addig a belső szélére.
Ott van a központ a tengelylógás miatt. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
12 szer próbáltam meg összerakni, úgy néz ki a nagynyomású tengelye lóg, nem lesz boldog a tulaj.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na én most pont egy vezérléssel szívok és nem tudok rájönni mi az isten van. Sok hibát megoldottam már, de most tanácstalan vagyok.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
2004 Scenic II 1.5 dci (K9K 728, 74 kW)
Delphi HDF917 szűrő helyett HDF942 jó lenne, vagy tilos/lehetetlen?
Eredetileg 5 mikronos szűrő van benne, helyette 3 mikronos gondoltam jó lenne - de ha nem szabad, akkor elengedem a kérdést
Egyik 2004. 12-ig volt, másik 2005. 1-től. Mindkettő víz jeladós.
PDF Delphi szűrők mikron szerint [link]Motor alakul, hengerfej fent, jön a vezérlés...

-
Vettem kulcsot, fel is tanítottam, viszont a keyless entry és indítás nem megy vele. Tartaléknak vettem (gyárilag egyet kaptam vételkor), viszont nem tudtam, hogy kártyában is van különbség. Vagy csak renolinkben engedélyezni kell még valamit?
Egyébként működik szépen, de a másik Renault-hoz is kell egy plusz (meghalt az egyik, levált teljesen a forrasztás a nyákról), aztán ha kártyafüggő a keyless dolog, akkor olyat keresek és ezt áttanítom arra
-
rob210
Topikgazda
válasz
domper2015
üzenetére
Nem az elhelyezkedése a gond!
Hanem a megfelelő kenőanyag beszerzése!
A kipufogó nem hideg
Kerámia zsírt szoktam használni. -
mycso
Topikgazda
válasz
Kronos3000
üzenetére
Mivel ez egy szimpla "cikkszámos" alkatrésznek minősül, ezért 1 év.
-
rob210
Topikgazda
válasz
domper2015
üzenetére
Meg kell kenni, ha nem nyert akkor csere.
Vágni hegeszteni kell, egybe van az egész -
domper2015
senior tag
A múltkor kérdeztem, hogy mi nyikorog a kipufogó felől.
Van benne egy csappantyú, mint az Ikarus buszokban(Bubu).
Ez javítható vagy csere? -
troll81
addikt
Sziasztok a Twingo olajteknö az pasztas vagy tömítéses? 2003 43kw 58ps az alany.
Elkezdődött a használat és kijött a tömítés probléma.
Köszönöm a segítséget
-
mycso
Topikgazda
angyalpc2:
Passz, és nem is vizsgálják. Régi motor kuka, új beszerel, történet vége.polonic:
Volt pár francia eddig és nem volt velük különösebb bajom. Itt sem a "franciasággal" van a baj.
Köszi, akkor 5.000km körül cserélünk egy olajat.kcsa:
Igen, a garis ügyintézést illetően dicséretet érdemel a márkaszerviz.Dyno:
Így van, a motorcserével kapcsolatos összes költség, garanciában lett rendezve.
Sokat agyaltam rajta, ha kész lesz mi legyen (volt rá időm), de maradni fog. Talán most az lenne a legrosszabb döntés, ha eladnám.molnarpeter:
A szenzor javítása után, volt némi cseperészés, azt írtam is, olajfogyást (szemmel láthatót) nem tapasztaltam. -
Integrale
veterán
Sziasztok!
Van olyan Renault csoport oldal, ahol alvázszámhoz tartozó alkatrészeket tudok ellenőrözni?
Jelen esetben egy 2017-es, Megane GT 1.5 DCi 110 le motorvezérlőjét.
Köszönöm előre is! -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Netán a felmenetelés következtében spén került a rendszerbe. Mert ezért nem szívóztak az én meglátásom szerint.
-
Dyno
veterán
Végig olvastam az egész történetet, én beleörültem volna ebbe az egészbe, jó mondhatjuk hogy happy end....
Amúgy akkor valszeg eleve nem volt valami oké az olajnyomással...
Annyi nem tiszta egy kicsit a történetbe, hogy így minden költség őket terhelte? Nyílván a gátlók nem, de az tiszta sor le is írtad.Megmarad amúgy a kocsi?
-
angyalpc2
aktív tag
Clio 2-nél hátsó lengés csillapító csere lenne, ..ha már bontani kell..
Mikor érdemes a lengőkar szilentjét cserélni? mármint miből látható hogy elfáradt?
150ekm 18 év szóval már nem mai
De ha nehézkes a cseréje préseléses, kínlódós akkor hagyom úgy.. egyébként febit találtam 15e hufért 82 00 042 594 , szóval nem olyan drága... de mást is kel venni előrre. motort tartó előre szilentek, -
mycso
Topikgazda
Ha valakinek van egy kis ideje olvasgatni, képeket nézegetni, íme a Talisman-hoz kapcsolódó "sztorim".
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Nos, a mai naptól "ismét" renault felhasználó vagyok.
Jó hosszú folyamat volt.
Az első "hibajelenség", 2023.06.04-én, 80.200 km-nél volt.
Utána rengeteg szervizlátogatás ..
Majd 2023.12.18-án, 94.701 km-el raktam le a szervizben az autót.
És ma 2024.02.26-án kb. 20 km-el hoztam el.
5 - 7.000 km körül megejtsek egy olajcserét? -
Gergello
addikt
Sziasztok !
1.5 dci k9kp8 motorba milyen olajat ajánlotok ? Utána kell töltenem, még van vagy 2000-3000 km szervizig, de majdnem a minimumon vagyok.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
1.5 dci olajpumpa lánc cserére létezik határérték esetleg? A gyári pdf-ben nem találtam erre semmilyen infót

Az olajfogyasztás és füstölés elsőszámú gyanúsítottja az eltömődött lehúzó gyűrű lett. Mozgott mind a 3 gyűrű, de ennél a furatok teljesen el voltak záródva, és a spiráljába is beleégett már a koksz.
Maradt a krómos/drágább gyűrű (022 01 N0) - a tudományos döntés alapja, hogy a Mahle officiális katalógusban ennél írt gyári cikkszámokat, a másiknál meg nem.
-
tycon
tag
Értem. A szakszervíz már nem ilyen Clipet használ, vagy ott is XP32? Vagy nem Clip, hanem Bosch. De az nem orig Renault.
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Az autóm bal első spirálrugója eltörött. Elvileg színkód alapján kellene az újakat beszereznem, ami esetemben zöld - zöld. Sajnos ezzel falba ütköztem, mert egyetlen webáruházban sem találok ilyet de még hasonlót sem. Hogyan lehet ezt egyértelműen beazonosítani?
Az autó adatai:
Renault Megane II PH1
Évjárat: 2004
Motor: 1.4 16V 98Le
Motorkód: K4J730 -
tycon
tag
válasz
zsola400
üzenetére
Ott van, VMvare-ban, XP-n. Csak az a gépem döglődik. Már bekapcsolni is a exp. gombbal tudom, és a töltési csatija is erősen KH-s. Pedig már 2x javítattam. a másikra meg nem megy át a Virtuális, átmásolva licencet kér a VM, azán ott az XP, azt se tudom elindilna e rajta. És még a Clipet is rátenni, derékba törni. Magamat.
-
domper2015
senior tag
Megane 3 1.5 dCi kipufogó irányából hallok nyikorgást. Egy kis gáz adás semmi, gázelvétel nyikorgás. Mi a fene lehet?
Az alján láttam valami szelepet a kipufogón. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Mindegyik csonkállványos, csak nem mindegyik csapágyas. Mint ahogy ez sem.
Hogy ne kavarjalak össze a futóműve a simáé.
A csonkállvány az a része a futóműnek amibe a kerékcsapágy kerékagy és a gólyaláb megy bele vagy rá..
Az , hogy a csonkállvány milyen kivitelű na az a nem mindegy.
-
tycon
tag
Hogy lehet a Clipet win64 alá betenni, hogy menjen a Drivers\JCAE CAN APRES RENUMERATION. ami ugye XP 32 alatt megy csak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Valószínű mert ez egy az egyben az rs.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez morog mint az éhes vadkan.
És nem a kipufogó! A motornak van valami kellemesen borzongató hangja. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem. Ez így tökéletes.
Ez 220gt limit series
162kw -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
K9K generál kérdés - kétféle gyűrű garnitúrát látok. Az olcsóbb molibdén, vagy a drágább krómozott kompresszió gyűrűs fajtát vegyük?
Szerelés egyszerűsége miatt króm lett rendelve (könnyebb megkülönböztetni), de még nincs átvéve. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Viszont szép hangja van nagyon.
-
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Javítás sajnos nem opció
Állítólag valamilyen nem bevallott konstrukciós hibájuk van, már létezik belőle módosított széria. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egyébként milyen állapotban van a motor belül? Lerakódások, csapágyak, stb.?
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen muszáj volt .
Nem lehet vonalba fúrni olyan mély a barázda. 2 mm.
Kivenni meg 0.1 a max amit ki lehet venni. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ki cserélte azt a turbót 😱
Komolyan egyre több kókler van.
Ma már elment a vas szépen csendben egyenletesen járt a motor.
Jó nagy szívás volt, de ez is meg lett 3 nap alatt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Lélekben veled
a K9K 728 hengerfej lent, karter folyamatban, aztán szét lesz fűzve terv szerint gyűrűzéshez (ismerősnek próbálok segíteni a projektben). A dugattyúk egyenletesen kokszosak, nem tűnt fel jelentős eltérés köztük, hengerfalon sem láttunk sérülést.
Közben kaptam az infót, hogy a turbó középrész csere után nem lett a csöve feltöltve olajjal. Tengely lóg is ennek megfelelően. Lehet a végén kiderül, hogy csak az volt a baja mindkétszer
Hajtókar csapágyak miatt viszont jobb is, hogy szét lesz szedve, 250e km felett jár már. -
-
diablo1984
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Nemem az 1,6 16v-s renaulthoz sem értettek(érthettek) mikor vezérlést kellett cserélni. A márkaszervíz csinálta meg végül ami azóta is hibátlan. Hónapokig házaltam a szerelőknél, senki sem akart még csak hozzá nyúlni sem, ezért maradt a renault szervíz, bár pár hónapig udvarolni kellett nekik(éstsd ez alatt, hogy 6db ranault céges autónk van és 1-2hetente mindig egyeztettem velük, mert mikor melyiknek volt olajcsere), mire beadták a derekukat és megcsinálták.
-
rob210
Topikgazda
Legalnagyobb örömömre elment a vas.
megszűnt a kattogó nyikorgó hang. -
Ferike71
újonc
Szép napot. Most vettünk egy Talisman 2017 autot,A telefonnal rá tudunk csatlakozni minden megy (zene,képek)csak a telefon nem mikor valaki hiv,vagy hinak akkor a rádio elhalkul de nem lehet semmit sem hallani, a tuloldalon egy kis recsegést,és olyan robot hangot lehet hallani halkan.Mi lehet a gond??Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen siralmas a helyzet. Nekem pl osoreg szivo autoim vannak, es meg azt sem ismerik a szerelok Nemetorszagban. Amit tudok en csinalok garazs nelkul, ami meg tervezheto, viszem haza. Szerintem kb 2012-ig vagyunk rendben, utana meg erosen limitaltak a szerelheto motoros autok. De Rob jobban tudja ezt
-
rob210
Topikgazda
Alakul , ha minden jól megy holnap indítom, ma kézzel körbe forgattam eddig jutottam 🥲
-
diablo1984
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Hova gondolsz? A mostani autókhoz a szakszervíz sem biztos hogy ért, de nekik meg lehet mindenük, hogy érthessenek hozzá. Jönnek az elektromos autók, ott még a márkaszervizek közül sem mind nyulhat hozzá, mert ott is hiánycikk a feltételek és a képzett munkaerő. Ha a villany a jövő, akkor már most sz@rban vagyunk szervíz ügyileg.(pl csapágy beszarik a villanymotorban, akkor gyári előírás szerint a vw a komplett motort kicseréli)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem lehetett tőle a feszítőt beállítani, vagy miben nyilvánult meg?

komplett hengerfej csere lett a vége? Előző szerelés hibája kiderült?
megszűnt a kattogó nyikorgó hang.