Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
havernál pont ez volt régi kocsi..át kellett "mosatni" vagy bő 1 literrel egy más okból kifolyólag. Vastagon barnás fekete jött ki. kicsit furcsa is nekem ez a ki van cserélve az olaj...oszt közben csak rá van töltve meg valamennyi ki van nyomkodva.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Nos megtaláltam egy régi fotón a cikkszámot (még nem volt lerohadva) a hátsó lengés csillapítóról
APA+ KYB Renaultos gyári még, 8200 287736B
vissza kerestem Egyébként jó minőség a KYB?
KYB 343289 meg gumi alátét SM9914 (bakker külön van és csak szétszedve látni hogy kell is e vagy sem.)
Nagyszerű, Kovács autó.
13 fajta van
343289 mert van KYB/SZ /ND KAY/Z KYB/F stb stb
És az árak is különböznek... Miért?Venni akarom a 16-14 615 0003 Meyle stabilizátor gumikat..ott is extra jelölések más árakon. gyári cikkszám 7700799404+ 7700798053
Miért vannak utó végződések látszólag tök azonos cikkszámoknál? -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Diag és az abs kocka kidolgozza.
-
tycon
tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Nem, ez a kókányolás. Nem javaslom. Féket nem birizgálunk, csak ha nem fog. Kicsit több a tisztulás, ha a négy légtelenítőt is használjuk. De a kocka az régi fékolajos marad azért többnyire. A munkahengerek akkor kaphatnak új lét. A kuplung akkor még nem is lett megemlítve. Pedig közös a lé. A fecskendő egyébként jó, mert azzal kiszívom a tartályból, aztán újjal feltöltöm. És akkor már az új fut ki a légteleneítőkön. A szervizben volt erre egy szerkezet.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Én nem csinálok nagy ügyet belőle. Évente kiszívom a féktartályból egy nagy inekciós fecskendővel, és újat töltök bele. Oszt jó. De nem gazdagszik meg tőle a service. És én csak olyan koca szerelő vagyok. Közlekedésgépész-mérnök, általános és közlekedésgépész technikus, finommechanika-műszertechnika szakmérnök. És szervízt és felújítóműhelyt csak vezettem, a rabok meg szereltek az IM-ben.
Mondjuk én szoktam a fékbetétcserénél a kinyomott dugattyú gumiharangja alá olajat injekciózni, és úgy nyomom vissza. Meg egy ki-vissza ciklust is nyomok. És akkor nem rohad a dugattyú be. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Scenic jól muzsikál, viszont elpakolás után az asztalon maradt valami... 😅 Honnan hiányzik ez a "tripod"? Rajta lévő szám: 151583 044

-
laca891
aktív tag
Ezeken a legújabb autókon, ahol van ABS, EPS stb... lehet cserélni a fékolajat hagyományos módon. Vagy kell hozzá gép, ami megmozgatja a szelepeket az ABS kockában is?
-
dik
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Láttam, de kíváncsi vagyok másnál milyen...
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Fékfolyadék, de ez már nem az volt

-
slett27
addikt
-
Gabady
aktív tag
Igen, ha nem muszáj, nem vennék kisebb felnit, maradna a 18, és igen a komfort miatt lenne jobb egyel nagyobb. Meghát a kinézet is, mert a gyári kerékjárati ív elég nagy, nagyobb gumi jobban kitöltené....
Meg már csak onnan is a felindulás, hogy scenicen pl. láttam 205/60 R16ot. Amelyik kerékméret majdnem akkora mint a 225/45R18....
-
-
Gabady
aktív tag
Jelenleg 225/40-em van, rugótányér még kb 25 mm-re van a gumitól. A képeken átmérőket látunk, tehát /2-vel kell számolni. Jelen esetben ha /40 helyett /45öt teszek fel, az azt jelenti, hogy a 23mm-es átmérő növekedés miatt 11,5mm-el fog nőni a kerék sugara, ergó a 25mm-es jelenlegi rugótányér - gumiabroncs hézagból már csak 13,5mm lesz. Viszont mivel ez már egy kopott abroncs, így további mm-ek jönnek a számításba.
Illetve mint mondtam, 245/40ről már hallottam, ahol pedig 7mm különbség van átmérőbe a /45höz képest, ami a korábbi matek szerint 3,5mm sugárnövekedést okoz. Mondhatjuk igen hangyafasznyi.
-
MasterMark
titán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Piros színből inkább valami hidraulika, talán kormányszervó?
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Hát ez lehet még nem is te voltál a tulaj amikor keletkezett.

Ezt se a mókusok hordták össze.
-
rob210
Topikgazda
Azért ez még mindig sokaknak elmarad.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem megfelelő olaj.
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok,
MK2-es Meganera próbált már valaki 225/45 R18-as gumiabroncsot ?
A gyári méret ugye 225/40 R18 lenne, 245/40 R18-ról már hallottam, hogy van aki ilyet használ, de /45ről még nem. -
zsola400
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Erre kíváncsi leszek mit küldenek, nekem ennyiért sikerült
-
angyalpc2
aktív tag
csodát ne várj tőle tényleg hobby célra jó, nekem is van...vész esetére elég, másra nem.
A fenti kép még egész tiszta isMás, hátsó legéscsillapító 8671020262 vagy 562107519R (legalább is catcar ezt hozza BB1K clióra)
Melyik eredeti?
https://eurofrance.hu/catalog/product/view/id/162851/s/lengescsillapito-hatul-eredeti-renault-clio-ii-562107519r/?PageSpeed=noscripthttps://renaultstore.hu/renault/5466-renault-562107519r.html
-
dik
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez most komoly ennyi pénzért lehet ilyet venni?
Ja, de látom már mennyire tuti...
-
rob210
Topikgazda
Nekem parkside van a lidlből saját kijelzővel vízálló tökéletes, igaz nem 2.8 dollárba került, de ezt tudom is használni azt meg ( mert kipróbáltam én is) kidobtam a pics@ba, mert hol kapcsolódott hol nem, hol világított hol nem. De otthon hobbyzni jó az is.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én még 2,8 dollárért vettem Choice-ban. Ha feltanitod az utánad kémkedő algoritmust, akkor neked is bedobja oda is jó áron.
-
dik
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem is kell a link...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Linket kérhetek?

-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Adjál neki amíg még lehet.
Ha lekokszol cseszheted. -
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem egy Aldis kamerám van. A kiszerelt porlasztó volt a punci, ahol bedugtad? Az izzógyertya elég sovány, gondolom.
-
Benir8
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Milyen endoszkóp kamerád van? Jó képet ad.
-
norbert1998
nagyúr
Megnéztem endoszkóppal az égésteret, és nem vagyok benne biztos, hogy örülök annak, amit látok. A dugattyú teteje szép tiszta, még a felirat is látszik, de a szélén nem épp az. A sárgás gumó az kosz, amit sikeresen belevertem
De a henger fala viszont tényleg szép tiszta, ahogy illlik.
Van itt videó is: [link] -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen viszi mint a 16 szelepet és van ahol kiszakad a himbasor lefogatója. Akkor hengerfej kuka. Szóval nem érdemes megvárni, mert amúgy olcsó és szög egyszerű a vezérlése.
Skf nagyon szar én nem szerelek .
-
MasterMark
titán
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát manapság ez már nagyon kellemetlen kérdés.
Sokat romlott az anyagminőség, amióta mindenki a gyártáson akar spórolni.
De én még mindig a daycot szeretem a legjobban.
A gates is jó, de ott már szaladtam rá hibásra. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha már említettem, hogy Scenic 2 ülés alatti csatlakozó probléma merült fel, a beázás miatt elporladt vezetékekhez kellett kapcsolási rajz. Csatlakozó bekötés pdf emerre, hátha valakinek hasznára válik:
https://www.renaultforums.co.uk/threads/renault-scenic-r2-connector-diagram.368882/ -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Amikor veszik le és nem jól tartanak ellen akkor az ék ki szokott törni belőle, mert ezek anyagukban ékeltek.
-
angyalpc2
aktív tag
Valaki használta már a https://newdialogys.renault.com honlapot? magánszemélyként?
Lépjünk azon túl, hogy 9 euró 1 óra
1 nap 28 euró
https://asos.renault.com/#/registration
De cégnevet adószámot is adni kellene...az meg nyilván nincs írjak be kamut?
(mármint a magánszemélyes adószámom van.. .csak nem céges) -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na én is megosztom a kálváriámat, ha már ez egy ilyen hét volt 🤣
Akár mit csináltunk a sceniccel mindig lelógott a szíj 0.2 mm ert.
Kiderült a fent lévő és az utángyártott bord@skerék sem ehhez a kocsihoz való.
ez volt az alap állapot a friss vezérléssel
Ki kellett 0.5/0.5 mmert esztergáltatniba bordáskerék álló részéből, meg a külső kerékből.
Így most 0.8mmel beljebb van a szélétől azaz adom vissza a kocsit.
végre. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Scenic Saga folytatódik... Futott pár tesztkört az autó, füst megszűnt mire bemelegedett (gondolom akku levétel után porlasztók is betanultak)... de a gyűrűzés óta eltűnt a töltés. Először azt hittem, lehet köze az ülés alatti beázós R2 csatlakozóhoz, aminek a javítása párhuzamosan történt, de minden szál összeforrasztása után sem javult meg. Fordulatszámtól függetlenül nem emelkedett a feszültség, visszajelző vezetéken megvolt a 12V. Így hát kiszedtük a generátort, tekercs folytonosság ellenőrizve, viszont a feszültségszabályzó házán volt repedés+csatlakozónál letörve egy darab, ami miatt a gumi tömítés nem tudta ellátni a feladatát. Kapott újat, így máris meglett a 14,6V az akkunál, visszajelző kialudt. A blokk szétfűzése előtt alaposan le lett mosva a motor, szerintem akkor ázott be, mert különben furcsa egybeesés lenne
(#EverSinceYouChangedMyOil) -
tycon
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szedtem szét ilyet. Szétfűrészeltem. Elég a kapcsoló rézszalagja. Az alátét a Lagunánál nem játszik, be van kenve a nyaka ruglmas tömítővel, alátéttel elmegy a pozíciója.Középső érintkező idetesz odatesz a kapcsolásnál.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha elkezd haldoklani, nem érdemes szarakodni vele 4200.- egy normális márka.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Van hozzá vezrögzítőm
-
Cane
őstag
Üdv!!
Olyan helyet állt elő, hogy amikor berakom tolatás fokozatba a váltót, akkor a váltó teljesen jól működik, hátra megy az autó, viszont nem világit hátul a tolatólámpa. Próbálgattam a váltót szép lassan üresből tolatóállásba tenni és kb. félúton villan fel egy pontos a tolatóláma de ha végállásba érkezik (tehát a helyére rakom a tolató fokozatot) akkor elalszik. Tehát minden oké lenne de a tolatóvilágítás csak egy ponton működik. Mi lehet ez elkopott valami vagy csak elállítódott? (Espace IV 2.0 F4R)
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Értem, köszönöm.Akkor ez jó hír.Sosem volt még dizel autóm,csak benzines rönyóim voltak azokat ismrem csak,láncosból is csak lada 🤣
-
vzsryl
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Márkaszervizben? Az akkor gtk.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Megtaláltam a helyèt. Jó kèrdès,hogy ezt ki ès mikor vette le innen ès nem rakta vissza. Sok ember nem lehetett.
-
kisgyerek85
senior tag
Van egy ilyen csövem ami sehova nincs csatlakoztatva. Jelensèg Anyósom mondta a lányának,hogy olyan mintha füstölne a kocsi a motorháztetőnèl.
Utolsó szerelès az autón önindító felújítás volt. Nem tudom van e köze hozzá. Na de ezt mègis hova kellene csatlakoztatni? Nem látom jelenleg.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
1.5 dci Scenic II gázolaj szűrő témában sikerült utánajárni, valóban adott a finomabb lehetőség, összesen 3 fajta szűrőt lehet hozzá kapni:
HDF917 - gyárilag 2004.12-ig, 5 mikron (👎)
HDF942 - gyárilag 2005.01-től, 3 mikron (👍)
HDF937 - török piacos típusok, 2 mikron (👍👍)
A legfinomabb esetén rövidebb a csereperiódus, ezt én az üzemanyagnak tulajdonítom, nem pedig a benne lévő szűrő anyag felületének... Viszont ilyen Delphi most nincs a Kauffernél, majd még meglátjuk mi lesz belőle.
Köszönöm forceberg kollégának az index topik ajánlást
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Bass
addikt
Sziasztok
Vásároltam egy 2015-s Megane 3 Gt(RS) kombit 2.0 dci 165le motorral.Tudom h láncos és sok helyen olvasom h nem feltétlen kell cserélni,mennyire igaz ez? Illetve a hajtokar csapágyakat érdemes cseréltetni,vagy itt már nem problémás? Karbantartott autó(bartomé) és leginkább autópályázott vele németországból 200e km van a kocsiban.Köszönöm -
zaskar
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Igen, az enyémnek is ez okozhatta a vesztét. 158 ezer km-el hozta be egy nepper, addig gyönyörűen vezették Németo.-ban a szervizkönyvet, 20 ezrenkénti olajcserével. Viszont a 160 ezres már nem történt meg, nepperünk járt vele még pár hónapot, míg én meg nem vettem. Akár 30-35 ezret is mehetett olajcsere nélkül. Én persze egyből lecseréltem, meg 30e km múlva a csapágyakat is, de már nem hozott végleges megoldást. Végül bontott blokkot kellett beletenni, meg úgy emlékszem főtengelyt is. Na azután már azzal a részével nem volt probléma.
-
zaskar
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ja, értem. Abban maximálisan igazad van, a 2.0 dci - legalábbis nálam - nem kis étvágyú. De ez engem nem érdekel, mert 9 év alatt egyszer sem hagyott az út szélén, nem kellett miatta hónapokig busszal járnom dolgozni, nem kellett kölcsönautókat igénybe venni és nem kellett folyton idegeskedni, hogy mi jöhet még. Mellesleg ez idő alatt csak és kizárólag a szervizekre és kopó alkatrészek cseréjére kellett költeni. Azt viszont tudom, hogy az újabb 1.5 dci-k már simán vállalhatók. A héten utaztam egy M3-as 90 lovas taxival, 400e km fölött volt, kétszer cserélt ezalatt hajtókarcsapágyat. Köszöni, jól van.
Rozsda tényleg nem sok volt rajta, de a bontott blokk miatt nem egyezett a motorszám sem, tehát azzal is csinálni kellett volna valamit, hogy el tudjam adni. De már belefáradtam, átvettem a bontóstól az összeget (kimondani is nehéz, 120 ezer), aztán a Laguna előlépett mindennapi autóvá. -
rob210
Topikgazda
Srácok szögezzük le.
Sokmindentől függ a hajtókar csapágy kopása.
Ha 10ezrenként normális olaj kerül bele és nincs hidegen agyonforgatva akkor nem kopik el!
Több tulaj is van aki 400ezer felett a gyári hajtókarcsapágyakon gurul.
-
válasz
zaskar
üzenetére
A 2.0dCi-re írtam, hogy a kúton elköltöd a különbözetet.
Nemcsak a nagyobb, kevéssé takarékos motor, de úgy 250-300 kilóval nehezebb is a L3.Miért bontó, nem vették volna meg? 17 éves M2 esetén még a rozsdának is vesztésre kellett állnia.
Nekem 2x okozott fejfájást a M2. Elsőre a szerelő sem tudta megmondani, hogy mitől javult meg, de vélhetően a GO szűrő volt eltömődve a xar GO-tól, mert azt cserélt végül. Nem, pedig nem volt a szűrő túlhordva. A másik meg egy jó kis jeladó. Eddig kop-kop ennyi "nagyobb".
-
zaskar
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Az autó ennek ellenére közel 13 évig boldogított. 2010 és 2015 között voltak a nehéz évek, több nagyobb kiadással - Maglódra utazással
- és sok idegességgel. 2015 után aztán rendbejöttek a dolgok. Azt túlzás lenne állítani, hogy többet nem költöttem rá, de legalább már nem hagyott az út szélén. Na meg már megvolt a Laguna, az adott egy biztonságérzetet. Végül 2023 elején érzékeny búcsút vettem tőle, lábán vittem a bontóba. Valószínűleg hengerfejes volt, de úgy döntöttem, egy fillért nem költök rá többet 
-
zaskar
senior tag
Talán van is alapja azoknak a városi legendáknak
Én a 2006 februári 106 LE-s Megane-omról írtam anno hasonló "élménybeszámolót", mint te most a Talisman-ról. A különbség csak annyi, hogy nekem nem volt garanciám, ill. nagyságrendekkel kisebb értékű autó volt az érintett. Természetesen a sok szervizben töltött idő meg a több alkalommal kifizetett kisebb-nagyobb összegek elég érzékenyen érintettek. A már 9 éve meglevő Laguna 3 mindenben az ellentéte annak a problémahalmaznak. -
szebe
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az se árt, ha nem a gyári 30k-s olcsajcserét tartja az ember.
-
malwy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincs benne start-stop, lehet vmi védőréteg.
Igazából lehet a színe (és a kosz/olaj maradék, szerelő fotózta) miatt gondoltam, hogy ez már durvább.
Nem volt valami drága összeg a csere, ha a kocsi élettartama alatt cserélni kell 3x, feltételezve egy elég szuper 450 000 km-es futást, akkor ez bőven belefér. Legalábbis nekem azt mondták, hogy 150 ezrenként lenne jó cserélni.
Kérdés van-e még ilyen megelőző karbantartási feladat, amit érdemes beiktatni.
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
A városi legendák szerint a hajtókar csapágy probléma a 106 lovas 1.5 dci motorokat érinti (megane 2, 2006-tól).
Megane 3/laguna 3 esetén (110 lovas 1.5dci) már más csapágy került bele.
Állítólag a 106 lovasok csapágyai nem a megfelelő anyagból készültek és ezért kopnak meg, még a gondos odafigyelés ellenére is, akár 200.000km körül feladják a harcot.
Tehát a motor többi részét nem feltétlenül érinti ez a probléma, ha időben cseréljük a hk csapágyalat. -
diablo1984
veterán
Tehát kijelenthetjük, hogy az 1,5dci megane 3 vagy fiatalabb konstrukció esetén is igényli a hajtókar csapágy cseréjét, nem vagy a 2000es évek termékei. Kérdés, ha a hajtókar csapágy így néz ki, akkor a többi forgó rész milyen lehet, mondjuk a vezérműtengely rögzítéseinél, bütyköknél, hengerfalnál, gyűrűnél....
-
malwy
senior tag
Berakom az enyém is, hátha jól jön valakinek.
K9KR846, 95 LE, Megane III 1.5 dci 2014
172 000 km, 2021. szeptemberben lett cserélve
Most 233 000km-nél járok
Enyém rondább jóval, mint a tietek, nem? És miért más színű?

Mióta nálam van, tehát 120 000km-tól fogva 10 ezrenként olajcsere, előtte azt hiszem tartották a gyári periódust.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

343289 mert van KYB/SZ /ND KAY/Z KYB/F stb stb

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez volt az alap állapot a friss vezérléssel
végre.