Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Revesz
üzenetére
Szélvédő csere után még ott a helyszínen próbáld ki jól működik-e az ablaktörlő!
Én csak pár km múlva tettem meg, mert elfejtettem, mehettem vissza, mert nem jól rakták össze. Egyébként jól dolgoztak, most ezt látom náluk (autouv...ek.hu):
Gyári Beszállító RENAULT MEGANE III 2008/12- / FLUENCE 2009/10- E.SZ. GR SZOL AKU SZEN ALV.ABL 7I Szélvédo ZÖLD + AKUSZTIKUSMéret: 1385x964 60 600 FtNekem 67K volt cserével együtt.
szerk: A Superbhez is 70-300K között van a legtöbb ajánlatuk (gyári is kb 200) cserével együtt...
-
Xantomas
őstag
válasz
Revesz
üzenetére
Ilyenkor mindig gondolj arra, ha nem lett volna ott, mekkora lyukat ütött volna rajtad. Gondolj inkább arra, hogy megint átélheted milyen egy zsír új autó karcmentes szélvédőjén át kinézve vezetni.
Ez sajnos benne van a pakliban. Nekem egy ilyen pattant vissza az aszfaltról, s vitte át a csomagtartó műanyag alját, s állt meg a pótkerék helyén levő emelőtartóban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
mycso
Topikgazda
válasz
Kornelius07
üzenetére
Szia, köszi face csopiban is írták, hogy esélytelen
Akkor a gumi mellé, szenzort is rendelek.
-
Somatom
veterán
válasz
Kornelius07
üzenetére
Már amikor. Ősszel le lett cserélve a nyárigumis garnitúra. Most visszakerültek ugyanazok a nyárigumis kerekek és semmi. Az autó nem látja egyik szenzort sem.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Szia, nincs rá lehetőség, hogy a laguna3 gyári keréknyomás szenzorait megismertessem a talismannal?
Elkezdi magától a beállítási folyamatot, aztán kiírja, hogy nem tudja beállítani.
Pár éves a szenzor, aztán mondom hátha megúszom, hogy megint vegyek négyet.
Gumizni majd úgyis kell a felnit, mert a gumik már határesetek, tehát szerelve lesz, akkot max lecserélik a szenzorokat is. Csak ugye ez egy 3x ezres mutatvány.Amúgy határozottan jobban áll rajta a 20-as, mint a lagunán.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jah az szinte lehetetlen.
Motorvezérlő csere, bekábelezés, kipufogó csere, szívósor csere, fojtószelep csere, az összes vákumcső és lecsapató cső kiépítése.
Nem szoktak belevágni
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nincs.

Mit szeretnél a turbóról tudni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Most hoztam el a szerelőtől az autót. Megszűnt a hang, pènzt nem kèrt. Beszèlgettünk egy 10 percet, azt mondta nem talált konkrèt hibát, átcserèlte a bal oldali kerekeket,(de aztán visszarakta) próbalta dísztártcsa nèlkül is, sehogy nincs hang most. Miután leraktam nála a kocsit másnap hívott, hogy nem hallja mit kell hallani. Akkor elmentem hozzá ès egy próbakörön meghallotta mit kell hallani. Èrdekes, vagy nem meri bevallani hogy valamit elcseszett, vagy nem tudom. A lènyeg,hogy most szèpen fut az autó.
-
t.imi
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ismerősöm majd 1 mill-t hagyott ott az e43 lakatolására kb 7 hónapja. Rottyra szedték az autót, üvegek, kárpitok, minden.
Úgy két hete nézi, rohad a küszöb. Autó vissza, garanciába hajrá. Szó sem lehet róla, csak pénzért javítják ki. Nagy box után ingyé' javítva.
Visszakapta, jobb egy ajtó le van fújva.
Jaa, az, az, izé. [kép]2. Tavaly elvittem vasat fényszóró állításra, nagyon felfelé világított. Fasza lett.[kép] másnap vissza, úgy sincs semmi dolgom..... Mutatom.
Á, ez azért annyira nem vészes, de jó, állítunk rajta.Szakik ~80%-a kókler, teljesen mindegy mennyit fizetsz. Csak a pénzed kell.
-
Van itt olyan tag aki rendelkezik 1.2 TCE-s Clio 3-val ? Kellene pár (sok) kép motortérből, főleg a turbó ami érdekelne
-
rob210
Topikgazda
Gyerekek megáll az eszem.
Ma egy laguna 3 1.5 dci járt nálam.
A garo super cserélt rajta vezérlést.
Igen jól olvassátok, nekik szervízük is van, nem csak alkatrész forgalmazók.
Na de én senkinek nem javaslom a náluk szervizeltetést!
A kocsi annyira darabokban volt, hogy hihetetlen.
A szelepfedél alól ömlött az olaj, (ők cserélték) a vezérmű fedele el volt törve a perforáció mentén, tehát nem 2 darabból állt, hanem 3 ból.
A rögzítő fülek le voltak törve, így beleért a felső részen a nagynyomású kerekébe a burkolat alul pedig a főtengely szíjtárcsába.
CSodásan el is volt már csiszolva a (törött) burkolat így ez a műanyag reszelék ott kering valahol a vezérlésben.
Tragédia.
A turbónyomás szelep lógott a motortérben a vákuumcsövek tartották. (két csavar fogja)
A termosztátra menő visszatérő vízcső bilincse középtályt a csövön, a csatlakozásnál egy gyorskötegelővel megfogatva. (feltételezem, lehúzta a csövet betolta a bilincset aztán elfelejtette hova tette
, de ez feltételezés)
Minden esetre tragédia volt az egész autó, 2 órát ügyködtem rajta mire valahogy megláttam mi a hiba. (minden úszott az olajban és a portól kellemes saras burkolat volt mindenen.)
Turbócső eresztett 3 helyen, nem megfelelően voltak visszarögzítve a csövek kábelek és kidörzsölték a turbócsövet.
Egyszerűen hihetetlen, hogy szervizek milyen munkát adnak ki a kezükből.
Komolyan majdnem elsírtam magam.
De a tulaj is amikor mindent elmutogattam neki, hogy nézd itt ez , itt az it emez.
Ott szörnyülködött, hogy ő ezért mennyi pénzt adott ki.
-
rob210
Topikgazda
Nem kell semmit húzogatni ez nem a 18karikás topik
Gyári diag. Tökéletesen ki fogja neked írni a hengert is meg azt is mi a baj .
Jelen esetben (csak a hasamra ütöttem) 3as henger gyújtás / égés kimaradás .
A trafónak két tekercse van egy alapjárati és egy emelt fordulatszámért felelős. -
Bass
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Szia és ki lehet valahogy mérni, vagy ki tudják a villamossági szerelők mérni hogy melyik a hibás? Nem 3 hengerezik és nem is mindig csinálja így nem működne a "lehuzogstós" módszer 🙂
-
prandris
tag
M2 1.6 1000 kilométerrel olajcsere után “top up oil level” felirat + service lámpa fogatott indításkor. Mérgelődtem hazáig, leparkoltam majd fél óra elteltével megnéztem a pálcát ami a max jelzésnél van. Adtam rá gyújtást és az “oil level ok” köszöntött. Találkoztatok már ilyennel? Műszakira mennék, ne most szórakozzon
-
Bass
addikt
Sziasztok érdekes jelenséget produkál a kocsim (2005 megane 2 1.6 16v) időnként pulzáló,lüktető érzést érzek bent de csak alapjáraton ,ilyenkor a fordulat szám normális,a motor hangja is csak lüktet illetve a kipufogónak fura hangja van,linkelek is 2 videót. [link] [link] Lehet ez gyújtás probléma trafó,gyertya esetleg?
A másik hogy van egy clio 2 1.4 16v autónk is és harmadszor csinálja h nem indul mert tiltásban van,egy darabig inditozik aztán leáll az inditózás.A hiba a féklámpa kapcsoló a rádugott diag szerint,csere és hiba törlés után minden oké.Nem tudom milyen diag de 2 külön szerelő mondta az első 2 kapcsolót cserélt(hella) és ma ismét előjött és az előzetes diag ugyan ezt dobta,asszem szakadás a féklámpa kapcsolóban szöveggel.Létezik ilyen,vagy normális jelenség ez h ezért nem indul? Köszönöm
-
gabee576
csendes tag
Sziasztok!
Megane 2 2.0 DCi M9R 2008évj.
A mai napon úgy döntött hogy nem kapcsolódik be a klíma vezérlő felület. Teljesen élettelen mind a kijelző, mind a gombok. Egy 30 perces áramtalanítás után dobott még hibát, az ESP kikapcsolt állapotára a piktogramot ami fals, valamint kevés motor olaj szint ami szintén nem valós. Az ESP gombjára sem reagál, a klíma vezérlő felület sem tért észhez...
Milyen úton kellene el indulni, mi lehet a probléma? -
válasz
angyalpc2
üzenetére
Üdv!
Sorry a késői válaszért, nem nagyon volt időm nézegetni a fórumot. Volt azóta az autó műszakin, mondtam is a hangot, viszont azt mondták normális, mivel nem értek hozzá, úgy voltam vele oké, elhiszem. Viszont az nem hiszem hogy normális, hogy járó motor mellett valahol sziszegő hangot lehet hallani, mintha valahol engedné a levegőt
Jobb videó-t nem találtam, gázadásnál lehet hallani a hangot ugyan úgy, mint ebben a videóban. Szóval a kérdésem még mindig fent áll, ez normális ?
Arról mondjuk nem beszélek, hogy "szakemberek" szedhették le valamikor az elejét az autónak, jobb oldali dobbetétnél pár lefogató hiányozott, az egyik mögötte volt, nem fogott semmit, az elején a hűtőrács szó szerint mozgott, plusz valami műanyag takaróelem sem volt rögzítve
#88337 rob210: Sajnos ez egy jó kérdés, erre nem tudok választ adni
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Újabb móka a reggeli nehezen indulhoz.
Benéztem már akkushoz, hátha.
640 indítóáramból van 560 amper. 80%, ez még jó.
Töltés 13.4V, ami kevés, min 13.8-nak kellene lenni, merült állapotban van az akku.
Először dobjam ki a feszszabályzót, vagy új generátor?
Hogyan kezdjek neki? -
MC Pite
veterán
Ú, jut eszembe, hova lenne érdemes felrakni a Megane 3-hoz való Haynes javítási könyvet, ha lenne egyel több könyvem lenne, mint amire épp szükségem van?
Ne, marketplacet ne mondjátok, valami egyéb alternatíva?
-
sam25-6
csendes tag
Sziasztok! 2002-es Thaliahoz való javítási útmutató akad-e valakinél(akár privátban is)?
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Bizony, a kitekerés is nyomatékos játék... A kóklerek NyK nélkül szokták beletörni...
-
Predator2
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Helló
"Minél előbb és nyomatékkul csal max 30Nm!!! Akkor nem töröd bele. Minnél tovább vársz annál nehezebb lesz kiszedni, mert a korom olyan mint a legdúrvább ragasztó!"
Rob
A dobozon akkor minimum vagy a maximum meghúzási nyomaték szerepel? Te 30Nm-t mondtál, még a dobozon 10-15Nm szerepel.Köszönöm a választ.
-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Mennyi hivatalosan a Megane I vezérlésének csereperiódusa?
5/120 e vagy 4/90 e? -
MC Pite
veterán
Sziasztok, elvitték a Grandtourt, így ha jól sejtem kikerülök a listából, az utód másik topikba való lesz.
Köszöntem a segítséget, főleg robnak
-
rob210
Topikgazda
Locsoljatok sokat, tojásmérgezésre vigyázni!
-
Zol01
tag
Sziasztok!
Mai hosszabb úton ismét előjött a check engine hiba. Ötödikben 90 környékén gyorsítottam. Sem a levegősödés elhárítása sem pedig a nyomásszabályozó szelep csere nem oldotta ezt meg. Megint csak egy pillanat volt az egész. Mire odanéztem akkor aludt el a stop lámpácska
-
vzsryl
nagyúr
Laguna III 2.0 M4R.
Hiba: Check parking brake, folyamatosan világító villás kulcsMa voltunk nagyszülőknél, és amikor odaértem, akkor dobta be a hibát. Az elektromos kézifék tökéletesen működik, automatán kienged, 10%-os lejtőn is megnéztem üresben és simán tartja az autót.
Házilag tudok ezzel valamit kezdeni, vagy szerviz/szerelő? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi a rèszletes kimerítő választ. Holnap felhívom, hogy visszavinnèm ès nèzze meg,mert valami nem kerek azóta.
Van egy bevetett megbízható szerelő itt a környéken akihez mindig fordulok. Ekkor is hozzá fordultam. Mondta,hogy lengőkar szilenteket nem tud cserèlni,mert nincs hozzá cèlszerszáma. (Mondjuk Ő inkább villamossági,de általános dolgokat mindig megcsinálta nekem) kèrtem tőle,hogy tud e ajánlani valakit. Ekkor mondta ezt az embert, ismeri gyerek kora óta. Mondjuk 1 hètig ott állt az autó, többször telefonáltunk, rendes korrektnet tűnt. Egyik nap igèrte, hogy kèsz lesz a kocsi, de dèlután telefonált,hogy elhajlított valami alkatrèszt (ez az Ő sara, ő állja /talán gömbfej/ aztán másnap elhozhattam a kocsit. Azután ide fel is töltöttem a számlát hogy vastagon fogott e a ceruzája vagy ez így korrekt. Komolyabban nem volt vèlemènyezve. Akkor meg nem tűnt fel ez a hang, mert hidegek voltak ès nem volt lehúzva az ablak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Valamit elcseszett a féknél.
Elől nem hátul!
Azért az tetszik , hogy 28ezer a lengőkar csere és 11440 a szilent ez 40000.- basszus! A komplett lengőkar 9200 és 15 perc oldalanként a csere.

Amit neked nagyon meg kéne nézni, hogy a 32es féltengely anyát lehúzta-e rendesen?
Ez most ugrott be, mert azt ugye levette a porvédő csere miatt, ha nem húzta le ahogy kell az tud ilyet okozni. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Nem rohadt le a fékvédő lemezed?
-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri.
üzenetére
Elf sxr 5w40
(én motul 5w40 et használok)
Nekem most, hogy már csak hajnalban vannak mínuszok 6.5liter.
Télen amikor mínuszok voltak, 6.9liter volt.
Ez városi vagy országúti forgalomban lejjebb vihető.
6 liter alá minden meglepetés és csoda nélkül le lehet menni vele.Amire figyelj!
A segédkeret legyen szép rozsdamentes.
(hűtőtartó az elejében a bölcső folytatása.)
A hűtő legyen az elejében szép korrózió mentes!!!
Multi hűtő, azaz egyben van a klíma és a hűtő az elejében a cseréje fájdalmas költség, ha nálad adja meg magát. Nálam ez például otthagyom ok volt, 3 db nál is amit megnéztem.
Leengeded a fagyálót, lefejteted a klímát, megveszed 128ezerért a hűtőt, majd feltöltöd fagyállóval és feltölteted a klímát. Azaz egy 200ezres költségről beszélünk.
Ami még fontos, a bajuszkapcsolókon mindent kapcsolgass végig.
Illetve az elejében a levélrács alá világíts be és nézd meg áll-e benne kosz esetleg víz.
Ha nem volt takarítva a vízelvezető, akkor az ablaktörlő motor vízben áll és el tudja vinni a teljes kormányoszlop kapcsoló kar kombót.
Más típushibája nincs.
Vételkor nézz alá, hogy a pótkerék alatta van-e , nepperek előszeretettel elcigánykodják.
[link]Az olajbetöltőnél lesz chapuccino, attól ne ijedj meg, ez azért van, mert az olajbetöltő a legmagasabb pontja az olajzórendszernek és itt csapódik ki a pára, ami az olajgőzzel emulziót képez.
Havi egyszer kitörli az ember és csókolom.
Persze ha nagy a mennyiség az nem jó jel. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Vettem rá új gumikat, ma voltam futómű beállításon. Hazafelé lehúzott ablaknál hallom, hogy még mindig megvan ez a hang. Felvettem a hangot, hallgassátok meg. Cicergésről tudok, az ilyen, nem is érdekel. Azt kell még tudni, hogy jobbra kanyarnál erősödik/begyorsul a hang, balra kanyarnál egy bizonyos szögben teljesen eltűnik. Olyan mintha valami bele érne valamibe.
[link] -
rob210
Topikgazda
válasz
salieri.
üzenetére
Mindegyik fogyasztja az olajat.
Az enyém 2dl ert eszik meg sac. 10e alatt.
Amíg nem kell utántölteni 10ezres ciklusonként addig nincs gond.
Ha egy ciklus alatt jelzi, hogy tegyél bele olajat az baj.
Akkor szelepszár szimeringezés, kompressziómérés és ha szükséges motorgenerál.
De amíg a nívó szinten belül kér az normális.
Kis köbcentis turbós motor, mindegyik kér valamennyit.
-
salieri.
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Persze ,cserélem ,csak nem tudom,hogy normális-e. Van ezeknek a motoroknak valami hibája,vagy bátran meg lehet venni ? Egy 3-as cliót nézegetek...
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
1,2 TCE D4FH motor normális ,hogy 10 ezrenként elfogy belőle 0,5 dl olaj ?
Köszi! -
diablo1984
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Lényegében a hőmérséklet van hatással rá, gondolom az olajnyomás melegen hamarabb feláll, mint dermegtebb olajnál. De az a furcsa, hogy beindul, jár 1-2mp-et jól, utána egy kis bezörgés hogy szinte észre sem veszed, hogy ez az volt és vagy megáll, vagy gázadásra el is hallgat(fél-1mp, tehát nem hosszan).
Biztos valaminek van gondja, de nem értem, valami vagy jó, vagy rossz, de akkor hetekig miért tünetmentes, utána jön a hideg és megint kezdi.
Már az olajpumpára is gondoltam mint hiba, de szegénynek természetesen kell egy kis idő míg felépül az olajnyomás...
Vagy az okoskerék szar megint, mert a régi is ezt csinálta, mikor augusztusban megvettem havi 1x kínlódott, azt hittem önindító, és a hidegekben lett rendszeres, amikor meg lehetett keresni, hogy mi adja ezt a hangot, meleg időben nagyon random volt. Tehát vagy az okoskerék a szar megint, vagy valami okozza és az okoskeréken csattan le.
De most úgy vagyok vele, hogy jön a nyár, pont nem érdekel, majd télen lesz ciki egy több mint 3 millás szekér indításkor zörög mint egy lepukkant lada.... -
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Én már mondtam mikor ideje megtérni!

Amúgy ja tiszta őrültek ezek a pacások nem férnek el a személy autóban. Ajánlom nekik a furgont a cejg nem játék...
Én is ha úgy adódig bedobálom bele a cejget és irány a part. Simán elfér benne minden is(L1H1 is elég)... 
Persze teljesen felesleges annyi cejg. Ha eszik eszik ha nem meg nem... -
válasz
diablo1984
üzenetére
Sry, ahol felnőttem, ott a horgászok között ez volt.
Nyilván ezt is lehet kultúráltan művelni.
Aztán a 2000-es években volt apósjelöltékkel is voltam, ott meg kb. ültek a kisszékben, jól elvoltak, néha bedobtak ezt-azt a vízbe, még ritkábban görbült is a bot.
Nekem nem volt túl mozgalmas, mivel én menetelni szeretek a hegyekben
Igazából az időjárás hatással van a motor üzemére, kérdés, hogy mennyire szabadna ezt megérezni?
-
diablo1984
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Hát mondanám, hogy inni mindenhol lehet, akár szerelés közben is, de pl én viszonylag ritkán iszom, horgászat közben sosem, mert mindig kocsival megyek és nem a bedobom és lesz valahogy pecát űzöm, hanem az versenyhorgászatot, az kissé mozgalmasabb, de nem is akarok offolni, csak furcsa, ha valakinek ez jön le a horgászatról, hogy ügyörgés és pia...
Hogy on is legyek, az 1,6 benzin 110 lovas okoskerekem eléggé időjárás vagy inkább hőfok függő, volt 2 hét jobb idő, nem zörgött, ma volt fos, szeles, 2-3fok, erre bezörgött. Valszeg nyáron hangját sem fogom hallani, télen meg szivat, de nem tudom mi lehet rá a megoldás majd.....
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Még szerencse, hogy nekem a szerelés a hobbym.
Vagy lehet ez nem is az én szerencsém
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hermanyi mestert a horgász csoportból "ismerem", azért is írtam a horgászcuccot, hogy neki nem kell mondani, hogy mennyi cuccal jár a peca, ez rég nem a kisbicajra felkötök egy üveg botot peca, egy doboz gilisztával....
Nekem is a hátsó üléssor 2/3a le van döntve, úgy fér be minden, meg a hátsó lábtérben is. Most a hetet kihagyon, majd hétfőtől szerdáig pecázok, akkor elvileg jobb is lesz az idő már, jövő hétvégén szombat-vasárnap verseny, akkor bepótolom😅Mindenkinek kell egy hobbi ami a hétköznapi mókuskerékből kiránt.
-
rob210
Topikgazda
Itt mindenki pecázik, rajtam kívül 🤣🤣
-
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Pecát ne mond a 700 lityi csomagtérbe alig férek be . Igen vidéken kötelező az autó. még akkor is ha nem kényelmes tipus az ember
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- GLS
- Ingatlanos topic!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor már csak ki kell deríteni hogy melyik vacakol.