Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Robi, a 2-s vagy 3-s scenic benzin motorral melyik ajánlott? -
diablo1984
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kell lenni, mert a sebváltást is mutatja, így tudnia kell, hogy épp hanyasban van.
-
Varmis
friss újonc
Először is köszönöm a segítséget!
Kipróbáltam, ha sebességben van nem indított előszőr, majd egy óra mulva sebességben kuplung nélkül is ráindított és ugrott az autó. Akkor ezek szerint a felső kuplung pedálon lévő kapcsoló lesz a ludas, hol kapcsol, hol nem ha jól gondolom. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
+1
-
-
Varmis
friss újonc
Köszönöm a segítséget. Akkor ezek szerint ha nem akarom indítani, hanem csak gyújtást adni, ezt csak sebességben tudom megtenni. Mégegyszer kösz az infót rápróbálok.
-
-
Varmis
friss újonc
Tiszteletem minden tagnak és olvasónak?
Érdeklődni szeretnék, hogy találkozott-e valaki olyan hibával 2012-es Renault megane 3 1.5 dci 110 le esetében, hogy kuplung és fékpedál benyomása nélkül is indít? Amennyiben ez hiba egyáltalán a megane 2- ből indultam ki. A kuplung pedálnál két kapcsolót találtam azok műszerrel mérve működnek. Köszönöm előre is a segítséget -
jeanpiere
csendes tag
Sziasztok! 2003-as clio 2 autómban a vezető ülés állítója nem akad be a jobb oldalon így nem túl kényelmes vezetni, kicserélném egy régebbi szintén clio 2 ülésre, de más a légzsák csatlakozója, van erre valami megoldás vagy keresnem kell egy ugyanolyan csatlakozós ülést?
-
veréb
tag
Sziasztok
adott 1 2007-es 1,6 benzines megane 2 kombi k4md812 motorkód a tünet hideg motornál/ de van úgy hogy 1 hétig semmi baja/ kiírja cechk injection és a motor vészüzembe kapcsol nem megy 60-nál többet és nem pörög fel. mind a 4 henger megy alapjárat stabil szépen indúl . Mikor van a hiba leállítják újraindit és semmi baja , gyertya és trafó csere nem hozott eredményt kicseréltem a fojtószelepet is de a hiba megmaradt de teljesen random jön elő , de csak hideg motornál .Van kód olvasom de nem gyári és nincs tárolt hiba, mert sajnos akkor nem voltam otthon mikor kijött a hiba , a Nejem autója, 1 hétig otthon voltam nem jött ki a hiba ma visszajöttem és a Nejem elment a boltba és ki jött újra a hiba
Valaki esetleg ?
Szolnokon van az autó esetleg nincs valakinek a közelben gyári olvasója? -
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Nos szereztem egy másikat. Megtörtént a kerékcsere.
A leszedettre még rá is van írva, hogy 5 1/2 14 ET36
Ééééésss rajta a renault cikkszám gyári. 7700844954
...elvileg ez is Clio2
Válaszolt a hasonlót eladó is. Kangoo-n használt ilyet....végül is hátsóra "jó volt" eddig.
BB0L 8200051008 7700844954
BB1K 8200051008 7700431034Valaki varjon rá gombot, hogy most ezt miés hogy

-
Predator2
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Helló
Nagyon jó a kérdés, nem vagyok biztos benne de szerintem nem.
Viszont ez lett volna a következő kérdésem.
A jobb eleje kopog. Szerelő átnézte, szilenteket, gömbfejet stb cserélt, majd elvittem lengés csillapító mérésre, illetve futómű állításra. Sajnos a hiba nem szűnt meg, a műszeres vizsgálat során minden rendben volt, egy kicsit állítottak az első futóművön.
Érdemes azt is cserélni? Ha igen akkor milyen kerüljön bele?
Volt kuplung cserélve az autón 2017-ben. Utána amikor tekertem a kormányt kattant/pattant egyet, visszavittem majd valami csavart meghúztak amitől megszűnt.
-
-
Kossuth
tag
Sziasztok! Renault Koleos 4x4 2.5 benzin 2008-as évjárat, ausztriából származik, így mindent németül ír ki, amit nem értek.
Ma cseréltem rajta kerekeket. Ezután pár km megtétele után megálltam, majd tolatáskor ESP PRÜFEN hibaüzenetet írt ki, illetve piros akku jel, sárga motorhiba jel a műszerfalon. Egy pillanatra írt ki valami airbag hibát is és, hogy HDC OFF. Az autót a start/stop gombbal nem lehetett leállítani, csak az elektronikát kapcsolta le, de rögtön vissza is kapcsolta magától. Leállítani csak lefullasztással tudtam, ezután viszont beindulni nem akart. A belső elektronikát kikapcsolni sehogy sem tudtam, csak az akksi saru levételével. A saru vissza tétele után beindult, de ugyanúgy hibaüzenet és leállítani ismét csak lefullasztva lehetett. Akkusaru ismét le, majd így hagytam kb. 30 percre. Akkusaru vissza, de már be sem lehet indítani, csak teker. Ugyanúgy ESP PRÜFEN felirat és a fentebbi hibajelek.
Akksira rámérve 12,5 voltot ír. Próbáltam bikázó géppel indítani, de azzal is csak teker és nem indul.
Találkozott már valaki ilyen katyvasszal? -
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, renault 1.2 clio, 2006 d4f motorkod, 75lovas motorba mennyi olaj kell? Kb 4 liter lett ra ontve, de olyan mintha tullenne ontve
vagyishat az a nivo ae az igazi, eleg csalokas -
mycso
Topikgazda
Kis infó pluszban.
Had legyek én ellenpélda a "vázszám alapján kell megvenni" sztereotipiának.Annó volt egy 106 lovas, 2006-os 1.5dci megane 2-m. Nos ott elég sokminden félrement alvázszám alapján.
Pl érzékelő nélküli szűrőt hozott, de valóban érzékelős volt és nem csak az érzékelő csati a különbség, nem lehetett helyettesíteni egyiket a másikkal.Most, laguna 3 (2012, 2.0dci) van, vázszám alapján olyan GO szűrőt hoznak a progik, ami nem jó az enyémbe.
A legtutibb ha megnézed az eredetileg beépített alkatrészt.
Amúgy szívtam már meg futómű, fék, stb. alkatrésszel is. -
-
passat77
tag
Sziasztok,
Egy 2007-es 1.6 Lagunán megint elkezdett megjelenni az olaj a termosztátház oldalán. Kb. 1.5 éve lett kicserélve a tömítés, ha jól emlékszem Erling márkájú volt. Most DR MOTOR márkát próbálnák meg. Vagy még sem a tömítés minőségével lehet a gond? Járt már más is így?Illetve lenne egy más jellegü kérdésem is...
Cserélnem kell mind a három motortartó bakot.
Hól érdemes venni és milyen márkát?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Hol találok olyan ingyenes oldalt ahol alvázszám alapján tudok robbantott rajzot találni a Clio 3-as autóhoz?
Szét szeretném szedni a műszerfalat, mert egy határozott ütéssel elindul a szélvédő páramentesítése...
Előzmények.
Valakinek esetleg tapasztalata Clio műszerfal szétszerelésében?
Köszönöm. -
adp
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sajna lehetetlen helyen van.
-
Josi
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A részecskeszűrősbe ELF Evolution Full-tech FE 5W-30 kell! Oda nem jó az Evolution 900 SXR.
-
adp
őstag
Sziasztok!
Megane II 1.5 dci 78 kw 2006 k9k 732Fater megkért rendeljek neki olajcseréhez cuccokat. Üzemanyag szűrővel bajban vagyok. Kovácséktól rendelnék, de van nem olyan egyszerű mint gondoltam. Van vízérzékelős és anélküli. Honnan tudom melyik kell?
Olajból sem egyértelmű 5w30 vagy 5w40 kell. Ahogy itt vissza olvastam ezt írták: ELF Evolution 900 SXR 5W-40 5L azt megtaláltam, hogy 4.5L kell viszont gyártói spec-t nem találok sehol a neten. (összefogalalós ajánlott kereső amúgy 5w30-at ír) -
Predator2
addikt
Helló
2016-ban az autó megvásárlása után kapott új spirál rugókat előre az autó. (2004-es 1.5dci Clio2 82HP) tegnap kerékcserekor észrevettem, hogy megint elvan törve a bal első. Milyen márkát/típust ajánlotok helyette? Hátul (azok is cserélve lettek törés miatt) Monroe került. Elméletileg erősített, változat. Igaz keményebb is tőle a hátulja.
Csere után kell(ene) futómű állítás is? Nyáron volt szervizelve, tesztelve, mérve a futómű.
Köszönöm a választ előre is.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Cseréld meg a balost a jobbossal, ha megoldható

-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
H21w a becses neve ennek a csodának, nem tudom a sima 21w-os mi a gyíkért nem volt jó nekik.....

-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Olyan jelenséggel fordulok hozzátok, hogy a 2012-ben gyártott Clio -ban nem működik rendesen a páramentesítő funkció. Megnyomom a gombot felette a LED világít, de a funkció nem kapcsol be. Egyszer csak random módon elkezdi fújni a levegőt a szélvédőre.
Találkozott más is ilyen hibával? Lehet a kezelőpanel mögötti érintkezési hiba? -
válasz
diablo1984
üzenetére
A bal hátsó, de előfordulhat, hogy a jobb hátsóba is be van téve dísznek egy égő

Ugyanis nem gyártatnak külön lámpatesteket a jobbkormányos piacra. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Ködzárót írtál!
Ott nincs mind két oldali!
Csak a balos világít, eu szabvány.
Akinek mind a kettő világít annak át van veztékelve és hosszú távon meg is eszi a komfortmodult.
NEM JAVASLOM!!! -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Cseréld ki az izzót.
-
diablo1984
veterán
Sziasztok. Eljöttek a ködös idők, gondoltam felkapcsolom hajnalban a hátsó ködlámpám a megane 3 kombimban... A műszerfalon az ikon egyet villan és annyi, többet semmi, újraindítás után ugyanezt eljátsza, de a lámpa még nem is villan. Mi lehet a gond vele, mit jelezhet így, vagy mi miatt "tilt"?
-
Somatom
veterán
Elmúlt a rendszámtáblavilágításom (Espace IV). Gondoltam, előbb kérdezek. Van vmi trükkös dolog a szerelésében, vagy csak nekiesek, oszt látni fogom, hogy kell szétkapni? Egyáltalán hol keressem a biztijét?
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Az ET számnak eleve illik egyezni, más lesz a nyomtáv szélesség különböző Et-nél.
Az miből derül ki?
Neten találtam hasonló beütésű pont így ET36 2699 (gondoltam én hogy ez 4 szám a gyártási dátum 1999 26 hét)
Megkérdeztem az illetőt mire való, de még nem válaszolt...de látszik még a renault matrica is belül
Roppantul kíváncsi vagyok.
Elképzelhető, hogy a thália-ra 1.4? más féket szereltek előre mint a clio 1.2 és oda jó, ide meg nem?
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
Ezt én is tapasztaltam már párszor, főleg olyankor. ha elől tárcsa hátul dobfék van.
Tudnék csodákról mesélni.
Olyan váltószámos nem megfelelő felniken olyan gumikkal gurulnak emberek az utakon.....
Sajna ez itt neked hibás vásárlás volt.
Az ET számnak eleve illik egyezni, más lesz a nyomtáv szélesség különböző Et-nél.
Bár a 38-36 nem dúrva eltérés, de eltérés. -
angyalpc2
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Oké értem
175/65R14 5.5Jx14 ET36nagyszerű
Kivételesen a hátsó gumit előre akartam rakni, hogy egyenletesen kopjon
(ne úgy mint a nyárit, hogy az első kb kuka már, a hátsó még 1-2 év van benne)
Szóval felcsere, elsőt hátulra felrakom... hátsót előre felrakom... csavarom éppen, apám aki pont ott volt szól hogy valami nem oké, megmozgatja a kereket, full satu...wtf nézem féknyergen felfekszik, érted acél felni nem valami sport idegen alu felni
pislogás
mi van?
Mutatnám a problémát:
Hát az történt, hogy az a hátsó felni most került először előrre, mióta nálam van 12 éve.
ET36-os (bár egy kicsit el van mosódva) mint a többi azok is ET36-osak
Ez a jó:
Ez 36 vagy 38? Vagy ti minek látjátok? fényben 36-nak tűnik
12 éve a 4 felni egyszerre lett véve...de tavaly mikor csiszoltam festettem észrevettem, hogy az egyik mintha más lenne a forma, a heggesztés belül...mikor felszorult a féknyeregre egyből összeállt a kép, hogy nem e az az egyik ami kicsit másképp néz ki.12 év alatt az a hátsó felni mindig hátra került: 2 gumizás és 12 +2 +2 márkaszervíz felrakás alkalmával fékcsere stb. Legalább 3 műszakin így ment át. Senkiek nem tűnt fel
Most vehetek másikat 10ehuf megy a kukába
Most hogy így fel van rakva a dísztárcsa meg tudja az ember mit nézzen látható, rés van aNagyobb gondom, hogy tavaly ezzel a felnivel volt állítva a futómű (jah és ott se tűnt fel)
Elhúzhatta az értékeket? vigyem újra beállítani? A nyári is kicsit a külső széle kopott jobban mindegyiknek, nem nagyon, csak a mintán látszik hogy vagy könnyű a kocsi és a peremen fut vagy V alakba összetart mind.Mi a bánatra való ez a felni?
https://www.vajdagumi.hu/content/6-felni-kisokos -
angyalpc2
aktív tag
Clio2 -re mi a hivatalos acélfelni méret? nem csak a lyukátmérő vagy az ET szám
Majd mutatom miért és hogy jártam. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mission impossible.
Facebook csoportban ha valaki épp összecsuk egyet talán kapsz, de kevés esélyt látok rá.
-
LamerGyuri
senior tag
Jó irány: a fejegységben levő végfok rövidzár, polaritás, túlvezérlés és túlmelegedés védelemmel rendelkezik.
Húzd le a jobb hangszórót, indítással együtt induljon a rádió; ha ekkor a bal első szól, akkor már le is szűkítetted a hiba oldalát, amit okozhat egy zárlatosra megégett hangszórócséve is, nem csak vezeték. De ezt már akkor tudod mérni. Ha nincs ellenállása a hangszórónak, akkor kuka. Ha van, akkor valahol vezeték. -
malz
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ez egy kiindulási alap lehet. Megfordult már a fejemben nekem is.
-
malz
csendes tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Hát én is sok mindent tapasztaltam már de ilyet még nem. Nem nincs ott semmi a lenyíló műanyag ajtón...
-
malz
csendes tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Második de biztos vagyok bent h az előző tulaj ott nem járt meg csak szervízbe hordta az autót. Nem olyan otthon megcsinálgatós fajta. Mindegy majd kiszedem aztán akkor többet tudok majd.
-
sesomaru1989
aktív tag
-
malz
csendes tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Nem. Ez a kormány alatt található ezt a képet én csináltam. Sarut levettem 10 percre de el sem felejtette a beállításokat.
-
sesomaru1989
aktív tag
Szia,
lehet butaság, de nem egyszerűbb az akku saru negativjat leszedni pár percre?
jo órát, ablakemelőket ujra kell tanitani, de sztem egyszerűbb mint a biztositekokkal vacakolni.
Am bar megane2 rol tudok nyilatkozni, ott a radio biztositekja az utasterben van, a kormany alatti táblában.
Amiről te küldtél képet az sztem már amotor térben van.. -
malz
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Szeretem tudni hogy mi micsoda. Am a hangszóró témában nem jutottam előbbre. Vettem 2 magas hangszórót mert ki volt vezetékelve. Ha elindítom az autót és így indul el a rádió akkor csak a hátsó hangszórók szólnak, de az elsők megszólalnak egy pillanatra. Ha elindítás nélkül csak elindítom a rádiót akkor mindegyik hangszóró szól kivétel a jobb első ajtóban lévő nem. De ezt rendre produkálja akár 10-szer játszva vele. Nem tudom hova tenni. Azon gondolkodtam próbaképpen veszek egy iso kábel átalakítót aztán csak rádugok egy másik rádiót, amit otthon találok. Azon gondolkodtam h a rádió biztosítékát kihúznám egy időre h felejtsen el mindent is. Akksit levettem 10 percre de az időn kívül mindent megjegyzett.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
majd ha nem akar beindulni, akkor foglalkoznék vele.
vagyishat az a nivo ae az igazi, eleg csalokas
Viszont a szerelő azt mondta, ha vízérzékelő nélkülit veszek, akkor csak simán nem dugjuk be az érzékelőt és nem történik semmi, mintha nem is lenne. Mert az csak akkor küld jelet ha víz rövidre zárja.