Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek azért csak annyit tudok mondani R&R
Redbull renault

Megint nagyot ment a kis német srác
-
g.gergo
senior tag
Így igaz, ahogy mondod. De szerintem nem is azzal van a legnagyobb gond, hogy kik szerelik össze, mert Németországban sem a német csinálja, hanem a török vendégmunkás. Az számít, hogy adott termelési/összeszerelési folyamat elé milyen minőség követelményeket támasztunk. Ez vhol magassabb szinten, van ahol alacsonyabban. Mivel a gyártók mindenhol szeretnek spórolni, ez is áldozatul esett. És nem érdekük, hogy olyan autót csináljanak, ami kibír pl. 15 évet. De tegyük hozzá azért, hogy ezek az autók sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint pl. a 15-20 éve használt autóink. Nem sokunk járkálgatott egy Ladával, Skodával stb. több százezer km-t.

-
rob210
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
A szerelőnek egy null kilóméteres autónál még nincs benne a keze.
Viszont az összeszerelőnek annak igen.
Azt meg nézzük meg kik szerelnek manapság autót.
Török, Spanyol, Román, etc.
Az Ázsiaiakat most nem említem.
De a lényeg ezek a nemzetek nem a megbízható szakértelmükről híresek, ebben szerintem egyet érthetünk.Éles példája ennek a VW Polo vs. Seat cordoba.
A VW még így öreg korukban is 1-2 százezerrel drágább.
-
Füge007
senior tag
Sajnos átalakult az autóipar is, fogyasztási tárgy lett az autókból. Vagy 5 évente vagy hamarabb cserélsz, vagy vállalod az irdatlan szervízszámlát. Na neeeeeeee. Mióta a kálváriámot járom a Cliommal, azóta sok emberrel beszéltem aki az autóbizniszben forog nap mint nap. Az autók minőségileg egyre szarabbak, ez van. És ez alól a prémium márkák sem kivételek. Nem értem a régi verdáimmal allig volt baj, a kötelező szervízen kívül.
Jövő héten végetér a mizériám, Clio megy új gazdához.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007
üzenetére
az autó a legnagyobb lutri vagy jót veszel szar márkából is vagy szart veszel jó márkából is.
haver a toyotával járt így nem hitte el a szerelő a végén már hogy az ő autóján mindet ki kel cserélni.
a végén már mondta neki ezt az autót soha ne adja el, mert már újat építettünk. -
Füge007
senior tag
Az eddigi autóimmal összesen nem volt ennyi baj. Holott még jobban is nyüstöltem őket! Ez az autó normálisan volt vezetve, illetve szervizelve. Ha nem megfelelő neki a gázolaj minősége, akkor ne árulják őket itt, ennyi a történet, mert ugye nem várhatják el, hogy nyugaton tankoljak.
Ezek szerint a user a hibás ezekért a hibákért?! Még a Renault szerelői is megmondják %-osan több az ilyen meghibásodás, mint ami normális. Sebaj az én kálváriám végetért, a következő autóm meg olyan lesz amibe olcsón veszek alkatrészt, mert sajna nekem ez sok, hogy ennyit költsek egy autóra.
Megjegyzem, a forumokon irtak, nem midig fedik a valóságot, mert jellemzően a negativ dolgokat tükrőzik, és az autó üzemeltetők, elenyésző része tölti meg tartalommal
Az lehet, de ez mégsem marketing duma. Megjegyzem nekem ez az elenyésző rész többet segített, mint a Renault Hungária, ahol annyit tudtak mondani vigyem az autóm szervízbe, majd ott annyiért kicserélik a motort mint az autó értéke. Komolyan hülyének néztek, szerintem igen.
3 Renaultom volt, ez most nem jött be, nem szidom a márkát, de most kicsit keserű a szám íze.
-
zoo8800
veterán
Lendkerék> igen, lassan cserélni kell. A koppanás annak a jele.
Van elég olaj a tartályban? Elvileg fix a kuplung nyomáspontja az újabb kocsiknál...
Lendkerék cserénél jó eséllyel cserélni kell a kuplungot sajnos.
Kiszerelve meg nem mondja senki, hogy a lendkerék mennyire kopott. Én újat vennék. Ha nem jó, akkok lehet újra cserélni.
A csere pár óra, és kb. 25e. -
Ebit
addikt
válasz
Füge007
üzenetére
Nem volt tuningolva, a gyári programot cserélték egy gyárilag engedélyezettre, a Reanult szakemberei csinálták, nem pedig Pistike a szomszédban, gondolom érzed a külömbséget.
Emlékeim szerint ezidáig te irtál tuningról:
Nem tudom miért véded, mikor mindenki tudja, hogy vannak hibái ennek a nagyon jó konstrkciónak, sajnos nem is kevés. Ezzel mindenki tisztába van, csak te magasztalod az égbe az 1.5 dCI. Érdekes az oldalon más is elismeri ezeket, sőt találkozott is velük.
Nem védem,nekem több autó vonatkozásában eltérő tapasztalatom van-200-300 ezer km meghibásodás nélkül, de az, hogy a te autod ennyiszer ,meghibásodott,sajnálatos.
Lehet, hogy a befecskendezőfej, magasnyomású szivattyú, EGR szelep, kopogó motor hibákat a kedves tulajdonosok képzelik be, mert egyszerűen szeretnének vagyonokat otthagyni a szervizeknek. Komolyan én sem értem miért értetlenkedek, hiszen ez szerinted normális

Ezek a hibák előfordulhatnak, alapvetően a gázolaj minőségére, az üzemeltetés-karbantartásra vezethetők vissza.
Megjegyzem, a forumokon irtak, nem midig fedik a valóságot, mert jellemzően a negativ dolgokat tükrőzik, és az autó üzemeltetők, elenyésző része tölti meg tartalommal.
-
mycso
Topikgazda
A kuplungomat honnan tudhatom biztosra, hogy már a végét járja, illetve ugyan ez lenne a kérdésem a kettôs tömegû lendkerékrôl is?
Ami biztos, hogy közel 300k km-ert futottak, a kuplungom rohadt kemény, városban gyakran használva már nagyon kellemetlen, illetve a pedál felengedésekor, a tetején vagy 1-2cm ami fog. A lendkerékhez, pár hónapja alapjáraton amikor állok elég rendesenrázza valami az egész autót, illetve leállításkor szintén nagyon megrázza valami és kottyanás/koppanás szerû hangot hallok. A motortartóim elvileg rendben vannak.
Bontottan találtam kompletten nagyon olcsón, viszont meg lehet azt így kiszerelve állapítani, hogy tényleg jó-e az állapota?
Illetve idôtartamban mennyi egy komplett kuplung csere, és milyen árban csinálják?
Tudom sok a kérdés, de úgy fest sajnos ez lesz aktuális.
-
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek gondom van.
Egész pontosan terhelés alatt ha eltekerem mondjuk a kormányt álló helyzetben akkor elkezd vibrálni az olajnyomásjelzőm és halhatóan le is esik a fordulat.
Mi a picsa lehet ez?
Amúgy teljesen jól megy az autó, de alapjáratom is van szépen, csak ha valamilyen elektromos fogyasztót bekapcsolok mondjuk bekapcsol a hűtőventillátor akkor is bevillog kicsit a lámpa.
Ha az ablakokat egyszerre emelem vagy húzom le akkor is bevibrál a lámpa egy kicsit.
Miért ingadozik az alapjáratom elektromos terhelés alatt????Amúgy szép egyenletesen jár a motor.
Alapjárati motort cseréltem az nem lehet a gond.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Fals levegő az amikor az injektor valamilyen tömítésénél vagy a vákumcsöveknél repedés tömítetlenség van és a motor rezgése közben máshonnan is jut levegő a rendszerben.
Viszont, ha csak bemelegedett motornál jelentkezik ez a hiba akkor a beszívott levegő hőmérséklet jeladód ment tönkre.
Az felel az üzem meleg motor alapjárat ingadozásáért.De lehet még akár akkumulátor rövidzárlat is.
Sok minden okozhatja nekem is volt ilyen bajom nekem a map szenzor cseréje oldotta meg 17.000.-
-
Spet
addikt
Üresjáratban gáz adásra felpörög, de volt már olyan is hogy lefullad kinyomott kuplung mellett. Mult hétvégén emelkedőn ismét elkezdett fulladozni, kinyomtam a kuplungot gázt adtam felpörgött, de amikor felengedtem a pedált ismét elkezdett fulladozni.
De érdekes módon ez mindíg csak a nagy melegben jelentkezik a probléma, reggel indulásnál semmi hiba nincs.
Fals levegő alatt mit értesz? (bocs a tudatlanságomat
) -
Telda
addikt
Sziasztok!
2000-es Clio-n hol találom a benzin szűrőt? Azt olvastam hogy a tank mögött, az alváz és a tank között van, de akár hogy néztem én nem találtam, valaminit honnan könnyebb hozzáférni. Nem mindig indul elsőre a gép, valamikor csak 2-3 próbálkozás után, arra gyanakszom, nem-e csak a szűrő a mocskos.
Köszi!
-
FRENK1988
veterán
Neten hol érdemes az olajcseréhez szükséges cumókat megvenni (Olaj, szűrők)? Na meg még pár apróság a télre

-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Egy 1991-es Renault R5 Super Campus-ról lenne szó, amelynek olyan tünete van, hogy menet közben nagyon ritkán gázadásra le akar fulladni. De ha felengedem a gázpedált alapjáraton tökéletesen megy. Multkor menet közben lefullad és amikor utána rögtön ujra akartam indítani, akkor a motor abszolút nem akart elindulni (csak az önindítót lehetett hallani). 30 másodperc ekteltével újra próbálkoztam és pöcre indult, minden rendben volt. Motor leállításkor mindíg van egy fura hang amely pár másodpercig tart, amit alapjárat megemeleő szerkezet motorja ad ki, ez természetes-e? Az injektor és a légszűrő közti térben benzin szag van (maradvány). Itt természetes hogy érződik a benzin szag vagy valamelyik tömétés esetleg sérült nem. lehetséges-e hogy az injektórból visszaáramolhat a benzin gőz?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
rob210
Topikgazda
Na hölgyek urak megszereltem a kicsi kocsit.
Nagyon szupi lett, most, hogy nem ezzel a szar membránnal kell közlekedni komolyan mondom mint ha 50-helyett 75 lóval közlekednék.
-
t-bali3
senior tag
Hi All!
Nem tudtok Pesten egy jó klímást, aki meg tudná oldani az I-es Megane-om klimakompresszor problémáját (állítólag kuka)?
Ja és persze olcsón...
(bontott alkatrész sem zavar) -
Füge007
senior tag
Nem volt tuningolva, a gyári programot cserélték egy gyárilag engedélyezettre, a Reanult szakemberei csinálták, nem pedig Pistike a szomszédban, gondolom érzed a külömbséget. Nem tudom miért véded, mikor mindenki tudja, hogy vannak hibái ennek a nagyon jó konstrkciónak, sajnos nem is kevés. Ezzel mindenki tisztába van, csak te magasztalod az égbe az 1.5 dCI. Érdekes az oldalon más is elismeri ezeket, sőt találkozott is velük.
Lehet, hogy a befecskendezőfej, magasnyomású szivattyú, EGR szelep, kopogó motor hibákat a kedves tulajdonosok képzelik be, mert egyszerűen szeretnének vagyonokat otthagyni a szervizeknek. Komolyan én sem értem miért értetlenkedek, hiszen ez szerinted normális

-
Ebit
addikt
válasz
Füge007
üzenetére
Tipushibáról volt szó, ezt én nem tekintem annak, különösen, hogy a te motorod, még tuningolva is volt.
Az 1.5 dci alapmotorja, egy nagyon jó konstrukció.
Kedves vagy, de hibás alkatrészek nálam is vannak, szerintem, a szerelőd, szivesen átveszi, és hasznositja.Josi
Itt egy gyárilag 101-102 verzióról beszélünk, és nagy kérdés, hogy a forgalmazott darabszámhoz viszonyitva, hánynál fordul elő megane-klub forumon leirt meghibásodás, valamint, mi idézte elő ezt az állapotot??
-
g.gergo
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Teljesen mindegy, itt nem számít a különböző márkákban lévő adalék eltérések, a gázolaj kenőkésségének javítása a cél, ezért teljesen mindegy. Én pl. Castrolt használok, de teljesen mindegy, csak 2T full szintetikus legyen, aminek alacsony a hamutartalma. Erre meg az összes jó.
(#7056) rob210: Ezért mondtam, hogy tényleg hülyén hangzik a gázolaj olajozása.
De ami tény az az, hogy nagyon száraz.(#7057) mycso: Egészen nyugodtan kezd el használni.
Ami a lényeg (szerintem): Lehetőleg NE magyaországon tankoljunk. Ha tankolunk, akkor benzinkúton, ne innen-onnen szerzett szarokat tegyünk bele. Bár tudom, hogy a benzinkutas üzemanyag sincs mindig a toppon. Gázolajszűrű rendszeresen legyen cserélve, gyárira (delphi 2 vagy 3 mikronosra) vagy gyárival egyenértékű termékre: mann-filter, purflux. A többi felejtős, sőt egyenesen tilos. 2T olajozás és 10e km-ként üzemanyagrendszer tisztító adalék. Ennyi.
-
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Én is most nézegetem, bár nemtom, hogy az én esetemben van-e még értelme, lehet rosszabat teszek, ha most elkezdem az üzemanyaghoz keverni (106lovas 1.5 dci, 290k km, egyedül a csúcsok voltak eddig felújítva, a többi gyári).
Egyébként pl.: ELF 2T olajból is van vagy 4-5 féle minimum.
mod.: ja, szintetikus csak vagy 2-3 féle
Majd ehhez, ha ért valaki, akkor beírhatná, hogy ilyen futás után gyári alkatrészeknél, még van-e értelme ezzel szórakoznom???
-
rob210
Topikgazda
Nekem meg úgy néz ki sikerül megoldani a problémámat.
Egyenlőre ragasztott membránnal járok, el ne kiabáljam hibátlanul, de ma vettem egy másik injektort elég jutányos áron konkrétan 6.000.- ért na ezért szeretem ezt a kocsit mert olcsó hozzá az alkatrész
Még fed compot is kapok hozzá jut eszembe
-
g.gergo
senior tag
És aki teheti NE magyarországon tankoljon gázolajat a dCi-be.

-
g.gergo
senior tag
Ismert probléma. Akinek van egy kis esze, ezért 2T olajozza a gázolajat. Hülyén hangzik, de ezt kell csinálni. Én is olajozom. 50 literhez kell kb. 0,5-1dl 2T olaj és nem lesz probléma. Egyesek szerint (nem hivatalos Renault ajánlással) 1:200-hoz kell keverni a kizárólag 2T-s szintetikus olajat. Mercedes E-osztályok is ezzel a hibával küzdenek. Két dCi-s Tháliáról is tudok, akinek tulaja új korától olajoz, és még nem volt problémája a porlasztókkal és a nagynyomású szivattyúval. És már közelebb vannak a 500e km-hez, mint a 400-hoz. Mással volt probléma, ez tény, de ezekkel nem.
-
rob210
Topikgazda
Nézzétek csak mit találtam a renault befecskendezőkhöz:-)
Delphi
Kisebb, gyorsabb rendszer mint a bosch. Valószínűleg olcsóbb is, legalábbis gyártói szinten, mert bővül azon autómárkák köre akik ilyen rendszert építenek be. Pl. a mindig bosch-ozó Mercedes is váltott.
Egy hátránya van.
NEM LENNE SZABAD MAGYARORSZÁGON FORGALOMBA HELYEZNI!
A probléma:A Magyar Szabvány szerinti gázolaj minőség nem felel meg a delphi szivattyú kenési igényeinek. Hangsúlyozni kell hogy, a szabvánnyal és nem az olajtársaságokkal van a baj. Bolondok lennének jobb gázolajat csinálni, mint ami kötelező.
A kenési hiányosság következménye, hogy a nagynyomású szivattyúban elhelyezett kisnyomású tápszivattyú lapátjai megkopnak, berágódnak és tekintélyes mennyiségű fémreszelékkel telítik az injektorokat és velük együtt a komplett üzemanyag rendszert.Itt jöjjön a közhely:
Két féle delphi rendszerrel szerelt motor van. Amelyik spénes és az, amelyik majd lesz.
Az elmondható, hogy a Renault 1,5 dci van legjobban kitéve a problémának.
A Ford TDCI szivattyúi tovább bírják. Az olcsóbb hús jelen esetben a Renault.
(2011-05-03 gyásznap volt nálunk a Fordosoknak. 4 TDCI Mondeóra kellett rámondani a
350 000Ft-os javítási költséget (Szivattyú, 4 injektor, rendszer tisztítás).
A delphi injektorok javítása viszont nyitott kapu. Van hozzá alkatrész és technológia.Hibák:
Magas résolaj:
Fúvóka, illetve a hidraulikus kapcsolószelep hiba. A kapcsolószelep okosabb, jobb megoldás mint a bosch golyófészkes, nyomópálcás rendszere.
Túl kevés-túl sok szállított mennyiség:
Fúvóka illetve a hidraulikus kapcsolószelep hiba.
Injektor felújítási árak: Új fúvókával és új kapcsolószeleppel, kódgenerálással nettó 45 000Ft .Szivattyújavítás: nettó 100 000-160 000Ft .
-
Füge007
senior tag
-
Josi
senior tag
Szia!
Nekem ilyen van csak 1 évvel öregebb
Sajna városban tényleg benyakalja a 7 litert.
Az enyémben vagy fedlzeti computer , így ott szoktam nézni a pillanatnyi fogyasztást.
Sajna a sok leállás indítás, gyorsítás teszi ezt a fogyasztást.
Elinduláskor nem ritka a 16-18l pillanatnyi. ha folyamatosan lehet 50nel haladni 4-ben, akkor viszont 5l körül fogyaszt.
Országuton simán ki lehet jönni 6l alatt. Pl Bp meg vissza autópályával, klímával 5,8-6 között jártam meg.
Időnként viszont ki kell pörgetni mert ellustul a motor.
Ezek szeretik ha néha pörgetik 6500-ig. (ott már leszabályoz
) -
mycso
Topikgazda
Egyik barátom nemrég vett egy 2001-es 1.4 16v ötajtós megane-t. Jó is, szép is, keveset futott és tényleg megkímélt.
Városi fogyasztást tudnátok mondani, akiknek ilyen motor van a gépében? Neki, úgy, hogy nem forgatja, óvatosba jár vele 7-7.2 a fogyasztása, ezt picit sokallja.Egyébként ezek hol esznek jól alacsonyabb fordulatonn, vagy inkább picit forgatva kell használni?
-
rob210
Topikgazda
Szívás II.-ik ütemben:
Na folytatta a nem indul az autó című projektet a kis renault

Átszakadt a membrán amit már írtam.
Ezek szerint a tegnapi csak a meghibásodás előszele volt.
A nagyobbik baj, hogy nem lehet kapni ilyen membránt.
Így komplett injektor cserét javasolnak.
Na hát az nem lesz
Holnap nekiállok megméregetem a membránt méretek erősség ilyenek és szépen legyártom magamnak.
2-3 órát biztos el fogok vele szarakodni, mire azonos nyomásértékűt sikerül csinálnom, de nem fogok egész injektort cserélni egy ki pöcs alkatrész miatt.
Na mindegy majd beszámolok a fejleményekről.
-
vallas
őstag
majdnem egy hetet kibírt az indexem....

megint bexart...
-
rob210
Topikgazda
válasz
Bubee82
üzenetére
NEm 30 perces meló mert 1 óra sacc per kábé.
Haverom most cserélte egy hónapja.Más:
Na ma előszőr viccelt meg a kis autó.
Bár inkább a meleg viccelt meg mint a kisautó.Konkrétan ma mentem cseréltetni a forgalmit meg a rendszámot matricáztatni.
Bementem az okmányirodába.
Elintéztem amit kellett 10-12 perc volt.
Beül a család és nem indul a kocsi szépen forgat de nem kap benzint.
Parkolóban gyorsan légszűrőház le.
Indít a párom nézem nem jön a benzin.
NA fasza tanakodtam mi lehet, mondom nem nyit ki a szelep, na mindegy megnézem levettem a szelep fedelét és egy rohadt nagy szisszenés.
Visszacsavarozotam és minden szépen ment mint a karikacsapás.
Valószínüleg a melegtől több benzin párolgott el mint kellett volna és a túlnyomás miatt a membrán nem tudott felemelkedni.NA mindegy így jártam, hát ha másnak is lesz ilyen gondja, mert a megoldás 5 perc ha tudja az ember hogy mit keressen így 40 percembe tellett míg rájöttem.

-
FRENK1988
veterán
MII 1.4 16-s 98 lovas verziójába mikor és milyen gyújtógyertyát kell venni?
-
Bubee82
őstag
Evvan

Igen, ha jól rémlik ott van a folyás.
Majd ha aktuális lesz a csere, akkor újra beszélem vele h mennyit kérne el érte. Amit írtál azt észben tartom, aztán megmondom neki h valahogy így gondoltam a 40k-t. Max. elküld máshoz.
Mellesleg neki a 40k valahogy úgy jöhetett ki, h a munkadíj az eget veri, hiszen szét kell bombázni a váltót, ami nem 30 perces meló. Annyit biztos h nála a munkadíj többe kerülne, mint az anyagköltség. Vagy nem tudom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Bubee82
üzenetére
El lehet szüttyögni vele 2 órát én az összeget sokallom.
Amit elkértek érte.A váltóban pedig nem 40e a szimering csere, csak ha kuplungot is kell cserélni akkor.
És ez a komplett kuplung kinyomó csapágyal tárcsával szerkezettel együtt.
Szóval a szimeringcsere maga megvan mondjuk egy 10esből.
Főleg, ha a két darabból álló szimeringet veszed amit egy óra alatt ki lehet cserélni.A váltórudnál folyik az olajod ugye?
-
Bubee82
őstag
97-es a kocsi.
És véleményed szerint az egész javítással - nem csak a csapágy - semmiképp nem lehetett 2 óra munka? Sokan ajánlják ezt a manust. Nekem az sokkal fontosabb jelen esetben h minőségi munkát kapjak h nyugodtan vezethessem az autót. Éppen azért nem az eddigi szerelőhöz vittem, mert nem voltam elégedett. Olyanok ajánlják egyébként, akik ismerik nagyon jól.
Igazad lehet, de most nem tudok 40 rongyot rááldozni. Viszont ebben az esetben nem sokat fogok vele várni, csak amennyit nagyon muszáj.
Köszönöm amúgy az írásod!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Bubee82
üzenetére
Hát első észrevétel ne menj többet ehhez a szerelőhöz.
A csapágy ára még ha 95 ös vagy a körüli a kocsi akkor azt mondom oké.
De a munkadíj? Ne vicceljünk már egymással.
Levette a kereket 4 csavar, levette a dobot 1 rögzítő anya meg egy sasszeg, kicserélte a dobban a csapágyat visszatette és csókolom.
20 perces munka. még ha a dob össze van rohadva akkor is.A váltónál a perem szimeringhez meg valóban le kell a váltót venni, ami nagy munka, de a perem szimering a legjobb minőségű is 2600.- viszont ha a váltót lekapod akkor az valószínüleg kuplung cserés is lesz.
(érdemes egy szétszedéssel megúszni.) Persze csak ha kopott!Úgy cakli pakli tehát szimering kuplung cserével együtt munka díjal együtt 40e
Az viszont, hogy utána töltünk, az nem megoldás, mert amikor a szimering elhagyja magát teljesen akkor fogsz csodálkozni elfolyik az olajad és mehetsz a bontóba váltót venni.
Részemről a szimering cserét javaslom amíg még lehet.Sajnos renaultnál a váltó szimering az típushiba.
Lassan nekem is el kell majd játszanom a gondolattal, hogy lekapom a váltót és kicserélgetem a szimeringeket és etc.etc gumi alkatrészeket.
-
Bubee82
őstag
Nem morog és kopog

Anyagköltség: 13.000
Munkadíj: 8000 / 2 h (ebből nem tudom mennyi volt a kerékcsapágy cseréje)Ezen felül még cseréltek egy szakad gumiharangot a váltónál, ami erősen szükséges volt, lévén h elfolyt a fele olaj. Plusz utána is töltötték a váltóolajat. Ja és észrevették, amiről már tudtam én is, h szintén a váltónál az egyik szimmering csere érett, ott is folyik el a váltóolaj, igaz a harangnál sokkal jobban folyt. De ennek a cseréjéhez totál szét kell kapni a váltót, majd' fogaskerék szintre. Erre 40.000-et mondott sacra. Nyilván nem lesz ez megejtve, hanem majd mindig utána töltünk.
Ezt maguktól, észrevétel alapján.
A gumiharang volt 4700, az olajra most nem emlékszem.
Mindösszesen 32.000 volt.
Remélem most már végére értem a kálváriának
De az is lehet h csak most fog kezdődni
De akkor eladom a pi@ába 
-
rob210
Topikgazda
Tegnap méregettem egy kicsit a fogyasztást.
Ez az adalék dolog tényleg működik.
6.4 lett a fogyim a 6.9-ről és pont annyi amennyit megjósoltak 0.5 literrel lett kevesebb. -
t-bali3
senior tag
A kiegyenlítőtartályból fogy a víz, valamint néha buborékolást hallok, de a hűtővíz nem forr. Most vagy levegős a rendszer, vagy hengerfejes szerintem, bár én nem értek hozzá

A szaki holnap hív mi a helyzet...
Termosztátcsere nemrég volt. Ha csak nem baxtak el valamit, akkor annak rendben kellene lennie.
-
tkazmer
addikt
de gondolom az újak már ezt is letiltják nem? a volvo 2005-ös d5-ös dízele is tudja már mindkettőt (előfűtés + fordulatszám-leszabályozás hidegindításnál illetve hűtés a motor leállítását követően), ez csak nem olyan bonyolult funkció, hogy mondjuk a renaultkba ne építsék bele...
-
mycso
Topikgazda
Mondjuk ez is sok mindentől függ, pl. én is, ha csak a városba szaladgálok ide-oda 2000-től nagyobb fordulatot nem is lát, akkor én sem szoktam 1-2 percet járatni....lehet a környékeden lakók is, csak így használják.

Egyébként még az a szép (akár benzineseknél is), amikor télen reggel (meg egyébként bármikor), beül a paraszt, oszt adjad neki fullgázzal....(rengeteg ilyet láttam/látok a munkahelyem parkolójában...
) -
tkazmer
addikt
megyeget, de annyira indirekt és steril a kormányzás (gyakorlatilag kitörhetne a kerék egy kátyúban, az se jönne fel a kormánykerékig), hogy nem egy élményautó. meg aztán 170LE még nem a világ teteje, főleg egy ekkora dobozban

(#7011) aero.
amúgy komoly, hogy még mindig nem alap dolog a dízeleknél egy leállítás után is járó hűtés? -
Füge007
senior tag
Persze. Eredeti szakmám gépjármű technikus, s bár nem abban dolgozom jóval többet tudok a kocsikról mint egy átlag sofőr, mint említettem az alap szervízt én csináltam rajta, még szükkeb is volt az intravallum mint az előírt!
Ez még bírta is, volt a szerelőnél egy Megan 68.000 kikönyökölt a dugattyú

-
Füge007
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
101 Le. Gyárilag emelve 120 Le-re.
Nem azzal van a gond, ez a hiba bármelyik dCI-nél előjöhet. Nagyon is tisztában vannak ezzel, hiszen kaphatják a viszajelzéseket. Angol, német, francia fórumokon is panaszkodnak.
Nagyon normális módon volt vezetve.
De rájöttem egy darabig nem lesz dizelem, 2.0 vagy nagyobb verda benzin -gáz üzemmel. No turbó, magasnyomású szivattyú, befecskendezőszelep, stb..........

-
Füge007
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Nem volt előjele! Az olajcserét, szűrőcserét én végeztem el, így nem azzal volt a gond!
Helix Diesel Plus 10W-40 olajat használok, nem adalékolom.
A motor túlhúzott, sok paci nagy forgatónyomaték, a motor nem bírta. Konstrukciós hiba, nem egyedi elszgetelt esetről beszélhetünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)