Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Ez érdekes és eddig minden simán ment.
Akkor valószínűleg de nem akarlak elkeseríteni haldoklik a motor.
Akkor szokta azt csinálni, hogy az egyik irányba megy a másikba nem és kivágja a biztosítékot.Nekem még a skodámon csinálta szétszedtem kitakarítottam a forgórészt szépen bezsíroztam a tengelyt meg wd40eztem és ment tovább szépen.
De ehhez bontani kell minden képen.
Esetleg még az lehet, hogy valami szenny miatt megszorult a mechanika azt is érdemes féktisztítóval átfújkálni aztán wd40ezni az még segíthet.De mivel írtad, hogy nem vagy nagy szaki valószínűleg el kell majd gurulnod egy hozzáértőhöz.

-
FerNandor
őstag
na újra, csináltam videót, 0:07-töl 0:09-ig lehet hallani a kerregö hangot, csak figyelni kell: [link]
mi lehet ez? -
Laraxior
titán
Hát öcsém óriási vagy
'szomnak se jutott volna eszébe hogy piszkáljam az autót, de megnéztem amit mondtál és tényleg a biztosíték ment ki. Kivettem az eggyel felette levőt (mindkettő 30-as) és az egyik el volt szakadva a másik meg nem. Ennyi a probléma, holnap megyek veszek egy ilyen kis izét és akkor frankó..legalábbis remélem 
-
rob210
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
igen.
Álltalában több dologgal van együtt szóval ne úgy keresd, hogy ablaktölrő motor biztosíték, henem olvasd át a táblázatot.
Nekem pl. a ablakmosó és ablaktörlő biztosíték van. 5.22nél találod. -
rob210
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Biztosítékot nézz elsőnek.
Ha az nem segít akkor:
Motorháztető kinyit az ablak alsó felénél benézel ahol a karok tengelye van.
Ott kell lennie egy mechanizmusnak karos rendszer amit egy motor hajt meg, hogy szinkronban lapátoljon a lapát.
Ha ott nem lóg semmi akkor nem tudom. -
Laraxior
titán
Az ablaktörlőt valami motor mozgatja? Megállt az a szar, se előre, se hátra nem megy
Nem is érdekelne, ha alapon állt volna meg, de függőlegesbe van 
Még a boltba is bringával mentem

-
Füge007
senior tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Olcsón megúsztad, anno nekem a csúcsok cseréje volt 320 ezer. Persze ma már teljesen máshogy csinálnám. Vennék kinn egy technikai totálkáros verdát és akkor még más alkatrészem is megmaradna. Ennyiből amit most ráköltöttél, kinn egy komplett bontott motort kapsz, garanciával.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Füge007
üzenetére
Engem mint magánvásárlót pl. nem nagyon riasztana el, ha közölnék, h kérem szépen, ez és ez fel lett újjítva, mert kiszolgálta az idejét, itt a számla, és a próbapadi mérésről a jkv.

Persze, problémás a rendszer, de odafigyeléssel, karbantartással és az ajánlások betartásával bőven, nagyon bőven ki lehet tolni az élettartamát. Azért az is érdekes, h tőlünk nyugatabbra nincs ennyi probléma a csúcsokkal és a pumpákkal. Kicsit másabb az üzemanyag.
Árak:
- 138e ft volt a csúcsok felújjítása. (4 csúcsból 3nál kellett cserélni kapcsolószelepet és tűt is, tehát belül mindent, 4nél csak szelepet) 160e egyébként ha minden csúcsban mindent kellett volna cserélni.
- 50e volt a felújjított pumpa
- 8e új üa. szűrő
- 20e a munkadíj: szétszedés, mosások, tiszítások, összerakás, kódolás stb.Volt még egyéb költség is, de azok más jellegű hibák voltak, és ha már ott volt, akkor azokat is megcsináltattam.
-
Babcola
tag
Sziasztok. Ez is megvan:

Nem hiszem hogy ez a valós futás de e szerint most értem el

-
Füge007
senior tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Sokat dobhat egy eladáskori étéken, ha renesen tudod igazolni, h felújított rendszered van.
Jelen pillanatban nem sokat ér, kereskedőt nem érdekli, a magánvevőt meg elriasztja.
Itt nem csak az üzemanyaggal van baj, hanem ez egész nagynyomású rendszerrel. A gyárak tudják, hogy baj van velük, illetve az élettartamuk is problémás. Viszont ők ezt letojják nagy ívben. Valamit valamiért, 20 éve egy 3 literes dízel tudott 100 lóerőt, most a feléből kihozzák. Igaz a hatalmas terhelést nem bírják a motorok, és 200.000 Km után kihullanak, de sebaj majd a kedves vevő vesz helyette másikat.
Mennyibe került ez a tisztítási, javítási procedúra neked?
-
g.gergo
senior tag
Ha a pumpával és/vagy a csúcsokkal van probléma én a következőt tanácsolom. Én most zongoroztám végig ezt a történetet. Tank levesz, kimos. Valószínű teli van fémszilánkal/szemcsékkel. Ilyen volt az enyém:

Üzemanyagcsövek levesz, kimos. Új üzemanyagszűrő betesz. 2 vagy max. 3 mikronos delphi szűrő. A többi márkát el kell felejteni. Esetleg még mann-filter. Pumpát, nagynyomású csöveket, elosztócsövet, csúcsokat szakemberhez (szakműhelybe) elvisz, aki amit kell, szétszed, ultrahanggal kipucol, amit kell (kapcsolószelep, tű) cserél, összerak, bemér (hartridge padon). Végül egy hozzáértő (nem a "vettemmárkiaporlasztótmintgyertyát" kontár) a tisztaságra nagyon ügyelve összerakja. Számítógéppel ellenőrzi, teszteli az eredményt. Utána felkódolja. Lehet kísérletezni is, ha valaki nagyon unatkozik, és sok pénze van, de utána nem az autót kell szidni.
Pár kép a volt pumpámról. (ksözönjük magyar üzemanyag)

Jah és arra lelkiekben készülj fel, hogy nem csak 1 csúcsal lesz problémád. Mondom, tökéletesen egy hartridge pad tudja megmondani, h minek mi a baja. 160 ponton vizsgálja a csúcsokat, olyan terhelést ad neki, amit valós életben nem tudnál reprodukálni. Ha megcsináltatod a tesztet, mindenféleképp kérj róla jkv-et, a rossz állapotról és a javított változatról is. Sokat dobhat egy eladáskori étéken, ha renesen tudod igazolni, h felújított rendszered van.
-
rob210
Topikgazda
Hogy nekem már hogy tele van a f@szom ezzel a sok facebook meg googol meg mit tudom én milyen közösségi oldalak linkjeivel.
Ma már nem lehet ilyen buzi oldalak nélkül létezni?
Csak én vagyok ilyen szemét senki, hogy ezekre nem vagyok hajlandó felregisztrálni

Már bocsánat, de kiveri a biztosítékot ez a sok "közösségi" oldal.
Ami csak a teljes elhülyülésre és emberi kapcsolatok lenullázására jó.
-
FerNandor
őstag
hali, (berakom ide is)
szoktam a motortér felöl hallani egy kerregö hangot. most sikerült felvennem telefonnal. most üresben, motor nélkül enyhe lejtön való elindulás után, tehát már gurultunk, hallatszott. Amúgy sima vezetés közben is szoktam néha hallani. Mi lehet ez? [link] ha letöltitek, 6-7 másodperc körül lehet hallani. ha nem halljatok érdemes fülhallgatóval megpróbálni, én hallom
remélem lesz pár gondolat. -
just
aktív tag
Miért csinálja azt a dCi hogy reggelente erősen párás, nedves időben beindul, aztán pár másodpercre rá elkezd esedezni a fordulat és leáll. Ha figyelek és adok neki egy kis gázt akkor nem áll le. Más körülmények között tökéletes.

-
AMD Power
titán
Párizsban debütál az új Renault Clio
Szerintem hasonlítani fog Zoe-ra.
-
Reaper04
aktív tag
Hála Istennek még mindig semmi baja.
Nem villant fel a lámpa. Pedig ma voltunk egy 1,5-2 órát erre arra. Bár többször le volt állítva az autó.
Remélem többet nem jön elő... vagy ha mégis, akkor majd egy év múlva és akkor is csak egy-két napra.
más: Az én átlagfogyasztásom városban: ~7,2 liter / 100km. (néha kicsit dinamikusabb)
vegyesben ~6,5
hosszabb autózás egyenletes tempóban 4,5- 5,0Ez megfelelő egy 1.6os 16 szelepes tütünek ?
-
Laraxior
titán
nem szoktatok bontóba járni? Nem láttatok Laguna feliratot? Csak a kicsit találtam nálunk, de nekem a nagyobbik kellene, ami betűnként van és középen szokott lenni az autón hátul. (Az enyémeken oldalt van egy kicsi)

-
biker
nagyúr
nemsokára megyek a Mesterhez, berakjuk az "új" turbót, és remélem, nem anyázva jövök vissza este

-
rob210
Topikgazda
-
Reaper04
aktív tag
fene...

Azt gondoltam ha eddig nem villant fel, akkor ezentúl sem fog. (mert probléma megoldva)
Mit értesz az alatt hogy segít ha elmenek egy nagyobb körre?
Akkor ha baja van elő jön? Vagy miért?amúgy a hátsó szonda hat a motorra és a fogyasztásra? Én úgy tudom nem, de szerinted/szerintetek?

-
Josi
senior tag
Lehetne mit finomítani rajta.

Hétvégén volt egy kis kiruccanás nálam is. kb 260 km
Megane 2000. 1.4 16V 95 LE
6,4l fogyi, 39km/h átlagseb. 490 km összesen
Simán 6 alatt lettem volna, ha nincs előtte sok város.
Hosszú úton normál országuti tempóval Szhely-Szeged útvonalon
5,6l fogyit is produkáltam már. -
mycso
Topikgazda
dci-s kollégák hogy állnak a fogyasztással, amióta bejött a jó idô?
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Egy fogyasztási adatot osztanék meg, konkrét példával, fedkompos méréssel, hátha valakinek érdekes lehet.
Menetem ma egy kisebb kört fóutakon (pl.: 86). Szokásos stílusomban autóztam, ha kellett nyomtam neki, ha fölösleges volt "spóroltam", fölöslegesen nem előzgettem, de nem is mentem kamionok után 70-nel km-eket. Kb. 95-105 között óra szerint. Keten ültünk a kocsiban, némi cucc a csomagtartóban, a klíma 21,5-en ment több mint félúton.Megane 2004, 1.4 16v 98le.
6.5-re jött ki 59,5-es átlagsebességgel, 385 km-en. Szerintem ez elég elfogadható, főleg, hogy tapasztaltam és mástól is hallottam, hogy kútnál mérve ez szinte mindig kevesebb érdekes módon. -
Josi
senior tag
-
Reaper04
aktív tag
Ha baja van a szondának ,akkor annak nonstop kell jelentkeznie?
tehát most kivették a hibakódot. Most nem világít a lámpája ...Most hogy voltam vele párszor kocsikázni... nem jelentkezett a hiba, akkor most megjavult ?
Vagy most épp ilyenje van, és ki tudja mi lesz 1 nap múlva? -
Reaper04
aktív tag
Szia!
Időközben megtaláltam. Bejártam az udvarba, alámásztam és egyből kiszúrtam.
Hát az a megoldás ahogy oda azt rögíztették. Tulajdon képp az az egy drót lóg a levegőben az alvázon.Szétszedtem a csatit, wd40-nel megtisztítottam, kis kontakt spré, párszor össze csatlakoztattam, hogy tisztuljon. Végül összetettem és vissza a helyére.
Nem történt semmi voltozás. Mármint amikor voltam szervizbe kitörölték a hibát és azóta se jelentkezett.
Nem tudom amúgy hogy ez miért van. Ha egyszer szonda hibás ... akkor hibás, nem? Mármint ez alatt azt értem, hogy beindítom megyek vele és jelentkeznie kellene újra ( felvillannak az említett lámpák) a hibajelenségnek. Nem ?
Már azóta 3-4x volt beindítva illetve pár percig kocsikázva vele ... ha baja lenne, már mutatkozott volna nem ?
Szerintem melegítős fajta, nem hideg amit a kipuff melegít. Több drótos ezért gondolom, tehát elvileg hamar eléri az üzemi hőmérsékletet, nemde ?
Eddig nem jelentkezett a hiba remélem később se fog.
Vagy szerintetek van rá esély ?
laszlo168: Nem tudtam pontosan kideríteni. A szervizes srác azt monda a motor is és a fogyasztást is. De szerintem ez nem egészen van így. A hátsó tudtommal csak egy "végső" visszajelző. Nincs hatással a motorra se és a fogyasztásra se ... ellenben az első szonda igen.
De javítsatok ki ha tévedek.
Josi: Ha arra kerül sor akkor én is megveszem ... (ezzel is spórolva ... akár rengeteget
) De remélem nem kell ezt végigjátszanom, megoldódott remélem a problémám. 
-
Josi
senior tag
válasz
zsizsef
üzenetére
Nekem Landirenzo szett került bele.
Kérdezd meg a dunakeszi Medic-Car-t vagy a pécsi Pécsi Gázautó kft-t.
Mindkét helyen beszerelik, hogy nem kell újra műszakiztatni a Meganet.
És ez biztos mert nincs 1 hónapja, hogy megcsinálták nekem.
(lásd a belinkelt Műszaki Adatlapot.) -
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04
üzenetére
katalizátor környékén van jobb esetben.
De olyat is láttam már hogy jóval a katalizátor után volt.
A cseréjét meg akár te is meg tudod csinálni szonda kicsavar szonda becsavar kábelek leszed felrak az újra és kész.
Ha a gép alatt vagy kb. 10 perc marha lassú tempóban is. -
Reaper04
aktív tag
Köszi!
Írtam is neki.
Rákérdeztem a rönőalkatrészek.cégválasztó pont hu oldalon, az online ügyfélszoláglaton van e ilyen (mert nem volt fent honlapon)
ezt küldte a csetelő emberke:0 258 006 046 Bosch márkában 19970.-
(Tehát már itt eleve +8,5 e forinttal lehúz a márkaszerviz !?
)szerk:
Ha mondjuk megveszem külön az alkatrészt és elviszem ... megcsinálják vajon úgy is?
(tekintettel arra hogy nem velük szereztettem be?)Vagy ha nem is ott, mondjuk egy szerelő barátomnál? Ha be tudja szerelni akkor nincs gond nem?
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Most jöttem Rönó szervízből, mert 2 napja felvillant a környezetvédelmi, meg a service lámpa.
(2003-mas, Megane 2, 1.6 16v)Diagnosztika után monda a srác, hogy a hátsó lambda szonda hibás.
Megnézte mennyi kicserélni: gyári 41e, utángyártott 28,5eAzt mondta a hátsó lambda szonda hat a fogyasztásra is és a motor is hibásan működik tőle. Ez igaz? Vagy csak etet, hogy nagy gond van.
A hátsónak nem csak környezetvédelmi (ellenőrző) szerepe van? (Mármint a motor működését nem befolyásolja nem? Vagy igen?)
A srác azt mondta hogy "rossz a motor is emiatt, de lehet nem vetted észre".
Nem vettem észre rendellenességet az autóban, a fogyasztásán se nagyon látom hogy nőtt volna (persze lehet nem így van...)Tudnátok e téren segíteni nekem? Valakinek esetleg tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
Mindenképp cserélni kell, vagy ráérhet a dolog?Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Dave
-
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Attól kérdezem, aki már próbálta esetleg: Tolatólámpa-kapcsoló csere nagyon macerás Megane 2-n?!
(azt tudom, hogy fel kell emelni, de mennyire hozzáférhető?) -
Josi
senior tag
válasz
zsizsef
üzenetére
Akkor téged rosszul tájékoztattak, vagy ők tuják rosszul.

Én Pécsen a Pécsi Gázautó Kft-nél szereltettem be a gázt.
Helyben megkaptam a Műszaki adatlapot, ami alapján az okmányirodában
6000 pénzért kicserélték a forgalmit, és beirták a gáz/benzin üzemmódot.
A műszaki vizsga ideje nem változott, majd 2014 februárjában kell mennem legközelebb.
Volt ahol nekem is azt mondták, de nem is oda mentem.
Viszont nem is 2400 ft-ért irták be a forgalmiba. -
zsizsef
senior tag
-
rob210
Topikgazda
Van még egy két buzi a neten micsoda szétesett szar ez

Ráadásul be meri írni, hogy 185e km ha ez annyit ment az még rosszabb mert akkor egy igazi szarlapátoló gazdája van. -
Füge007
senior tag
Felejtsd el a diagnosztikát!
Ki kell szerelni a turbót, mert mechanikai hibánál a diagnosztika nem mond semmit, vagyis mond de abból az életbe nem jössz rá mi a baj. Én a turbótengely kopására gondolok.
De ami fontos, ha netán letörik a lapát, vagy csak egy része és beszívja a motor, akkor szétcseszi a motorod! Itt már nem lesz időd leállítanod!
Ezt a turbót próbapadra kell rakni, ott kiderül mi a baja.
-
g.gergo
senior tag
Ha diagra mész, akkor csak CLIP-es diagra, mert az lát a renault lelkének mélyére. Az univerzálisak felejtősek.
-
biker
nagyúr
Sajnos nem. sokkal később kezdte, de rákezdte.
Amig húz az autó, nincs baja. Onnantól jön a lefütyülés és marad visítóba, amikor
- elkezdek motorfékkel menni
- tartok egy gázpedál állást, eléri a fordulatot, és ott tartom, akkor egy 10-20mp múlva
Húzás közben sosem.
Csak nem látom, hogy lehetne szétszedni ezt a szelepet átnézésre
vagy valakinek nincs próbára egy ilyen? 1perc kicserélni -
rob210
Topikgazda
Na ugye, hogy leszabályoz azért annak örülök, hogy látatlanban is rájöttem mi a baja

Illetve nem a bajára, csak hogy valószínűleg ez okozza a hibádat.
Remélem megjavul a szekér.
De azért egy szerelővel ha meg is javul átnézetném
Felteszi laptopra megnézeget rajta minden értéket és ha rábólint lehet menni autókázni egy ilyen diagnosztika 5e ből simán megvan.
-
biker
nagyúr
No, elkezdtem olvasgatni, keresgélni, gondolkozni.
ez néha veszélyes egy hozzá nem értőtől, de hátha...Amit találtam, mert eddig többen is jeleztétek, meg más fórumokon is, mi van, ha a turbónak tényleg az a baja, hogy amikor motorfékkel gurulok, akkor ugye el kellene dobnia a felesleges levegő mennyiséget, erre van szabályzás. Sajnos eddig tévesen úgy tudtam, VGT turbón nincs ilyen, mert a lapát geometriával vidáman szabályoz.
De a Haynes könyvet elővéve rátaláltam a "turbó nyomás szabályzó mágnesszelepre" ami vezérelt elektromosan az ECU-ból, és vacuumcsővel megy a turbóra
Ennek helye a könyv szerint a motortól jobbra, az akku mögött, az ECU oldalára felpattintva
Hát ott semmi se volt...https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=81b2b89f9c7aa295&resid=81B2B89F9C7AA295!178&parid=81B2B89F9C7AA295!144&authkey=!AI6XTBvhSI92nnc
Ahol volt, az a motor mögött, bedobva a levegő szívó ág csöve mellett, át a vácuum szivattyú csövein, konkrétan az adott henger mögött, kb a kipuffogó csonkja felett lógott, himbálózott, vagy rajta ült. de kb a csöveken és a vezetéken lógott (lehet, hogy a balesetnél esett le?)
És nem tudom, az a jó kis (álló, pangó) meleg levegő mennyire tesz jót neki, de nem-e azért volt ez a kiakadás szerű gond csak teljesen üzemmeleg motornál baj, és télen kevésbé, most meg szinte 10-20km után gond, mert nem bírt melegben dolgozni? mikor motorfékkel mentem, lenyitott, de aztán nem bírt visszazárni?https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=81b2b89f9c7aa295&resid=81B2B89F9C7AA295!179&parid=81B2B89F9C7AA295!144&authkey=!AOfGs69G7x-oZO4
Most átraktam az akku melé, a kábelköteghez rögzítve, délután megyek vele egy kört, bízom benne, jobb lesz.
Addig lehet tippelni, ez e az oka?
-
g.gergo
senior tag
Egészen pontosan ugye nem tudom, hogy mi a gond nálad, csak azért írtam, hogy nehogy beless ebbe egy autópályán, mert akkor futás van. Cca. 300km-t meg pláne nem mennék vele. Nekem lekopogom most kb. jó minden, mert a csúcsok ill. a pumpa (üzemanyagrendszer) most lett felújjítva. Turbó meg jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
holnap amúgyis megyek, mert eltörött az elakadásjelző gomb azt kicseréli, egyúttal ezt is megcsinálja akkor..remélem 

) De remélem nem kell ezt végigjátszanom, megoldódott remélem a problémám.
)
) van az halasztásra.