Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007
üzenetére
Etetni?
Magyarországon annyi termőföld van kihasználatlanul ami egész európát elláthatná élelmiszerrel.
De mivel parlagon van használhatnánk értelmes dologra is.
Mondjuk az etanolt erőművekben is el lehetne égetni.....Megszűnhetne egy jelentős része a gáz és kőolaj behozatalnak.
Csökkenne a káros anyag kibocsátás.
No és sorolhatnám.
Aki nem gondolja át az etanol jelentőségét az van ellene.
Pedig szerintem hihetetlen lehetőség van benne.
Kezdjük azzal, hogy bevetik a földet megművelik, kevesebb a parlagfű.
Feldolgozzák a megtermelt növényt ami megint csak munkahely.
Aztán eladják (ez mondjuk a benzinkúton is történik nem számolok munkahelyet rá pluszban.
Ráadásul itthon Magyar emberek Magyar földön.Hol ebben a veszély?
Nyitottnak kéne lenni ebbe az irányba mert a kőolaj nem jó!!!
Illetve egy valakinek jó az olajmező tulajdonosának. -
Füge007
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én a lovat veszek, ha elromlik kolbászt csinálok belőlle

Viccet félretéve etanol semiképpen nem a jövő, 7 milliárd embert kell etetni, akkor a termőterületeken nem üzemagyag alapanyagot kell termelni, hanem élelmiszert.
Szerintem a jövő teljesen más lesz mint a mostani próbálkozások, mert ezeket én szinte mindet vakvágánynak érzem. Hiába zero emisszió, ha az elektromos áramot is meg kell termelni, nem épp környezetkímélő módon. A vízbontáshoz is energia kell. Nem tudom mi lesz a jövő, de szerintem nem ezek.
-
AMD Power
titán
Óvatosan röhögj a benzinkutason
Biztos velem van a baj de én nem az elektromos autókban látom a jövőt.
-
benvolio
őstag
Hát azt nem tudom milyen a vízpumpa, de egyszerre lettek ezek lecserélve. /Szíjjak, görgő, vízpumpa/ De az biztos, hogy nem egyforma minden hasonló rönó, mert pl. a féktárcsa cseréjénél is, nekem az 1.6-osé volt jó, pedig az enyém 1.4-es. /Katalógusból nézve nem stimmelt a tárcsa -csak példának./
-
benvolio
őstag
Nálam minden f@sza /még mindig nagyon szeretjük ezt a rönőt, isteni a fűtése/
, csak az ékszíj ne nyikanna beindításkor
. A szervo ékszíj meglett húzva, úgyhogy lehet a generátoré ami nyikkan. /azt hiszem az egyik Gates a másik QH/
Üdv! -
-
rob210
Topikgazda
Basszus megint nincs fűtésem.
Rohadt termosztátot nem rég kicseréltem 2 hete.
Erre mára már megint nem zár be egyfolytában nyitva van.
Szar termosztátot adtak el a Bárdinál, ki fogom verni a balhét.

Nem elég, hogy így a fogyim megugrott mert lassabban melegszik be a motor, de még a hőérzetem is haza lett vágva.
Hétfőig, meg időm sincs kicserélni
Rohadt bosszantó.
10 perces meló lenne. -
mycso
Topikgazda
válasz
FRENK1988
üzenetére
A cikkben kifejti bővebben, a nagyvállalkozók visszatérítését növelik, a kisvállalkozók-fuvarozók szívnak.
pl.: idézet a cikkből:
Persze a nagy fuvarozók, akik sokat fogyasztanak, adókedvezményben részesülnek, így őket nem érinti az emelés. Ellenben egy kisteherautón tejet, kenyeret szállító kisvállalkozót akár padlóra is küldhet minden idők legbrutálisabb jövedéki adója.
-
mycso
Topikgazda
válasz
benvolio
üzenetére
Hát lassan úgy fest, hogy ebben az országban mindenki beszopja. Legalábbis azok akik nem keresnek havi szinten milliókat...
Mert ez egy átlag ember számára, ugye nem sokat jelent (500-1000ft havonta), viszont e miatt drágulni fog minden...

(mármint úgy értettem a nem sokat jelent dolgot, hogy ha csak ez az 500-1000ft lenne amit észrevennénk, még talán beleférne, de ez mindent ránt magával és úgy már nagyon sokszor 500-1000ft...)
-
benvolio
őstag
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power
üzenetére
Én mostanában a thaliákkal szemezek nagyon.
Nekem bejön az alaktalan formája, nem eszik sokat iszonyat csomagtartója van, ráadásul elérhető az ára és a fenntarthatósága.
Bár ez még a jövő zenéje a mostani vizsga időszakát még biztos kitölti nálunk a kis megane
szóval ez a távlati ter, 2-3 éven belül.
Már ha akkor még lesz ország.
-
AMD Power
titán
-
zsizsef
senior tag
Használ valaki a Renault-jában Nokia ck 7w kihangosítót és ca116-os kábellel tölti a telefonját a kocsiban. Ha van ilyen úr vagy hölgy küldjön egy pm-et kérem szépen.
-
Josi
senior tag
válasz
zsizsef
üzenetére
Szia!
Ehhez olvasd el a Megane klub történetét
A klub történetede a lényeg:
Alapból nem is Boci, hanem Vastehén!

"2002. október 27. Luki 1627. hozzászólása: "a218: Nem vagyok egy lázító tipus, de ne hagyd annyiban, hogy ez a Kopi fiú, itt erõsködjön nekünk a Vastehenével." És ezzel megtörtént az addig csak egyszerûen "Mégane"-nak nevezett autó keresztelõje. Minden jog fenntartva!"
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
A renault miért, mivel érdemelte vagy kapta a tehén "jelzőt"?
Már családtag
a Megane II, csak még neve nincs. De keressük
! -
benvolio
őstag
Ha a szegélykőtől kezdve járdának van minősítve a terület akkor azért szabálytalan, ha zöld területnek akkor azért, ha csak sima közterületnek van minősítve akkor azért, mert nem parkoló! Mindenképp szívás!
De ha bemész kérdezd meg, most melyik "§", melyik pontjába ütközik amit elkövettél és kiderül minden. Egyébként országszerte vannak vitatott helyek, de az biztos, hogy egy a lényeg nekik, a büntetés, a büntetés meg a büntetés.... -
NTonee
veterán
A tábla alapján az egész sort végig lehet büntetni. Az úttesten nem állhatsz meg, mert tilos (két kerékkel is). Ahol meg az útpadkán kívül vannak az autók, az meg zöld területnek minősül szerintem (függetlenül attól, hogy nincs zöld), ahol szintén tilos.
Ez csak az én véleményem, én biztosan nem állnék meg, bár lehet berántana a többi parkoló autó.szerk:
30e??? Na neee!
Parkoló autóm első lökhárítóját lezúzta egy Outlanderes muki. Lelépett, de pechjére tele volt kamerázva a parkoló. 20ezres büntit kapott, súlyosbítva! Ezért meg 30ezres bünti jár? Cemetek! Jó, az egyik rendőrség, a másik közteres, de akkor is. -
vallas
őstag
Szerintetek csak én meg az előttem lévő parkolok tilosba, vagy az összes többi kocsi is?
Az első képen, én ott hátul állok, párhuzamosan , két kerékkel az úton.
Megkérdeztem a police ügyintézőt, szerinte mindenki tilosban áll, de ott parkolunk már több mint másfél éve majdnem minden nap, és álltam már ugyan úgy párhuzamosan, és nem büntettek meg.kíváncsi lennék az előttem lévőt is megbüntették e....
-
rob210
Topikgazda
Na ma voltam a patentos ficerénél.
Mindent kaptam, nagy mosoly és tetőléc a helyén

-
aphra2
senior tag
Az a kis szalag a légzsákátvezető szalag , vagy népiesen
órarugó általában akkor kell cserélni ha eldurrant a légzsák, (vagy kormánykapcsoló cserénél sz@rul rakják össze).
Csak sokan nem cserélik, ill nem is tudják hogy kell, és ha visszajelez akkor nem is működik a légzsák , hasonlóan mint az ABS, ha jelez, akkor nem megy
. -
rob210
Topikgazda
Na ma megszívtam.
Eltört egy pöcök ami a tetődíszlécet tartja, nézem miért áll olyan hülyén a díszléc pont az első pöcök tört el
Alányúltam pakk még egy eltört na fasza mondom most már remekül néz ki.
Most leszedtem a díszlécet de így nagyon hülyén néz ki a kocsi.
Szerintetek hol lehetne ilyet szerezni?
Csak szalonban, egyáltalán lehet ilyet még szerezni?
Valami megoldásra szükség lesz.
Ha esetleg valaki találkozott már a problémával az sikítson, mert nagyon kéne ilyen pöcökből 7 db minimum.
-
LuckyL
őstag
teljesen abnormális dolog folyik
olyan szinten vannak az adók, hogy bármilyen vállalkozásba fogni csak akkor érdemes ha adót csalsz....
ahelyett, hogy hozzányúlnának a nyugdíjakhoz és egyéb kiadásokhoz, amiket nyilvánvaló hogy nem tud jelen szinten fizetni az ország, nevetséges, kifizethetetlen magasságba emelik az adókat -
rob210
Topikgazda
Ezt a cikket tudom javasolni olvasásra.
A laguna drága vétel lesz és nem az ára miatt!!!
Nem tudom milyen adót fog még kitalálni ez a b.zi, c.gány, de köszönöm a F.desz választóknak
De akár azt is írhatnám köszönöm neked Emese 
Na mindegy ez nem a politika topik.
-
rob210
Topikgazda
Hát nem tudom, ez elég sok hiba.
Félre értés ne essék elhiszem neked, de ez annyira sok hiba, amit kételkedve fogad az ember.
Mert ami lagunánál örök hiba mondani típus hiba, azok a szilentek amiket zabál,
a gyorsan elkopó bőr borítás, mert elég vékony és rossz minőségű bőrt kapott, az elektromos részen a gyújtástrafó ami a 16 szelepesek első szériánál mindnél hiba nem csak a lagunánál, de ez orvosolható ha nem SAGEMET rak vissza az ember bele. Illetve ami még típushiba az az olajszivárgás.
A többi hiba nekem újdonság és azokkal szerintem csak te fogtad meg az ISTEN lábát ha mondhatom ezt átvitt értelemben.Mint azt már annyiszor mondtam jó márkából is lehet rosszat kifogni meg rosszból is jót.

-
Laraxior
titán
-gyújtótrafóra van megoldás a megfelelő márkával, már korábban írták.
-kormányművem rendben van
-keréknyomás szenzor, is helyén van, csak ki kell cserélnem a jobb első pótkereket mihelyst találok rá gumit.
-légzsák visszajelző különösképpen nem érdekel, de megnézettem, a kormány mögött kis szalagot kell kicserélni.
-a hosszbordásszíj meg... ha normális ember cseréli a vezérlést akkor az garanciát is vállal rá, akkor pedig ilyennek nem szabadna bekövetkeznie,mert ez elég súlyos hiba.
-Kártya olvasó nálam is volt hiba, de kicseréltette az előző tulaj
- meg a szivárgás, az megvan nálam is... de én egy 10 éves autót vettem, alig több mint félmillióért.. és tisztában voltam vele hogy kell rá költeni.
Ha 20ezer km alatt jöttek ki nálad ezek, akkor nekem 3 évig nem lesz gondom vele
Két hét alatt mentem vele köbö 120km-t
Nekem itt városi közlekedésre teljesen megfelel.
-
LuckyL
őstag
gyújtótrafók, kormánymű, keréknyomás szenzorok, légzsák visszajelzők, hosszbordásszíj (az autó füstölt, mert megszorult egy görgő), kulcskártya, központizár, fékek (kopás miatt, tehát ez végülis nem hiba volt), tolatóradar
illetve különböző illesztéseknél szivárgott a motorból az olajezen alkatrészek hibájára emlékszem így 3 év távlatából
az autót kb 1 évig (20e km max.) használtam, és megismétlem a kocsi első tulajos, 100%-ig leellenőrzött 110e km-t futott darab volt, nem egy széthajtott fos, mint amilyet a fórumtárs vett elmondása alapjánvégülis lehet hogy csak nem volt szerencsém....
-
LuckyL
őstag
nem szalonból vettem, hanem az első tulajtól kb. 110 e km-el (azthiszem, akkor volt kb 6 éves...2007 körül vettem, 2001-es kocsi volt) vezetett szervízkönyvel, a szalonban leellenőrzött teljes szervíztörténettel
kb 25 alkatrész volt felsorolva garanciális csereként, azthittem ezek után nekem alig kell majd hozzányúlni valamihez
kibaszott nagyott tévedtem
-
Laraxior
titán
-
NTonee
veterán
Most a V6 Laguna 2 a problémás, vagy szimplán a Laguna 2? Csak mert jó néhány fut az ismerőseim segge alatt, és igaz, hogy nem felhőtlen egyik kapcsolat sem
, de mindenkié megy, ahogy kell. Szomszédomét mindennap látom, és vigyorogva száll ki belőle.
Na csak azért kérdem, mert én is Lagunát szúrtam ki a Mégane utódjaként. -
Füge007
senior tag
Nem jól indulsz ki, itt nem az a kérdés, hogy melyik a joban felszerelt, meg. melyik mennyit megy. 2002 óta egyre silányabbak az autók, és ez márkafüggetlen. Tegnap leültünk a szerelőnél dumálni, szomszédom venni akar kocsit, mondjuk gépészmérnők nem hülye a dolgokhoz. Végülis mindhároman szakmabeliek vagyunk, de a szerősrác van benne legjobban. Több márkát szerel, erre a kérdés felé, milyen kocsit vegyek? Erre ő a szomszéd barátomnak, nem tudok javasolni semmit, mert engem aztán ne szidj.
Nem érdekes, nem vágott rá egy bizonyos márkát, tipust. Mert nem mer felelősséget vállalni

Lada 60-as évek technológiája, Suzuki 90-es évek 30 év külömbség. Egyszerűbb felépítés, olcsó szervizelés, és azért tegyük hozzá bírta a strapát, persze abban pedig jó a hasonlat, hogy "népautó" mindkettő.
Alapvetően talán azt sírjuk vissza, hogy azokat tudtuk tankolni, illetve apropénzből szervizeltük.
Lehet a ladámba nem volt semmi extra, mégis szép emlékeim vannak róla. Más volt abba beülni mint a mostani csilivili csodákba. Nemhiába van egyre több ember aki odavan a veterán kocsikért.
-
LuckyL
őstag
ok, de azért ha megnézed most is tudsz olyan kocsit venni, aminél alig kell valami hibától tartanod
pl. egy 1.3-as suzuki swift esetében 80% os valószínűséggel kopó dolgokon kívül semmit nem fogsz cserélni 10 éves koráig
és erősebb, gyorsabb, megbízhatóbb, biztonságosabb és sokkal környezetkímélőbb mint pl. egy lada volt újkorában
szerintem ez pl. egy korrekt összehasonlításaz a baj ebben a régi-új vitában, hogy olyan új kocsikat hasonlítanak a régiekhez, amik sokkal többet nyújtanak és így nem is lehet fair a hasonlat
pl. olvastam oylat hogy miylen jó a 30 éves 300d merci, merthogy a mostani e-osztályt miylen drága fenntartani
dehát azért a mostani e-osztály 3-4 szer olyan erős, nagyon biztonságos, 180-al mész vele az autópályán, belül teljes csend van, 100 féle extra van benne
egyszerűen össze se lehet hasonlítanihasonlítaná egy mostani dacia loganhez, mert a csillagon kívül az elején (meg az ezzel járó presztízsen) annyit nyújtott (vagy kevesebbet) mint az....máris látná, hogy nem drágább a fenntartás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. A szervo ékszíj meglett húzva, úgyhogy lehet a generátoré ami nyikkan. /azt hiszem az egyik Gates a másik QH/
Azt is kell sajnos, és akkor már megcsinál mindent a szerelőm.

De ha bemész kérdezd meg, most melyik "§", melyik pontjába ütközik amit elkövettél és kiderül minden. Egyébként országszerte vannak vitatott helyek, de az biztos, hogy egy a lényeg nekik, a büntetés, a büntetés meg a büntetés....

Bár az lehet 1es megane-hoz kellett neki.

A piros meg a keréknyomás miatt világít... eléggé idegesítő ![[link] [link]](http://img94.imageshack.us/img94/7613/20111020150838.th.jpg)
![[link] [link]](http://img684.imageshack.us/img684/8459/20111020150845.th.jpg)