- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
válasz
Victoryus #49444 üzenetére
Nekem a szervizben "csak" kicsavarozta a srác az FHP-t, lecsatlakoztatta és befújta kontaktspray-vel, majd vissza. Forrasztani nem kellett. Bár elég nőgyógyászati helyen van, szóval ügyeskedett, de nem először csinálta gondolom.
Remélem hamar megoldódik a problémád
Amióta betartom az alábbi szabályokat, nálam tünetmentes (kopp-kopp-kopp):
- kuplung + üresben indítok (rendesen izzítva)
- járatom hőmérséklettől függően 0,5-1 percet
- gázt is nyomok az első induláshoz (kb 2000-ig pörög)
- később váltom a kettest, de 2000 fölé nem nagyon megyek fordulatban
Persze az új gyeryák, új tarfó, fojtószelep tisztítás és fhp kontaktolás is biztosan rásegítettek erre.Vettem megyei matricát, ha valaki megtenné hogy leírja a kikormolás menetét, azt megköszönném, volt már róla szó, tudom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49443 üzenetére
Akkor meg kéne nézni mi van és hogy benne.
Az is lehet, hogy csak a csatlakozó lazult le.
Hiszen ennek is van csatlakozója.
A kormányt vedd le fotózd le, így ha másikat kell venni akkor is lesz képed róla legalább.
Meg akkor cikkszámod is van, mert ezeken rajtavan mindegyiken. -
Gabesz87
veterán
Csak kíváncsiságból kérdezem, esetleg nem tudjátok, létezik olyan (akár hivatalos, akár nem hivatalos) oldal, ahol értesülni lehet a kiadott R-Link frissítésekről?
-
Predator2
addikt
válasz
speedydb23 #49412 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Főként kíváncsi lettem volna, hogy szerintetek milyen indítóárammal vegyem. Mely márkák ajánlottak, mi az amit kerüljek stb...
Így a kérdésem még továbbra is "él" [link]
Ezen felül:
Akku tényleges állapotát csak terhelő villával lehet kimutatni, ez stimm, de mi a helyzet a generátor illetve a önindító esetében? Öcsémnek "kimérték" kíváncsi vagyok ez a fajta mérés ér a valamit. [kép]
Mert ha helyesen csinálták, elviszem az enyémet is.
-
Jól látom, hogy ezt forrasztani kéne? No az az ami sose ment. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rob210 #49439 üzenetére
Hát akkor majd keresek egy bontót. Amúgy az a kinézetű kell ami a képen van igaz? Mert én találtam Clio2-höz valót de az teljesen máshogy néz ki.
Illetve amúgy kíváncsi leszek ezzel megszűnik-e a probléma. Mert ugye ebbe a kocsiba már pukkantak el a zsákok és ki is lettek cserélve de hogy a zsákokon kívül mi lett még kicserélve nem tudom. Mielőtt megkérdezné valaki nem baleset miatt hanem az előző gazda pancsersége miatt, nem csukta le a motorházat jól és menet közbe felcsapódott ezért az első szélvédőt is betörte.
Igen, sajna szegény kocsi eléggé sokat kapott de én megpróbálom megmenteni és helyrehozni.
Csak néha kicsit megelégelek ezt azt és kiakadok de a szívem mélyén tudom hogy ez egy jó kocsi lenne mert mindig küzd, minden tekintetben eddig nálam megállta a helyét és nem hagyott cserben. És emiatt sem hagyom hogy bontószökevény legyen.
-
válasz
rob210 #49441 üzenetére
Autót nem szereltem még, kivéve a jobb hátsó ajtónyitás érzékelőt, hátsólámpát, meg izzócseréket. Végül is csak szerszám kérdése, mert nehéz hozzáférni. Azt nem is látom hova megy az fhp kábele. Szerencsére találtam komplett logan szerviz leírást, ábrákkal úgy már könnyebb.
-
válasz
rob210 #49391 üzenetére
3. napja van szervizben a kocsi, de azt mondták nem tudják mi a baja. Náluk indult elsőre. Hát nálam meg a héten 2x nem, egyszer ott is kellett hagyni éjszakára a munkahelyemen. Mondtam nekik, hogy cseréljék már ki az fhp jeladót, de nem akarják, mert lehet mégse az a baja. Hát amennyit már elköltöttem "diagnosztikára" abból már kijött volna egy Hella jeladó is.
Ha berágok ennél is jobban veszek valami kis méretű racsnis kulcsot és kicserélem ezt a vackot.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49432 üzenetére
Bontó.
Vagy kösd fel a gatyád.
Vannak cégek akik foglalkoznak a javításával, de vegyesek a visszajelzések. -
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #49434 üzenetére
Kiveszed a sèrültet, becsattogsz az unixba ès gyári szám alapján rendelnek neked gyárit! De piszok drága lesz....
-
motoflug
őstag
válasz
Nem lesz melylada.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #49433 üzenetére
Újonnan nem kapni, illetve drága lenne ha lehet?
Mert oké hogy veszek egy bontottat de szerintem az is olyan állapotú lesz egy kis idő múlva nem?
-
diablo1984
veterán
válasz
Bontóban....
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
motoflug #49431 üzenetére
Tervezel mélyládát a kocsiba? Mert akkor lehet kukázhatod azokat a hangszórókat ha csomagtérbe nyílnak.
Én legalábbis kukázni fogom és beépítek inkább az ajtókba 16.5-ösöket igényesen. Mert a hátsók nekem a Thalia-ban benyílnak a csomagtérbe és amióta beépítettem a mélyládát ház azóta eléggé rezonál az egész kalaptartó... Nem bírja a dolgot...
Úgyhogy ha jobb idő lesz lehet átépítenem.
rob210:
Hol lehet ilyen kormány átvezetőt venni? Mert én se unixba se bárdiba se kovácsnál nem találtam. -
motoflug
őstag
-
-
SG3rg0
őstag
Kiderült miért rozsdabarna a hűtőfolyadékom. Ereszt a hűtőm.
Milyen márkájú radiátort vegyek? B.rdiba van kedvezményem! -
rwin5
őstag
-
rwin5
őstag
Hát a clionak az akkucseréjével határán vagyok, hogy leöntöm az autót benzinnel és felgyújtom
Nem volt időm vele foglalkozni aztán mikor belekezdtem mert a pozitív töltésnél úgy rászorult az a retek csavar, hogy ma kb fél órát szarakodtam vele. Erre látom, hogy nem jön ki az akksi mert egy ilyen sínben lehet csak jobbra balra mozgatni, mert le van rögzítve. Persze a rögzítő csavarhoz csak felülről lehetne hozzáférni kb 50-60 centi lefelé nyúló "folyosón" - villáskulccsal esélytelen kilazítani, úgyhogy már tényleg az agyfa- határán vagyok.
Mennyire gáz ha az akksit nem szedem ki onnan? Garázsban tölteném
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Eszközök hiányában nem tudom beszerelni a hátsó hangszórókat, viszont jövő héten megyünk egy viszonylag hosszabb útra, ahol kellene. Tudtok valakit a fővárosban, aki ezt megcsinálná, és akár a hétvégén, akár a jövőhéten tudna fogadni? Szerintem ez maximum 10.perces művelet.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Predator2 #49409 üzenetére
Szia!
Ezekkel a méretekkel befér bármilyen akkumulátor:
Hosszúság: 278mm
Szélesség: 175mm
Magasság: 175mmEgyébként nekem ugyanilyen kocsim volt, és ilyen akksit használtam:
Exide Premium EA722 -
Sanyo77
tag
Laguna III, feltöltöttem az akksit, kb 4,5 óra alatt, levettem az akkusarukat, még az akkumulátort is kivettem a helyéről. Jó hír, a rádió nem kér kódot.
Időközben megérkezett a diagnosztikai kütyü. No teszt. Rádugom, felveszi a kapcsolatot minden király valós adatok is jönnek, hibatár üres.
Ekkor pirosan világít a kocsi kijelzője: check esp. Király, nincs semmi baja a kocsinak, csináltam hát egyet.Egy fél óra mulva viszont minden ok.
Lehet, hogy a kütyü vágott alaphelyzetbe valamit a kocsin, és tanítani kell az esp-t. Esetleg az akksi miatt -bár az akkuvisszaszerelés óta volt már egy utam. Kitekertem a kormányt jobbra-balra nem panaszkodott.
-
Predator2
addikt
Helló
1, Milyen akkut ajánlotok, 1.5 dci 82HP kocsihoz? (milyen márka/indító áram) ami még be is fér egy Clio2-be.
2, Ugyan ez a kérdés egy 1.4 16v Clio esetében is. Öcsém kocsijához.
3, Izzító gyertyát multiméterrel hidegen vagy autó használat után mérjek? "Mettől meddig" jó?THX
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49407 üzenetére
Sajnos neked oda nem szervíz kábel kell majd, hanem kormány átvezető.
Ez a neve légzsák szalag kábel, kormány átvezető. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #49380 üzenetére
Valaki?
Tudja valaki milyen kábel kell? Vagy az csak így nem beszerezhető?
-
zsizsef
senior tag
-
dussy
őstag
válasz
zsizsef #49402 üzenetére
Akkor ennek a tömítését kell cserélni, ha jól értem. Vagy komplett ház csere javasolt? Az autót nemrég vettem, szeretném sokáig megtartani. Nem örülnék, ha kiderülne most, hogy hengerfejes a gép...
Ez okozhat olaj szivárgást is vagy az inkább a hengerfej tömítés miatt van? -
eTrade
tag
válasz
speedydb23 #49400 üzenetére
Ne vedd magadra, de tényleg nem értettem. Sok kicsi sokra megy, értem teljesen amit mondasz.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Adott egy M2 Ph2 ( 2007 1.6 benzin). Ma randommód letekertem a kiegyenlítő tartály tetejét ellenőrzés céljából. A cső belső felén az összeszükülés környékén 'olajsár' szerű nyomokat találtam. Úgy rémlik 3 hónapja is néztem és nem láttam ilyesmit.
Nincs semmi jele, nem füstöl, stb... a blokk jobb oldalán kis olajszivárgás látszik, nem fotóztam le...Valakivel beszéltem és azt mondta, hogy nem biztos, hogy hengerfejes. Van valami termosztát ház, és abban ha átszakad a tömítés már tud is keveredni a víz és az olaj.
Valakinek hasonló tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest