Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
válasz
norbert1998 #41649 üzenetére
Szia, asszem nektek ez van "Thalia 1.5 dci, 2004-es, 82 lovas modell". Nos, ebben se kéttömegű, se VG turbo, tehát ezektől no para.
Amit olvastál cikket, ott el vannak tévedve. Az a 120-130k km inkább 200-300k km. Természetesen, mint minden, ez is használat függő, biztosan le lehet rúgni 120k km alatt is, de azért keményen tenni kell.
Felújítással foglalkozik pár cég itthon (konkrétan kettőről tudok, akikhez érdemes benézni), garanciát is vállalnak rá (1év) és az új árának töredékéért csinálják. Viszont van olyan lendkerék is, amit már nem tudnak javítani.
Nekem közel 2 éve lett felújítva, eddig nem szólt, hogy baja lenne. -
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210 #41648 üzenetére
Elhiszem. Sajnos nagyon rossz megoldás szerintem.
Ma kicsit olvasgattam a kettőstömegűről. Általánosságban, nem specifikusan.
Azt írták, hogy 120-130k között már nagy valószínűséggel megadja magát, több százezres a csere ára, mert kuplungszettel együtt érdemes és (szinte) kell is. Mondjuk ezt tudtam is.
Bár eléggé szkeptikussá teszi az embert a mondat első része. Ebben van 173k km, gyári rajta még minden nagyobb költségvetésű alkatrész, mint pl. a kettőstömegű. 7.5 év alatt 130k-t tettünk bele, mióta megvan és még 2.5 évig tart a hitel, és hát lehet nem bírja ki. Bár nem érződik még.Ezekre is jellemző a 120-130 és akkor a miénk bírja nagyon jól, vagy tartósabbak?
Illetve volt írva, hogy némelyik Renault 1.5 dCi-ben nem az van, hanem egyszerű egytömegű. Ezt hogy lehet kideríteni? (Jelenleg az ősöknél van az autó a városban. )
Illetve írva volt, hogy a javításával nem érdemes vesződni, nem javítható. Ez mire vonatkozik? Egy átlagos szerelőre, vagy egy komoly lakatosra?
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #41644 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, én is írtam már , hogy szerelő cimborám teljesen ezekre rendezkedett be.
Napi 2-3 esik be hozzá turbó és vagy motor felújítás miatt.
Nem Renault specifikusan de azt szereti a legjobban csinálni.
Ford, Renault opel.
Mind a 3-elég sokat termel ebből a motorból.Neki azóta nagyon jól megy.
Vett fel két új szerelősrácot. -
norbert1998
nagyúr
válasz
speedydb23 #41645 üzenetére
Értem. Hát, egyelőre marad, elvégre évekig megvoltunk így? Azóta semmi változás nincs, ugyanennyire volt nehéz, ugyanennyi ereje volt kb, még egy kicsit kibírja.
-
speedydb23
senior tag
válasz
norbert1998 #41643 üzenetére
A rail nyomás mérés az az, hogy milyen hamar állítja fel a szükséges nyomást a rendszered.
Most cseréltek porlasztót az 1.5dci Cliomba, ugyanilyen tünetek miatt mint ami neked is van, annyi különbséggel, hogy nekem a résolajam brutál sok volt a 2-es porlasztónál.
Konkrétan még a minimális 150bar se állt fel, annyira elengedte a nyomást, miután ledugózták a rossz porlasztót pöcc-röff indult.
Viszont mivel neked elvileg jó a résolajad, így már csak a magasnyomású maradt mint hiba lehetőség az üzemanyag rendszerben.
-
norbert1998
nagyúr
Egyébként megkérdeztem a szerelőt, mi a vélemény, tapasztalat a tCe motorokról. Főleg a 0.9-rol.
Pontosan úgy reagált, ahogy vártam. Elrohogte magát. Kérdeztem, kicsit bővebben?
20-30-40 ezer km-el már jönnek felújításra, vagy motor cserére. Főleg a turbó szarik be rajt.
Mondta van egy nő, aki ilyen türelmes stb, szinte a turbó sose volt valóban használva. 120 ezer km. Haldoklik már az is. Valami tervező szerint ez max 200k km-es konstrukció. -
norbert1998
nagyúr
válasz
speedydb23 #41642 üzenetére
De csak állás után és csak melegen
Résolaj rendben, 2 perc alapjárat= 9 ml, illetve az egyiknek 8.
Rail nyomást nem nézettünk. Azmiaz, egész pontosan? Nem a magasnyomású utáni, tehát az az által generált nyomás? -
speedydb23
senior tag
válasz
norbert1998 #41639 üzenetére
Izzítógyertya csere után ha még mindig nehezen indul, akkor érdemes lenne a rail nyomást és a résolajat megméretni.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #41640 üzenetére
Rá volt írva a dobozra, hogy 10-15 Nm.
A gázolajszűrőnél vannak bubik, azt mondta, az ott is fog maradni, esélytelen, hogy min eltűnjön a csőből. Mindenesetre, ott a felső csövek tetején van egy kis buborék.
Valami nyomás hiba volt benne, de. Viszont a lecsűszott résolajcsőre asszociáltunk. Porlasztók akkor is szivathatnak, ha a résolaj szerint tökéletesek?
-
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998 #41639 üzenetére
Ha nem ismeri a meghúzási nyomatèkát, akkor a nyomatèkkulccsal sem tud mit kezdeni!
Az állás utáni nehezen indulásnál nem levegős a gázolaj rendszer? Üzemanyag nyomás hiba nem volt az agyában? Mert akár a nagynyomású szivattyú vagy a porlasztók is szivathatnak......
-
norbert1998
nagyúr
Megvolt a gyertyacsere. A két buborekolos lazán kijött. De a két másik elég ijesztő hangokat produkált. Természetesen az összes gyertya szar volt már. Denso-t tettünk bele most. A cserével meg egy 125 ml-es Spurival a vásárlás, csere, borravaló volt 18 k, és végig néztük mit csinál a szerelő. Való igaz, ismerős.
Mondjuk behajtásnál SEM használt nyomaték kulcsot.
Tele volt hibával a szoftver, valószínűleg a lecsúszott rés olaj cső miatt. Azt törölte.Melegen még mindig nehezen indul 1-2 óra állás után, gozunk sincs mi baja.
És kicsit talán mintha erősebb lenne.
Egyébként hogy a csövet feltettük már nem is rángatott hidegen sem alapjáraton sem.
-
FerNandor
őstag
Ez nagyon durva! És milyen gyönyörű... Fuuu uuuuuuuuu
Kész az olajcsere. Végülis csak a motoröblítőt raktam bele, ment tíz percet, ahogy kell és leengedtem. Aztán, amikor cérna vekonyságban folyt öntöttem rá kb 3 deci elfet és csöpögött majdnem 3 órát.
De úgy rá volt szorítva az olajszűrő, hogy azt hittem nem tudom levenni.. Még jó, hogy vettem leszedőt.
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984 #41635 üzenetére
Lehetséges vedd ki tisztítsd meg aztán hátha ha nem akkor csere
Más: [link]
-
diablo1984
veterán
Jól sejtem, hogy a foltponti jeladóm szarakodhat, ha indításkor a fordulatszám mèrőm 1200ra ugrik fel ès ott ugrál? Következö indításkor nem moccan ès azonnal indul is a kocsi.....
-
FRENK1988
veterán
Na ennyit birt az akku. Majd 10 ev
Fater tegnap vett egy Varta akkut -
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #41630 üzenetére
Hat gondolom én. Majd kiderül. Meg azért egy korrekt szerelő ki is tisztítja, igen. Aztán lehet még jobban megy majd
-
diablo1984
veterán
válasz
FerNandor #41628 üzenetére
felesleges hozzá önteni az új olajat, akkor inkább vegyél egy olcsó fos tescóst, töltsd fel a régi szűrővel(persze a fáradt olaj leengedése után told bele a friss tescost, azt járasd(akár az adalékkal, akár nélküle), az többet tisztít mindenen, ha az adalék nincs benne, akkor még kocsikázhatsz is vele, hogy biztosan mindenhol elérje!
fater isuzujában az injektor tömítése ha kimegy, akkor az olajba tolja a gázolajat, mire észre vette, olyat takarított a gázolajos olaj a motorban, hogy kristálytiszta lett a blokk tőle! az is tud takarítani.....
(#41629) norbert1998 : majd a gyertya kivétele után a lyukat illik kitakarítani, hogy a felfekvési felület tiszta legyen, különben ha a gyertyákat kicserélitek az sem fog letömíteni! amelyik henger kifúj ott az égés sem lehet tökéletes, mert ott levegőt is szív, illetve nyomást is elengedhet, az nagyon nem tesz jót a motornak. nem tudom hogy mit cseszhettek el, hogy 2 gyertya is kifujjon, inkább az szokott a gond lenni, hogy úgy meghúzzák őket, hogy kifelé nem akar meg sem moccanni, igaz az nem is fúj ki, a menet is jól tud tömíteni......
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #41624 üzenetére
Holnap kiderül. Viszont rángatni nem rángatott most. Pedig befelé küldtem neki, mikor mentem anyámért, semmiféle probléma nem volt.
Mert eddig rángatott is. Most lényegében tökéletes alapjárat volt.Amit csináltunk: a rés olaj be és a tankba vissza csövekben folyamatosan áramlott a levegő a gázolaj szuronel, elvileg az egyik resolaj cső szét volt csúszva az injektornal. Azt visszadugtuk, és a levegőt is kipumpaltuk a szűrőből.
Illetve a gyertya kapott a foglalathoz kis wd-40-et,biztos ami tuti, holnap kijöjjön. Na az habzott a középső két gyertyanal elég szépen, illetve a jobb oldali is egy kicsit.
Erővel nem érzek gondot, nagyon szépen húz most. Eddig a legjobb, amivel dolgom volt. Bár azokból nincs sok. 110 lovas 1.9jtdi stilo, illetve 1.7-es isuzu szívó corsa , 60 ló. Ez meg 82 lovas. Volt valamikor, mikor a turbó és a magasnyomású nem ment 172 ezer kilométert.
Utóbbi irasodra: régi olaj szűrőt le lehet szedni nagy cső fogóval is, ha van. Ha nem jön le kézzel, akkor marad a cső fogó megoldas, az mindig beválik. Pedig fentről érjük csak el.
-
FerNandor
őstag
válasz
diablo1984 #41626 üzenetére
Ezt direkt olyan, 3 kis "keze" van, körmös vagy mi, de én nem szeretem így hívni. Ezzel odaférek pont. Csavarhúzós sztori itt szerintem még macerásabb lenne, mert kicsi a hely és útban vannak a csövek.
Hát így is marad benne kb 3 liter fáradt olaj, azért önteném azt is hozzá, hogy még jobban feloldja, ha van mit feloldani benne és kihozza a koszt, hogy tiszta legyen
és a liter új olaj is segítene felszedni a koszt.
És ezután majd így fogom, (mármint rendesen kicsöpögtetni) mert az hogy szerelőnél 10perc alatt megvan a csere, szinte még cérna vastagságban folyik az olaj és megy vissza a csavar... ki se csöpög rendesen és egyből elkeveredik a maradék fáradt olajjal az új.
-
Pecc
őstag
válasz
diablo1984 #41626 üzenetére
Én leszedő hiányában kézzel fárasztom illetve még két kollégámmal váltásban tekergetjük es igy egy 20perc szórakozás után le tudjuk tekerni
Pedig kézzel húzom rá direkt és akkor is rágyógyul
-
diablo1984
veterán
válasz
FerNandor #41625 üzenetére
nem rossz ötlet, de a motoröblítőt tudtommal elhasznált olajba öntik és azt engedik le! minek raknád bele a friss olajat?
nekem is van olajszűrő leszedő, de egyik autómhoz sem jó, nem férek hozzá a szűrőhöz vele! múltkor is maradt a nagy csavarhúzó és átbaszom rajta effekt......
#41627 Pecc : én asszem múltkor a toyotámmal szórakoztam, mert pont a leömlő alá rakták be, így fentről a 4 leömlő csövei állják az utamat, alulról a kipuff és a generátor meg minden útban van, a csavarhúzós módszerrel is kb 2cm-es mozgásterem volt, a végére kb 30 percig tartott a művelet, de az aknában még a seggem lyukában is folyt az olaj, mert alig akarta megadni magát a szűrő ekkora feszítésnél! csuklott az összes szerelő 200km-es környéken, mert univerzális átkot szórtam az aknából....egy kicsit.....
-
FerNandor
őstag
Vettem olajszűrő leszedőt, holnap lecserélem az olajat, ha szép idő lesz.
Úgy terveztem, hogy leengedek kb 1, 5 litert, azt visszatöltöm friss olajból (amik maradtak előző olajcseréknél) plusz kap egy motoröblítőt és 10 percig jár és leengedem. Így a friss olaj is tud dzsuvát összeszedni. Aztán hagyom csöpögni legalább 2 órát.
Jó ötlet? -
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998 #41623 üzenetére
az nagyon nem természetes, hisz a kompresszió elszökik ott, így indulási nehézség is lehet, erőtlen is a gép, egy idő után meg elkormolja a gyertyát és azt vedd ki, ha beleég az izzító gyertya!
-
norbert1998
nagyúr
Nem para
Közben belemasztunk a motortérbe.
Az normális, hogy a gyertyák mellett ereszti a levegőt a gép? Mert szerintem nagyon nem
Plusz merítünk resolajat, csak a házi megoldás. Cső űrmérték kiszámításával 2 perc alapjárat 9ml.illetve egyiknél olyan 8.5. A csövek természetesen egyforma hosszúak voltak. Gondolom ez nem lehet a hiba oka. Inkább a rés a gyertyaknal. A két kozepsonel elég rendesen buborekolt. -
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41621 üzenetére
Jah bocs nem ébredtem még fel
-
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41617 üzenetére
Nem kevered a kínai nem frissíthető szoftos ahogy linkelték is 50k körül van a hivatalos gyári annyi amit én mondtam.
-
Szendwich
tag
válasz
norbert1998 #41617 üzenetére
-
DonThomasino
veterán
99 es twingoba merre találom a motorvezérlőt ?
Egy kép jó lenne. -
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41613 üzenetére
Jó hát alap hogy a gyári diag 150-200k
De az nem is kell neked az legyen a szerelőnek
-
-=Tiger=-
tag
válasz
norbert1998 #41613 üzenetére
Hol vetted ennyiért?
-
FerNandor
őstag
Megvan a hiba úgy tünik, hogy miért indul olyan keservesen!
Szar a Topla akksi! 2015. 01. 30-án vettem. Ma mentem a szerelöhöz, akkor tudott jönni a villamos ember is, úgyhogy láttam. Tegnap óta állt az autó és amikor ki lett mérve, akkor +5 fok volt.100A terhelésnél 9.8-ra esett a fesz. Úgyhogy mondta, hogy szinte 100%, hogy az akksi szar! Mutattam a videót. Csodálkozott nagyon... Töltés jó.
Úgyhogy holnap hívom a boltot, viszem vissza.
Nagyon örülök, hogy úgy tünik végre kiderült. -
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41610 üzenetére
Ja ilyen apróságokkal el lehet vele bohóckodni de a rönyónál ami ér is valamit ha komolyabban rá akarsz lesni a gépre akkor az sajna a gyári diag lesz csak.
-
norbert1998
nagyúr
-
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41608 üzenetére
Jaja alap dolgokra tökéletes ( de inkább vag csoportnál képes több dolgot mutatni) de nagy dologra nem alkalmas sajnos
-
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41606 üzenetére
Ok csak megemlítettem hogy a cr dízel összetettebb mint egy hagyományos így több dolog végett is lehet ilyen hiba
-
tresh
veterán
válasz
norbert1998 #41602 üzenetére
Is
Ott a nagynyomású pumpa és a nyomásszabályzó szelep is ezek mind tudnak ilyet produkálni
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #41603 üzenetére
Igen, tudom. Csütörtökön lesz agyolvasás
-
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998 #41602 üzenetére
és azt az agyából is ki lehet olvasni, az nyomtalanul nem ténykedik! ez már dci tele elektronikával nem egy manuális adagolós....
-
norbert1998
nagyúr
Annyi fejlemény van egyelőre, hogy netes keresgélés után azt találtam, hogy (legalábbis a dCi motoroknál) ha a porlasztócsúcs rossz (azt hiszem a sok résolaj volt annak a jelzője), az okoz nehezen indulást és terhelés alatti leállást is.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest