Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem kell ehhez érteni hozzá. Azonos körülmények között eltérő eredmény- valami nincs rendben. Eltérő körülmények között eltérő eredmény- ezen nem kell meglepődni.
Ha már ezt a mérési folyamatot választottad, akkor kapsz releváns összehasonlítható értékeket, ha mindig adott útszakaszon próbálod. Nem mindegy, hogy milyen a levegő mozgás, útfelület, emelkedő- lejtő.
Ha csak így tudsz mérni, ezeket vedd figyelembe.

-
törölt tag
Opel Corsa fényezetlen műanyag elemeit hőlégfúvózással vissza lehet hozni szinte gyári állapotra, viszonylag tartósan, azt már csináltam, lehet kipróbálom a Megane-on is. Ha siker lesz, megírom.

-
Pecc
őstag
Köszi a videókat srácok, én is csinálok egyet persze.

-
benvolio
őstag
Persze lett járatva, és ez korábbi olajcseréknél is így volt, 3-tól egy kicsit több de ennyi a max. Végülis problémát még nem észleltem, hogy lenne. A hangja nekem is olyan, mint amit Lion01 linkelt, amit a szelephézag állítással lehetett mérsékelni, de akkor is ilyen kopogós maradt. Ezek szerint ezek a motorok ilyenek, de legalább probléma nélkül "kiketyeg a világból" mint a régi diesel mercik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
benvolio
őstag
Jelentem volt olajcsere /Castrol Magnatec 10w40/ és olaj- levegő szűrő csere /Filtron/.
Az olajból 3l-nél már maximumot mutatott a nívó pálca. Ez, hogy lehet? Nem 4 liter a max. az 1.4 8v -nél?
Üdv! -
Telda
addikt
Hali!
A 14éves kis Clio-n az eslő/hátsó lökharító műanyag eléggé ki van fakulva.
Újra lehet még ezt valahogy éleszteni, van valami műanyag ápoló kencefice? -
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Nem ertek ennyire hozza, szamomra ez volt a legkezenfekvobb, legpontosabb meresi modszer

Viszont most tankoltam pont, es sima 95 ment bele, majd ha ujra EVO lesz benne, ujra megmerem
Ha nem felejtem el es ugy jon ki a lepes, eso utan megint megmerem, meg majd oktoberben is megint... Es tenyleg ugy van ahogy mondod, a multkor eso utan olyan finoman jart a motor, alig hittem el

-
SZATA
senior tag
-
Nem is értem, hogy eddig még senki nem állított le erről a mérési módszerről, de majd én.
1 kérdésem van csak. Milyen fizikai érték változott meg drasztikusan október óta?
Igen, a hőmérséklet. Elárulok egy titkot,az sem mind1 milyen napszakban méred. Reggel 4-kor menni fog úgy, mint októberben. A beszívott levegő hőmérőjét nem tudod átverni. A meleg levegő ritkább, emiatt a teljesítmény csökken. Minden autó lustább a kánikulában. Egy kiadós eső után meg mintha motort cseréltek volna. Nézz utána, méricskélj, de a fizikát ne akard átrázni.
-
AMD Power
titán
-
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Na ja!
Lagunámon is kb ott van, csak sajna alá kell mászni, mert fentről nem elérhető. 
-
törölt tag
Olyan hangja van, mintha diesel lenne......

[link] -
giigz
veterán
Na szóval, mint írtam bent az új injektor, a tőle várt teljesítmény növekedés beigazolódott, alul-felül jobban húz, könnyebben gyorsít, viszont az az egy dolog nem tetszik nekem, hogy idő közben az autóm lelassult, és nem a múltkori teljesítményre tett rá egy lapáttal az injektor, hanem az elgyengült autómat hozta vissza olyan szintre, mint volt pl. tavaly év vége körül...
Szóval a célomat elértem, mert jobban megy az autó, viszont nincs meg az az eredmény (viszont most már nem az injektor lesz a ludas), amit várnék, de ez legalább már egy fokkal jobb...
80-110 km/h eredmények 4.-ben:
Vétel után, fals levegővel, elég gyenge állapotban, régi injektorral: 15,6s
Októberben, szervizekkel, fals nélkül, jó olaj, szűrő, szelephézag, stb., régi injektorral: 12,9s
Most, régi injektorral, elvileg tökéletes állapotban: 16,3s
Most, új injektorral, elvileg tökéletes állapotban: 13,3sTehát az új injektor 3 másodpercet (~20% javulás) hozott 80-110-nél... Viszont érdekes, hogy az autó a régi injektorral, rosszabb értéket produlált, mint amikor megvettem, akkor is ilyen fosgyenge volt, meg a napokban is... Pedig tavaly októberben, még ugyanezzel az injektorral, teljesen normálisan ment, persze robéval akkor is erősebb volt jóval, tehát olyan 10-11 másodperc körülinek kellene lennie, ami most 13,3s lett, tehát olyan most az erősebb (jobban dúsító) injektorral, mint tavaly a gyengébb injektorral... Érdekes...
-
giigz
veterán
Ma raktam at az uj injektort amit robtol vettem, alapjarat nem nagyon volt meg, de mivel a potmeter jo rajta, es mar tudom hogy kell csinalni, ezert szepen belottem

Hatarozottan jobban megy az auto, majd kozlom az eredmenyt

-
giigz
veterán
Generator hosszbordas szijam mar alapjaraton folyamatosan nyikorog

Ebbol arra kovetkeztetek, hogy a vezszij is igencsak oreg lehet...

Viszont megnyugtatok mindenkit, 1-2 honapon belul meglesz a vezcsere, most megy majd a kocsi a karosszeriashoz, rozsda es a kozepso dob miatt, utana iranyban leszek a vezcsere fele

-
tresh
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Megtett km-alapján lesz pontos hogy hol áll az üzemanyag szint ill abból a legegyszerűbb következtetni szerintem, mert a szint jelzőt sok minden befolyásolja pl féloldalasan állsz a padkára, leejtő emelkedő mindig mást mutat.. egyszer elmész vele addig még visszajelez a kevés a nafta ikon akkor napi számlálón láttod hogy egy teli tank hány km-re elég..az után meg mindig tudni fogod mikor kell nyálért menni

-
PowerBuldog
veterán
Üzemagyag szint jelzőtől az normális, hogy hol 3/4 fölött mutatja (ami kb a valós szint 100km után) de van, hogy 1/2 felett van éppen?
-
-=Tiger=-
tag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Thaliákban a km óra jeladó az merre található?
-
tresh
veterán
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
ELF Evolution SXR 5W-40
Minősítések :
Acea A3/B4 Api SL, CF •Renault benzines (szívó és turbó) és dízelmotorok (szívó és turbó) kivéve dci motorok részecskeszűrővel (DPF vagy FAP).ELF EXCELLIUM NF 5W-40
Megfelel a következő előírásoknak:
ACEA A3/B4, API SL/CF, MB 229.3, BMW LL 98, VW 502.00/505.00
ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-40
Minősítések :
Acea A3/B4 Api SL, CF •Renault benzines (szívó és turbó) és dízelmotorok (szívó és turbó) kivéve dci motorok részecskeszűrővel (DPF vagy FAP).ELF EVOLUTION 900 NF 5W-40
ACEA A3/B4, API SL/CF, MB 229.3, BMW LL 98, VW 502.00/505.00
Szerintem az ELF EVOLUTION SXR 5W40 tökéletes

-
sladka_pani
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem lenne ez rossz amúgy, csak éppen a vonóhorog hogy jön ide?
Az én 1.9D R19-em is ilyen fulltuningnak volt megcsinálva, aztán alig 64 lóerőt mértünk vele, 13.2s gyorsulás 100-ra, mégis sportrendszer volt alatta a dizájn és a hang miatt, nem utolsó sorban nyertem vele első helyezést dízel kipuff versenybe. /Mertek volna nem tapsolni, lekormolom a fejüket
/ -
-=Tiger=-
tag
Melyik ELF 5W-40-et érdemes most venni 1.5dCI-be?
-
tresh
veterán
Hát ez az , én ezt nem értem meg.. ez felnistől legalább 200-250k volt neki és igazából evvel nem hogy növelte az autó értékét hanem egyenesen csökkentette.. jó persze mindenkinek más az ízlése stb de azért valljuk meg, meg lehet ezt szebbre és igényesebbre is csinálni ,bár a thalia tuning alapnak hát...

-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hát nem is tudom mit vontat vele.
Valószínűleg a szegedi gyorsat szokta húzni ha elakad.
-
rob210
Topikgazda
Na gyerekek előre jelzem Szújóz úrat idézve.....
"Kapcsolják be a biztonsági öveiket!!!"
Csoda masina 1
Csoda masina 2
Csoda masina 3
Csoda masina 4Ezek szerint az ízlés ficam nem márka függő

-
rob210
Topikgazda
A műszerfal flokkolva nagyon gagyi hatást kelt.
A felni nekem túlzás, de szép.
A kipufogó nekem nem tetszik, utálom az ilyen nagy rendszereket.
Az ajtókon a kilincs viszont brutál jól mutat.
A cápauszony antenna hátul megint csak torz képet alkot bennem.
Amúgy az autó szépen egyben van és foglalkozott a gazdája vele nem keveset.
A recarocról meg nincs mit mondanom ott elcsöppentem amikor megláttam.Na mindjárt teszek fel én is képeket azon lesírjátok a diszcó belépőtöket.

-
rob210
Topikgazda
Szerintem kopott a motor vagy elkezdett falsot szívni valahol.
Nem tudom mennyi olajat eszik most a kocsid, de amikor elkezdi enni az szelepszár szimering vagy lehúzó gyűrű, ha lehúzó gyűrű akkor erőtlenség is jár vele, mert nem olyan már a kompresszió, mint újkorában.Egyébként ezer dolog miatt lehett erőtlen.
Próbáld ki egy kis 95'sel is hátha visszatér bele az élet, és nem szivatásból írom.

-
giigz
veterán
válasz
üzenetére
A 40k-s készlettel ne is legyen gond, az enyém csak bitkészlet volt, 3k-ért, és a bitek elég jó minőségűek, egyik sem adta még meg magát. Viszont amit tegnap vettem Bosch kis csavarhúzó, az sem elég ahhoz a csavarhoz, amit ki kellene csavarni... Persze nem is azért vettem, egyéb kisebb csavaroknak szántam...
Viszont még kellene nekem valami erősebb, hogy ne kelljen mindig a szerelőhöz járkálnom, hogy csavarja már ki nekem azt a csavart... Valami T kulcs kellene, amibe lehet rakni bit fejeket, és valami olyan, aminek a teteje is fém, nem csak egy gyenge műanyag... Valami egyszerű, olcsó, de jó minőségű kulcs kellene... Most pl. egy rohadt 10-es csavart nem tudok kicsavarni, egyszerűen nem adja magát. Sima csillagkulccsal próbáltam, azzal semmi esély nincs, aztán egy ilyen nagyobb jó minőségű sima bitfejes csavarhúzóval, tiszta erőmből, de azzal sem adta magát... Ezért kellene most már valamilyen T kulcs, amit ugye két kézzel tudok húzni, és gondolom úgy már simán ki is jönne... Ötlet?

-
Ck.
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Erdekes amit mondasz errol a vezerles csererol az automata valtoban. Az mar csak egy helytelen hasznalat kovetkezmenye. Enyémben soha nem volt cserélve semmi hardveresen és nem is lesz. Nem ismerem a Renault váltót, de Pl az én Tiptronicom az olaj és szurocseren kívül mást nem kapott a 14 év és 275 ezer km alatt. Gyönyörűen vált és semmi baja. Váltós szerint is ennyi törődést kell kapnia + tudni kell ésszel használni. Ha ez be van tartva, akkor nem kell se a citromhoz, se máshoz hozzányúlni...A vezerles csere itt nem úgy működik, mint a motorban. Ha rossz-rossz nyilván cserélni kell. De normál használattal a váltó 3 motort is kiszolgál bontás nélkül. Normális használat, olaj és szűrő csere. Semmi más.
-
giigz
veterán
Uraim, valakinek ötlete, mitől gyengült el az autóm? [link]
-
giigz
veterán
Bitkészletemben lévő csavarhúzót egy picikét túlerőltettem, így gyak. használhatatlan lett... Pont a kocsiban volt a Bosch-os kupongyűjtő füzetecske, és az az 5 pont is bőven megvolt, így vettem egy olyan Bosch bites csavarhúzót a MOL-tól

Annyit tudok mondani róla, hogy nagyon durván minsőégi érzést kelt
Masszív, jól kézre áll, strapabírónak tűnik a belső szerkezete is 
-
vallas
őstag
Na ma elértük a 250.000 KM-t.....
-
Pecc
őstag
rob210
Az alapjárat a fojtószelep tisztítása után helyrejött magától vagy mókolni kellett vele valamit?
Olvastam korábbi hozzászólásaid, de ez nem derült ki belőlük.
Esedékes lesz nálam is majd, minimális ingadozás, érezni is néha amikor picit berázza.
-
viperabácsi
addikt
Király , csak egy képen látszik az autó. Észrevetted?
-
kisninja
őstag
Úgy fest jól tettem, hogy cseréltem az FHJ-t azóta faszán indul.
-
Laraxior
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nincsen semmi problema az automataval, ha idoben cserelnek benne vezerlest. 285ezer forintert. Kb 180k kmnel esedekes. Akkor olajcsere is megy bele, aztan a legkozelebbi talalka az automatassal, majd 40-50ezer km mulva egy ujabb olajcsere miatt. Ennyi.
Nekem 2001es 2-es Lagunam van, 230k km-el. 10ezerrel ezelott volt vezerlődoboz cserelve a valtoban azota patika. Addig is csak pár anomalia volt, de menet közben nem volt gondja sosem. A motorvezerles is eleg fontos, az 160k..... A tobbi rakoltes csak aprosagok....
Pl klimat sosem toltottem es meg mindig hideget fuj... nem mintha osztana szorozna az a 8ezer forint.
Ja, meg ennyi futasnal a generator amit fel kell ujítani. Szenkefe 18k, feszültségszabályozó egy huszas volt.A masik oldalrol mar lekerult a matrica

-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Szép bizony!

Megbízhatóságról nincs tapasztalatom, mert nekem I-es van, de automatában igen. Sokak szerint 150 000km után időzített bomba.... szerintem nem, ha normálisan van használva, ez egy kényelmi berendezés és nem arra szolgál, hogy rendszeresen padlógázon kihasználjuk a kézi kapcsolás lehetőségét. Sajnos nem mentettem el a linket de egy automatás szerelő is leírta, hogy a közhiedelemmel ellentétben igen is ajánlott az automatákban 50 000, de 100 000km után mindenképp az olajcsere és a váltóban lévő szűrő is. Nem kell megvárni amíg a szűrő eltömődése végett a nem megfelelő olajnyomás miatt elkezd az összes alkatrész erősen kopni majd amikor megadja magát jöhet a méregdrága felújítás, vagy csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Starlink
- Gran Turismo
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Konteó topic
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

T kulcs