Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
Természetesen azt vételkor megnéztem, tudod én nem kezdő renaultos vagyok , nekem beru mind a 4.

A diesel témához csak annyit, hogy semmi pénzért nem cserélném el ezt az 1.6 ot egy dieselre.
Azt aláírom, hogy többet fogyaszt de a fentartási költségekkel együtt kb, ugyan ott vagy.
Egy diesel esetében ha hozzá kell nyúlni az akár mi is legyen nagyon tud fájni, ezt gondolom te is elismered.
-
-=Tiger=-
tag
válasz
Kornel
üzenetére
Én a helyedben csak dieselben gondolkodnék.
Ne haragudjon senki, ha valakinek ez sértő, de sajnos így van: A renault dieselben top motorokat gyárt, benzinesből viszont...

Mindenféle elektromos probléma stb. Ez főleg a Laguna II-re jellemző, de bizonyos dolgokat a Megane II is megörökölt. Nem hiába adják ennyiért ezeket, ami meg valamire használható az 2x ennyi.
Nem azért favorizálom a Megane II diesel-t mert nekem/nekünk az van (többek között), de az idő is igazol, hogy 4-5 év alatt még 1x sem hagyott ott sehol, soha nem volt olyan, hogy nem indul. Megtörni megtörtem nem 1x nem 2x, sajnos volt olyan ami nem is az én hibám volt, de volt ami igen, ez nyílván nem a kocsi sara.
Komolyabb baja soha nem volt, amire több 100E-et kellett volna kicsengetni. Szemezgetek a Megane III-al is, de annyira megvagyok vele elégedve minden téren, hogy sajnálok megválni tőle, annyi pénzem most meg nincs amiből kifutná egy hasonló vagy jobb kategóriájú M3.
Viszont közeli ismerettségben létezik olyan face aki újonnan vette és többet volt szervízben mint otthon. Kilincs problémák, nem lehetett bejutni a kocsiba, nem indult stb stb stb... Vadi új volt márkakerből. El is adták..
Így én személy szerint lebeszélnélek róla.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornel
üzenetére
Van kedvezményed meg szerelőd?
Ha utcáról beeső ember vagy esetleg "szak" szervizre bízod akkor 200.000.-
Nekem az egész cserebere, amit a kocsin illik kicserélni vételkor, került 85.000.-
Vezérlés hosszbordás összes folyadék. (fék, olaj, váltóolaj, hidraulika olaj, vezérléskor a hűtőfolyadék,)
Gyertyák, 4db dísztárcsa, hátra ledes izzók, persze ez már csak grátisz.De mint jeleztem én nekem van kedvezményem és szerelőm.
(már amit nem magam csinálok) -
rob210
Topikgazda
válasz
Kornel
üzenetére
Én nem véletlen írtam amit írtam.
Nagyon tetszik a laguna, de ész érvek alapján a megane mellett maradtam.Nekem konkréten 1.6 16V megane 2001 es a gép.
Amikor vettem jól átnéztem, azóta konkrétan csak a vezérlés csere volt ami igazán zsebb nyúlós és előre be is tervezett móka volt. -
-
Kornel
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ugy nez ki, hogy az eddigi napi 100 km helyett max. 30-at megyek majd csak, de.lehet megoldom bkv-val, vagy valami robogoval.
Ugye eddig fontos volt, hogy minden nap beinduljon a kocsi, es keveset fogyasszon, most gyakorlatilag ezek nem elet halal kerdesek lesznek, ellenben kozel 1,5 milliom benne all a kocsiban most, ezert gondolkozok rajta, hogy eladom, es nezek valamit 500k korul.
Ezek a lagunak mindig is tetszettek, ha nem menne ra a gatyam, akkor lehet erdekelne... -
rob210
Topikgazda
válasz
Kornel
üzenetére
Ha a fogyasztása nem számít akkor belevághatsz egy jól átnézett példányba.
Elektromos nyűgei vannak de egész élhető kocsi és szerintem is bazi jól néz ki, ha egyszer rendbe rakod megbízhatónak is nevezhető.
Én nem tudnám fenntartani se fogyasztás se egyéb költségek miatt, de nekem is tetszik.
Ezért vettem a meganet.
-
rob210
Topikgazda
-
toldy
őstag
Sziasztok, felmerült itthon egy kis gond.
Van egy 2es laguna ( dci) ami nem indul ( behúzva indul), az egyértelmű hogy elektromos gond, az aku elvileg jó, kimérve, a generátor frissen felújítva és működik, viszont az alapjáratott mégis emeli, illetve az aksinál mérve nincs meg a feszültség, és a FC is ezt a hibaüzit dobja. valakine ötlet hogy mi okozhat ilyet? -
mycso
Topikgazda
Egy jó renyó valakinek: [link]
-
gabx76
senior tag
Üdv az Uraknak!
Ma megérkezett Litvániából
az okoskerekem (5 nap alatt). Ezzel gyakorlatilag teljes a vezérlés alkatrészlista. ( Még egy szíj jön a héten) Aztán ha visszajött szabiról a szerelő, megy is a gép a műtőbe.
Egy úton kicserélem az üzemanyagszűrőt is normális márkára (ősszel hirtelen kellett vennem, és valami gagyi SCT-t tudtak csak adni a boltban, ahová elszaladtam) + EGR- szelep tisztítás + gyertya hézagállítás.
Kíváncsi leszek, hogy muzsikál majd utána a gép.
-
just
aktív tag
Hát a klíma az megváltás, az biztos. Ha hűvös helyről indulok akkor a venti fél-álláson lehűti kellően az utasteret kb 32fokig napsütésben. de ha már áll a napon fél órát(pl ma délután 36fokban), minden átforrósodik akkor kell a max fokozat legalább 10 percig hogy észhez térjen a benti levegő.
Ehhez kapcsolódóan, múlt héten voltam szervízben mert állandóan ment a ventilátor a kocsi orrában elől, ha kell ha nem, és a klíma nem hűt megfelelően. Srác rádugta a gépét a szelepre, nyomás tökéletes(tavaly töltve gázzal). Clip elő, rádugta, nini, 19 bárt mutat az 5,5 helyett, azért kapcsolja be állandóan a ventit az ecu. Szerencsére tudtam szerezni klíma nyomáskapcsolót bontottat, csatival együtt, úgyhogy el lett vágva és újraforrasztva a másikkal, és így a hibakód kiütve, tökéletes. Össze volt oxidálódva, valamiért leesett róla a szigetelés és beázott, kontaktspray se használt. -
giigz
veterán
-
rob210
Topikgazda
Na srácok ma hosszú idő után végre rájöttem mi az a zörgő hang a csomagtartó felől.
A külső cróm díszléc tartó fülei mind a 3 el voltak törve.
Megragasztottam vágtam a csavarok alá gumi alátétet most kuss van imádom a csendet a 13 éves kocsimban
Illetve csend nincs mert a zene szól, de nem a nyöszörgő csörgő izélő hangokat kell hallgatnom.

-
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE
üzenetére
"Egyszer meghajtanám a ringen a Megane-omat, kíváncsi lennék a köridőre "
Erre válaszoltam azzal, hogy elkopna a gumija.
Én konkrétan egyáltalán nem mennék a ringre minek az is csak egy darab aszfalt.
Ugyan az, mint ha autópályán nyomom neki, ott se megyek 140nél többet és itt se mennék 140 nél többet, nem vagyok versenyző.
-
giigz
veterán
-
hossszú
őstag
Egy hónap múlva lejár a műszakim, egy két tenni való lenne az autón, többek között a jobb első futómű felől koppanást hallok ezt kellene orvosolni. Milyen márkájú szilenteket és gömbfejet érdemes venni ami nem megy szét néhány hónap alatt?
-
AMD Power
titán
Ebből jöhetne már az új kiadás már.

Vezettük az ideális családi autót
Bukásnak indult: 30 éves a Renault Espace -
-=Tiger=-
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nekem anno volt benne Castrol 5W... 10W... ette mint a szemetet. Amióta ELF-et használok 5W-30/40 + némi adalék az olajfogyás teljesen elhanyagolható. Télen alap az 5W-s olaj sztem egy korszerű diesel motorba, de benzinesbe is, nyáron még beletennék 10W-t is de annyira elhanyagolható az árkülönbség, hogy teljesen felesleges.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Savanya
üzenetére
Ez nekem is benne van a könyvemben.
A hangsúly nem ezen volt.
De tényleg hagyjuk, mindenki azt tesz a kocsijába amit akar.
Szerintem a 10W egy kínzás a 16V-s motoroknak és akkor ez legyen az én szubijektív földtől elrugaszkodott véleményem.Mindenkinek bódogság és szeretet.

-
rob210
Topikgazda
Vajon a fogyasztás csökkentő hatású olajok 30-as melegoldali viszkozitása (szemben az A3-asok rendszerint 40-es értékével) megfelelő védelmet nyújt-e a korszerű 16V benzinmotorok számára akár extrém igénybevétel esetén is? :
Az utóbbi években mind a motorépítés technológiája (megmunkálás precizitása), mind az ehhez párosuló kenéstechnika sokat változott. Valóban igaz, hogy az üzemanyagtakarékos (5W30-as) motorolaj 100 C-on mért viszkozitása mintegy 30%-kal alacsonyabb mint egy 5W40-es olajé, ezért ez az olaj vékonyabb kenőfilmet képez az alkatrészek között mint a hagyományos olaj. Ez a vékonyabb, kevésbé viszkozus kenőfilm eredményezi az üzemanyagmegtakarítást. A kérdés az, hogy ez a vékonyabb olajfilm, nyújt-e kellő védelmet a motornak nagy terhelés mellett?
A válasz a kenőanyagok specifikus tulajdonságait kialakító adalékokban rejlik. Az adalékok jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években elsősorban annak hatására, hogy a motorgyártók egyre erősebben igényelték a x-W30-as viszkoziású motorolajokat és így ma ezek az új adalékok lényegesen magasabb termikus stabilitást, nyírásstabilitást, öregedés elleni védelemet, detergens és diszpergens tuljdonságokat biztosítanak a motorolajoknak. Meg kell jegyezni még azt is, hogy a motorok alkatrészei lényegesen precízebb megmunkálással készülnek napjainkban, mint korábban és az anyagtechnológia is sokat fejlődött. A kisebb tűréssel készült alkatrészek teszik lehetővé, hogy a vékonyabb olajfilm ellenére sem jelentkezik jelentős olajfogyasztás.
Összefoglalva: az 5W30-as motorlajok hasonló teljesítményszintel rendelkeznek mint az 5W40-es olajok ezért használatuk még fokozott igénybevétel mellett is ajánlott és tökéletes működést és hosszú élettartamot biztosítanak a motornak. -
Savanya
addikt
válasz
Hugo85
üzenetére
Bizony hogy teljesíti és egy " kopottabb " motorba tökéletes a 10W/40 . Főleg azért mert kicsi sűrűbb is .
Meleg nyár lesz és akkor teljesen mindegy melyiknek jobb a hidegindítása , de ilyen 30 fok feletti nyár ami várható nem vennék / 30-as olajat . Kicsit a kánikulában túl folyóssá válik ami majd a 35 fok fölött lesz probléma .
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85
üzenetére
No comment, nekem 5w30 van benne ez a gyári előírás.
Az idő meg majd igazol.Mint írtam mindenki azt locsol a kocsijába amit akar, de utána ne a renaultot szídja, mert nem a mérnök volt a hülye leírta mi kell bele!
Ebben igazad van nekem a kocsi terén fekete és fehér megoldás van ezzel nem is vitatkozom.
Fehér a jó megoldás és fekete az összes többi.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Hugo85
üzenetére
Kis olvasnivaló az ACEA szabványról, a lényeg, hogy 2002-ben vezették be az A5 és B5 és 2004-ben az A5/B5 szabványt, de biztosan ezzel jött ki a gyárból
illetve az ELF olajok igen jelentős része nem tudja, viszkozitás ide vagy oda. Arról nem is beszélve, hogy ezek már kifejezetten Longlife olajok...Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egyrészt a viszkozitás önmagában nem jár egyértelműen kéz a kézben a szabványokkal és megfelelőséggel, illetve, hogy nem kellene a frászt hozni az emberekre félinformációk alapján, főleg nem olyannal, hogy tönkre fog menni a motorjuk.
Még mielőtt belemagyaráznál valamit, dolgok amiket nem állítottam egyszer sem:
1. Természetesen egy 5w30 olaj jobb a motornak két okból is, jobb hidegindítás/hidegben indítás és kedvezőbb fogyasztás. (amúgy egy nagyon kihegyezett motorba vagy folyamatos üvegelés mellé nem jó a melegoldali viszkozitás miatt)
2. Amely olajat Ő rakta az autójába nem felel meg 100%-osan, de főként nem a viszkozitás, hanem az RN0700 tanúsítvány hiánya miatt. Ettől persze jó eséllyel nem lesz baja tőle egy csereperiódus alatt.Nem kötekszem, de azért
egy kicsittúl fekete-fehér az álláspontod ebben az olaj témában (is). -
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
www4.total.fr/pdf/elf-lubricants/product-guide/index.htm?startPage=15#14_zoom
Ez alapján a tiédbe az SXR 5w40 sem jó ami kifejezetten Renault olaj, nem fura ez egy kicsit?
Az RN0700at érdekes módon tudja az ST 10w40 ugyanúgy. -
Pecc
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi az infókat.
Laikus vagyok a témában, a renault megane-ban. Nemrég lett ilyenem. Semmi rossz szándékom nincs, csak kiváncsi voltam kinek mi és miért és hogyan. Ahogy tudoml elf megy bele, ezen ne múljon. Keveset járok az autóval szerencsére.
Ilyen ment bele egyébként. -
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Jah még valami az enyémben 151.000.- van.
az órába
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félre téve az 5w40 nem ma lett nagy találmány elég régóta van a piacon csak most jutott el a koztudatba hogy a basszunk mindenbe 10w40-et mert az mindegyikbe jó még se így van
ezért én Rob pártját fogom ebben és. Sok másban is..haver 97 és bengas odijaba is pl gyárilag 5w40et írnak és ugye ez nem tegnap gurult le a gyartosorrol..8 szelepesekbe meg mehet a 10w40 mert ott a turesek olajnyomas stb erre lett tervezve 
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85
üzenetére
A 16v-s motorokkal egyidejűleg lett kifejlesztve az 5W40 és 5W30
Tehát erről ne nyissunk vitát gyárilag az összes 16V-s motor 5W30 as ELF olajjal gurult ki a gyárból.Valahol az indexes fórumon is írják.
Egyébként meg nyugodtan használjon mindenki amit akar, de ha felére rövidíti vele a motor életét utána ne sírjon, hogy a szar francia eszi az olajat micsoda fos motor ez. Mert ha neked víz helyett mézet adnak te se leszel felhőtlenül boldog egy idő után.
Jelzem én még a 8V-esembe is 5W40 et tettem, időnként.
Árban van vagy 2000.- eltérés szerintem ezen nem éri meg spórolni.
Konkrét szabványt kértél :
ACEA A5/B5
API SL CF
RENAULT RN0700A 10W40 Csak ACEA A3/B4 et tud!!!
-
rob210
Topikgazda
Nekem ez van benne.
Ez minőségi tanusítvánnyal rendelkezik.Api SL CF minősítésnek meg kell felelnie a gyári specifikációnak.
Következmények, ha nem a megfelelő olajat teszed bele, nem épül fel a megfelelő olajnyomás bizonyos használati körülmények között, ezért jobban kopik a henger a gyűrűk és a szelepek is.
A hidegindításnál a legrosszabb ott ugyanis minél "hígabb" az olaj annál könnyebben ken kezd el kenni.
A 10w40 jelentősen szarabb hidegindítás során mint az 5W40 5W30
Ráadásul a korom lebegtető képessége sem olyan ezért az olajsár képződés is jelentősebb.Egyszóval nem bele való.
Azt a szerelőt egész nyugodtan hajtsd el a francba ne vidd tovább hozzá a kocsit mert a következő az lesz, hogy patkóféket rak fel jó lesz az is címszóval.
Az sem szerelő, hanem pék.
Jah még valami az enyémben 151.000.- van.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Savanya
üzenetére
Szerintem egy modern 10w40es olaj simán teljesít minden előírást ami egy 15 éves konstrukciójú 16v benzin motorba kell, de most komolyan melyik az a konkrét szabvány amit nem teljesít egy 10w és elő van írva?
Nekem a Clio használati útmutatójában fel van sorolva minden 15w40től 5w30ig. És oké hogy az 5w30 az ajánlott MINDEGYIK motorhoz (kiemelve hogy üzemanyagtakarékos) de a többi is megengedett, pl normal drivinghoz a 10w40 van is írva. Egyedül a 2.0 16v RSbe ajánlják kifejezetten az 5w40et. -
tresh
veterán
válasz
Savanya
üzenetére
Nem a 10w40-es arannyal van a baj hanem hogy az olajoknak van egy norma amit teljesítenie kell és én is úgy emlékszem hogy az új 16v-s motoroknál 5w40 teljesíti az gyári normákat. Az ilyen motormosos adalékokat én nem dijazom ha mindig rendes olaj volt/van benne ilyen sose kell szerintem

-
Pecc
őstag
-
gabx76
senior tag
Van biza, az enyém is olyan pedig 2003-as. (privilege)
Biztosan be lehet szerelni, de ahogy Renault-ékat ismerem tutira nem egyszerű. Másik dolog, hogy teljesen más kapcsoló is kell hozzá. Mellékesen megjegyzem saját keserű tapasztalatból tudom, hogy a sima állítható kapcsoló újonnan kb 5K Ft, míg a visszahajtható (Amit annyival tud többet. hogy eggyel tovább lehet kapcsolni) ennek 3-4-szerese.Olaj téma: az én kocsimban születése óta kizárólag Elf 5w30 lett töltve 10-15e km-enként. Talán ennek is köszönhetem (meg persze az odafigyelésnek), hogy 170000km után sem problémás okoskerekem*.

* ettől függetlenül rendeltem újat ebay-ről

-
toldy
őstag
Srácok, ma felmerült bennem a, és keresgélek, de nem találok egyértelmű infokat. Jól tudom a Megane II-ből van elektromos visszahajtható tükör? A kérdés inkább az hogy ilyet be lehet-e szerelni egy sima elektromosan állítható tükör helyére?
-
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
No, mentem az autóval egy bő 10km-t és most jónak tűnik, nem fogyott egy gramm víz sem, illetve, amit felülről láttam végignéztem, nem láttam szemmel sehol szivárgást.
Illetve, ahogy hazaértem még járattam pár percig és alá is bekuksiztam, tehát szemre nem látok sehol, semmit. (eddig boldogság van
) -
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
Nem akarom elkiabalni, meg csak most vettem eszre, de egy autopalyas 140-150 km/h-s resz utan megszunt a kozepso dobban levo csorges...

Azota volt egy 2 km-es utam, mindjart lesz 2 km vissza, de ez most igy tetszik
1 het mulva vittem volna a kipufogoshoz, de ha megszunik a csorges sporolok par k-t 
-
rob210
Topikgazda
A radiátorban és csöveiben 7deci víz fér el, ami azt jelenti simán lehet, hogy az töltődött fel.
A kérdés csak az, hogy miért most?Illetve ha megint elfogy belőle a víz, akkor mindenkép meg kell nézni hova tűnik el, de lehet egy kirepedt
vízcső is, meg egy lelazult bilincs is, ami pont annyi vizet enged el ami el is párolog, így tócsát nem generál. -
mycso
Topikgazda
Nos volt nemrégiben ez a fűtés problémám, aztán nem tudom, hogy azzal összefügg-e a dolog, de úgy fest van valami nagyobb baj is....
Ma ráérő időmben szélvédőmosót töltöttem, illetve akkor már szétnéztem a motortérben --> erre látom, hogy a hűtővíz kiegyenlítő tartálya csont üres

Bele ment kb. 1L ionm.víz.Előtte, amikor nézegettem mindig min-max között volt, évente 1-2x kellett pár decit rátölteni.
Egyébként a vízhőfokom a napokban stabil volt, nem füstölt az autó, nem volt hülye hangja, nem habos az olajbetöltő, nem találtam az autóban-motortérben-autó alatt vizet/tócsát...mi lehet ez???
Majd délután megyek vele egy karikát, hogy átforgass a vizet, kíváncsi vagyok, hogy mit fogok tapasztalni, kezdek aggódni.
(esetleg tényleg valami dugó lehetett a fűtőradiátornál, aztán az elmúlt és oda áramlott a "sok" víz?)
-
rob210
Topikgazda
válasz
eTrade
üzenetére
Torx dugó kulcsra.
Nemrég linkelte nekem az egyik srác hol lehet kapni őket.
Mert azok nélkül taknyolás gányolás és csavarcsere nélkül nem tudod levenni.Pecc:
A 4.4 liter a nyerő.
Én 5 literes kannát vettem annyi ment bele és maxon van pont.
Írja a gép is meg a nívón is ott van.
-
Pecc
őstag
4L olaj ment cserekor az MI 1.6 16V-be, amit előír a könyve. A pálcán a " megfelelő" két vonal közt van félúton az olaj szintje.
Ez így jó? -
SZATA
senior tag
Ez milyen vétel szívócső nyomásérzékelőből? Felejtős márka? A net azt írja róla hogy Opelhez is való – nem mintha ez sokat jelentene.
Meyle 6148990020 14244.-Ft -25% 10683.-Ft
-
tresh
veterán
válasz
Nem3sys
üzenetére
Azért nem hiába van hiruk és az nem pozitív
ettől függetlenül van jó kínai gumi csak az nem annyiba kerül 
Giigz: a tapadás egy dolog lenne de az hogy pályán havernak feldobtunk egy új szettet aztán 4 kor alatt se kopott egy dekat se az már igen csak jelezes értékű hogy egy kalapsz*r... plusz a fektavokat se lehetett úgy venni mert már Miskolctól taposni kellett hogy be tud venni a kanyart ellenben a dunlop gumi amint visszakerult érdekes módon minden rendbe volt....el is koptatuk

-
-
vallas
őstag
Srácok, én olyan 80-90 ezret szoktam eltankolni a cég pénzéből/hó....
ez olyan 4000 km-t szokott átlagba kitenni...Asszony olyan 60k-t szokott azt sajnos sajátból napi 120 km oda vissza a meló, és csak olyan 45 van beépítve a bérébe...
de van olyan kollégám, aki olyan 6-7 ezer km-t megy havonta...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/1TB SSD megkímélt 88% akku 153 ciklus
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ami valamire is való és ténylegesen jó állapotú az benyából 1misinél kezdődik (jah és a kettesből is csak a faceliftest van értelme megvenni szerintem ), ellenben meganeból már egy jobb példányt is kifoghatsz.
az okoskerekem (5 nap alatt). Ezzel gyakorlatilag teljes a vezérlés alkatrészlista. ( Még egy szíj jön a héten) Aztán ha visszajött szabiról a szerelő, megy is a gép a műtőbe.

harmadik kör végére maradna kB 3-4mm gumid a féked a második körben már túl melegedne és már a celegyenes elején nyomhatnad hogy be tudj fordulni a végén a jobbos kanyarba

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Biztosan annyi van benne de erről ne nyissunk most vitát mert pont nem is érdekel.