Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rob210
üzenetére
A sajátomon most cseréltem belső csuklót. Elkezdett remegni, 1500km még belement így, mert nem volt időm foglalkozni vele. Igaz az újat hordtam magammal. Ha valahol megadta volna magát, kicserélem helyben. Mindkét belső csulkó ki volt száradva. Most kapott 2 új csapágyat és 4 csuklót.
-
-
rob210
Topikgazda
Na gyerekek megvan a hiba.
El vagyok keseredve.Ezt sajnos nem tudom nyaralás előtt megcsinálni, így bízom benne, hogy kibírja.
Ráadásul nem is jobb oldalt, hanem bal oldalt a féltengely belső csuklóm adta meg magát.
Megfogtam egy ronggyal és megmozgattam kotyog a gumiharangon belül.
Kb fél centit mozdul el (fel-le), csak azt nem tudom ezt eddig , hogy nem vettem észre.

-
Sly189
senior tag
Na, ne keverjük a Fluanece tömegét egy pl hasonló dimenziókkal megáldott E-osztályos Mercedesével
abba több az anyag az tény. Ez amolyan felfújt kasztni, de szerintem nagyon jól áll neki. És szerintem az új 1.6 os motorok is kellemesen elrángatják
aki ilyet vesz, nem hiszem hogy gyorsulni akar. Egyszerűen csak egy új autót szeretne és kész.
Best Buy, de én nem vennék nagyon sedant. nagyon kombi párti lettem
olyan kellemes dolog hogy munka után kinézek jobbra, hazaút 20km... balra kinézek mélygarázs... na akkor mélygarázs és alvás az éjszakás műszak után, főleg hogy utána Miskolcon volt dolgom délután 2 körül
ilyenkor azért jól jön a kombínó csomagtere
2 kellemes párnával és egy kis takaróval

-
giigz
veterán
válasz
Sly189
üzenetére
Én az ársáv felső részéről vettem, ilyen motorral ebben az évjáratban a fapadosak közül nem sok drágább volt az enyémnél. Mégis jól megszívtam...

(#31684) Sly189: Nagyon f@sza kocsi, nagyon jól néz ki, műszakilag is nagyon jó, futómű, váltó, motor, mind kiforrott, jó konstrukció, a megjelenés pedig 10-es. Nagyon jó áron adják, igazi best buy a Fluance.
(#31685) Ck.: Nem pici az 1.6 szívó bele, szépen mozgatja, nem probléma a kulturált közlekedés, pálytempót is bírja, hosszútávon is, előzni is lehet vele okosan.
-
Sly189
senior tag
Egyik kolegám vett új Fluance-t 3.7m Ft volt, egy új autó, 1.6 Benzines. Szerintem nagyon is korrekt ár érte

-
Ck.
addikt
-
Sly189
senior tag
~75k egy akksiért? Kamion akksit hajintottál bele??
Kocsit nem akarsz venni, olyat amivel nem kell bíbelődni ennyit. Komolyan mondom annyi javítást írsz le meg mókolgatást
öröm olvasniOlyan vagy mint egy ismerősöm vett ~570 ért egy 1.8 Benzines Ford Mondeo 2002-t színe sem az igazi, ezer bajjal kezdte alapjárat nem volt jó stb...kocsiban óra szerint 230.000 és az összeg amibe eddig van neki a verda 1 mft. Jó mondjuk vett egy 200 000Ft os felni gumi szettet de szerintem annyira feleslegesen

Miért nem lehet megvenni az olyan autót ami nem a legolcsóbban árazott. Tegyük fel egy típusból van 500 000Ft ért, és 1,4 mft ért,akkor miért kell megvenni és keresni a legolcsóbbat? Sose fogom megérteni... Hülyeség úgy számolni hogy majd ráköltöm folyamatosan, mert abból csak mókolás lesz, nem rendes autó. Inkább gyüjtsön még az ember és úgy vegyen meg egy autót. Kiadások mindig lesznek használt autó vásárlásnál. Érdekes, amikor én vettem a kocsimat, tudtam hogy van 1.5 dCi megane 600 000 Ft körül is mégse azt vettem meg
inkább megvettem egy drágábbat, amiről tudtam mindent 1,5mft ért. Most figyel bele kb. a 40 000. km és eddig semmi baja nem volt. ( izzítógyertya csere volt, de még akkor is indult a kocsi. ) -
-
sladka_pani
senior tag
-
törölt tag
Náluk is létezik!
-
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
sladka_pani: Igen, tudom, hogy az irasom alapjan en is a "kocsog BMW-s" kepet mutatom, de hidd el nem vagyok az. Szabalyokat betartom, es igyekszem masokkal is betartatni. Mindig hasznalok indexet is!
(ha beengednek, akkor pedig elakadasjelzot)
Egyedul neha picit tullepem a sebesseghatart, de azt is csak ott, ahol ezt biztonsagosan meg lehet tenni.A parom is mindig jon ezzel, hogy gyorsan megyek, ilyenkor azt szoktam mondani neki, hogy akkor vezessen O, mert en vagy igy megyek, hogy felveszem a forgalom ritmusat, vagy sehogy.
Mert szertinem kevesbe veszelyes kicsit gyorsabban menni, dinamikusan, mint lassan, a forgalomra valo tekintet nelkul, meg hezitalva. Esetleg feltartva a forgalmat egy atsorolasnal...
En ha vezetek, csak a vezetesre figyelek, nem telefonalok, stb stb... Tehat kompenzalom a megnovekedett sebesseget megnovekedett figyelemmel!Es en is rob210-nek adok igazat: A Hungarian a fel oras dugoban allas utan sajnos mindenki sietni akar, es nyomjak neki rendesen.
A teljes kephez hozzatartozik, hogy annak ellenere, hogy en vagyok a gonosz BMW-s, aki tiltasik huzatja, nem egy kocsi volt, aki elhuzott mellettem, bevagott elem, stb stb. Es nem csak BMW-k, Mercik, hanem Suzukik, meg 20 eves rozsdakoporsok is...Arrol nem is beszelve, hogy a sok felujitasnal ki vannak teve a 20-as, 30-as tablak, es mindenki 60-70-el megy el mellettuk.
De en igy allok az elethez is: Alkalmazkodni kell!
Lassithatsz 20-ra, de akkor nagyon fajni fog, ha valaki 70-el beledmegy...Azt is birom, amikor szoktam menni foutakon, aztan ott elozgetek. Gyakran van, hogy valaki a seggembe tapad (ilyenkor neha kicsit fekezek, hogy vegye mar eszre, az O fekei nem biztos, hogy ugy fognak), megelozni persze nem tud, csak uveghangon jon mogottem, aztan majd amikor beesunk a varosban, es lelassitok, akkor onelegult fejjel elhuz mellettem a varosban...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ja, de örömömre először láttam eddig élőben Mégane III Coupé (feketét) 2.0TCe motorral, és elég igényes (szerintem gyári) sport spoilerezéssel, ugyanúgy az állatkert előtt parkolva. Majdnem abba szálltam be a szakadő esőben hirtelen
Najó nem, csak úgy tetszett, az enyém is fekete, csak 5 ajtós és 1.6 110ló 
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Erre gondoltam én is de ez milyen néven fut, mert rákerestem, de nem találtam sehol.
Alkatrész üzletben meg nem is tudták miről beszélek közölték mire megértették, hogy csak komplett féltengellyel tudnakmilyet adni,Magyarán kiszerel csapágybolt vissza ôröm boldogság???
Nem szeretném, ha Hévizen törne vagy szorulna meg végleg, az kicsit cumi lenne.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sladka_pani
üzenetére
Örülj neki, mert itt Pesten sose lesz normális közlekedés, már csak az agyatlanul megszervezett útkarbantartások miatt sem.
Folyamatos terelés sávszűkítés mindenhol csak lehúzzák az autóst, de a nyugodt normális kôzlekedésre alkalmas utakat nem biztosítják. -
sladka_pani
senior tag
válasz
SocketA
üzenetére
Persze, aztán a vidéki suttyó meg ilyenek miatt átkozza a pesti közlekedést, meg az autópályát is lassan már, mert 140-nél is levillogják. Pedig az már elég nagy és haladható sebesség, azontúl, hogy 130 ugye a megengedett! Bp-n meg 50-es táblánál netán 70-el mész, hogy nehogy levillogjanak, meg haladjon a forgalom, ledudálnak, leintenek, mint valami szar szutykot, de egy lámpánál meg csikorog a fék ha megáll a sor. Ha elromlik a lámpa egy kereszteződésben, az erősebb, a gyorsabb kutya b4szik... azért írom, éppen a héten voltam (kedden) a hungáriánál, az állatkertben meg minden, és hát féltünk az asszonnyal bevallom őszintén, mert úgy rám álltak az alatt a benti 20-25km közlekedés alatt, hogy nem normális. Persze nem mondom, hogy mindenki ilyen, de akárhányszor csak Pesten járok kocsival, mindig egy ideig nem akarok menni és felmerül a kérdés: van aki élvezi ott tényleg az autózást? Mert ezt a kapkodást nem nevezném annak és örülök, hogy falusi vagyok, igaz előtte 20+ évig kisvárosban éltem.

-
imyourfriend
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Nálunk mondjuk ez a kopogás jelenség javarészt kanyarokban jött elő. 2-3 hetet mentünk így vele kb, de a végére megszoktam már. Ettől független a szerelő mondta hogy nem ajánlatos így menni vele, aztán kiderült hogy a kormányösszekötőnél is volt némi gond így egy füst alatt megoldották mindkét hibát.

-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Üdv! Én erre a csapágyra gondoltam ami nekem a Lagunán kopogott. 1,
Viszont megnéztem és a 8v megane-én nincs ilyen csapágy, nem tudom a tiednél van-e? Ami nekünk még a Megane-on kopogó hangot adott az az axiális csukló elég alattomos mert az autó nem húzott félre, gömbfej és egyéb minden rendben volt, csak apró úthibáknál hallatszott. -
rob210
Topikgazda
válasz
imyourfriend
üzenetére
Második vagy aki a csapágyat mondja.
A féltengely kizárt, mert akkor az gyorsítás arányos lenne, ez pedig inkább úthiba arányos

-
giigz
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Legutolsó, kedvezményes, dupla ismerettség, baráti áron 8k

És ebben már az is benne van, hogy 3x hozott-vitt autóval városon belül, a letört belső kilincstartómat is megcsinálta, és még egy kis félreértés is volt, mondtam neki, hogy a kipufogó csörög, csinálja már meg azt is, de valahogy félreértette, és egyébként is volt egy másik gond a kipummal, valahol kifújta a levegőt a motor körül valahol az elején, és azt csinálta meg, nem a csörgést...
Amikor nála volt, nem csörgött, viszont volt egyéb gond a kipufóval... Így most már nem fúj ki, egyrészt halkabb lett a motor, a másik pedig, de ezt lehet csak most beképzelem, könnyebben gyorsít... 
Szóval 8k, nagyon jó ár ilyen munkáért szerintem

-
giigz
veterán
Kész az autó, nemrég hoztam haza, elég profi munka lett
Le lett alapozva a fém, azon a részen ahol kellett alvázvédőzve, most pedig arra vár, hogy fessem le
Végre kijelenthetem, nincs az autón (látható
) rozsda

-
-
rob210
Topikgazda
Srácok ha január elsején a kocsi még az előző tulaj nevén volt akkor az éves súlyadót/teljesítmény adót az előző tulaj fizeti igaz?
Csak azért kérdezem mert a mostaniról nem jött teljesítmény adós csekk viszont a régi öreglányról jött.
Ez mondjuk örömteli hír, mert így ebben az évben még kevesebbet fizetek.
-
(#31647) giigz Eleinte tenyleg nem hittem, amikor mondtak, hogy az 1.6 is annyit eszik, mint a 2.0 vagy akar a 2.2-es. De tenyleg igaz, annyi megkotessel, hogyha ugyanugy mesz vele. Nyilvan a nagyobb motorral gyorsabban is lehet menni, akkor fogyaszt tobbet.
A 98Le-s 1.4-es Megane-al 8 liter volt az atlagfogyasztas, ezzel a 6 henger 2 literes 150LE-s motorral pedig most 8.7-8.9 kozott vagyok.
De ez most is ugy, hogy 150-el fel Pestre, ott meg varosban akar 80-90. Hungaria koruton is Opeles meg akarta mutatni mit tud, vagy 10 lampanal gyorsultunk, ilyenkor tiltasig huzatom.Mielott vettem a kocsit egy ismeros mondta, hogy akar 12 litert is megeszik, de neki pont ez a motor az E39-es 5-os BMW-ben van benne, kikapcsolt kiporgesgatloval, meg talan automata.
Szoval en 10l-errel szamoltam, amikor megvettem, de igy, hogy 9 korul (vagy inkabb alatta) van, teljesen elegedett vagyok. Nekem ennyit meger.
Es ha olyan tempoban kozlekednek vele, mint a Megane-al, akkor ki tudnam hozni azt a fogyasztast. BMW forumon irnak ilyen motorbol akar 6.7L-es fogyasztast... igazan, kevesen

Mar kicsit sajnalom, hogy ez a motor nem a 170LE-s valtozat, viszont ennek a 6 hengeresnek isteni hangja van, es a 150LE miatt fele annyi a teljesitmenyado, mint a 170-esnek, szoval igy annyira nem banom

-
giigz
veterán
Az a 10k-s olajcsere periodus meg a regi olajra vonatkozott, tehat 10W40-re. Az uj szintetikus olajoknak tehat ami Renault-ba kell 5W, also hangon mehet bele 15k km, hosszu tavu hasznalat eseten (mi masra vesz az ember dizelt) 20k is tokeletes. Sok varossal okes a 10-15k km koruli csere, de orszaguton, palyan hasznalva 1ev/15-20k km szvsz
Foka 20k-kent (1 ev) kapott uj 5W30-at, meg kell hallgatni a motort, mintha szalonbol jott volna ki, 8 eves letere is, mikor leadtuk, azt mondtak, hogy hibat kovetunk el, mert uj allapotban van az auto... 
Persze akinek nincs jobb dolga, artani nem fog a 10k-s olajcsere, de kotelezonek semmikepp nem mondanam...
-
just
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem csak a 106 lovas 1.5 dci-t érinti a gyárilag gyenge csapágy probléma. Ugyanúgy a 80 lovast is. A Megane kb 1300kg-t cipel, míg egy clio csak 1 tonna körül ugyanazzal a motorral. Tessék szépen cserélni minden dci-ben a csapágyakat mert rosszak, nem akkora tétel hogy utána kikönyököljön egy hajtókar. Vonatkozik 1.9 dci-re is.
szerk: Ja, és szűrőt is meg olajat is 10 ezrenként cserélni. Tankolni meg csak márkás kutaknál, noname kutakat el kell kerülni. -
válasz
rob210
üzenetére
rob210: Ezert mondom, hogy meg kell nezni, mit veszel. Az enyemet ket szerelo latta, de mindketto azt mondta, hogy jo vetel volt, megeri megtartani.
Amugy az a vicces, hogy tesod kocsija is olcson kihozhato lenne: valto+dificsere, lengokar meg fek, ezt ket szerelo egy nap alatt megcsinlja 30eFt munkakoltseggel egy 100-asbol kihozhato. Szilentekbol meg mar van poliuratan, ami allitolag sokaig birja. Lengokarbol is mar nem csak preselt van, hanem van olyan, amin cserelheto a gombcsuklo.
De mondjuk az ilyen kocsit en mar nem tartanam meg. Szerintem nekem hatalmas szerencsem volt, es lehet, hogy tenyleg sikerul kifogni az idos epitesz hetvegi kocsijat. Semmi tuning nincs rajta, minden gyari, kiveve az elso loko lett nemreg egy M-es atcserelve, es ennyi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
A bátyám úgy kezdte, hogy gyere nézd meg milyen állat isteni ez a kocsi.
1 hét múlva váltócsere, mert neki az olajcsere nem segített, szétestek a fokozatok.
Aztán elkezdett csúnyán búgni a difi az új váltóval, magyarán már az is a végét járta és amikor megkapta a szájára a normális működés közbeni terhelést meg is adta magát.
Az összes lengőkart cserélnie kellett.
A fékek kritikán alulira voltak kopva amikor megláttam, mondtam neki azonnal add ide a kulcsot és amíg nincs fék cserélve nem adom vissza.
Valóban iszonyat vékony volt ki túlzással mint egy vastagabb kartonlap.
Ráadásul ki volt cserélve a sima nem hűtött tárcsára.Na mindegy szóval ő nagyon belenyúlt, nem is értettem, hogy tudta megvenni.
A klíma sem megy azzal még szívni fog az alkatrészek már megvannak hozzá de azt még be is kell szerelni.
Egyszóval igen alaposan megszívta a nepper BMW-t.Az enyém is 14éves és renault létére nem zörög nem csörög, egyedül a jobb első futóműnél kéne kitalálnom mi kezdett el kopogni.
Ha azt is megcsinálom utána már nincs gond.
Meg eddig is elég jól összebarátkoztunk, ő hűségesen szolgál a gondos karbantartásért
Pedig ez nem BMW csak egy renault

-
válasz
rob210
üzenetére
rob210: Szerintem tenyleg igaz a mondas a BMW-nel (meg igazabol mindegyik kocsinal): "Ha jot veszel jo lesz, ha nem, orokre elatkozod a napot"
Nyilvan vigyazni kell vele, mert sokan szethajtani veszik mar ezeket a kocsikat. En azert kerestem a legkisebb, 1.6-os motorral szerelt valtozatot, mert azt csak erre a piacra gyartottak, illetve remeltem, hogy azt nem driftelni veszik. De utolag kiderult, hogy azzal a motorral tobb gond van, mint az atlagos BMW motorokkal.Aztan meglattam a makulatlannak hirdetett 320-ast, es megvettuk. MAGISZ-nal ismeros szerelovel ellenoriztettem: tenyleg egy tulaja volt, vegig szervizkonyv, annyi volt, hogy meg 60ekm-es koraban hatulrol megkoccoltak, amugy semmi mas.
Meg nincs meg sok ideje nalam, de remelem nem lesz semmi szivas vele. Nagyon furcsa, hogy egy 14 eves kocsiban semmi sem szakad, kopott, csavarok nincsenek szethajtva. Minden ott fog, ugy nyilik, ugy kattan, ahogy kell. Nem csorog, zorog... stb stb... Minden resze mukodik.
Aztan egyszercsak elkezdett akadozni a valto egyesben, ha gyorsan tettem be (nagyon ritkan), gondoltam, hogy ez sem tokeletes kocsi, 14 eves, jon itt is a valtocsere, mint a Magene-ban. Annyira nem ijedtem meg, mert forumokon 10-15eFt-ert (igen, ennyi!) adjak a valtokat, minden olcso hozza.
De a szerelo mondta, hogy ez BMW, ennek nem megy csak ugy tonkre a valtoja.
Mult heten lecsereltunk minden olajat, szurot (motorban, valtoban, difiben) es a valto azota ugy megy, mint az olajozott villam. Mult hetvegen is 700km-t tettem a kocsiba, egyszer sem akadt meg, pedig en sem kimelem a kocsit, gyakran van, hogy a fordulatszammero tiltasban van, megsincs az az erzesed, hogy mindjart kiesik a motor.Amikor megvettuk, akkor kicsit kopogott a futomu (ennel a tipusnal gyakran kell cserelni a lengokart), megcsinaltattam aranylag gyorsan, de addig is olyan jo volt vele menni, nem erzed azt, hogy mindjart szetesik a kocsi.
tresh: 1.4m-ba volt mindennel egyutt (kocsi ara, regado, vagyonszerzesi illetek, stb stb). Azota ketszer voltam szerelonel (magisznal csak ellenoriztettem, meg atneztek), kb. 150eFt-ot koltottem: osszes olaj, szuro csere, hatsofek, kezifek, hatso lengescsillapito ( csak 26eFt volt porvedovel egyutt a par!!! Zsir uj! Meganebe a ket elso 44eFt...) meg az elso ket lengokar szilentekkel egyutt.
Viszont mivel lancos a motor megsprolotam a vezerlescseret, szoval ez az osszeg semmi.Szoval nekem egyelore nagyon megerte a valtas, remelem igy is marad.
A hetvegi szerelesek helyett inkabb neha lemosom. Van hogy 2-3 oran keresztul mosom es gyonyorkodok benne
Na meg persze masok is megnezik, volt mar egy-ket erdekes sztori... es persze at utakon is mindig tobb figyelmet kapok
Szoval en azt mondom, hogy jobb, hogy eladtuk a Megane-t (bar nagyon szerettem, es jo kis kocsi volt), de szerintem hosszu tavon meg anyagilag is meg fogja erni a valtas (plane, hogy ez a BMW szerintem eleg jol tartja az arat), de ha nem is, erre legalabb szivesebben koltok, mert nagyon nagy almom volt.
Bocsanat mindenkitol az OFF-olasert, nem a BMW-t akartam sztarolni, csak az en kis story-mat leirni.

-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
Most néztem hát 1.5 dci-k terén elég gyengusz a felhozatal 1,4misi körül volt olyan amire azt mondanám elmegyek megnézem kategória..

-
rob210
Topikgazda
válasz
viperabácsi
üzenetére
"hogy olajjal és a szűrővel együtt cserélendő a csapágy mert olyan xar."

Ezt ki írta hol.
Mert az úgy ért a renault motorokhoz mint én a Paksi atomreaktorokhoz.Baromság nem, is kicsi, 150.000.- környékén valóban ki kell cserélni a csapágyakat a 106 lovas verziónál, mert az alul méretezett.
De vagy a csávó nem cserél túl sűrűn olajat, vagy bicikli golyós kosarat rak csapágy helyett be.
Ráadásul, ha jó minőségű csapágyra van kicserélve akkor többet nem is kell cserélni, mert a gyári összeszerelésnél volt a bibi, hogy nem a megfelelő terhelési indexel rendelkező csapágyak kerültek be.
Ezt el is ismerte a Renault.Szóval ez egy baromság amit olvastál.

-
tresh
veterán
+1 ezért írtam is a kollégának ha 200 fölött futott példányt néz ami rendesen volt márka szervizbe akkor 99% hogy ezen a műtéten átesett az autó már + kuplung+vezérlés így a maradék 100ezer km amit autózik max majd vele probléma mentes lesz csak kopó alkatrészeket kell majd cserélni utána úgy is eladja 5 év múlva

-
Josi
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a problémák megelőzéseképpen 150-200 e km közt érdemes kicseréltetni a hajtókarcsapágyakat.
-
just
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Helytálló, nem nagy összeg, kb +10.000 ft a csapágy
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Ismét van egy kérdésem.Mi az igasság 1.5 dci motorok hajtókar csapágyával?Több helyen olvastam , hogy olajjal és a szűrővel együtt cserélendő a csapágy mert olyan xar.
-
Doki16
addikt
Nekem 1.5 dci van a 106 loeros, a computer tanulsaga szerint a varosi 4.8 az orszaguti 4.1-2.
-
cellpeti
nagyúr
82LE nézegetem, 106os nekem most drága.
82LE mennyire lehet elég? Vagy maradjak a sima Limonál? Tudtok ajánlani valami jó kereskedést esetleg?
-
tresh
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ezért mondtam én is hogy 5-6 között van a reális fogyasztása

-
tresh
veterán
válasz
cellpeti
üzenetére
7-8 között kb de ez mindig láb és használat függő...igazából 1.6 nál az okos kerék a "drága mulatság" és bár benzin párti vagyok én m2 ből az 1.5dci re szavazok mondjuk a 106 paripás 6gangos gépre az már jól mozgatja a bodét és nem issza le a gatyád.. plusz nem lesz olyan nagy visszalépés a mazda 6 után ami ha jól tudom szintén diesel bár más kategória

van pár fórum társ akinek az van és tud infókkal szolgálni pl mycso
ő még annyit 1.5 dci kombiknak egy hátránya van hogy majdnem mind céges mert kedvező az adózás rá és takarékos motorja van.. viszont ez lehet előny is hogy ha mázlid van kifogsz egy olyat amit márkaszervizbe szervizeltek és akkor nem lesz sok bajod vele.. ja meg 200k alatt futott 1.5 dci nincs max ha rommá törték

-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
1.5dci Megane Grandtour(2004) mennyi körül eszik városba?
-
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Pedig nekem is úgy néz ki h Béjjjemmmwééé lesz az Ódi után. Hogy miért? Mert a számomra leggyűlöltebb márka. És megfogadtam, ha egyszer a szerelemautó megszopat, akkor az jön helyette, amit szívből utálok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amióta kezdem feladni az olajfolyassal a harcot, egyre jobban kezdem elfogadni és várni a vese érkezését.
-
Pecc
őstag
Rádugtunk haverral egy univerzális cuccot. Megnéztük az alapjáratot melegen, 732 volt a legalacsonyabb 776 meg a legmagasabb.
Gyertyahézagnak mennyinek kell lennie? 0.8 vagy 0.9 ?
-
giigz
veterán
Ja, szépen át lettem verve... Persze volt még mellette más is, de szerintem csak random kicserélt pár hülyeséget aminek semmi látszata nem volt... De hát ez van, nem nagyon értettem még akkor hozzá. Pontosabban 0 tudásom volt, és azt hittem régi ismerősben meg lehet bízni...

Viszont ezen most jót mosolyogtam, még az autó vétele után 1 hónappal 2012.12.04-én ezt írtam:
"Ja még annyit, hogy ez így összesen 75k volt. Szóval átléptem az 500-at... De már csak pár ezres lesz, és 100%-os."
Na azt hiszem erre nem kell írnom semmit...
Azóta bő 1,5 év telt el, de még mindig hosszú a lista a 100%-ig...
(Persze 100% a kopottas motor miatt nem lesz soha, de amíg nem eszi nagyon az olajat, nem füstöl, jól fogyaszt, addig jó indulattal nevezzük a célomat 100%-nak) 
-
tresh
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Hát ezt is megertem csak amikor valami jó nem szeretem ha atvernek mert nem értek pl hozzá

-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
e36-at ból 1.8-at hát...az nagyon problémás nekem is az volt a terveb de szigorúan 2.0 liter sor hat.. amúgy az e36 másik baja a rohadás...meg a hátsó difi...
Nekem mondod nagyon tetszik ez a jószág de ha ezt felvettem asszonynak akkor megint 1 hétig a padlón alszok ahogy az ódinál is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SocketA: grat a vashoz szép gép nagyon az e46 szerintem az utolsó olyan bmw-k közé tartózik ahol még a forma világ egyedi volt
Fogyasztás hogy alakul ? (mondjuk egy e90-et 2.0 be bevállalnék
) Mibe mérték az árát ha nem indiszkrét a kérdés ? -
giigz
veterán
válasz
SocketA
üzenetére
Akkor az átírást, biztosítást, adót is beleszámoltam
Mondjuk akkor is csak 950-nél tartok átírással meg biztosításokkal együtt, lehet akkor a benzint is beleszámoltam, úgy már jó bőven 1 milla, de ugye benzin nélkül ez a 950 körüli érték a reális, ha pedig csak a szerelést és alkatrészeket nézem, akkor bő 800 körül van. Mindegy, átírással, biztosítással, adókkal, idén már bőven meglesz a 1M+ 
-
(#31598) giigz Mielott meg eladtam a Megane-t mar akkor azt mondtad, hogy 1 milla felett van a kocsi.
En azt mondom Neked, hogy jobb idoben megszabadulni tole. Be kell latni, ha rosszat vettel, nincs abban semmi szegyen.En orulok, hogy megtettem ezt a lepest es valtottam. Hetvegen is vagy 700km-t beletettem a kocsiba, es tok jo erzes, hogy ugy indulok el, hogy nem attol felek, hogy mikor all le a kocsi, kinyilik-e a csomagtarto vagy hogy eppen milyen hibauzenetet fog dobni.
Tenyleg jo volt par dolgot megtanulni a megane-on (A TI SEGITSEGETEKKEL!
), de azert nem mondom, hogy hianyzik, hogy telen a kocsi alatt fekudjek a hoban, vagy nulla fok kornyeken a vizet locsoljam a kocsira, hogy hol azik be 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

olyan kellemes dolog hogy munka után kinézek jobbra, hazaút 20km... balra kinézek mélygarázs... na akkor mélygarázs és alvás az éjszakás műszak után, főleg hogy utána Miskolcon volt dolgom délután 2 körül

Le lett alapozva a fém, azon a részen ahol kellett alvázvédőzve, most pedig arra vár, hogy fessem le
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)