Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
Ami szintén nem teljesen jó.
Enyém dnamique (vagy din plus), viszont nem ezüst, hanem szín a kilincsek, nem szabadkezes, nem sötét a belső és nem bőr a kormány.
De digit klíma, eső-fény szenzor, 4 e.ablak, roló, tárolók, cd, 106lovas 6gangos dci, 16-os alu, stb. ...M1 óta picit nekem összemosottak ezek a felszereltségi szintek, sőt már m1-nél is voltak érdekességek. Valahogy ez rönóéknál nem működik jól.
No meg a sok spéci újonnan bevezetett felszereltség.... -
giigz
veterán
Kedvezménnyel 985 Ft a Bárdis vízlepergető, ha lesz egy kis időm valamelyik nap felkenem, aztán már csak az esőt kell várni...

-
-
-=Tiger=-
tag
Ezt hogy lehetne kivitelezni?

Ebből:

Ilyet:

Szerk: Mondjuk sehogy xD De, középre betennék egy navit.

-
-=Tiger=-
tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy Megane II kilincsbe mikrokapcsolót hol lehet kapni és mennyiért? Én sokallok érte 8E/db-ot...

-
moriak
tag
Sziasztok!
Szeretnénk magunknak venni egy Renault Megane II 1.5 dCi motorral szerelt 2004-06 közötti évjáratút autót, első lenne. Családban van/volt 3 db Clio (2 db II-es és 1 db III-as) azokkal maximálisan meg voltunk elégedve (főleg a II-esekkel)
Érdeklődni szeretnék, hogy a fentiekben leírt típusnak milyen gyakori hibái vannak amelyekre érdemes odafigyelni vásárlásnál?! Gondolkozunk Clio-n is, viszont nekünk méretben és megjelenésben a Megane jobban bejön.
Előre is köszönjük! -
rob210
Topikgazda
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ajánlatos,de ha 2kilométerre dobja a hibát otthonról, akkor azzal még haza lehet háromhengerezni, csk nem szaban kergetni.
-
-
just
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Másik fórumon már összeszedték a listát, igaz Scenic II fórum, de igaz a Megane II-re is. [link]
-
FRENK1988
veterán
Vettem Debrecenben miniISO->3.5jack kábelt. Nagyon jól szól a kocsiban
es csak 2300ft volt -
just
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Szép, de biztos hogy nem Authentique felszereltség, akkor full fapad lenne. Inkább azt mondanám hogy Dynamique Plus, ami ugyanaz mint a Privilége csak más felni és kárpit.
-
rob210
Topikgazda
válasz
viperabácsi
üzenetére
Elég akkor cserélni ha beszarik, de az nagyon rohadt dolog ha az út szélén állsz ilyen hülye hiba miatt.
Mellesleg én egyszerre cserélném mind a 4et akkor levan a gond.Egyébként nem tűnik rossznak.
-
viperabácsi
addikt
Na találtunk egy olyan megane 2-őt ami jó lenne Ő lenne
Viszont van 2 hiba el van szakadva a kormány légzsák szalagja (ezért hibát ír) a másik , hogy a trafók nem egyformák.
Érdekelne , hogy a trafókat elég -e akkor cserélni , ha meghibásodik az egyik, és akkor vennémk ugyan olyat mint az egyformák? Még annyi hogy nincs közöttük segem. -
Ck.
addikt
Nem voltam bent lassan 2 hónapja.
Giigz, hogy állsz a vezérléssel?
-
giigz
veterán
válasz
üzenetére
Igen, a Rain-X-re sokan esküsznek... Viszont ez nagyon jó áron van tényleg, egy próbát megér majd.

Van belőle szintén 1200-1300-ért 250 ml-es, vagy itt a Bárdiban ugyanennyiért a 150 ml-es... Nekem itt a Bárdi jön szóba, szóval majd lehet veszek egy ilyet, fele annyi mint a Rain-X, és elvileg ugyanazt tudja...

-
giigz
veterán
A szélvédőt ilyen vízlepergetős cuccal szoktátok kenni? Arra gondoltam, kipróbálom...

-
Pecc
őstag
Jól gondolom, hogy egy nem fedélzetis megane elő lehet készítve az adatok kijelzésére, csak az óracsoportot kell kicserélni? A nyomkodó gomb a jobb oldali kar végén ott van, lehet is nyomkodni.
Mintha olvastam volna erről valahol, hogy lehetséges.
Valaki valami konkrét dolgot tud erről? Kérdés az, hogy lehetséges e. Arra, hogy lebeszéljetek nincs szükség. Megane ph2 AlizeKöszi

-
rob210
Topikgazda
válasz
sladka_pani
üzenetére
-
sladka_pani
senior tag
Okoskerekes problémáimról videóik itt:
(valamiért nem sikerült a szövegbe illesztenem előbb)
http://www.youtube.com/watch?v=0yb7AXVdaUEhttp://www.youtube.com/watch?v=TSAhHdZH7JE
http://www.youtube.com/watch?v=Fc6zGKMlmao
-
sladka_pani
senior tag
Látom nem írt nékem senki, de én azért leírom a tapasztalataim, az első olajcsere 12.000KM-nél most megvolt péntek este/szombat reggel, azért tudtam befejezni szombat reggel, mert a gyári olajszűrő úgy rá volt rohadva a blokkra, hogy elszakadt a láncos leszedő, és minden hiába való volt, igen.. még a csavarhúzó is
Majd jött egy kis segítség, a gyári 3 körmös leszedővel és 5 perc alatt lekapta. Kell vennem egy olyat!!! Aztán kézzel meghúztam jól, jövőre is lejöjjön a szervizeseknek 30.000nél (de ha megint úgy meghúzzák... grrr!). Egy szóval 2 óra alatt meg lehetett volna, de egy kis stressz azért kellett. Gyári Purflux szűrőt és Elf SXR 5w40 olajat kapott. Reménykedtem nem szólal meg az okoskerék, mert már a harmadikat nyúzom.
Érdekes volt továbbá, ahogy 2 különböző verziót hallottam az olaj mennyiség betöltésére (4.8+0.25L a neten mindenhol, és a gépkönyvben, ahol 5.1-et írnak simán), meg a számítógép és az az ultra gagyi sárga színű cérna vékony műanyag nívópálca közti különbség
Végül azt határoztam meg, hogy kell mindenképp az 5Literes kanna, felkapja a szűrő 1-2 perc után ami kell neki, az 1 literesből (mert direkt rendeltem pluszba) pedig csak azt a 2 decit szinte látszatra
Ekkor a nívó középértéket mutat a kompjúter maximum alatt 1 pötty, hajnali indulás előtt meg nívó háromnegyedig kompjúter maximumot
Szép napot mindenkinek!(/L) -
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ha már parkolás: Egyszer rám is rámnyitották az ajtót, egy öregebb ember volt, csak vigyorgott, hogy jajj, elnézést, aztán vigyorgott tovább, mintha olyan vicces lenne... Na mind1, nem látszott meg szerencsére...
Amúgy én parkolókban mindig a legelső, legszűkebb helyre állok be, úgy, hogy alig férek ki, az ajtót is alig tudom kinyitni, a múltkor pl. haverom mellettem ki sem tudott szállni, olyan kicsi hely volt, ki kellett állnom, meg vissza, hogy ki tudjon szállni... Én meg kipréseltem magam...
A módszerem lényege, hogy olyan közel állok, hogy éppen csak beférjen és kiférjen egy átlagos ember, és lehet pont emiatt fognak jobban figyelni... Persze van akit ez nem érdekel, de én még nem találkoztam ilyennel, ha látom, hogy szállnak ki-be mellettem, mindig figyelnek, és örülnek, hogy be tudtak szállni...

-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Na ez az ami ellen nem tudsz védekezni. Nem is értem az ilyen embereket, mindegy, hogy hova állsz, ha egy ilyen áll melléd. Ennél már csak ez rosszabb amikor passzióból, vagy részegen meghúzzák az autód....mint a haveromét is! Ma csináltam meg neki, de nem lehetett tejesen eltüntetni mert sok helyen alapozóig ment!

-
-
imyourfriend
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Sajnos valakinek csak ennyire futja. Múltkorában kórházba kellett bemennem ismerősöm papírjaiért. Letettem az ernyőmet odakint (2000 forintos szivárvány színű ernyő) majd 2 perc múlva jöttem ki és eltűnt. Futok ki a kórház elé, látom felszállt a buszra a nő aki elvitte de már nem sikerült leintenem a buszt. Egye fene, vettem egy másikat aztán tovább ballagtam.. Nem az a 2ezer forint, hanem az hogy minek viszi el vagy minek teszi tönkre és fut el gyáva módra.. akkor legalább kérte volna el ha nem futja esernyőre, lehet oda is adtam volna neki.
-
-
rob210
Topikgazda
Odahegeszteniegy fém lemezt, ne viccelj kasznis olyat nem csinál, az vagy egy ge.i kókány vagy javítóívet hegeszt.
Senki nem fogja neked kikalapálni az ívet lemezből, ez nem egy restaurálandó autó.
A kasznisnak gyorsabb és egyszerűbb az ív, teszem hozzá szebb és praktikusabb is. -
rob210
Topikgazda
Tegnap egyébként megint össze hozott a sors egy vérparaszt idióta házaspárral.
A szakadó esőben a tecsó parkolóban egy bazi öreg mattpiros 80 as audi állt mellém .
Végeztem beültem a kocsiba és nem indultam rögtön épp haverral beszélgettem telefonon.
Megjönnek eszementék és a nő rákúrta az ajtót a kocsimra.
Pedig nem is álltak közel hozzám kicsit odafigyelve is simán táncolva befért volna.
Teló letesz kiszálok erre nagy gáz és elhajtott a picsába.Egy szerencsém volt, hogy pont az oldallécnél volt a találkozó.
Ma egy kis cipőboxxal sikerült eltávolítani a piros csíkokat, az ajtó és a fényezés megúszta.Gyönyörű emberek vannak.

-
giigz
veterán
válasz
Babcola
üzenetére
Érthető a hozzászólásod, viszont a részletekkel nem vagy tisztában, így nem is helyénvaló amit írtál, de ami az egésznek az üzenete, az igaz, és a vezcsere egy fontos dolog, fontosabb, mint egy kis rozsdafolt. Viszont az én helyzetemben most ha már nekiestem a rozsdának, akkor nem hagyom félbe, és először ezt tudom le, viszont így váratlan kiadás is lett, ami a vezcserét tolhatja egy kicsit, de ez nem jelent problémát, ugyanis az egyébként szokásos havi 1000-1500 km helyett júl-aug-ban fogok megtenni kb. 1000 km-t, azt is csak rövidtávokon, főleg városban, ennyit már remélem kibír, de nem látok rá okot, miért ne bírna. Ha a következő 20.000 km-en nem cserélnék vezérlést, akkor sem szabadna szakadnia, a 100.000 km-s határ még odébb van, igaz már 5 év körüli a vezérlés, de nem érzem, hogy időzített bomba lenne.
A nyár folyamán meglesz csináltatva a vezérlés... További teendők: középső dob, hátsó merevítő, rozsda, injektor, fhp jeladó. Jelenleg csak ennyi, opciósan kormány bőrőzése, de van egy olyan sejtésem, hogy az most nem lesz meg...
(#31247) rob210: Egy nagy lyuk tátong most a kocsi alján, ezt már nem nagyon lehet glettelgetni meg üvegszálas hálózni, lehet sikerülne, de nagyon csúnya lenne, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám jól megcsinálni, és mihez rögzíteném az egészet... Ez lesz a legjobb, hogy odahegeszteni egy fém lemezt, bár még agyalok a megoldáson, de most ez tűnik a legjobbnak. Hétfőn elnézek egy karosszériáshoz, és megkérdezem mennyiért csinálná kb., mert amit a múltkor kaptam árat egy másik karosszériásnál, az vicces volt. Igaz ott javítóíves megoldás lett volna, fényezéssel, minden egyébbel együtt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
A váltó elején felül egy ezüst tábla.
Nekem pl. JB3as amibe 3.4 liter megy bele. -
Babcola
tag
Igazából csak gratulálni tudok, hogy egy olyan dologra költesz ami kibírná még azért jópár hónapig, és egy olyan dolgot halasztasz ami most kb egy időzített bomba. Nem kívánom, de ha majd egy hosszú úton a kocsid mellett fogsz állni a szépen lefényezett hátsó sárvédőt vizslatva, azon gondolkozva, miért ez volt fontosabb...

-
giigz
veterán
Na urak nem véletlen nem jelentkeztem rozsda ügyben, még mindig nem lettem kész vele, de elég jól haladtam, alapozás már megvolt, kivéve egy hegyen, a régebben is említett bal hátsó kerékjáratnál, ott teljesen átette magát a rozsda, szétporladt az egész egy részen, így az karosszériás munka lesz, ha időm engedni jövőhéten VEZÉRLÉSCSERE HELYETT megy az autó a karosszériáshoz...
(De örülök, hogy mindig van valami f@szság...) -
törölt tag
válasz
Sly189
üzenetére
Teljesen igazad van, nyilván mindenki azt tankol amit akar és meg sem próbáltam erről lebeszélni! De azért a kulcsszót Te is beírtad "reménykedik". Én csak beírtam egy tapasztalatot, hogy amikor tévedésből ilyet tankoltam (mellé nyúltam és nem akartam már visszatenni a pisztolyt, egye fene egyszer kipróbálom) nem vettem észre semmi pozitívumot, csak többlet fogyasztást. Vitázni meg aztán végképp nem állt szándékomban.

-
gombcomp
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
PÜ!
-
gabx76
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Óvatosan! Meg kell nézni, hogy javítható-e, nekem 60k-ba fájt anno, mert nem volt javítható, ráadásul az enyémhez nem lehetett kapni külön a kábel-részt, hanem az egész bajuszkapcsoló-konzolt meg kellett vennem. (felszereltség-függő sajnos)
-
kisninja
őstag
Nah kicseréltem a termosztátot a szűrőket a benzin szűrő volt a legnehezebb....
Én kijavítanám magam az újjal nekem is fél alatt van nem sokkal (vízhőfok) Szerintem olyan 10-20 fokkal hűvösebb most a motor. -
gombcomp
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az ami a kormányban van? (szalagkábel).

just: nem jó a link... -
just
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ő foglalkozik javítással. Érdeklődj Nála.
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Sikerült találni tesómnak egy pöpec 1.6 16v megane 2 -őt.Egy gixer van vele csak: A légzsák átvezető szakadt.Mi árban lehet ezt orvosolni?
-
Sly189
senior tag
válasz
üzenetére
Felejtsük már el ezt a ki mit tankol témát, meg minek tankolja a prémiumot... Mindenki azt tankol amit a pénztárcája illetve az esze diktál. Mindenki másban reménykedik.
Valaki abban, hogy ugyan az a prémium is mint a sima.
Valaki abban, hogy ha már lehúznak literenként X ft al, akkor reménykedik benne hogy valamivel jobbat kap. Tudom van előírás meg szabvány stb... Ami kb azt takarja hogy Coca cola nem kerül bele...Remélem 30-40 év múlva azon fogunk vitázni, hogy ki az a menő aki Szentkirályi ásványvizet csurgat a kocsijába
) -
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Itthon lehet kapni ilyen átalakítót Thaliához?
A rádió már AUX-os,tehát a lehetőség megvan. Esetleg valakinek éppen felesleges eladó?
[link] -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Kéne váltókód, hogy mennyi kell bele.
A szett nem rossz de nincs benne a váltóolaj.A filtron nálam kb. ugyan abban a kategóriában van mint a Vasco, tehát akár az is mehet.
Ha egy helyről meg tudod rendelni akkor egy szállítás van vagy ingyenes, mert összegfüggő, ezt is számold.
A váltó olajat pedig 150.000ként illik cserélni.
(szerintem) -
imyourfriend
őstag
170ezer km-nél kellett cserélni kormányösszekötőt meg csuklókat az első tengelynél, nameg csapágyas lett a bal első kerék. Ilyen km számnál ez normális?
Én kevesellem a 170ezret ahhoz, hogy ilyen hibák előjönnek. -
just
aktív tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Érdemes lehet cserélni.
JH3 váltó:1.4 (K4J) és 1.6 (K4M) benzines = 2.8 liter
JR5 váltó: 1.5DCi (K9K) = 2.5 Liter
ND0 váltó: 1.9DCi (F9Q) dízel és 2.0 (F4R) benzin = 2.1 Liter
-
Sgt. Chris
aktív tag
Köszönöm a gyors reagálást! :-)
Szerintetek váltóolajat érdemes lenne cserélnem? Ha igen akkor ez [link]mehet bele? Mennyi kell bele?
A problémám a következő, jelenleg óra szerint 141k van a kocsiban, de a fed.komp. adatai alapján azt mondták a márkaszervízven, hogy 2009. körül megpiszkálták, így számításaink szerint, kb. 80k km-el visszatekerték... Az előző tulaj így vette meg ő nem nézte, én is csak a vásárlás után (tudom, ne is mondjatok semmit
), így már nem tudtam utólag mit csinálni...Szóval ezért úgy kezelem, hogy egy kb. 220k-t futott autóm van. Vezérlést 130k-nál cserélt tavaly az előző tulaj, így az még bírja egy jó darabig.
-
just
aktív tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
-
rob210
Topikgazda
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak!
Lassan aktuális lesz az olajcsere, az első azóta, hogy hozzám került februárban a kocsi.
Szeretném a leginkább belevaló dolgokat beszerezni. Mit javasolnátok motorolajban?
Azt olvastam, hogy a legjobb az ELF, abból is a 5W30? vagy 5W40? De ezen belül melyik altípus?
Szeretnék váltóolajat is cserélni, meg persze olaj- és üzemanyagszűrőt is. Ezekből mi a javallott? Esteleg ojan hely, ahogy "jóárasítva" és esetleg egyben beszerezhető....
A kocsi Megane 2 Limousine 1,6 16V 113LE benzines (2005.07. havi) (Motorkód K4MT760R)
-
-=Tiger=-
tag
Nekünk a jobb első és a csomitartó nem nyit nem zár... Még nem igazán jöttem rá mi lehet a baja, de időm sem volt még igazán szétszedni.
Más..
Most van fényezőnél a kocsi, (illetve már 1,5 hete) ha elkészült majd mutatok képeket róla. Megcsináltatom az ajtóbehúzót is. Mielőtt elmentem nyaralni szépen leszedtem és leoldottam róla azt az ocsmány gumiréteget.
-
-cobra-
aktív tag
Nekem is Thaliam van, szerintem ez típushiba. Megoldás: ajtókárpit le, a rudazatot és a mechanikát wd40-nel, vagy valami szilikonzsírral bekenni, így egy darabig jó lesz. Egy idő után valószínű újra előjön.
De az is lehet, hogy ez nem segít, mert már a központi motorja van elfáradva.
-
mycso
Topikgazda
-
törölt tag
Nem tudom van-e "úszó" nyitó gomb a hátsó ajtótokon, azt hiszem ez renaultnál évjárat függő de általában a rudazat csuklóinál lévő gyári zsír meg keményszik és szorul. Ajtókárpit le, csuklókat kitakarítani, újra zsírozni és működik!
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Ebből én a Hellát venném ha vennék, mert az van benne most is.

Az erat nem ismerem a Meat & Doria meg erős közepes márka.
Ha az AC nak hangja van akkor mondjuk én se az FHP cserével kezdeném, hanem egy AC átfolyás vizsgálattal.(2 emberes meló meg kell nézni, hogy adott idő alatt mennyi üzemanyagot pumpál át.)
-
törölt tag
Lagunáknál sok esetben tisztítás is segített, egy próbát megér mielőtt másikat vesz az ember.
-
Josi
senior tag
Ha ilyen a mozgató motor akkor kétféle hiba szokott lenni.
1. műanyag fogaskerék megkopik, letörik egykét fog.
2. az oldalt mozgó kis műanyag vacakról letörik a pöcök, amivel a fogaskerékbe illeszkedik.Elvileg filléres dolog lenne mindkettő, de nem kapható külön.

Ezt a fajtát bontóban szinte lehetetlen beszerezni. (hiánycikk)
Új motor kb 15 ezer ft-tól
Én már végigjártam és kicseréltem, nekem most jó.
Ez a fajta megoldás van a következőkben:
Megane Scenic MK1 Facelift (1999-2003)
Megane MK1 Facelift (1999-2002)
Megane Coupe MK1 Facelift (1999-2002)
Clio MK2 Facelift (2001-2005) -
AMD Power
titán
válasz
rob210
üzenetére
Egyenlőre lekopogom jó. Most már közel 1.5 hónapja ,hogy megvan. Nem rég voltunk nyaralni akkor egy hét alatt 735km toltam bele. Szóval most olyan 1500km tartok vele. Azt tudom mondani ,hogy ha felszereltséget nem nézem (klíma, szervó) akkor jobb mint a Polo. Mondjuk jóval kevesebb km is van benne és évjáratban is jobb.
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Olajevésről nem tudtam de ezért írtam hogy ha már annyira kopott a blokk akkor szét kell kapni és megnézni mi a helyzet..és az ár mindig az állapot függvénye illetve hogy ki mi csinálja neki.. 80k ért koppra újítja a motort.. mondjuk nálam nem lenne kérdés hogy ha eszi az olajat akkor szét kapom a blokkot és rendbe rakom..főleg ha már ennyit belevert anyagilag.. de tuti nem az lenne a megoldás hogy 100-as benyát tankolok és öntöm bele az olajat..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- PR-Telecom
- Hálózatokról alaposan
- Mozilla Firefox
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

es csak 2300ft volt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
), így már nem tudtam utólag mit csinálni...
mycso