Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Jelenleg meg vagyok elgedve a teljesitmennyel, igy mar nem problemas annyira, sokat jelent az a +~15% teljesitmeny. Uj injektorral szepen megy. Lassan johet a vezcsere ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SocketA: 370k volt, erre ment bo masfel ev alatt 450k korul, tehat most tartok bo 800-nal kb., ebbe termeszetesen nincs biztositas, ado, benzin. Tehat ha varok a vasarlassal, akkor most a sajat Focus-unkat vettem volna at, gondolom nem kell reszletezni, a ket auto nem egy kategoria, de hat nem vagyok jovobelato... Annyi jo volt a dologban, hogy abszolut nem ertettem hozza muszakilag, es ezen azert eleg sokat tanultam, alap szereleseket, olajcsere, ilyesmi mar meg tudok csinalni. Ha a Focus lenne az enyem, ezeket nem tanultam volna meg...
Pont valamelyik nap beszeltem egy ismerosommel, hogy miota megvettem, folyamatosan a szereloket jarom, de annyira hozzaszoktam, hogy ez mar kell is nekem, a multkoraban par honapig nem voltam szereloknel, telen csak jartam vele, es komolyan hianyzott, hogy jarkaljak a szerelokhoz
Igy legalabb nem unalmas, el sem tudnam magam kepzelni egy Toyota-ban, dog unalom, kivul-belul fortelem unalmas szinte mind... Itt meg azert csak van izgalom, itt egy ujabb zorges, ott egy kattogas, vajon beindul-e, vezerles mikor szakad, stb. 
-
tresh
veterán
válasz
kisninja
üzenetére
Ha olajat is töltenek vissza a rendszerbe már pedig illik akkor pont azzal óvód meg a gumi o gyűrűs tömítéseket ahol a gáz el szokott szivárogni. Csak ezért nem értem a színezést
Mert az akkor kell ha nyomást engedi és ugye ahol kibukik a színezőanyag ott a problematika -
kisninja
őstag
Nah feltöltve a klíma 14 év után csak fele annyi gáz volt benne, meg is színezték. Most jéghideget fúj ebben az időben 5 perc után fáztam a kocsiban.
Már csak a műszaki van vissza meg egy két szilent de az majd csak 30-31.... -
tresh
veterán
válasz
üzenetére
Köszönöm Uram,
A porlasztok pénteken rendbe lettek téve egy alacsony nyomáson pisilt az ki lett cserélve és be lett állítva mind a 4 kapott új rés olajcsöveket is. A felfüggesztés 4 ponton van a motornak az mind cserélve van és fogja mint a beton igaz emlékeim szerint a bölcsőnél is van "valami szilent" lehet az adta meg magát a jobb oldalon és azért rezonál pénteken ugy is olaj csere majd aláfekszem és megnézem mi a helyzet.

-
just
aktív tag
No, dci vakvágányon. Szombat reggel a megyeri hídon elkezdett kerepelni a motor, így pesten hagytam egy rokonnál. Mivel Zoltán szabin van, így egy másik renault szerelővel megnézettem ma, hát nem túl sok jóval biztatott. Tuti a motorból jön a hang, de még nem biztos hogy hajtókarcsapágyas. Lehet hogy valami valahonnan levált és a szelepnél megragadt. Fejlemények később, kb 2 hét múlva mikor Zoltán ráér.

-
törölt tag
Sikerült elérnem! Megírtam a problémád jellegét és ez a válasz jött, hátha segít....
"Szerintem kell lenni valami felfüggesztési gondnak ami elkerülte a figyelmet!! Lehet egy rossz porlasztó ami utánacsepeg esetleg a porlasztási sugár ami alapjáraton adhat némi rezgést!! Lehet eldugult visszafolyó cső ami alapjáraton szintén okozhat rezgést, de ezek nagyon ritkán lépnek fel!!"
-
tresh
veterán
válasz
üzenetére
Nem sajnos még nem és az a helyzet hogy időm is csak jövőhéten lesz több de akkor meg asszony meg kirándulás babázás stb ..szóval most kicsit áll a dolog elég sokat beleöltem most pénz/energia terén hogy ezt megoldjam..van pár verzió még de most inkább kapja az új olajat+szűrőt + ránézek a levegő +gázolaj szűrőmre is meg látjuk hol lesz a hiba bár nem hinném hogy valami hude nagy motorikus baja lenne
-
törölt tag
Üdv!
Lehet, hogy lezárt téma, és bocs, hogy bele vauu, de visszakanyarodva az alapjárathoz, szerintem sincs semmi baja annak az alapjáratnak. A műszercsoportok kilengéseiről meg az előttem szólóval egyetértek az csak tájékoztató jellegű, ez kb olyan mint amit feltettem videót ott kerepel szerencsétlen, mintha ki lenne a lelke valójában szép simán jár és nem is ilyen hangos (tresh hallotta) amikor nálam járt. A lagunánál jártam tavaly úgy, hogy egyszer csak elkezdett leállni amikor elvettem a gázt kereszteződésnél kanyarodáskor amikor visszaváltottam, vagy megálltam valahol és ha gondolt egyet leállt. A legegyszerűbbel kezdtem, megnéztem a légszűrőt, fél éve volt benne 3-4e km nem volt túl vészes de kicseréltem és azóta sem áll le.
Legyen az bármilyen motor, minimális ingadozás mindig is lesz!tresh Megoldódott a rezgésed?
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Bocs 8 szelepnél leragadtam igazad van

Fáradt vagyok nem aludtam semmit egy ideje

Az a lényeg hogy jó lett a klíma.
más: nap végére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob210
Topikgazda
NA akkor elárulom egész nyugodt lehetsz nem rángat az autó.
Addig pedig nincs baj az alapjárattal.
Nekem jobban mozog a műszer, de amikor a fojtószelep takarítás után kiütötte az értékeket a szaki, akkor a gépen meg se mozdult 760on állt miközben a mutatóm 700 körül járt.
Egyszóval ez a műszercsoport hibája, nekem is ilyen vagy még ilyenebb.Ennek ellenére a motorom kulturáltan és egyenletesen jár.
tresh: 2 dolog egy ma voltam apudnál korrekt normális úriember, köszi, jó munkát végzett.
A másik az ne írj kérlek ilyen butaságokat, hogy szelephézag állítás, ezen gondolkozz el kérlek, hogy miért írtam biztos rá fogsz jönni. -
tresh
veterán
Ez így van.. de szerintem 4 új gyertya +szelephézag állítás és ennyit se fog neki ugrálni.. amúgy csak érdekességképpen barátom megane 1.6 8v ugrált neki is a mutató viszont szépen járt a motor áttettük az én órámat és nem volt semmi baja..majd az övét az enyémbe és az ugyan azt csinálta mint nála
Szóval sok minden lehet de én a műszercsoportot csak tájékoztatásul veszem és nem alapozok rá semmit ahogy pl a tank visszajelzőre se 
-
giigz
veterán
Igen, diagon az enyém is ugrál mondjuk 720 és 780 között, viszont az övé ennél nagyobb különbséggel jár, és mint tudjuk a 16V-nek pont kisebb különbséggel kellene járnia. Volt már diagon a Fóka és az enyém is, kb. ötöd annyira ugrált a Fóka alapjárata, mint az enyém, és ez így van rendjén. Viszont ahogy neki ugrál a fordulatszám, az szerintem nincs rendjén. Nem mondom, hogy hatalamas probléma, simán lehet vele így is járni évekig akár, vagy még több, de akkor sem olyannak kell lennie.
-
tresh
veterán
Xado
16szelepesnek az lényege hogy a motor kulturáltabban jár.. az ő alapjárata pedig rendbe van.. diagra téve a tied is ugrálna minimálisan ahogy az övé is és a fokátoké is az hogy most ott a műszer szemre meg se mozdul az megint más kérdés.. itt akkor van gond ha radikálisan ugrál eltér a gyári értéktől.. esetleges pucolás jót tesz neki ez így van plusz új gyertyák és beállított szelephézagok csodára képesek

-
giigz
veterán
Ennél az én 1.4 8V kopottas motorom is stabilabban jár, ennek nem ilyennek kellene lenni. A 8 szelepsből is van sokkal szebben járó az enyémnél, viszont a 16 szelepsnek még sokkal simábban kellene járni. Nekünk pl. a Focus 1.6 16V fordulatszámmérő gyakorlatilag meg sem mozdult alapjáraton, a tied pedig jobban ingadozik, mint az én 8 szelepesem, ami ugye nem a selymes járásáról híres.
Fojtószelep pucolás mindenképpen előnyös lehet, injektortisztító adalék szintén, a motornak meg Xado kezelés.
-
Pecc
őstag
Köszi srácok.

-
Ck.
addikt
Én majdnem vettem egy 2004-est a múltkor 600 ezer ft-nyi összegért.
Aztán végül inkább letettem róla, mert rájöttem h ha cserélem is vmire az A6-ot, az csak egy vese lenne. Az is csak azért, mert gyűlölöm. És ha az A6 megszopat, akkor így állok rajta bosszút.
Amúgy jó kis gép, kollégám árulja, de ő is csak azért mert szintén vese fertőzött lett. -
giigz
veterán
Furcsa, hogy nem kell hozzányúlni az ablaktörlőhöz...
Minél nagyobb eső van, annál szebben mennek a cseppek...
80 km/h fölött már nagyon szépen viszi lefele, átlagos esőben abszolút nem kell törölni 
Kis gyenge esőben videó a vízlepergetőről: Sheron Rain OFF
-
giigz
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Pont emiatt 2x is mértem ma, viszont az egyik alkalommal csak 100-ig tudtam videózni, mert rendőrök álltak az út szélén, gyorsan tettem is lejjebb a telót...

Szakadó esőben: 8,8s
Eső után félig száraz úton: 8,7sTehát gyakorlatilag jelentéktelen a különbség. Itt nem ez a döntő tényező, hogy hány fok van, esik-e vagy nem.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Párom autója kombi (astra J), meg új is, így igazából teljességgel feleslegessé vált számomra a kombi, no meg titkon mindig is vágytam egy kabrióra.
(#31558) FRENK1988: az utóbbi 2-3 hónapban itt borsodban is egyre több kabrió m2-t látok, bár inkább PH1-eket és nagyon tetszik.
Viszont itthon 1.5dci-k vannak, meg pár 120lovas 1.9dci, de azok már közel a 2M forinthoz, az újabb 131lovas 1.9dci-k, meg 2M felett.
Ilyen 2.0dci-t itthon nem is találni és ugye ez 1.5M körül van, talán mindennel együtt megállna 1.8M-ben itthonra lepapírozva. -
FRENK1988
veterán
Úrak mi a vélemény erről a gépről? van pár hibája de amúgy?
-
rob210
Topikgazda
-
tresh
veterán
De ami Lion-ál parkol az csapott seggű tuti jobbat megy mint a tied kevesebb a súlya
Viccet félre téve ha arra vagy kíváncsi mit tud ez az 1.4 8 szelep akkor be kell ülni egy clio I be amibe ez az energy motor van és amikor 3 szor körbe autóztad az 1.6 110 Le autókat... ja de az 400kg előnybe van veled szembe.. nem bántásból de tényleg nem értem mi a cél van valami gyári adatod 80-120 ra 4ikbe mit kéne mennie az autódnak ? mert hogy 0-100-at mérsz megértem mert azt megadja a gyártó bár az se igaz de lényegtelen.. szóval azt leméred hogy tízen x év után is közel tudja azt mint amikor lejött a gyártósorról az oké de a többi ?

-
giigz
veterán
válasz
üzenetére
Arra, hogy mennyire erős az autó
De ez a kérdés ugye nem komoly? Ha most azt írnám, hogy érzésre jobban megy az új injektorral, akkor az simán lehet placebo is, lehet csak beképzelem, stb. Ha le is mérem pontosan, akkor egyrészt nekem is támpont, hogy mekkora a javulás mértéke, másrészt ténylegesen kimutatható a teljesítmény növekedés 
Egyébként neked is 1.4 8V van, ugye? A tied patent állapotú, ha jól tudom, nagyon megköszönném, ha mérnél egy 80-110-et 4.-ben, természetesen tized pontossággal, amit pl. videó alapján tudsz mérni

-
zsizsef
senior tag
Elf 5w30 Evolution SXR helyett a Total 5W30 Quartz Ineo MC3 Dexos2 jó lesz e? AceaA5/B5 helyett C3.

-
-=Tiger=-
tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Azzal ne igen hasonlísd össze, 100.000x jobb!
...mármint a Megane

-
Savanya
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ugyanolyan idős mint az enyém , extra is kb annyi van benne . 130ekm alatt megéri az 1 milliót , ha kevesebb a km akkor még többet is .
82 le nem sok ,de ha javarészt városban közlekedsz bőven elég és meghálálja 4,6-4,9l -es fogyasztással is . 130km6h -ig országútra is jó , ott még kevesebb fogyival .
Autópályán 2000rpm felett már igen könnyedén viszi a nehéz kasznit . Eddig sehol nem volt vele bajom , hogy elfogy az erő . 70km/h alatt viszont nem szabad 5. sebességbe erőltetni . -
tresh
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
és gondolom 78 ezer km -rel
Lehet vele előzni de nem fog úgy ugrani mint ugyan ez a motor pl egy clioba

Max jól meg chipszeled aztán gyorsulsz vele az 1.6 Vétech ellen

-
válasz
viperabácsi
üzenetére
Anyós is jár hozzá?

1.2 benzinnel is el lehet pályázni. Ha nem akarsz versenyezni a nagyokkal, akkor bőven elég. A szabályokat betartva teljesen alkalmas pályára. Aki tartós 160-al és fölötte szeret autózni, az vegyen valami rendes nagy köbcentis motorral szerelt autót.
-
viperabácsi
addikt
-
Doki16
addikt
Megana 3-nál (2010) Tudja valaki, hogy kell az ablaktörlőt szerviz üzemmódba rakni, hogy letudjam cserélni a lapátokat? A könyvben nem találom

-
SZATA
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Kibocsátást nem mértem, de hidegen hangosabb mint volt, és kicsit kattogós a hangja.
Lion a Wolfos cuccra írta a beszerzési helyet, mert azt hitte, arra gondolsz.
Neked a fojtószelep tisztítás után ki resetelte az ECU-t? Univerzális szerviz volt, vagy rönós szaki? Egy aksi lekötés nem elég?
Lehet, hogy nekem sem ártana egy ilyen kezelés.
-
Savanya
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Évjárat , km óra állás ? 8 légzsák tuti nincs benne , max 4. Extrák mik volnának benne ?
-
giigz
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Át...

Egyébként nekem nem olyan van, M1 1.4 8V benzin, tehát a két autónak semmi köze egymáshoz
Viszont az biztos, hogy nagyon át kell nézetni vétel előtt, ha ismerőstöl van akkor is 
-
tresh
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az fog elsőnek átb*szni

Mint írtam ha olyan hu de jó az autó állítása szerint akkor be kell vinni márka szervizbe száni rá 15k hogy Á-tól Z-ig átnézzék és adjanak egy állapot felmérést.. az ára pedig ettől függ kérhet érte 5 milliót és 500ezret is.. látni kell az autót és műszaki állapot után lehet árról beszélni.. mindegyiknek van piaci ára ami évjárat/felszereltség függő értelmes benzines m2-t 1 misinél kapsz ha ez diesel motorral akkor +25-30% drágában.. persze feléért is lehet venni de az olyan is lesz
-
giigz
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Én is ismerőstől vettem
-
tresh
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Jó kis motor nagyon jó fogyasztással... meg kell nézetni márkaszervizbe hogy mi a helyzet vele (általános állapot felmérés) szervizkönyv kutyát se érdekli azt bárki tud írni ha viszont gyári akkor az elektronikusan is vezetve van és alvázszám alapján lekérhető rönóéknál aztán rögtön kiderül mi volt az autóval..km-t se venném mérvadónak inkább hogy milyen állapotba van motorikusa,szerkezetileg volt e sérülve.. ha ez rendbe akkor a többi már csak az árán és hogy nektek megfelel ezen múlik

giigz: hideg motornál első indításra?? és ez max 800-on van

-
viperabácsi
addikt
Üdv
Érdekelne a véleményetek , egy ismerős árulja a Megane 2 (kacsaseggű) 1.5 dCi 60 kw autóját.Vezetett szervizkönyv garantált kilóméter és 2 tulajdonos.Érdemes vele foglalkozni?Mit ér kb., manuális klímás 4x el ablak 8 légzsák esőszenzor , autómata fényszóró.A motor jó választás lehet?
-
Pecc
őstag
Ezen látszik, hogy leejti egy picit.
Gondolom nem a világvége ez, csak érdekelt másnak is ilyen e
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légtisztítót vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jo ez nekem, hogy szerelokhoz jarok mindig, en tenyleg elvezem... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már csak a műszaki van vissza meg egy két szilent de az majd csak 30-31....