Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
HA a te kocsid benzines abban nincs izzító gyertya.
HA a te kocsid diesel akkor abban nincs gyújtó trafó.Szóval döntsük el mit cseréltek benne, mert vagy ezt vagy azt.
Az akkusaru levételt csak akkor javaslom, ha nem a gyári fejegység (zene) van a kocsidba, illetve tudod a kódját.
HA ezek a kritériumok nem játszanak akkor estére vedd le a pozitív sarut szigeteld le nehogy valamihez hozzáérjen.
Reggel vissza valószínűleg megoldja a gondodat.
Ha nem akkor sajnos diagra kell kötni.
-
Ck.
addikt
Na srácok, megvagyunk, tényleg nem volt jó az egyik trafó, magát a cserét viszont már nem mertem bevállalni, elvittem egy jónevű országos szervizhálózathoz, akiket egy kollegám ajánlott.
A gyújtótekercsen kívül még asszem egy ilyet cseréltek benne, ezt se tom mi: [link]A MIL viszont továbbra is ég, de nem jelezki semmi hibát, ezért nem tudták elaltatni. A motor tökéletesen működik, nem rángat, jól húz és a fogyasztás is újra a régi. Efelől megnyugodtam, már csak arra kéne rájönnöm, hogyan lehetne kialtatni ezt a check engine-t, ha lehúzom a sarut, az lehet megoldaná? Mondeoknál 2004-ig ez működik.
Vagy esetleg egyéb ötlet? Remélem nem kell emiatt szakszervizeket keresgélni.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Renault megane 1 be milyen márkájú aksit érdemes venni, az ilyen optima hifi akksira nembiztos hogy telni fog, gondolok Vartára vagy valami árban elfogadhatóra, de nem ismerem jól a márkákat

Hétfőn lesz lehetőségem megnézni mekkora akksi fér be max, szeretnék 60-70Ah körülit
-
_NCT
addikt
Mondjuk ez magas építésű, szóval azért nem gyűrte maga alá, míg egy civic azért (főleg ha ültetett boyracer-es) azt simán begyűri és földdel egyenlővé teszi. Még a Megane-t is szerintem.
Ejnye bassza meg, nagyon tettszik ez az új Grand Scenic.... De még a Scenic2 is olyan baba kis autó volt, sosem feledem mikor kipróbáltam

-
giigz
veterán
Így is csoda, hogy ennyire tört csak össze, más autó ilyenkor kilapul, meg a földdel egyenlővé válik, ebből meg még az ütközés után is megmondom, hogy egy Scenic...
Az igaz, hogy nem élték volna túl, viszont azért valamit mutat ez a Renault-k biztonságából, mert szerintem ha egy szintén 15 éves Honda Civic-et raknak oda, akkor az eset után szerintem senki nem állapítja meg, hogy az milyen autó volt...
-
_NCT
addikt
-
Nordik
őstag
Clio 1-en hátsó lengéscsillapítók cseréje szerelőnek mennyi idő? Gondolom gyorsan megy azért. Csak, hogy kb. milyen szerelési költséggel számolhatok.
-
Laraxior
titán
Gyújtótrafó... szerintem minden Renault-os megjárta. Aszongyák az okosok, hogy nem feltétlen kell cserélni, csak van egy rész ahol áthúz, azt kell leszigetelni és jónapot. Munkatársam is ezt csinálta, és azóta nincsen semmi baja. Az enyémben is kiment már kettő, de körbetekertem szigetelővel, azóta még nem dobta el egyiket sem

Itt az én betegem...

Berut kell venni, az gyárilag szigetelt, Sagem, Valeo felejtős.
-
rob210
Topikgazda
Mind a 4 gyertyát kiveszed, rádugod a csatlakozóját a blokk egy fémtiszta felületéhez érinted, vagy ahol le tudod testelni. A haver asszony szomszéd indítózik, csak egy rövidet!!!
Ahol nincs szikra ott szar a tarfó 95%os eséllyel.
Mind a 4 gyertyát szikráztasd meg szépen eggyenként mind a 4et a saját gyújtás kábelével.Nem nézlek hülyének ne aggódj fogsz te ennél még cifrábbakat is kérdezni.
Ráadásul mindenki volt kezdő. -
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Légyszi ne röhögj ki, de tényleg nagyon amatőr vagyok a témában, mondhatni analfabéta az elektromos dolgokban.

Egyenként vegyem ki a gyertyákat, vagy az összeset? Ha kint van a gyertya, akkor hogy ellenőrzöm a szikrát? Kukkantsak be a helyére és ott látni a szikrát amikor indítózok? -
rob210
Topikgazda
Ez gyújtó tekercs.
Ami valóban okozhat ilyen rángatós problémát erőtlenséget.
Ezt azért van, mert nem megy minden hengered.Ellenőrzése nagyon egyszerű, kiveszed a gyertyákat megkérsz valakit, hogy indítózzon párat, ha valamelyik gyertya nem szikrázik akkor valóban trafó hiba csere és öröm boldogság.
Mint azt már annyiszor leírtuk, SAGEMET és VALEOT nem szabad beletenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Gyanús volt nekem is kép alapján, pedig vmi ilyesmi nevet mondtak, fasza angol tájszólással. Számlán rajta lenne, de nem kaptam, így nettó anyagárba volt 7 ezer a tekercs meg ez a másik vmi, ami nem tom mi volt.