Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55023) Vardar válasza Starchm (#55022) üzenetére


Vardar
tag

Elnézést, kutyafuttában írtam csak.

Szóval prezentálni akartam volna a kolléganőknek, hogy mennyivel gyorsabb lesz a gépük, ha rendelünk bele memóriát. A gépet először 2 gigával (2 giga 1333 van benne évek óta, gyárilag) kikapcsoltattam, bekapcsoltattam, megnyittattam pár pdf fájlt, közben mértem, hogy mennyi időbe telik az egész. (egy másik kolléganő gépét fejlesztettem fel 1-ről 2, majd 4 gigára kb. 2 hete, akkor minden lépcsőben ez volt a metodika és látható volt, hogy rövidebb a boot idő, az Adobe Reader betöltési ideje, stb.) Bepattintottam az új modult, erre radikálisan lassabb lett az egész rendszer, nőtt a boot idő (30 mp-ről több mint 1 percre), több időbe telt a pdf-ek megnyitása is. Feladatkezelőben látta a több fizikai memóriát, CPU-Z is felismerte a két modult, írta, hogy az egyik 1333, a másik 1600-as, dual channel. Na ennek hatására kolléganő habzó szájjal szólított fel, hogy állítsam vissza az állapotokat, szóval a BIOS-ban nem nagyon tudtam megnézni a beállításokat.

Igazából azt nem értem, hogy ha mást nem módosítottam, hogy tudja belassítani az új modul az egész rendszert? Nekem is a laptopomban egy 8 gigás 1866-os van egy 4 gigás 1600-as mellett és semmi probléma.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.