Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26778) zzz85


zzz85
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne!
A gépem kb. 3-4 év körüli lehet és nagyon-nagyon le van lassulva. Most lett nemrég újratéve és aki csinálta azt mondta,h. túl sok minden volt rajta. Na most alig van rajta vmi és úgy is olyan lassú, a programok állandó jelleggel "nem válaszolnak". Pl mikor netezek (mozilla) és megy a word akkor míg a mozilláról átmegyek megnézni a word-ot akkor is néhány másodpercig nem válaszol a két program.
Van olyan eset mikor a tálcára teszem a nyitott programot, akkor nem egyszerre ugrik le az ablak, hanem így szépen lassan, láthatóan megy le.
Egyik ismerősöm mondta,h. valszeg a memóriával van baj, azaz túl kevés. Most fent van az everest és ott a memória résznél (mind a ram, mind a virtuális, mind a lapozófájl ilyen 70% fölötti kihasználtságon megy).
Amúgy 256 Mb RAM-ot jelez. Mennyit érdemes még hozzá venni? A bővítés megoldaná a lassúságot? Az everestből ha kell vmi bemásolom ide, ha az segít!

Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.